@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@w202-amg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Lap η καθαριστρια να μην πληρώσει τίποτα εφορία γιατί δεν θα τα βγάλει στην Ελβετία, ο γιατρός με το 44% είναι σαν να τον τιμωρείς την στιγμή που τον φορολογείς για τα κέρδη της επιχειρηματικής του δραστηριότητας και όχι για την διαφορά εσόδων και εξόδων που λένε παραπάνω.
Συνέταιρο δεν θέλει κανένας και μάλιστα αυτής της μορφής και.......ερχόμαστε στο σήμερα!
Όχι δεν πάει ακριβώς έτσι. Αυτό θα ίσχυε εάν δεν υπήρχε παράνομαστης. Ο κοινός παράνομαστης είναι οι δαπάνες του κράτους και γενικότερα της χώρας. Εφόσον λοιπον ένας γιατρός βγάζει 100-150 Κ το έτος και μια καθαρίστρια 11-12Κ . Και οι δύο συμβάλουν αναλόγως τις δυνάμεις τους διότι και οι δύο χρησιμοποιούν ενα πλαίσιο εργασίας, δηλαδή μια χώρα που έχει δαπάνες. Δεν εργάζονται εν κενώ στο διάστημα
Είναι σνα τις πολυκατοικίες. Άλλα κοινόχρηστα πληρώνει το υπόγειο των 30 τμ και άλλα το ρετιρέ των 200 τμ.
Φυσικά η πιο λογική επιλογή είναι ο προοδευτικός φόρος. Δηλαδή μέχρι τα 11-12Κ να πληρώνεις όσα και η καθαρίστρια. Μέχρι τα πες 50-60Κ κάτι παραπάνω και πάνω από 60-80Κ λίγο ακόμα και από 80-150 το 44%
Διότι σε κάθε σκαλοπάτι η δραστηριότητα σου έχει εξασφαλίσει ένα επίπεδο διαβίωσης το οποίο το οφείλει στο πλαίσιο της οικονομίας δηλαδή της χώρας άρα πρεπει και εσύ αναλόγως την ικανότητα σου να βάλεις πλάτη.
Επιπλέον η υψηλότερη φορολόγηση στα ανώτερα και ανώτατα φορολογικά κλιμάκια λειτουργει ως αντικίνητρο με σκοπό να αφήσεις μερίδιο της πίτας της αγοράς και σε άλλους συναδέλφους σου που βρίσκονται πολλά σκαλοπάτια εισοδημάτων πιο κάτω από εσένα. Δηλαδή, εαν φτάσεις τα 75Κ το έτος μπορεί να αφήσεις και κάποιες εξετάσεις σε άλλους γιατρούς ώστε να μην ανέβεις στα 82Κ διότι δεν θα έχεις την ίδια απόδοση μεταξύ ωρών εργασίας και εισοδημάτων. Να προτιμήσεις να κάνεις ρεπό και να πας κάποια ταξίδια.
Έτσι όλοι έχουν περισσότερες ευκαιρίες στην ζωή (παράδειγμα νεότεροι και ταλαντούχοι γιατροί χωρίς όνομα στην πιάτσα) και στην πρόοδο μέσω της εργασίας τους, ανεξαρτήτως καταγωγής και ηλικίας.
Το ύψος των φορολογικών συντελεστών ειναι κατά προσέγγιση. Προφανώς μια χώρα θα αποφασίσει τι εστί άνετος και τι όχι με βάση τα εισοδήματα, την αγοραστική δύναμη και το λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς. Πόσες φορές δηλαδή μπορεί να το αγοράσει ανά μήνα.
Χώρες που έχουν τέτοια συστήματα πιάνουν την κορυφή σε δείκτες θετικης στάσης για τη ζωή, το μέλλον κτλ. Με λίγα λόγια οι άνθρωποι περνούν μια ήρεμη και άνετη ζωή.
Ωραία λοιπόν, άρα οι εταιρείες γιατί δεν έχουν κλιμακωτό συντελεστή και μάλιστα αυτού του τύπου? Γιατί ο γιατρός ή ο Χ ή ο ψ μπορούν να κάνουν εταιρεία με 25,5% συντελεστή ΑΛΛΑ με εταιρικό αμάξι, καύσιμα, βενζίνη ,ΦΠΑ καφέδες, φαγητά δεν ξέρω και τι άλλο?
Εν ολίγοις στο 44% ναι τιμωρείσαι,το θέμα είναι γιατί? Επειδή Ο Γιώργος φορολογείται άρα κονομαει ενώ στην εταιρεία είναι μέτοχος και ανώνυμος?!
Υ.γ. δεν έχω κάτι με τις εταιρείες αλλά θεωρώ ηλίθιο να σε εξωθούν στη φάση,κάνε εταιρεία για να γλυτώσεις,να κάνεις κτλ. και πνιγεσαι σε μια γραφειοκρατία και αλλαγές συνεχώς λες και δεν έχεις να ασχοληθείς με τη δουλειά σου.