-
@gatoz said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:
@andya3 said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:
Φαντάζομαι δεν έχετε σκεφτεί την περίπτωση κάποιος - για δικούς του λόγους ή από οικονομική άνεση - να προτιμά το Q3 από τη γκαρσονιέρα ε?
Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω τα τόσα Q3 που συναντώ καθημερινά στο δρόμο και χωρίς leasing μάλιστα...εσυ δεν εχεις σκεφτει ποσα νουδουλακια εχουν παρει μιζες και εχουν στησει διαγωνισμους για να βγαλουν γιουρακια να κυκλοφορανε, το πλεον δηθεν, πριμιο, να εχει η μαμα καμαρι τον ακαματη δαπνουδουφουκου.
Η ανθρώπινη βλακεία, είναι πανανθρώπινη αξία... Ασχέτως λοιπόν πολιτικών πεποιθήσεων ή εργολαβιών, υπάρχουν πάντα και οι αγνοί ανόθευτοι βλάκες, που μπορεί να είναι στο ενοίκιο αλλά να κυκλοφορούν με βασικής έκδοσης άσσο ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Πριν καμιά 25-30 χρόνια, είχαμε στην ίδια πολυκατοικία, γείτονα που έμενε σε νοικιαζομενη γκαρσονιέρα και είχε 520(ναι, διλιτρη όχι downsizing και βλακείες). Ελεύθερος επαγγελματίας αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο... Ο πατέρας μου από τη μία ξερογλυφόταν επειδή είχε ακολουθήσει διαδρομή νέο sunny από Βόλο και μετά ελαφρώς μτχ 323 1.3 και από την άλλη αναρωτιόταν αν έκανε κάτι λάθος που έβαζε προτεραιότητα την οικογένεια του αντί του γούστου του. Μετά από καμιά 8ετία, είχαμε μετακομίσει σε καλύτερη συνοικία και ιδιόκτητο σπίτι (έπεσε και δάνειο αλλά πολύ συγκρατημένα πράγματα)και η αναβάθμιση αυτοκινήτου ήταν το xedos 6(μτχ αλλά σε καλή κατάσταση). Ο γείτονας, συνέχιζε να μένει στη γκαρσονιέρα με το ενοίκιο... Θέμα προτεραιοτήτων λοιπόν, σε πολλές περιπτώσεις. Εγώ αν ξεβρακωθώ, ενδεχομένως να παίρνω βασικό Tesla. Μετά όμως τι; Και δεν μιλάω για το που θα φορτίζω ή το πως θα κάνω ταξίδια...
-
1994, καταιγίδα στην Αθήνα. Πλημμυρισμένο το ρέμα Ποδονίφτη στον Περισσό. Είχα βγει για φωτορεπορτάζ (έκανα και αυτό κάποτε), και περνάω από το σπίτι του Λαού, όπου είχαν συρρεύσει δεκάδες/εκατοντάδες μέλη για να συνδράμουν, γιατί είχε γεμίσει νερά για τα καλά το κτίριο. Τα Λάντα είχαν την τιμητική τους. Κουβέντα στην κουβέντα, πιάσαμε και τα αυτοκινητιστικά (θυμίζω είχε μόλις προηγηθεί η ιστορική απόσυρση και βλέπαμε και κανά καινούργιο αμάξι στους δρόμους εκτός από χρέπια και νισσάν βολιώτικα).
'Γιατί Λάντα πατριώτη; ' . 'Για να πάρει τα λεφτά ο εργάτης και όχι το κεφάλαιο'.
Κέις κλοζντ. -
@dstou said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:
1994, καταιγίδα στην Αθήνα. Πλημμυρισμένο το ρέμα Ποδονίφτη στον Περισσό.
Τι μου θύμισες τώρα...
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 1994, η μέρα που παρουσίασα τη διπλωματική μου στο Μετσόβιο και τελείωσα τις σπουδές μου και η μέρα που πλημμύρισε το ρεύμα του Ποδονίφτη. Τελειώσαμε το απόγευμα και είχαμε προγραμματίσει έξοδο για μπαρότσαρκα το βράδυ, η οποία βεβαίως αναβλήθηκε, καθώς η ποσότητα του νερού που έπεσε ήταν τρομακτική.Συγνώμη για το off-topic, αλλά το προηγούμενο ποστ ξύπνησε έντονες αναμνήσεις.
-
@harisma23 said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:
@dstou said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:
1994, καταιγίδα στην Αθήνα. Πλημμυρισμένο το ρέμα Ποδονίφτη στον Περισσό.
Τι μου θύμισες τώρα...
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 1994, η μέρα που παρουσίασα τη διπλωματική μου στο Μετσόβιο και τελείωσα τις σπουδές μου και η μέρα που πλημμύρισε το ρεύμα του Ποδονίφτη. Τελειώσαμε το απόγευμα και είχαμε προγραμματίσει έξοδο για μπαρότσαρκα το βράδυ, η οποία βεβαίως αναβλήθηκε, καθώς η ποσότητα του νερού που έπεσε ήταν τρομακτική.Συγνώμη για το off-topic, αλλά το προηγούμενο ποστ ξύπνησε έντονες αναμνήσεις.
94? τι εκανες μεχρι τοτες?
με τοση καθυστερηση πλεον απαιτω απο εσενα απολυτη συναινεση ακομη και στον γυρο -
@gatoz said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:
με τοση καθυστερηση πλεον απαιτω απο εσενα απολυτη συναινεση ακομη και στον γυροΈπαιζα καθυστέρηση, για να μην τελειώσουν τα φοιτητικά χρόνια.
Βάλε ένα εξάμηνο χαμένο για όλους λόγω καταλήψεων, βάλε άλλο ένα τρίμηνο από τη διπλωματική, βάλε καναδυό χρόνια παραπάνω που έκαναν όλοι (Ιούνιο και Σεπτέμβρη στην πενταετία, νομίζω ότι δεν τέλειωσε κανείς από το έτος μου), βάλε και καναδυό χρόνια κωλοβάρεμα - αποσυμπίεση, να πως μαζεύονται. 78 μαθήματα για πτυχίο, δεν τα λες και λίγα...Εννοείται καμιά συναίνεση με σένα!
-
@andya3 said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:
@dublin said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:
Φαντάζομαι δεν έχετε σκεφτεί την περίπτωση κάποιος - για δικούς του λόγους ή από οικονομική άνεση - να προτιμά το Q3 από τη γκαρσονιέρα ε?
Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω τα τόσα Q3 που συναντώ καθημερινά στο δρόμο και χωρίς leasing μάλιστα...εσυ δεν εχεις σκεφτει ποσα νουδουλακια εχουν παρει μιζες και εχουν στησει διαγωνισμους για να βγαλουν γιουρακια να κυκλοφορανε, το πλεον δηθεν, πριμιο, να εχει η μαμα καμαρι τον ακαματη δαπνουδουφουκου.
Δεν το 'χω σκεφτεί. Επειδή όμως μου δίνεις "τροφή" για σκέψη, όταν συναντάω κάποιον με Q3 θα τον ρωτάω τι κόμμα ψηφίζει. Η απάντηση βέβαια θα είναι μάλλον αναμενόμενη.
Οπότε αντιστρέφω το σκεπτικό σου. Αν η ψήφος και η πιθανή διαφθορά κάποιου κρίνεται με βάση το αυτοκίνητο που κυκλοφορεί, οι "αμόλυντοι" αριστεροί με τι αυτοκίνητα κυκλοφορούν? Έτσι για να τους ξεχωρίζουμε και να τους λέμε μπράβο στο δρόμο...
Κυρίως Γάλλους/Ιταλούς..η συντηρητική δεξιά πάντα ήταν Γερμανοκρατούμενη και ο Λαουτζίκος τα φθηνά της Ιαπωνίας (Toyota/Suzuki) για να το κρατήσει 665 χρόνια!
Σίγουρα ισχύουν αυτά και σήμερα? Γιατί κάτι 3008 απλά και phev πάνε σύννεφο. Οσονούπω δε απ' ότι διαβάζω και στο forum αναμένεται να γεμίσουμε και με Corolla Cross των 35k και με φόρο πολυτελείας 2lt. Σχεδόν ίδιο κόστος με τα ταπεινά λευκά Q3 που βλέπω στο δρόμο.
Άραγε διευρύνθηκαν οι μίζες που λέει ο Γάτος και στους μη δεξιούς, ή αλλαξοπίστησαν οι συντηρητικοί δεξιοί απ' τα Γερμανικά?
Για να μην αναφέρω και τις προσωπικές μου εμπειρίες από κάτι τεχνικούς, παιδιά του λαού από τον Πειραιά που συνεργάζομαι, που το φτηνότερο αυτοκίνητο που έχουν στο γκαράζ τους είναι S3 (έστω μεταχειρισμένο που το αγόρασαν).
Μπορούν άραγε οι αριστεροί όπως μιλάνε ελεύθερα για τις δεξιές μίζες, να κάνουν το ίδιο και για το απίστευτο μαύρο αφορολόγητο που κυκλοφορεί στα παιδιά του λαού? Ή τους κάθεται βαρύ στο στομάχι?Τώρα παίρνουν και DS! Και από το 23 Alfa/Lancia!
Από τότε που άρχισαν τα S3 άρχισε και η πτώση του Ελληνικού πολιτισμού! Αυτοί είναι apolitic idiots (ιδιώτες..).
-
@harisma23 said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:
με τοση καθυστερηση πλεον απαιτω απο εσενα απολυτη συναινεση ακομη και στον γυροΈπαιζα καθυστέρηση, για να μην τελειώσουν τα φοιτητικά χρόνια.
Βάλε ένα εξάμηνο χαμένο για όλους λόγω καταλήψεων, βάλε άλλο ένα τρίμηνο από τη διπλωματική, βάλε καναδυό χρόνια παραπάνω που έκαναν όλοι (Ιούνιο και Σεπτέμβρη στην πενταετία, νομίζω ότι δεν τέλειωσε κανείς από το έτος μου), βάλε και καναδυό χρόνια κωλοβάρεμα - αποσυμπίεση, να πως μαζεύονται. 78 μαθήματα για πτυχίο, δεν τα λες και λίγα...Εννοείται καμιά συναίνεση με σένα!
οχι, δεν ηταν δεδομενα. το κωλοβαρεμα μονο ηταν.
-
Εγώ που κολλάω πάλι όταν ο άλλος πήγε να σπουδάσει εγώ ίσως δεν είχα γεννηθεί.
Γενικά δέχομαι πως όσα παιδιά περνούν σε πολύ δύσκολες σχολές έχουν δικαιολογία για 2-3 εξάμηνα να χαλαρώσουν. Δεν είναι εύκολο να είσαι άριστος.
Ιδιαίτερα οι της νεότερης γενιάς που έδιναν 9 ή 12 πανελλήνια χωρίς τις δέσμες των 4ων μαθημάτων όπου μπορούσες να κρατήσεις όσα μαθήματα έγραψες καλά και να ξαναδώσεις όσα δεν έγραψες καλά. Στους νεότερους σε ένα μάθημα αν δεν έγραφες καλά ..... τα ξαναεδινες όλα από την αρχη και με τρελό άγχος διότι μπορεί να μη σου κάτσει άλλο μάθημα και άντε ξανά τρίτη και τελευταία φορά όλα μαζί.
Αν περάσεις από όλα αυτά ως άριστος, τότε ας χαλαρώσεις, το αξίζεις
-
οχι, δεν ηταν δεδομενα. το κωλοβαρεμα μονο ηταν.
Δεν μας χέζεις, ρε σπασίκλα...
-
@civil357 said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:
Κάποτε η πιο "αριστερή" επιλογή στην αυτοκίνηση ήταν η citroen , γιατί υπήρξε φουλ αντιστασιακή ενάντια στον άξονα ( περιέργως η μάρκα ήταν αποδεκτή από όλες τις τάξεις) , μετά η Renault καθώς ήταν κρατική και η peugeot ακολουθούσε.
Μεγάλο "ρεύμα" στους αριστερούς είχαν και τα Ιταλικά αυτοκίνητα, ίσως λόγω του ότι είχαν από τα πιο "δυνατά" και ριζοσπαστικά σωματεία εργαζομένων στην αυτοκίνηση. Δε ξέρω , υποθέτω.....
Τώρα όλα αυτά λίγα λένε πια , δε νομίζω ότι έχουν καμία σημασία πλέον.....
Χθες άκουσα στο ραδιόφωνο, το ιντερνετικο, πως ο Ρενώ ήταν συνεργάτης των Γερμανών (απ τον πρώτο πόλεμο νομίζω, χθες κυκλοφόρησε στο Νετφλιξ και φοβερή ταινιάρα για τον πρώτο πόλεμο) που τους έφτιαχνε οχήματα, τον δίκασαν οι Γάλλοι ως προδότη αλλά λόγω υγείας πέθανε σπίτι του σύντομα και το 45 ο ντε Γκωλ εθνικοποίησε τη βιομηχανία.
Αν συνέβαιναν αυτά στην Ελλάδα, θα τον είχαμε κάνει βασιλιά τον προδοτη βιομήχανο, όπως έγινε με αυτούς που είχαμε. -
@piliourits said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:
@civil357 said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:
Κάποτε η πιο "αριστερή" επιλογή στην αυτοκίνηση ήταν η citroen , γιατί υπήρξε φουλ αντιστασιακή ενάντια στον άξονα ( περιέργως η μάρκα ήταν αποδεκτή από όλες τις τάξεις) , μετά η Renault καθώς ήταν κρατική και η peugeot ακολουθούσε.
Μεγάλο "ρεύμα" στους αριστερούς είχαν και τα Ιταλικά αυτοκίνητα, ίσως λόγω του ότι είχαν από τα πιο "δυνατά" και ριζοσπαστικά σωματεία εργαζομένων στην αυτοκίνηση. Δε ξέρω , υποθέτω.....
Τώρα όλα αυτά λίγα λένε πια , δε νομίζω ότι έχουν καμία σημασία πλέον.....
Χθες άκουσα στο ραδιόφωνο, το ιντερνετικο, πως ο Ρενώ ήταν συνεργάτης των Γερμανών (απ τον πρώτο πόλεμο νομίζω, χθες κυκλοφόρησε στο Νετφλιξ και φοβερή ταινιάρα για τον πρώτο πόλεμο) που τους έφτιαχνε οχήματα, τον δίκασαν οι Γάλλοι ως προδότη αλλά λόγω υγείας πέθανε σπίτι του σύντομα και το 45 ο ντε Γκωλ εθνικοποίησε τη βιομηχανία.
Αν συνέβαιναν αυτά στην Ελλάδα, θα τον είχαμε κάνει βασιλιά τον προδοτη βιομήχανο, όπως έγινε με αυτούς που είχαμε.Εμείς με τους εθνοπροδοτες ονοματοδοτουμε πλατείες,λεωφόρους,λιμάνια,αεροδρόμια κτλ.
Σίγουρα στο άμεσο μέλλον λοιπόν θα έχουμε το αρχαιοκάπηλο και το ΛΑΘΡΟΑΛΕΞΗ να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι! -
Το νήμα έχει εξωκείλει υπερβολικά...
Ο sette έθεσε κάποιους προβληματισμούς και τελικά πήρε το Ford Mondeo ...
Όλα τα υπόλοιπα που ποστάρονται στις τελευταίες 25-30 δημοσιεύσεις, ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με το θέμα...
Μήπως θα έπρεπε να κλειδωθεί?
-
ΟΧΙ γιατί που αλλού θα λέμε για FORD MONDEO MKIII ???
Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας