-
Καλησπέρα σας!
Ενδιαφέρομαι για αγορά αμαξιού που θα με βγάλει ασπροπρόσωπο για την επόμενη
10-ετία και καθώς ειμαι εκτός αναζήτησης εδω και αρκετά χρονια εχω χαθεί στην μετάφραση και ειπα να ζητήσω την βοηθειά σας...!Σας δίνω τα δεδομένα και προτείνετε μου κάποια αμάξια και για ποιον λόγο αξιζουν, επειδη ειμαι ανάμεσα σε πολλά και δεν βγάζω άκρη
Να αναφέρω οτι ειμαι κάτοχος Volvo S60 Τ3 ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο οδηγικη συμπεριφορα (οχι τόσο απο οικονομία) αλλα απο χώρους ειδικά στο boot απλα ΔΕΝ...
-
Budget : 20-25κ με ταβάνι αν τοσο πολυ τα αξιζει.. τα 30.000 €
-
Να είναι άνετα 3 μικρά παιδιά (0-7 ηλικίες) στις πίσω θέσεις και ιδανικά να υπάρχουν 3 isofix 2 καρεκλάκια +1 booster
-
H Καθημερινή του χρήση θα είναι εντός πόλης ,επαρχία, για μικρές και σύντομες διαδρομές
και αρκετά ΣαββατοΚυριακα ταξίδια σχετικά μικρών αποστάσεων ( οχι road trip, off road καταστάσεις και τετοια , μεγαλώσαμε ^_^)
Eκει θέλω να ειμαι άνετος , να φορτώνω καρότσι , βαλίτσες κανενα πατινι μικρο ποδηλατο κτλπ χωρις να παιζω τέτρις οπως κανω τώρα .. -
~15.000 κμ το χρόνο κανω περίπου
-
Οδηγικά δεν εχω ιδιαίτερες απαιτήσεις αρκεί να μην "σέρνεται" σε ανηφόρες φορτωμένο.
-
Υβριδικό απο διαμέρισμα δεν ξερω κατα πόσο θα ειναι εφικτό μαλλον το αποκλείουμε
-
Να παω σε 7θέσιο, αξίζει?? η θα με καλύψει και μεγαλο 5θέσιο? ποια η γνώμη σας (δεδομένης της τωρινής κατάστασης)
-
Δεν εχω πρόβλημα με αγορά μεταχειρισμένου (κατω απο 100.000 km ) η καινούριου
-
Ειμαι ανοιχτος και σε μινι βαν( "να βλέπεται" οχι εντελως κουτί) και σε SUV επιλογές
Καποια που εχω μελετησει και μου αρέσουν για να πάρετε μια ιδέα ειναι τα
Kodiaq , Scenic / Grand Scenic, Peugeot Rifter , Kia Sportage.** Αν εχει κάποιος εμπειρία με συρόμενες πόρτες αντι για κανονικές οπως του rifter αν αξίζουν στην καθημερινότητα ας δώσει τα φώτα του (για mini van )
**ΟΧΙ Citroen -
-
@marioslar said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:
Peugeot Rifter
Και το Peugeot Rifter πάντως Citroen είναι με άλλα σήματα...όπως και τα Toyota Proace και Opel Combo...εαν δεν θες να κυκλοφορείς σαν τον υδραυλικό με τα παραπάνω.
Πάντως είναι ίσως τα πιο βολίκα για την περιπτωσή σου
Δες και το καινούργιο VW Caddy ή το Renault Kangoo που έρχονται προσεχώς...αφού δεν θέλεις PSA Group.Παρουσιάστηκε και αυτό πρόσφατα...με 1.0 turbo κινητήρα όμως και LPG δεν ξέρω αν θα σε καλύπτει απο επιδόσεις.
https://www.dacia.gr/JOGGER-reveal.html
https://www.netcarshow.com/dacia/2022-jogger/ -
Πάντως με αυτά που θέλεις , ΜΟΝΟ στα Citroen θα καταλήξεις.
Είτε στα άλλα της PSA.Εχουν εμπειρία στους χώρους , συχνά συρόμενα πίσω καθίσματα.
Επειδή όμως είσαι τρίτεκνος και μπορείς να πάρεις και χωρίς τέλος ταξινόμησης , ρίξε μια ματιά σε καινούργιο GLB Μερσεντές . Εχει χώρους , είναι αυτόματο βενζίνη με τον κινητήρα της Ρενώ.
Γενικά αν ακουμπήσεις τα 30000 χωρίς το τέλος ταξινόμησης παίζουν αρκετά.
Νομίζω όμως ότι αυτόματο πετρέλαιο θα είναι η καλύτερη επιλογή , επειδή τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα βαρύνουν .
-
Έβλεπα το καλοκαίρι συχνά ένα C4 spacetourer με ξένες πινακίδες , και όμορφο και ευρύχωρο . όπως και το grand scenic αλλά δεν ξέρω αν έχει 3 isofix πίσω
-
Φίλος με 3 παιδιά μετά από παρόμοια αναζήτηση κατέληξε στο Kodiaq. Το έχει περίπου 1 χρόνο και δηλώνει ενθουσιασμένος από το αυτοκίνητο, τους χώρους και το αυτόματο κιβώτιο. Ως τρίτεκνος λογικά βγάζεις κι εσύ κόκκινες πινακίδες, δηλαδή δεν πληρώνεις τέλη ταξινόμησης νομίζω, οπότε θα σου έρθει και σε πολύ καλή τιμή, στα λεφτά που ψάχνεις. Τα παιδιά του είναι μεγαλύτερα Δημοτικό και Γυμνάσιο, άρα σίγουρα θα σε καλύψει και στο μέλλον.
-
Φίλος με τρία παιδιά δημοτικού, μικρές τάξεις, κατέληξε σε C5 aircross. Δε ξέρω αν έχει τρία isofix πίσω, αλλά έχει κουμπώσει τρία παιδικά καθίσματα πίσω, ελπίζω σωστά. Δηλώνει πλήρως ικανοποιημένος , ήρθε βέβαια από τρόπορτο. Κατέληξε μετά από ενδελεχή έρευνα με μεζούρα. Κοίταγε παρομοίως και το kodiaq, τον ικανοποιούσε πλήρως, αλλά δε θυμάμαι το λόγο απόρριψης.
Νομίζω πάντως ότι το C5 είναι το μόνο που έχει τρία ανεξάρτητα καθίσματα πίσω, σαφώς διαμορφωμένα. -
Ο ξάδελφος μου, με ένα βρεφος και δύο νήπια, κατέληξε στο Kodiaq και όπως λέει σώθηκε (από χώρους).
-
Είχες S60 πριν... ανέβασες τον πήχη ψηλά ,δύσκολα θα βρεις τόσο άνετο και ήσυχο αυτοκίνητο ...τέλος πάντων εγω θα πήγαινα σε Toyota Rav 4 εχει προσφορά το ατμοσφαιρικό 2000 175 άλογα ,γήπεδο σε χώρους αν μπορείς να το υποστείς φορολογικά αν τώρα φτάνουν τα €€€ και σε hybrid rav4 (2,5) σαν τρίτεκνος πρέπει να εχεις κάποιες φορολογικές απαλλαγές εσυ ξέρεις καλλίτερα ,αλλιώς σε μεγάλο γαλλικό με ντίζελ κινητήρα μη κάνεις το λάθος για βενζίνη ιδίως μικρά τρικύλινδρα τούρμπο θα το μετανιώσεις ...
-
Ακριβως ο,τι είπε ο από πάνω μου. Αν σε παίρνει δες το RAV4.
Θα συμπληρώσω ότι κακώς αποκλείεις τα Citroen συλλήβδην.
Πχ Το C5 είναι ακριβως ο,τι ζητάς. Ήσυχο, πολιτισμένο και με χώρους.
Και εννοείται μόνο diesel αυτόματο. -
#mono_scenic
-
@criuser said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:
Επειδή όμως είσαι τρίτεκνος και μπορείς να πάρεις και χωρίς τέλος ταξινόμησης , ρίξε μια ματιά σε καινούργιο GLB Μερσεντές . Εχει χώρους , είναι αυτόματο βενζίνη με τον κινητήρα της Ρενώ.
Αν παω για mercedes φοβαμαι οτι θα ειναι πολυ "γυμνό" για τα λεφτα που προτιθεμαι να δωσω και τρομάζω στην ιδέα οτι μπορεί καποια στιγμη να χρειαστω σοβαρο συνεργείο , το σκεφτηκα και εγω η αποκτηση ειναι εφικτη αλλα στην συντηρηση κολλαω..
@yem said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:
Έβλεπα το καλοκαίρι συχνά ένα C4 spacetourer με ξένες πινακίδες , και όμορφο και ευρύχωρο . όπως και το grand scenic αλλά δεν ξέρω αν έχει 3 isofix πίσω
εχει 3 isofix απο οτι ειδα σε ενα βιντεο δεν μπορεις να το κανεις διαμορφωση μονο απο εξω υποθετω, γενικα κακες εμπειριες και προσωπικες και απο φιλους με citroen για αυτο τα αποφευγω.. μετα απο 3ετια ολο και κατι παθαιναν , τωρα αν αλλαξαν τα πραγματα τοσο πολυ την τελευταια 10-15ετια .. δεν ξερω να το ξανασκεφτω
@monman2 said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:
εγω θα πήγαινα σε Toyota Rav 4 εχει προσφορά το ατμοσφαιρικό 2000 175 άλογα ,γήπεδο σε χώρους αν μπορείς να το υποστείς φορολογικά αν τώρα φτάνουν τα €€€ και σε hybrid rav4 (2,5)
Πες οτι τα βρισκω , με τα hybrid πως θα γινει απο πολυκατοικια θα πεταμε καλωδια βραδυατικα? η παιζει κατι αλλο που αγνοω ??
με το πετρελαιο συμφωνω και τα παραπανω κυβικα αλλα με την τιμη του να ανεβαινει και οι εταιριες να τα απωθουν γενικα μηπως ειναι λαθος επιλογη?
δεν ξερω μεχρι και leasing σκεφτηκα για 4-5 χρονια να δω που θα παει η κατασταση.. αλλα και εκει να δωσεις 20κ+ σε βαθος 5ετιας και να μην εχεις αμαξι εν τελει μου φανταζει καπως.. -
@criuser said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:
Αν παω για mercedes φοβαμαι οτι θα ειναι πολυ "γυμνό" για τα λεφτα που προτιθεμαι να δωσω και τρομάζω στην ιδέα οτι μπορεί καποια στιγμη να χρειαστω σοβαρο συνεργείο , το σκεφτηκα και εγω η αποκτηση ειναι εφικτη αλλα στην συντηρηση κολλαω..
@yem said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:
εχει 3 isofix απο οτι ειδα σε ενα βιντεο δεν μπορεις να το κανεις διαμορφωση μονο απο εξω υποθετω, γενικα κακες εμπειριες και προσωπικες και απο φιλους με citroen για αυτο τα αποφευγω.. μετα απο 3ετια ολο και κατι παθαιναν , τωρα αν αλλαξαν τα πραγματα τοσο πολυ την τελευταια 10-15ετια .. δεν ξερω να το ξανασκεφτω
@monman2 said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:
εγω θα πήγαινα σε Toyota Rav 4 εχει προσφορά το ατμοσφαιρικό 2000 175 άλογα ,γήπεδο σε χώρους αν μπορείς να το υποστείς φορολογικά αν τώρα φτάνουν τα €€€ και σε hybrid rav4 (2,5)
Πες οτι τα βρισκω , με τα hybrid πως θα γινει απο πολυκατοικια θα πεταμε καλωδια βραδυατικα? η παιζει κατι αλλο που αγνοω ??
με το πετρελαιο συμφωνω και τα παραπανω κυβικα αλλα με την τιμη του να ανεβαινει και οι εταιριες να τα απωθουν γενικα μηπως ειναι λαθος επιλογη?
δεν ξερω μεχρι και leasing σκεφτηκα για 4-5 χρονια να δω που θα παει η κατασταση.. αλλα και εκει να δωσεις 20κ+ σε βαθος 5ετιας και να μην εχεις αμαξι εν τελει μου φανταζει καπως..δεν πετας καλώδια τα υβριδικά της Toyota ΔΕΝ φορτίζουν απο το δίκτυο ηλεκτρισμού να και το αυτοκίνητο ετοιμοπαράδοτο κιόλας
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/316514686-toyota-rav-4 -
επειδή είσαι αναποφάσιστος και και τα 32 χιλιάρικα μπορεί να είναι πολλά και είπες και μεταχειρισμένο ακόμα
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/316982516-lexus-rx-400
εγγύηση απο την LEXUS - εγγύηση ο ιδιοκτήτης - εγγύηση και απο την spotawheel , τριπλη δηλ και δεν εχει ΦΠ μη χάσεις και τίποτα επιδόματα
ΥΓ η τιμή έπεσε στα 10500 ... λεπτομέρειες στο αλλο φορουμ...
-
δεν πετας καλώδια τα υβριδικά της Toyota ΔΕΝ φορτίζουν απο το δίκτυο ηλεκτρισμού να και το αυτοκίνητο ετοιμοπαράδοτο κιόλας
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/316514686-toyota-rav-4Φοβερή τεχνολογία!! Τώρα διάβαζα λεπτομέρειες για το hybrid της Toyota μάλλον έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.. ευχαριστώ! θέλω πολύ διάβασμα! χαχα
-
Τσέκαρε το θέμα με τα 3 isofix πίσω γιατί ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν. Ίσως αναγκαστεις να παρεις το ένα καθισματακι (Π.χ. το booster) χωρίς isofix.
Επίσης τσέκαρε το πλάτος αν σε παίρνει. Θα εκπλαγεις (αν δεν το ξέρεις ήδη) πόσα λίγα αυτοκίνητα χωράνε -στο πλάτος- 3 καθισματακια πίσω.
Overall, από το ψάξιμο που έχω κάνει και εγώ, η καλύτερη λύση είναι τα citroen και το vw touran (7θεσια). Σε όλα τα άλλα χάνεις και από κάτι.
(Το scenic εισάγεται;) -
δεν πετας καλώδια τα υβριδικά της Toyota ΔΕΝ φορτίζουν απο το δίκτυο ηλεκτρισμού να και το αυτοκίνητο ετοιμοπαράδοτο κιόλας
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/316514686-toyota-rav-4Φοβερή τεχνολογία!! Τώρα διάβαζα λεπτομέρειες για το hybrid της Toyota μάλλον έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.. ευχαριστώ! θέλω πολύ διάβασμα! χαχα
ειναι η φθηνη εκδοχη αυτο.... η καλη εχει και πριζα....
-
Νόμιζω οτι εαν δεν έχεις θέμα με τα τεκμήρια το hybrid Rav4 είναι το καταλληλότερο.
Και θα σε χαλαρώνει στην πόλη , και τα παιδιά θα είναι άνετα πίσω και με 580 λίτρα χώρο αποσκευών θα κάνεις κουμάντα .
Θα προτιμούσα να πάω στην Style εαν θα το κράταγα για 10 χρόνια αλλά και η active είναι οκ.
-
Το RAV4 είναι αυτοκινητάρα, αλλά τουλάχιστον στο diesel που έχει ο ξάδερφός μου "ξυρίζει" η Toyota. 500€ για ένα απλό service. Να τα δεις αυτά τα κόστη αγαπητέ Μάριε, μην βρεθείς προ εκπλήξεως, τα αυτοκίνητα που συζητιούνται είναι μεγάλα και αντίστοιχα ανεβαίνουν τα κόστη σε service και ανταλλακτικά.
-
Seat Ateca και Skoda Kodiaq με 30 χιλ. τα παίρνεις 1.5t με λογικό επίπεδο εξοπλισμού αν δε σε πειράζει το γνωστό γκρουπ. Όσοι τα έχουν είναι ευχαριστημένοι πάντως.
Hyundai Tuscon 1.5, κάποιους τους ξενίζει το design, εμένα όχι. Βέβαια εμένα μου άρεσε πολύ εμφανισιακά το Multipla οπότε μην δίνεις σημασία.
Toyota Rav4 μόνο δίλιτρο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Το αυτοφορτιζόμενο hybrid είναι ακόμη καλύτερο αλλά ξεφεύγει σε τιμή. Βέβαια επειδή θες να το κρατήσεις πολλά χρόνια θα πληρώσεις πολλά για αγορά αλλά θα ρεφάρεις κάπως από οικονομία βενζίνης.
Μεταχειρισμένο Ford S-Max. MPV με αχανείς χώρους και οδηγικά ενδιαφέρον, θα σε βγάλει απροβλημάτιστα για 10 χρόνια ,πιστεύω, καθότι 'αναλογικής' εποχής χωρίς ηλεκτρονικές πολυπλοκότητες.
Από καινούργια κάτι άλλο με 25-30 χιλ. δε βλέπω, το οποίο είναι και τραγικό.
Να δίνεις μέχρι 30 και να μην έχεις πολλές επιλογές για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με χώρους.Υ.Γ Μιλώντας για μπαλκόνια και καλώδια είδα ότι δεν είσαι πολύ ενήμερος για τις διαφορές mild, full και plug-in hybrid. . Δεν είναι κακό αυτό, απλώς ρίξτου μια ματιά γιατί είσαι υποψήφιος στόχος για κανένα καλόπαιδο πωλητή που μπορεί να σε ψήσει για αυτοκίνητο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.
-
Αν θυσιάσει κανείς λίγο την εμφάνιση, παίρνει τεράστιους χώρους με λιγότερα από 25 χιλιάρικα.
Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας