-
Πρόσφατα έφτασε στα χέρια μου το 2008 Allure plus και σας επιβεβαιώνω ότι έχει φώτα led.
Παρότι στα χαρακτηριστικά του μοντέλου αναφέρεται "Προβολείς PEUGEOT LED Tecnology με αυτόματη ενεργοποίηση (Autolight) & αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων" προσωπικά δεν έχω καταφέρει να ανάψουν οι μεγάλοι προβολείς αυτόματα ούτε να εμφανιστεί η ένδειξη στο icockpit .
Αυτόματα ανάβουν τα φώτα αλλά όχι οι μεγάλοι προβολείς, οπότε το πιθανότερο είναι να ισχύει αυτό που αναφέρει κάποιος παραπάνω ότι έχει εφαρμογή μόνο στις GT εκδόσεις.
Για παραπάνω λεπτομέρειες έχω αναφέρει κάποια σχόλια πριν μερικές ημέρες.
Ότι χρειάζεσαι στην διάθεση σου. -
@m3rlin Σε καταλαβαίνω φίλε μου και γω όταν διάβαζα παρόμοια αγχωνομουν. Πάντως ένας φίλος που το έχει από Μάιο allure βενζινη χειροκίνητο όλα οκ εκτός από μια αναβάθμιση που έπρεπε να κάνει και αυτό που τον νευριάζει είναι ο λεβιές δεν μπαίνουν καλά οι ταχυτητες και τρέμει λίγο ο λεβιές. Επίσης να ξέρεις έχει 5 χρόνια εγγύηση αλλά 60χιλ χλμ
-
@alex-mix said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
και αυτό που τον νευριάζει είναι ο λεβιές δεν μπαίνουν καλά οι ταχυτητες και τρέμει λίγο ο λεβιές.
Μα χειροκίνητο!?! Το 2008?? Έλεος. Οδήγησα εχτες το C3 Aircross...αθλιο το κιβώτιο, για κλωτσιές!
-
@fanis75 Ναι αλλά στο αιρκρός είναι φτηνό το αυτόματο. Στο 2008 είναι άλλες οι τιμές...
-
@criuser Tα μεταξωτά βρακιά....
Δηλαδή να παίρνεις το avant guard 2008 με κουτάλα....τι να πω...!?!? -
@fanis75 Αμα δεν βγαίνουν τα κουκιά και είναι ωραίο τι να κάνουν ...
-
@fanis75 ίσως να είναι όντως το χειρότερο χειροκίνητο... Το είδα και εγώ τις προάλλες στο ίδιο αυτοκίνητο και έπαθα σοκ... Το Picanto μας (του 2010) έχει πολύ καλύτερη αίσθηση στις αλλαγές. Απίστευτο;
Και δεν είναι μόνο η αίσθηση. Ακόμα και το σχήμα του λεβιέ και οι διαδρομές είναι χάλια. PSA μόνο αυτόματο. Τέλος.
Υ.Γ. Μοναδική εξαίρεση ίσως να αποτελούν τα καινούρια Opel. Δεν έχω ιδία άποψη, όμως έχω διαβάσει σε 2 διαφορετικά review του καινούριου Grandland, ότι η αίσθηση του χειροκίνητου κιβωτίου είναι αρκετά καλή. Αν μου δωθεί η ευκαιρία θα το τσεκάρω από κοντά.
-
@m3rlin said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
@alex-mix κανα 20λεπτο που χαζευα, διάβασα για ένα κλασσικό πρόβλημα στα δισκόφρενα (κάτι που είναι γνωστό σε αυτούς απο ότι κατάλαβα) ,βλάβες σε ηλεκτρονικα (συστημα συγκρουσης ή καπως έτσι), είδα ξεκολλημενα πλαστικα, προφυλακτήρες, γρατσουνιες στην οθόνη. Βέβαια μπορεί να φταίνε και οι κάτοχοι για κάποια απο αυτά, απλα η εικόνα της ομάδας ήταν το λιγότερο αγχωτικη..
Προσθεσε ταλαντωση καπο...και τελευταια ειδα και θορυβο απο βαση σασμαν οπως αναφερουν καποιοι.....
Παντου παιζουν θεματα ειτε στα υλικα ειτε στην συναρμογη....αλλα βασικοτερο ολων σιγουρα τα ηλεκτρονικομηχανολογικα.....
Και εδω ερχεται η εγγυηση....
@m3rlin said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
@alex-mix κανα 20λεπτο που χαζευα, διάβασα για ένα κλασσικό πρόβλημα στα δισκόφρενα (κάτι που είναι γνωστό σε αυτούς απο ότι κατάλαβα) ,βλάβες σε ηλεκτρονικα (συστημα συγκρουσης ή καπως έτσι), είδα ξεκολλημενα πλαστικα, προφυλακτήρες, γρατσουνιες στην οθόνη. Βέβαια μπορεί να φταίνε και οι κάτοχοι για κάποια απο αυτά, απλα η εικόνα της ομάδας ήταν το λιγότερο αγχωτικη..
-
Μπορώ να πώ ώς κάτοχος του 2008 για 3 ολόκληρες εβδομάδες ότι έχει το χειρότερο χειροκίνητο κιβώτιο που έχω οδηγήσει ποτέ. Μου θύμισε το Suzuki Maruti που είχα όταν ήμουν 18 ετών (πριν 20 χρόνια)
Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να φτιάξεις τόσο άθλιο κιβώτιο τόσο σε αίσθηση , κούμπωμα , διαδρομές και λεβιέ -
@tsofras said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Μπορώ να πώ ώς κάτοχος του 2008 για 3 ολόκληρες εβδομάδες ότι έχει το χειρότερο χειροκίνητο κιβώτιο που έχω οδηγήσει ποτέ. Μου θύμισε το Suzuki Maruti που είχα όταν ήμουν 18 ετών (πριν 20 χρόνια)
Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να φτιάξεις τόσο άθλιο κιβώτιο τόσο σε αίσθηση , κούμπωμα , διαδρομές και λεβιέΑκριβώς! Το χειροκίνητο το έχουν βάλει απλά για να υπάρχει....ολα φωνάζουν (ακόμα και η εργονομία της καμπίνας) ότι τα αυτοκίνητα έχουν φτιαχτεί μόνο για αυτόματο κιβώτιο. Είναι σοκαριστικό το πόσο χάλια είναι το κιβώτιο.
-
Χεχε, που να δείτε πριν κάποια χρόνια τα πιο παλιά κιβωτια της psa και τους συμπλεκτες της. Τωρα να σκεφτείτε ότι ειναι αρκετά βελτιωμένα.
Οντως και το picanto και το ιαπωνικο έχουν κλασεις ανωτερο χειροκινητο κιβωτιο
Χλατς χλουτς, θετικό κούμπωμα σαν γάντι και κοντούς και παναλαφρους συμπλεκτες.
Σε αυτα τα μικρα ασιατικά αυτοκινητα πολης ο συμπλεκτης έχει σχεδόν το ίδιο βάρος στο πόδι με αυτό του πενταλ γκαζιού, αλλάζου σχεδόν με τη σκέψη, δεν κουράζεσαι καθόλου. Στα παλαιότερα psa έκανες γυμναστική στα πόδια, ησουν όμως και fit -
Μα γιατί ασχολείστε ακόμη με χειροκίνητα κιβώτια;
Το ίδιο έκανα κι εγώ μέχρι πριν από 10 χρόνια μέχρι που μου δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσω αυτόματο, έπαθα πλάκα και αναρωτιόμουν γιατί τόσα χρόνια να έχω χειροκίνητο κιβώτιο.Αν το δοκιμάσεις δεν υπάρχει γυρισμός!
Ειδικά το EAT8 είναι εκπληκτικό, δεν ξέρω από ποιότητα αντοχή στο χρόνο βλάβες κλπ αλλά έχει άλλη αίσθηση.
Χωριά που σου ελευθερώνει ένα πόδι και ένα χέρι κατά την οδήγηση.
Έτσι πίνεις τον καφέ σου και τρως την τυρόπιτα άνετα χαχαχαχα
Πολιτισμός λέμε! -
@anastasg Δεν ασχολούμαι (αν και εξ΄ανάγκης το έκανα 2-3 φορές) από το 1995 με χειροκίνητα κιβώτια...τότε είδα το φως το αληθινό!
-
@anergos13 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Και εδω ερχεται η εγγυηση....
Η οποία θα έρθει η στιγμή που θα λήξει και θα ανάβεις κάθε μερα κερί στον Αγ. Χριστόφορο.. Χιουμορ..
Πιο πολυ με σόκαρε αυτό που είδα με τους πίνακες οργάνων. Δλδ, αν το πλύνεις έξω πρέπει να εισαι με το δάχτυλο στη σκανδάλη με όλους αυτούς στα πλυντήρια.. Ερώτηση στους κατόχους, με στεγνό καθαρό πανί είναι οκ έτσι? Δεν υπάρχει πρόβλημα? -
@anastasg Ε, ναι! Από αρχαιοτάτων χρόνων είναι γνωστό πως η τυρόπιτα που τρώγεται με το πόδι είναι πάντοτε η πιο νόστιμη.
-
@dimitriscsd ναι, καλα, δεν εχεις μπει σε καινουργιο πικαντο. ρεκορ χειροτερου αυτοματου, και απο τα 500αρια και απο άιγκο και σια.... σαν χαζη σκεφτεται, να αλλαξω, να μην αλλαξω, οκ τρωω.
στα πουγκ με aisin ειναι αμαρτια να μην παρεις aisin, μονο κσι μονο που ειναι aisin -
Απ όλα αυτά τα προβλήματα εγώ χρειάστηκα την αναβάθμιση εγκεφάλου. Έχω πάει μέχρι 170 και ταλάντωση δεν είδα στο καπό. Επίσης στο fb τα παιδιά γράφουν τα πάντα και δε σβήνουν τα κακώς κείμενα όπως σε άλλα club. Ακόμη κάτοχοι άλλων αυτοκινήτων ίσως δε γράφουν τα προβλήματα που βγάζουν(αν βγάζουν) τα αυτοκίνητα τους.
Επίσης το grandland κορόιδευαν για το χερούλι αλλά και σε αυτό ακούγεται. Σπρευ σιλικόνης θα σου πει ο Λαπης και όλα λύνονται. -
@m3rlin Στεγνό καθαρό πανί όταν λές, για καθαρισμό της οθόνης εννοείς ?
-
@parikon Σωτήριο το σπρευ σιλικόνης. Σου ηρεμεί τα νεύρα που προκαλούνται από μικροτριγμους και χαίρεσαι το αυτοκινητακι σου. Χωρίς αυτό όλο στα συνεργεια θα ησουν να βγάζεις ποδιές και πλαστικα, μήπως και, να στα κάνουν χειρότερα και στο τέλος δεν θα απολαμβάνεις τα θετικά ενος νέου αυτοκινήτου, όπως είναι η πλατφόρμα, ο κινητηρας κτλ,
-
@mastoras78 ναι.. συγκεκριμένα για τον πίνακα οργάνων Μαστορα, γιατι υπάρχει μια ευαισθησια στο πλαστικο βλέπω.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)