Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 8
    • Best 2
    • Groups 0

marioslar

@marioslar

Please enter occupation - Please enter your interests

2
    Profile views
    8
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

marioslar Unfollow Follow

Best posts made by marioslar

• Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας

Καλησπέρα σας!

Ενδιαφέρομαι για αγορά αμαξιού που θα με βγάλει ασπροπρόσωπο για την επόμενη
      10-ετία και καθώς ειμαι εκτός αναζήτησης εδω και αρκετά χρονια εχω χαθεί στην μετάφραση και ειπα να ζητήσω την βοηθειά σας...!

Σας δίνω τα δεδομένα και προτείνετε μου κάποια αμάξια και για ποιον λόγο αξιζουν, επειδη ειμαι ανάμεσα σε πολλά και δεν βγάζω άκρη 🙂

Να αναφέρω οτι ειμαι κάτοχος Volvo S60 Τ3 ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο οδηγικη συμπεριφορα (οχι τόσο απο οικονομία) αλλα απο χώρους ειδικά στο boot απλα ΔΕΝ...

• Budget : 20-25κ με ταβάνι αν τοσο πολυ τα αξιζει.. τα 30.000 €

• Να είναι άνετα 3 μικρά παιδιά (0-7 ηλικίες) στις πίσω θέσεις και ιδανικά να υπάρχουν 3 isofix 2 καρεκλάκια +1 booster

• H Καθημερινή του χρήση θα είναι εντός πόλης ,επαρχία, για μικρές και σύντομες διαδρομές
        και αρκετά ΣαββατοΚυριακα ταξίδια σχετικά μικρών αποστάσεων ( οχι road trip, off road καταστάσεις και τετοια , μεγαλώσαμε ^_^)
        Eκει θέλω να ειμαι άνετος , να φορτώνω καρότσι , βαλίτσες κανενα πατινι μικρο ποδηλατο κτλπ χωρις να παιζω τέτρις οπως κανω τώρα ..

• ~15.000 κμ το χρόνο κανω περίπου

• Οδηγικά δεν εχω ιδιαίτερες απαιτήσεις αρκεί να μην "σέρνεται" σε ανηφόρες φορτωμένο.

• Υβριδικό απο διαμέρισμα δεν ξερω κατα πόσο θα ειναι εφικτό μαλλον το αποκλείουμε

• Να παω σε 7θέσιο, αξίζει?? η θα με καλύψει και μεγαλο 5θέσιο? ποια η γνώμη σας (δεδομένης της τωρινής κατάστασης)

• Δεν εχω πρόβλημα με αγορά μεταχειρισμένου (κατω απο 100.000 km ) η καινούριου

• Ειμαι ανοιχτος και σε μινι βαν( "να βλέπεται" οχι εντελως κουτί) και σε SUV επιλογές

Καποια που εχω μελετησει και μου αρέσουν για να πάρετε μια ιδέα ειναι τα
      Kodiaq , Scenic / Grand Scenic, Peugeot Rifter , Kia Sportage.

** Αν εχει κάποιος εμπειρία με συρόμενες πόρτες αντι για κανονικές οπως του rifter αν αξίζουν στην καθημερινότητα ας δώσει τα φώτα του (για mini van )
      **ΟΧΙ Citroen

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      M
      marioslar
    • RE: Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας

@criuser said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:

Επειδή όμως είσαι τρίτεκνος και μπορείς να πάρεις και χωρίς τέλος ταξινόμησης , ρίξε μια ματιά σε καινούργιο GLB Μερσεντές . Εχει χώρους , είναι αυτόματο βενζίνη με τον κινητήρα της Ρενώ.

Αν παω για mercedes φοβαμαι οτι θα ειναι πολυ "γυμνό" για τα λεφτα που προτιθεμαι να δωσω και τρομάζω στην ιδέα οτι μπορεί καποια στιγμη να χρειαστω σοβαρο συνεργείο , το σκεφτηκα και εγω η αποκτηση ειναι εφικτη αλλα στην συντηρηση κολλαω..

@yem said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:

Έβλεπα το καλοκαίρι συχνά ένα C4 spacetourer με ξένες πινακίδες , και όμορφο και ευρύχωρο . όπως και το grand scenic αλλά δεν ξέρω αν έχει 3 isofix πίσω

εχει 3 isofix απο οτι ειδα σε ενα βιντεο δεν μπορεις να το κανεις διαμορφωση μονο απο εξω υποθετω, γενικα κακες εμπειριες και προσωπικες και απο φιλους με citroen για αυτο τα αποφευγω.. μετα απο 3ετια ολο και κατι παθαιναν , τωρα αν αλλαξαν τα πραγματα τοσο πολυ την τελευταια 10-15ετια .. δεν ξερω να το ξανασκεφτω

@monman2 said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:

εγω θα πήγαινα σε Toyota Rav 4 εχει προσφορά το ατμοσφαιρικό 2000 175 άλογα ,γήπεδο σε χώρους αν μπορείς να το υποστείς φορολογικά αν τώρα φτάνουν τα €€€ και σε hybrid rav4 (2,5)

Πες οτι τα βρισκω , με τα hybrid πως θα γινει απο πολυκατοικια θα πεταμε καλωδια βραδυατικα? η παιζει κατι αλλο που αγνοω ?? 😄
      😊

με το πετρελαιο συμφωνω και τα παραπανω κυβικα αλλα με την τιμη του να ανεβαινει και οι εταιριες να τα απωθουν γενικα μηπως ειναι λαθος επιλογη?
      δεν ξερω μεχρι και leasing σκεφτηκα για 4-5 χρονια να δω που θα παει η κατασταση.. αλλα και εκει να δωσεις 20κ+ σε βαθος 5ετιας και να μην εχεις αμαξι εν τελει μου φανταζει καπως..

M
      marioslar

Latest posts made by marioslar

@tgd

Μια χαρά δεν χρειάζεσαι και μεγάλη αποθήκη χαχα

Λοιπόν, καλοκοιταω μια BMW 216 grand tourer 1.6l 7 seater με αυτόματο , πετρέλαιο με κοντά στα 70κ χμ για ανταλλαγή με δικό μου και να συμπληρώσω..
      μου φαίνεται καλό το σενάριο.
      Λες να τα πατήσει τα 200 χωρίς μεγάλα προβλήματα?
      Έχει πολύ καλό χώρο πίσω και στις φωτό δείχνει άνετο παντού.

Σκέφτομαι 2 καθισματακια και booster στο μεσαίο για την μεγάλη να τα ελέγχει κιόλας 😛
      Από οδηγική συμπεριφορά είσαι εντάξει φαντάζομαι ε, κάνεις drop off σχολεία και μετά έχεις και λίγο fun drive , δεν πάει αγγαρεία η φάση.. αυτό εννοώ ..
      επισης σαν αμάξι τόσα χρόνια είχε ηλεκτρικές βλάβες κτλπ??

M
      marioslar

@tgd
      Με το BMW grand tourer είσαι ευχαριστημένος με την μεσαία θέση και το boot του γενικα??
      Κόστη συντήρησης στο περίπου?
      Όντως είναι καλά τα ford από χώρους αλλά γενικά δεν μου αρέσει το "κόψιμο τους"

Έκπτωση φόρου δεν υπάρχει πια.. ρώτησα στις αντιπροσωπείες.. Μονο τέλη ταξινόμησης γλιτώνεις που δεν είναι και πολλά 4-5κ αν Φτασεις στα 34-35κ να το πάρεις 30κ κάπως έτσι... Πάλι win είναι ένα καλό μεταχειρισμένο αν δεν τρελαίνεσαι για καινούριο (που δεν τρελαίνομαι εν τέλει 🙂 ) και το κρατας για το Τέσλα σε 10 χρόνια χαχ

Μεταχειρισμένα για τριτεκνους είναι καλή φάση πέρα από την πλάκα και τα ψάχνω!!

@babisstinson
      Δεν ξέρω γιατί αλλά από συρόμενα μου κάθεται καλά αισθητικά μόνο το rifter....
      το Opel zaphira μου κάθεται επίσης καλά σχεδιαστικά ..αρχίζει και μου αρέσει και το Touran όσο πιο πολύ το κοιτάω

Το τουραν εν τω μεταξύ πήγα στην αντιπροσωπεία , δεν βγάζει πια πετρέλαιο στα 1.6κ μόνο 2λιτρους οΟ

Όσο για kodiaq, ήταν η πρώτη επιλογή πριν ξεκινήσω το ψαχτηρι , τα βλέπω στον δρόμο και είναι όντως εντυπωσιακά αμάξια.

Ακόμα αναποφάσιστος γενικα αν και άρχισα να διαμορφώνω καλή άποψη με το τι γίνεται στην αγορά . Συνεχίζω ψαχτηρι κάπου θα καταλήξω
      Σας ευχαριστώ όλους btw για τις προτάσεις!

M
      marioslar

Fiat Tipo το city cross μάλλον λες το wagon είναι τεράστιοοοοο καλό αλλά μικρό μου κάνει και αυτό όσο για B class εχεις δίκιο .

Είδα ένα βιντεάκι σήμερα να γεμίζει το boot του b class και έπιασε τα 2/3 το καρότσι..🤔μου φαινόταν μεγαλύτερο στα βίντεο /φωτος τι να πω ..

Με τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται γίνεται ακόμη πιο δυσκολη η επιλογή....

Πολύ το ψάχνω.. και το πιο σωστό μαλλον είναι να βάλω φίλτρα για μεταχειρισμένα να πάρω ένα από τα kodiaq/c5 aircross/ Grand scenic / Peugeot 5008 που είναι και δοκιμασμένα με καποια χιλιόμετρα γ και βλέπουμε γιατί ερχονται τρελές αλλαγές στο ορίζοντα στα περί αμαξιών..

M
      marioslar

Παιδια αρχιζει να μου αρεσει πολυ τελικα το Mercedes B class 180 μετα απο πολλα reviews που ειδα.. προτεινε ο criuser παραπανω και ειπα να το μελετησω λιγο.. το diesel μου φαινεται ιδανικο απο αποψη οικονομιας στην καθημερινοτητα + απο χωρους νομιζω θα ειμαι οκ ( οχι το τρελο boot αλλα πολυ τιμιο) ο τριτος επιβατης στην δευτερη σειρα επισης φαινεται να ειναι ανετος παρολο που δεν ειναι "ξεχωριστη θεση" σαν του Touran κτλπ Φανταζομαι και στην οδηγηση θα ειναι σουπερ.. για μερσεντες μιλαμε.

Γνωριζει κανεις γιατι η τιμη του συγκεκριμενου ειναι τοσο προσιτη?? Υπαρχουν κρυφες χρεωσεις? Κοιταω τα μοντελα του 16-17' μεταχειρισμενα με κατω απο 70κ χμ και ειναι αρκετα προσιτα και στα λεφτα μου..
      Σερβις κτλπ θα κοστιζουν πολυ περισσοτερα απο το volvo π.χ. που κατεχω τωρα?

M
      marioslar

@sargus said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:

Τσέκαρε το θέμα με τα 3 isofix πίσω γιατί ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν. Ίσως αναγκαστεις να παρεις το ένα καθισματακι (Π.χ. το booster) χωρίς isofix.
      Επίσης τσέκαρε το πλάτος αν σε παίρνει. Θα εκπλαγεις (αν δεν το ξέρεις ήδη) πόσα λίγα αυτοκίνητα χωράνε -στο πλάτος- 3 καθισματακια πίσω.
      Overall, από το ψάξιμο που έχω κάνει και εγώ, η καλύτερη λύση είναι τα citroen και το vw touran (7θεσια). Σε όλα τα άλλα χάνεις και από κάτι.
      (Το scenic εισάγεται;)

ειδα το 5θυρο αντιπροσωπεια , καλο φαινεται overall. Εδω ειναι ενα grand https://www.car.gr/classifieds/cars/view/25955304-renault-grand-scenic
      Οσο για τα 3 isofix καλα θα ηταν αλλα θα την βολεψω και χωρις , οντως απο οτι βλεπω πολυ λιγα εχουν .. το ενα οπως ειπες με κανενα booster στην μεση ..
      Παλια απλα μας ανοιγαν την πορτα και οποιος ηθελε εβαζε ζωνη και τωρα κοιταμε για 3 isofix που καταντησαμε ! χαχ
      Touran δεν το χω δει απο κοντα αλλα απο φωτογραφιες και reviews πολυ αγγαρεια αμαξι μου κανει, με παρα πολυ λιγη ιπποδυναμη μηδεν χαρακτηρα (σκεψου το rifter μου αρεσει αισθητικα)

@cmax75 said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:

Seat Ateca και Skoda Kodiaq με 30 χιλ. τα παίρνεις 1.5t με λογικό επίπεδο εξοπλισμού αν δε σε πειράζει το γνωστό γκρουπ. Όσοι τα έχουν είναι ευχαριστημένοι πάντως.
      Hyundai Tuscon 1.5, κάποιους τους ξενίζει το design, εμένα όχι. Βέβαια εμένα μου άρεσε πολύ εμφανισιακά το Multipla οπότε μην δίνεις σημασία.
      Toyota Rav4 μόνο δίλιτρο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
      Το αυτοφορτιζόμενο hybrid είναι ακόμη καλύτερο αλλά ξεφεύγει σε τιμή. Βέβαια επειδή θες να το κρατήσεις πολλά χρόνια θα πληρώσεις πολλά για αγορά αλλά θα ρεφάρεις κάπως από οικονομία βενζίνης.
      Μεταχειρισμένο Ford S-Max. MPV με αχανείς χώρους και οδηγικά ενδιαφέρον, θα σε βγάλει απροβλημάτιστα για 10 χρόνια ,πιστεύω, καθότι 'αναλογικής' εποχής χωρίς ηλεκτρονικές πολυπλοκότητες.
      Από καινούργια κάτι άλλο με 25-30 χιλ. δε βλέπω, το οποίο είναι και τραγικό.
      Να δίνεις μέχρι 30 και να μην έχεις πολλές επιλογές για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με χώρους.

Υ.Γ Μιλώντας για μπαλκόνια και καλώδια είδα ότι δεν είσαι πολύ ενήμερος για τις διαφορές mild, full και plug-in hybrid. . Δεν είναι κακό αυτό, απλώς ρίξτου μια ματιά γιατί είσαι υποψήφιος στόχος για κανένα καλόπαιδο πωλητή που μπορεί να σε ψήσει για αυτοκίνητο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

Ateca , kodiaq τα "βλεπω" παρα πολυ ψηλα στην λιστα..
      Tucson Νομιζω το παρακαναν με το design γενικα καλο value αμαξι αλλα δεν θα παρω..

Με το RAV αν και ακουγεται καλο (το υβριδικο) θα ξεφυγω απο τα 30 σιγουρα αλλα το κοιταω.

Με τα υβριδικα στο παιχνιδι παντως ισως αξιζει να παω προς αυτη την οδο .. άλλα αμαξια σαν το RAV 4 (οχι αμιγως ηλεκτρικα..) εχετε να προτεινετε? περα απο το Tucson

M
      marioslar

δεν πετας καλώδια τα υβριδικά της Toyota ΔΕΝ φορτίζουν απο το δίκτυο ηλεκτρισμού να και το αυτοκίνητο ετοιμοπαράδοτο κιόλας
      https://www.car.gr/classifieds/cars/view/316514686-toyota-rav-4

Φοβερή τεχνολογία!! Τώρα διάβαζα λεπτομέρειες για το hybrid της Toyota μάλλον έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.. ευχαριστώ! θέλω πολύ διάβασμα! χαχα

M
      marioslar

@criuser said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:

Επειδή όμως είσαι τρίτεκνος και μπορείς να πάρεις και χωρίς τέλος ταξινόμησης , ρίξε μια ματιά σε καινούργιο GLB Μερσεντές . Εχει χώρους , είναι αυτόματο βενζίνη με τον κινητήρα της Ρενώ.

Αν παω για mercedes φοβαμαι οτι θα ειναι πολυ "γυμνό" για τα λεφτα που προτιθεμαι να δωσω και τρομάζω στην ιδέα οτι μπορεί καποια στιγμη να χρειαστω σοβαρο συνεργείο , το σκεφτηκα και εγω η αποκτηση ειναι εφικτη αλλα στην συντηρηση κολλαω..

@yem said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:

Έβλεπα το καλοκαίρι συχνά ένα C4 spacetourer με ξένες πινακίδες , και όμορφο και ευρύχωρο . όπως και το grand scenic αλλά δεν ξέρω αν έχει 3 isofix πίσω

εχει 3 isofix απο οτι ειδα σε ενα βιντεο δεν μπορεις να το κανεις διαμορφωση μονο απο εξω υποθετω, γενικα κακες εμπειριες και προσωπικες και απο φιλους με citroen για αυτο τα αποφευγω.. μετα απο 3ετια ολο και κατι παθαιναν , τωρα αν αλλαξαν τα πραγματα τοσο πολυ την τελευταια 10-15ετια .. δεν ξερω να το ξανασκεφτω

@monman2 said in Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας:

εγω θα πήγαινα σε Toyota Rav 4 εχει προσφορά το ατμοσφαιρικό 2000 175 άλογα ,γήπεδο σε χώρους αν μπορείς να το υποστείς φορολογικά αν τώρα φτάνουν τα €€€ και σε hybrid rav4 (2,5)

Πες οτι τα βρισκω , με τα hybrid πως θα γινει απο πολυκατοικια θα πεταμε καλωδια βραδυατικα? η παιζει κατι αλλο που αγνοω ?? 😄
      😊

με το πετρελαιο συμφωνω και τα παραπανω κυβικα αλλα με την τιμη του να ανεβαινει και οι εταιριες να τα απωθουν γενικα μηπως ειναι λαθος επιλογη?
      δεν ξερω μεχρι και leasing σκεφτηκα για 4-5 χρονια να δω που θα παει η κατασταση.. αλλα και εκει να δωσεις 20κ+ σε βαθος 5ετιας και να μην εχεις αμαξι εν τελει μου φανταζει καπως..

M
      marioslar
    • Προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου 5-μελούς οικοιγένειας

Καλησπέρα σας!

Ενδιαφέρομαι για αγορά αμαξιού που θα με βγάλει ασπροπρόσωπο για την επόμενη
      10-ετία και καθώς ειμαι εκτός αναζήτησης εδω και αρκετά χρονια εχω χαθεί στην μετάφραση και ειπα να ζητήσω την βοηθειά σας...!

Σας δίνω τα δεδομένα και προτείνετε μου κάποια αμάξια και για ποιον λόγο αξιζουν, επειδη ειμαι ανάμεσα σε πολλά και δεν βγάζω άκρη 🙂

Να αναφέρω οτι ειμαι κάτοχος Volvo S60 Τ3 ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο οδηγικη συμπεριφορα (οχι τόσο απο οικονομία) αλλα απο χώρους ειδικά στο boot απλα ΔΕΝ...

• Budget : 20-25κ με ταβάνι αν τοσο πολυ τα αξιζει.. τα 30.000 €

• Να είναι άνετα 3 μικρά παιδιά (0-7 ηλικίες) στις πίσω θέσεις και ιδανικά να υπάρχουν 3 isofix 2 καρεκλάκια +1 booster

• H Καθημερινή του χρήση θα είναι εντός πόλης ,επαρχία, για μικρές και σύντομες διαδρομές
        και αρκετά ΣαββατοΚυριακα ταξίδια σχετικά μικρών αποστάσεων ( οχι road trip, off road καταστάσεις και τετοια , μεγαλώσαμε ^_^)
        Eκει θέλω να ειμαι άνετος , να φορτώνω καρότσι , βαλίτσες κανενα πατινι μικρο ποδηλατο κτλπ χωρις να παιζω τέτρις οπως κανω τώρα ..

• ~15.000 κμ το χρόνο κανω περίπου

• Οδηγικά δεν εχω ιδιαίτερες απαιτήσεις αρκεί να μην "σέρνεται" σε ανηφόρες φορτωμένο.

• Υβριδικό απο διαμέρισμα δεν ξερω κατα πόσο θα ειναι εφικτό μαλλον το αποκλείουμε

• Να παω σε 7θέσιο, αξίζει?? η θα με καλύψει και μεγαλο 5θέσιο? ποια η γνώμη σας (δεδομένης της τωρινής κατάστασης)

• Δεν εχω πρόβλημα με αγορά μεταχειρισμένου (κατω απο 100.000 km ) η καινούριου

• Ειμαι ανοιχτος και σε μινι βαν( "να βλέπεται" οχι εντελως κουτί) και σε SUV επιλογές

Καποια που εχω μελετησει και μου αρέσουν για να πάρετε μια ιδέα ειναι τα
      Kodiaq , Scenic / Grand Scenic, Peugeot Rifter , Kia Sportage.

** Αν εχει κάποιος εμπειρία με συρόμενες πόρτες αντι για κανονικές οπως του rifter αν αξίζουν στην καθημερινότητα ας δώσει τα φώτα του (για mini van )
      **ΟΧΙ Citroen

M
      marioslar
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST