-
Είναι η εύκολη λύση αυτή και ανατριχιαζω μόνο που την συζητήσαμε.
ΟΧΙ από εμένα. Δεν συμφωνώ.
Και ο πλανηθεις έχει δικαίωμα και για δεύτερη και για ευκαιρίες εις τη νιοστή, οπότε συνεχίστε την προσπάθεια ενημέρωσης.......όσο εκνευριστικοι και αν μας φαίνονται. -
@realzeus said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@wantone said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@wantone said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Σιγουρα δεν ειχε τιποτα;
Δεν ήμουν και ο γιατρός του, αλλά η γυναίκα του που ήταν οικογενειακή φίλη μου (την γνωρίζω από τότε που γεννήθηκε) έτσι μας είπε.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να αρνείται κάποιος το εμβόλιο, ως ένα μέτρο που 999 στις 1000 φορές θα του σώσει την ζωή. Είναι σαν να ακούω επιχειρήματα κατά της ζώνης ασφαλείας, δηλαδή ότι θα πνιγείς αν πέσεις σε νερό και μπλοκάρει η ζώνη. Αυτό όμως θα συμβεί 1 φορά στο 1.000.000 ατυχήματα. Τις υπόλοιπες 999.999 φορές θα σε σώσει η ζώνη!
Γιατι το εμβολιο εχει και παρενεργειες. Μετρας τις πιθανοτητες που εχει να παθεις κατι απο το εμβολιο vs τις πιθανοτητες να παθεις κατι απο το κοβιντ οντως νεος και υγιεις. Και σταθμιζεις.
Καλα που μου το θυμισες, αν κανω μανουβρες στο λιμανι να βγαζω την ζωνη ασφαλειας.
Παρενέργειες έχει και η ασπιρίνη. Οπότε να την σταματήσουμε; Βέβαια αν δεν πάρεις ασπιρίνη, το πολύ πολύ να πονάει το δόντι ή το κεφάλι σου. Αν δεν πάρεις εμβόλιο, μπορεί και να πεθάνεις. Πλέον δεν με ενδιαφέρουν όσοι πέθαναν ανεμβολίαστοι, κακό του κεφαλιού τους.
#vlakes_pantou
καθε απογευμα εκει που πινω καφε, περνουσανε χρονια κατι κορακια που γυριζαν απο τη δουλεια και παντα σταματαγανε για νερο και να κανουν ψιλα για να μοιρασουν τα χαρτζιλικια. μια φορα την εβδομαδα ερχοντουσαν με τα ασπρα πουκαμισα και τα μαυρα παντελονια, με κατι αρχαια νοκια και με ενα κορσα.
φετος ερχονται καθε μερα με 5008 εφταθεσιο, τα πουκαμισα πλεον επωνυμα, ολοι άιφον.
Ευχονται να μην εμβολιαστειτε, ξερετε εσεις, μπολι, παρενεργειες, θα βγαλετε αρχιδι στη φτερνα.
Ακομη να σας ενημερωσω 2300 ο ταφος στο σχιστο, 17000 στη πετρουπολη, 9000 στο περιστερι, 12000 στο ιλιον. υποθετω στα βπ κατι παραπανω. -
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Και ο πλανηθεις έχει δικαίωμα και για δεύτερη και για ευκαιρίες εις τη νιοστή, οπότε συνεχίστε την προσπάθεια ενημέρωσης.......όσο εκνευριστικοι και αν μας φαίνονται.Προφανώς και δεν είπε κανείς να του αρνηθεί περίθαλψη. Σε καθαρά προσωπικό επίπεδο είπα ότι δεν θα στεναχωρηθώ τόσο πολύ, όσο θα στεναχωριόμουν για κάποιον που προσπάθησε να μη νοσήσει (που έκανε το εμβόλιο δηλαδή). Όπως δεν στεναχωριέμαι υπερβολικά και για κάποιον που πηγαίνει με 200 χωρίς κράνος ή ζώνη.
ΥΓ: Γάτε στο Α' Νεκροταφείο ούτε να ρωτήσω δεν θέλω πόσο θα κοστίζει το οικόπεδο (έτσι τα λένε, οικόπεδα).
-
Η φυσική επιλογή μερικές φορές εξαφανίζει ολόκληρο το Είδος.
Εκτός κι αν γίνει μια μεταβολή στο DNA του που θα του εξασφαλίσει την επιβίωση.Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσιιι;
-
Ξέρουμε πόσοι έχουν πεθάνει από χρήση ασπιρίνης;
-
@bassstarlet said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ξέρουμε πόσοι έχουν πεθάνει από χρήση ασπιρίνης;
Αν ήταν πολιτικό θέμα θα γνωρίζαμε, η πανδημία έχει εξελιχθεί σε πολιτικό θέμα γιαυτό παρακολουθείται στενά από όλους και χειραγωγείται ανάλογα από όλους επίσης.
-
ΥΓ: Γάτε στο Α' Νεκροταφείο ούτε να ρωτήσω δεν θέλω πόσο θα κοστίζει το οικόπεδο (έτσι τα λένε, οικόπεδα).
Δεν υπάρχουν εκεί, μόνο με βύσμα ή με οικογενειακό οικόπεδο.
-
Να πω και εγώ την ιστορία που μας έτυχε , δε ξέρω αν θα γίνω πιστευτός αλλά οφείλω να την πώ μήπως και προτρέψω κάποιον στον εμβολιασμό.
Στο στενό οικογενειακό μου κύκλο , παιδάκι ανεβάζει πυρετό , ( 38 μη φανταστείτε) , εκείνη την εβδομάδα τον κρατούσαν οι παππούδες(75χρονοι και...). Από περιέργεια περισσότερο, καθώς ο παιδίατρος τους διαβεβαίωνε ότι είναι ίωση, τη δεύτερη μέρα πυρετού του κάνουν τεστ και βγαίνει θετικό, μετά έκαναν μοριακό και καταγράφηκε ως κρούσμα. Το ρεζουμέ είναι ότι ούτε οι παππούδες ούτε οι γονείς ,που επέστρεψαν βιαστικά, κόλλησαν (έκαναν τέστ σύμφωνα με το πρωτόκολλο , 5-10-15 μέρες), παρόλο που ήταν πρακτικά αδύνατο να τηρήσεις μέτρα απομόνωσης σε τρίχρονο παιδάκι και μέχρι το τέστ μεσολάβησε ένα 48ωρο που δεν πήραν κανένα είδους μέτρο. Εννοείται ότι ήταν όλοι εμβολιασμένοι. Το παιδί το "πέρασε" με το διήμερο αυτό πυρετό και με μπόλικο βήχα.
Μετά από αυτό αλλά και το γεγονός ότι έχω παρευρεθεί σε κηδεία από τη νόσο ( όταν ακόμα δεν υπήρχαν εμβόλια) , ανθρώπου μεσήλικα, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, διαλαλώ παντού την ιστορία μου.
Τέλος να πω κάτι γενικό , στην μικρή μου επαρχιακή πόλη, το να κολλήσεις για κάποιους είναι στίγμα και η φήμη (αληθινή ή ψευδής) , μεταδίδεται σε δευτερόλεπτα. Έλειπα διακοπές και με πήραν τηλέφωνο να με ρωτήσουν αν ζώ γιατί ο συνδυασμός του παραπάνω γεγονότος σε συνδυασμό με την απουσία μου βοήθησε να βγει η βρώμα σε όλη την πόλη ότι περνάω τη νόσο ή ότι τα τίναξα. Είναι τόσος ο μεσαιωνισμός μας που δεν καταλαβαίνουν ότι αν ισχύει η φήμη και με δουν υγιέστατο , είναι ότι καλύτερο γιατί θα έχω πλέον φυσική ανοσία. -
Αθάνατη Ελληνική επαρχια...
-
@johanndelta said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Αθάνατη Ελληνική επαρχια...
απλά στη μεγαλούπολη δεν γνωρίζονται μεταξύ τους οι γειτόνοι, αλλιώς κι εκεί τα ίδια θα γινόταν, δεν υπάρχει καμία διαφορά στη νοοτροπία και το σκεπτικό.
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Και ο πλανηθεις έχει δικαίωμα και για δεύτερη και για ευκαιρίες εις τη νιοστή, οπότε συνεχίστε την προσπάθεια ενημέρωσης.......όσο εκνευριστικοι και αν μας φαίνονται.Εσύ γύρε αυτό κατάλαβες από το ποστ μου;
Είπα εγώ να αρνηθούμε την περίθαλψη στους αρνητές ή αντιεμβολιαστές; Σε καμία περίπτωση! Αλλά λόγω της άρνησης τους κάποιοι θα νοσήσουν και παρά την περίθαλψη που θα λάβουν, θα πεθάνουν. Αυτοί λοιπόν οι οποίοι ενω σε όλη τη μέχρι τώρα ζωή τους έχουν πορευθεί με τις επιταγές της σύγχρονης ιατρικής και έχουν επωφεληθεί της προόδου της, τώρα αποφασίζουν ότι όλο το ιατρικό και πολιτικό σύστημα θέλει να τους σκοτώσει ή βλάψει, είναι μειωμένης αντίληψης ή προβληματικής ψυχοσύνθεσης. Ως εκ τούτου η φυσική επιλογή (η επιβίωση του δυνατού και η εξαφάνιση του αδυναμου - πνευματικά ή ψυχολογικά στην περίπτωση μας) θα λειτουργήσει.
Ευκαιρίας δοθείσης θα αναφέρω και κάτι που γενικά οι κρατούντες, οι ιατροί και τα ΜΜΕ αποφεύγουν να αναφέρουν. Είναι σαφής ο "ταξικός" χαρακτήρας του αντιεμβολιαστικού κινηματος. Τα εισαγωγικά επειδή δεν αφορά κοινωνικές τάξεις αλλά μορφωτικό επίπεδο. Όσο χαμηλότερο το μορφωτικό επίπεδο, τόσο μεγαλύτερα τα ποσοστά των αρνητών. Και αυτό είναι αποδεδειγμένο στην πράξη. Γνωρίζω ότι υπάρχει αυτή η διάκριση σε όσες εταιρείες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους έχω συζητησει σχετικά. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να αποτελέσει τροφή για σκέψη στους αντιεμβολιαστές. Δεν μπορεί δηλαδή ρε φίλε να δουλεύεις π.χ. τραπεζοκόμος ή μάγειρας σε ένα νοσοκομείο και να αισθάνεσαι ασφαλής όντας στο 50% των ανεμβολίαστων αποφοίτων μέσης εκπαίδευσης συναδέλφων σου και να μην σε πονηρεύει το 92% των εμβολιασμένων ιατρών...
-
-
Να επαναλάβω ερώτηση που είχα κάνει.
Η εφαρμογή Covid Free του gov.gr κάνει μόνο έλεγχο ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού.Το οποίο πρέπει να έχουμε σε διπλωμένη κόλα Α4 στη τσέπη;
Ή μόνο ως pdf στο κινητό;Δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή που να αποθηκεύει και εμφανίζει την κατάσταση εμβολιασμού του κατόχου, όπως έχουν όλες οι χώρες;
Πολλά ζητάω απ την Ψηφιακή Διακυβέρνηση εε; -
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Να επαναλάβω ερώτηση που είχα κάνει.
Η εφαρμογή Covid Free του gov.gr κάνει μόνο έλεγχο ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού.Το οποίο πρέπει να έχουμε σε διπλωμένη κόλα Α4 στη τσέπη;
Ή μόνο ως pdf στο κινητό;Δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή που να αποθηκεύει και εμφανίζει την κατάσταση εμβολιασμού του κατόχου, όπως έχουν όλες οι χώρες;
Πολλά ζητάω απ την Ψηφιακή Διακυβέρνηση εε;Εγώ έχω κατεβάσει τo pdf και ανοίγω το QRcode όπου χρειαστεί , κάνω κάτι λάθος? Υπάρχει και άλλος τρόπος?
-
Ξέσπασε ο Τριανταφυλλόπουλος.
-
Δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή που να αποθηκεύει και εμφανίζει την κατάσταση εμβολιασμού του κατόχου, όπως έχουν όλες οι χώρες;
Πολλά ζητάω απ την Ψηφιακή Διακυβέρνηση εε;Εαν δεν θές να το αποθηκεύσεις ως PDF και θές εφαρμογή, ναι υπάρχει και εφαρμογή αλλά όχι Ελληνική. Είναι η εφαρμογή της Ελβετίας (αυτήν έχω εγώ), η οποία εκτός από το σκανάρισμα, αποθηκεύει και το πιστοποιητικό που σκαναρίστηκε.
-
@fanis75 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή που να αποθηκεύει και εμφανίζει την κατάσταση εμβολιασμού του κατόχου, όπως έχουν όλες οι χώρες;
Πολλά ζητάω απ την Ψηφιακή Διακυβέρνηση εε;Εαν δεν θές να το αποθηκεύσεις ως PDF και θές εφαρμογή, ναι υπάρχει και εφαρμογή αλλά όχι Ελληνική. Είναι η εφαρμογή της Ελβετίας (αυτήν έχω εγώ), η οποία εκτός από το σκανάρισμα, αποθηκεύει και το πιστοποιητικό που σκαναρίστηκε.
Α ναι, κάτι είχα διαβάσει.
Θα την ψάξω, ή αν είναι εύκολο στείλε λινκ ή το όνομα της εφαρμογής.https://play.google.com/store/apps/details?id=ch.admin.bag.covidcertificate.wallet
Αυτή είναι ε;
-
Α ναι, κάτι είχα διαβάσει.
Θα την ψάξω, ή αν είναι εύκολο στείλε λινκ ή το όνομα της εφαρμογής.https://play.google.com/store/apps/details?id=ch.admin.bag.covidcertificate.wallet&hl=el&gl=US for Android.
Edit: ΥΓ μαζί γράφαμε....αχαχα...ναι αυτή!
-
Προχθές αναγκάστηκα να κατέβω κέντρο για μια δουλειά και μπήκα στο μετρό.
Έχω να πω ότι λίγοι πεθαίνουν μάλλον, για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε! Όχι οι θέσεις γέμισαν, μέσα παστές σαρδέλες γίναμε! Με έπιασε απελπισία. Αν δεν κόλλησα εκεί, δεν θα κολλήσω ποτέ!
Και τι λέμε για κοινωνική ευθύνη κλπ. Τα ΜΜΜ αποτελούν τρομερό θέμα, το οποίο δεν αντιμετώπισε ποτέ η κυβέρνηση. -
Είναι δύσκολο να έχεις το PDF στο κινητό σου ή ένα screenshot μόνο το QR; Χρειάζεται ειδική εφαρμογή;
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες