-
τι εχει ανεβει στην οικοδομη? ξερω το σιδερο πχ πηγε 1.20 απο 0.80? τι αλλο? ουσιαστικα οι μεταφορες ειναι το θεμα? που ακριβυνε το πετρελαιο κτλ?
πως εξηγειται η αυξηση των τιμων στην πωληση διαμερισματων?
επισης ξανα ρωταω
υπαρχει πιθανοτητα ανεγερσης ενος επιπεδου σε οικοπεδο, χωρις υπογειο, με 1000 το τμ?
-
...και μάραθο επίσης, απλά είπα πορτοκαλι να είναι όλοι ευχαριστημένοι για τις μυρωδιες. Μαζί σου κατά τα άλλα!
-
ΠΑΣΟΚ θα λέτε και θα κλαίτε
-
@stef4 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
τι εχει ανεβει στην οικοδομη? ξερω το σιδερο πχ πηγε 1.20 απο 0.80? τι αλλο? ουσιαστικα οι μεταφορες ειναι το θεμα? που ακριβυνε το πετρελαιο κτλ?
πως εξηγειται η αυξηση των τιμων στην πωληση διαμερισματων?
επισης ξανα ρωταω
υπαρχει πιθανοτητα ανεγερσης ενος επιπεδου σε οικοπεδο, χωρις υπογειο, με 1000 το τμ?
Υπαρχει πληθωρισμος τον τελευταιο καιρο το βλεπεις και σε καθημερινα προιοντα στο σουπερμαρκετ. Τωρα για την οικοδομη μπορει και να ξεφουσκωσει του χρονου, ποιος ξερει. Βεβαια αν γινει κατι τετοιο θα εχει πεσει κριση μεγαλη.
-
μπορει να με βολεψει του χρονου που θα μπαινουν τα υλικα πχ μπετα κτλ ε? ακομα στα θεμελια ειμαστε
θα μου πεις εξαρταται τι συμφωνεις...δεν ειναι μακακας ο μηχανικος να χασει 10.000 επειδη θα φτηνυνει η φαση -
εγω το επηρα σε φαση αποπερατωσης. πριν να εμπει. βλεπει η γατα τον εργολαβος να ετοιμαζει τη γωνια, ωπα του λεει, να βαλεις τη παπαρια στο σπιτι σου, οχι σε εμενα. τελικα αφου ηταν μεσα στη τιμη το εκανε απο τζακι βρυσες επωνυμες. σκατα. χαλασανε στη πενταετια και ο γατος χιλιαρικα για ρουμπινεδες δεν δινει.
-
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
εγω το επηρα σε φαση αποπερατωσης. πριν να εμπει. βλεπει η γατα τον εργολαβος να ετοιμαζει τη γωνια, ωπα του λεει, να βαλεις τη παπαρια στο σπιτι σου, οχι σε εμενα. τελικα αφου ηταν μεσα στη τιμη το εκανε απο τζακι βρυσες επωνυμες. σκατα. χαλασανε στη πενταετια και ο γατος χιλιαρικα για ρουμπινεδες δεν δινει.
εγω του ειπα να μην το βαλει το τζακι (ζηταγε και εξτρα χρηματα) αλλα τελικα το εβαλε! Αγνωστο γιατι. Το εχουμε αναψει 5 φορες στα 30 χρονια.
-
Στο τελευταίο που αγόρασα, το πρώτο που έκανα ήταν να γκρεμίσω το τζάκι. Το δεύτερο να γκρεμίσω τον τοίχο που χώριζε την κουζίνα από το σαλόνι. Το τρίτο να βάλω αέριο.
-
Εγώ στα βόρεια προάστια τους έβαζα τζάκι στο σαλόνι , όχι ενεργειακό γιατί είναι ακριβή μαλακία και BBQ στις βεράντες.
Στο δικό μου έχω ανάψει το τζάκι αρκετές φορές παλιότερα , λίγο τα τελευταία χρόνια και έχω ψήσει μια φορά στο BBQ γιατί δεν είμαι αυτής της διαδικασίας.
Τα ενεργειακά τζάκια, πριν ο ΓΑΠ καταστρέψει τα ακίνητα και μειώσει τον φόρο μεταβίβασης για να τα λεηλατήσουν οι αγαπημένοι, τα πούλαγαν 700 €.
Μόλις έτρεξαν όλοι να πάρουν τα πήγαν 3-4000.
Τώρα τα βάζουν στα 2-3000.Στην τελευταία οικοδομή μόνο ένας το κράτησε απλό. Αλλοι δύο τα ξήλωσαν και έβαλαν ενεργειακά και έτσι ξήλωσα και εγώ στο τέταρτο και ας βάλει αυτός που θα το πάρει ότι θέλει.
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μια αντλία θερμότητας πόσο εξοικονομεί στα ίδια btu χρήσης σε σύγκριση με το πετρέλαιο;
Θεωρητικά 2-3 φορές , αλλά έχει διπλάσιο κόστος εγκατάστασης , πάντα για αυτόνομο λέβητα.
Σε περίπτωση πολυκατοικίας που έχουμε απλή αυτονομία με ενιαίο λέβητα σε σχέση με ατομικές αντλίες θερμότητας , η αρχική δαπάνη είναι 1:5
-
Ετσι ειναι. Το αρχικο κοστος εγκαταστασης ειναι κοστολογικα 1/5 τουλαχιστο. Βεβαια προσφερεται και για δροσια το καλοκαιρι και αυτο συνολικα την καθιστα συμφερουσα.
Σε καθε περιπτωση καθε μορφη θερμανσης ψυξης δεν μπορει να ειναι αποτελεσματικη αν δεν συνοδευεται απο την βελτιστη μονωση ( κουφωματα, τοιχοι). -
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μια αντλία θερμότητας πόσο εξοικονομεί στα ίδια btu χρήσης σε σύγκριση με το πετρέλαιο;
Θεωρητικά 2-3 φορές , αλλά έχει διπλάσιο κόστος εγκατάστασης , πάντα για αυτόνομο λέβητα.
Σε περίπτωση πολυκατοικίας που έχουμε απλή αυτονομία με ενιαίο λέβητα σε σχέση με ατομικές αντλίες θερμότητας , η αρχική δαπάνη είναι 1:5
Ενδιαφέρον θέμα άνοιξε ο @lap . Ο καυστήρας Φ.Α. που έχω κοντεύει 15 ετια ίσως χρειαστεί να αλλαχτεί λέτε να σκεφτώ την αλλαγή σε αντλία θερμότητας ή να παραμείνω στο φ.α? Θεωρητικά μιλώντας με την αγορά ενέργειας σταθεροποιημενη
-
Η αντλία σε γλυτώνει και από τα κλιματιστικά
-
Πάντως είναι λάθος να συγκρίνουμε απλό τζάκι με ενεργειακό. Μέρα ε την νύχτα σε όλα. Κυρίως στον βαθμό απόδοσης. 17% το ανοιχτό, 70+ το ενεργειακό!! Ελεγχόμενη καύση, αναστροφη φλόγα δευτερογενής και τρίτογένη καύση είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των ενεργειακών τζακιών.
-
Μεγάλη ζέστη στο χώρο που είναι το ενεργειακό τζάκι κρύο και υγρασία στο υπόλοιπο σπίτι ότι πρέπει για πνευμονία το απλό τζάκι είναι παρέα και τίποτα άλλο
-
Τι εννοείς είναι παρέα το τζάκι;
Τα λέτε με το τζάκι;
Εγώ τα λέω με τον τοίχο.... Ο καλύτερος φίλος. Σε όλα συμφωνεί
-
Μεγάλη ζέστη στο χώρο που είναι το ενεργειακό τζάκι κρύο και υγρασία στο υπόλοιπο σπίτι ότι πρέπει για πνευμονία το απλό τζάκι είναι παρέα και τίποτα άλλο
Σωστά! Για αυτό έχεις το ενεργειακό και όπου δεν φτάνει το καλοριφέρ, έτσι το σκέφτομαι. Στο δικό μου σπίτι το ενεργειακό μπορεί να ζετάνει όλο τον επάνω χώρο και τα καλοριφέρ τον κάτω.
-
Οντως, το τζάκι ειναι "παρέα" (ναι, και οι τοίχοι Λαπ, αμα εχουν και ποστερ Σουζουκι, τους χαϊδευεις κιολας ) αλλά όπως λέτε, μεγάλη μανούρα. Ειχαμε στο διαμέρισμα που νοικιάζαμε και σε αυτό που ανακαινίσαμε δε βάλαμε αν και μπρούσαμε. Οι λόγοι αναφέρθηκαν παραπάνω. Ασε που σου "τρωει" και χώρο. Αν δε γινει και σωστη υποδομη/χρηση, να και οι μυρωδιες κατα περιόδους με τον αέρα.
Να κάνω μια άλλη ερώτηση, σχετικά με Πιστοποιητικά Ηλεκτρολόγων, που είπαν οτι απο '22 για αν βγει θα πρέπει πια να γινονται μετρήσεις κλπ κλπ με υπερδιπλάσια κόστη κλπ; Ψηφίστικη κάτι τέτοιο ή συζητιέται;
-
Τι εννοείς είναι παρέα το τζάκι;
Τα λέτε με το τζάκι;
Εγώ τα λέω με τον τοίχο.... Ο καλύτερος φίλος. Σε όλα συμφωνεί
Είναι γιατί δεν έχεις τζάκι . Βάλε ένα να μιλάς με αυτό...
-
@fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Σωστά! Για αυτό έχεις το ενεργειακό και όπου δεν φτάνει το καλοριφέρ, έτσι το σκέφτομαι. Στο δικό μου σπίτι το ενεργειακό μπορεί να ζετάνει όλο τον επάνω χώρο και τα καλοριφέρ τον κάτω.
Από την στιγμή που έχεις καλοριφέρ ή άλλο μέσο θέρμανσης του σπιτιού , το ενεργειακό τζάκι , για μένα είναι περιττό.
Μεγάλο κόστος , μεγάλος κόπος και τεράστιες απώλειες εφ΄ όσον τρέχουν σωλήνες...
Με τα σημερινά δεδομένα , ούτε τζάκι θα έβαζα. Ισως έβαζα οινοπνεύματος που σου δίνουν κάποια αίσθηση με μικρότερο κόστος και δεν θέλουν και καμινάδα.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ