-
Μόνο ο στρατός,ο Ερυθρός Σταύρος και κάποιοι εθελοντές που δεν οχυρώνονται πίσω από το δημοσιοϋπαλληλίκι.
-
@yem said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Απλά απίστευτο , βλέπω ειδήσεις και έχει ακόμα εγκλωβισμένους στην Αττική οδό από χθες το πρωί ... τι σκατά ρε γμτ δεν δουλεύει τίποτα ? Όλα νεκρά ?
Φυσικά ΔΕΝ δουλεύει τίποτα...τα γράφω πολλές φορές αλλά ο Λαπ (που τον συμπαθώ) που είναι ρομαντικός μου γάφει για το πόσο φοεβρή δουλειά κάνουν στην βουλή...ναι αλλά στην θεωρία. Από πράξη μηδέν εδώ και πολλές 10ετίες σε αυτή τη χώρα. Ό,τι κάνει ο καθένας μόνος του...παρατημένο κράτος με κυβερνώντες που κοιτάνε μόνο την κονόμα.
Αλλά φταίμε ΕΜΕΙΣ γιατί τους ψηφίζουμε συνέχεια (όχι έγω!) και ξέρουν ότι και να τους μαυρίσουμε στις εκλογές θα βγουν στις επόμενες ή μεθεπόμενες και φυσικά έχουν μαζέψει τόσο χρήμα που δεν τους νοιάζει. -
Ανοίγω το παντζούρι να δω έξω και είναι σαν την Αλάσκα.
Το βράδυ άκουσα ένα ήχο αλλά δεν τόλμησα να κοιτάξω έξω να δω τι έγινε.
Ένα μεγάλο δέντρο έξω από το διαμέρισμα έπεσε μέσα στο δρόμο. Δεν άντεξε με τόσο χιόνι πάνω του. -
Εμείς εδώ στην Νίκαια καλοκαιράκι... ούτε το χιόνι δεν μας κολλάει
-
Κοιτάω τα αυτοκίνητα. Το χιόνι σε ύψος έχει ξεπεράσει τα καπό. Πόρτες φυσικά δεν ανοίγουν. Τα λάστιχα των αυτοκινήτων δεν φαίνονται. Πολύ χιόνι.
Εκχιονιστικό δύσκολα θα περάσει. Που θα ρίξει το χιόνι; Πάνω στα σταθμευμένα αυτοκίνητα; Χλωμό...
-
@storm said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Κοιτάω τα αυτοκίνητα. Το χιόνι σε ύψος έχει ξεπεράσει τα καπό. Πόρτες φυσικά δεν ανοίγουν. Τα λάστιχα των αυτοκινήτων δεν φαίνονται. Πολύ χιόνι.
Εκχιονιστικό δύσκολα θα περάσει. Που θα ρίξει το χιόνι; Πάνω στα σταθμευμένα αυτοκίνητα; Χλωμό...
Απλά περιμένουμε να λιώσει...ή εαν περάσει υδροφόρα με ζεστό νερό και το λιώσει άμεσα και μετά αλάτι αμέσως.
-
Υδροφόρα με ζεστό νερό και αλάτι;
Σιγά μην περάσει και ο Πατούλης με την Πατούλαινα να κάνουν μασάζ στο χιόνι...!...!...! χα!χα!
Στο Χαλάνδρι έχουμε και ΣυριζοΑνταρσύα Δήμαρχο και βολεύει να υπάρχει καταστροφή. Περισσότερο βρίσιμο στον Μητσοτάκη.
Ποιο πιθανό είναι να περάσει Χιονοφόρα και να ψεκάζει νέο χιόνι!!!! χα!χα!
-
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τεχνογνωσία και εξοπλισμός να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα. Μια βροχή πνιγόμαστε, μια φωτικά καιγόμαστε, ένα χιόνι αποκλειόμαστε.
Έχεις από τη μία την αδυναμία του κράτους και από την άλλη την επιπολαιότητα των πολιτών. Εκρηκτικό μείγμα.
Αφού ξέρεις κράτος και εσύ πολίτη ότι επιχειρησιακά δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Πάρε προληπτικά μέτρα να σώσεις ότι μπορείς.
Απαγόρευση κυκλοφορίας από το κράτος και μέριμνα του πολίτη να μη βγει έξω, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση. Με τον covid πως το έκαναν?
Ή έχει χαθεί πια η απλή κοινή λογική ή τα μικροσυμφέροντα και η ευθυνοφοβία απλώς την κάνουν στην άκρη. -
όταν λέμε μέριμνα? Να μεριμνήσει ο πολίτης να μην πάει στην δουλειά του από μονος του ή να πει στο αφεντικό ότι φεύγω γιατί μάλλον θα το στρώσει? Μάλλον έπρεπε να επέμβει η πολιτική προστασία για να κλείσει επώνυμο S/M στις 19:15 , εκεί ο manager είδε υπερκέρδος απο τους βλαμμένους που έβγαιναν βόλτα και ψώνιζαν λες και θα κάνει 3 μήνες σκοτάδι!
Κατά άλλα οι δημόσιοι απο τις 11:30 τον πούλο (όσοι πήγαν) και την επόμενη καλού κακού αργία ! -
Εγώ χθες το πρωί ξεκίνησα να πάω στην δουλειά με την μηχανή. Κατέβηκα στην πυλωτή, έβαλα μπροστά τη μηχανή και πήγα να βγω στο δρόμο. Μόλις βγήκα είδα κάτω πάγο και κάτι νιφάδες άρχισαν να πέφτουν.
Έκανα μεταβολή και πήρα τηλέφωνο τον προϊστάμενο και του είπα ότι θα πάω γραφείο μόλις ξεπαγώσει ο δρόμος. Το οποίο φυσικά δεν έγινε.Μου πέταξε την ατάκα του αυτοκινήτου. Δηλαδή να πάω με το αυτοκίνητο.
Πήρε την απάντηση που του αρμόζει: "Ιδιωτικό αυτοκίνητο τέλος. Δώσ'μου εταιρικό, ή δώσε μου θέση στάθμευσης στο τεράστιο εταιρικό πάρκινγκ που δύο χρόνια τώρα είναι άδειο".
Άρχισε να τα μασάει ο αρκουδιάρης. Οπότε αυτά.
Στα @α@άρια μου και αυτός και η εταιρεία τους.Σπίτι, τηλεργασία (και καλά) και σε όποιον του αρέσει...
-
Η μέριμνα ξεκινάει από το κράτος, είπαμε όπως το έκαναν με τον covid.
Φυσικά ο πολίτης δεν μπορεί να μην πάει στη δουλειά του αδικαιολόγητα. Που κι αυτό σχετικό είναι. Έστειλε μήνυμα η πολιτική προστασία, βλέπεις την κατάσταση έξω και αξιολογείς και μόνος σου. Παίρνεις τηλέφωνο στη δουλειά και λες είναι επικίνδυνο για τη σωματική μου ακεραιότητα να έρθω, τους θέτεις κι αυτούς προ των ευθυνών τους. Το ξέρεις ότι είναι εργατικό ατύχημα αν συμβεί κάτι πηγαίνοντας ή επιστρέφοντας από τη δουλειά σου?
Από την άλλη πλευρά αναρωτιέμαι αυτοί που αποκλείστηκαν στην ΑΟ με τα παιδιά τους στη δουλειά τους πήγαιναν? Τα φορτηγά που ανατράπηκαν, ως επαγγελματίες οδηγοί, δεν ήξεραν τους κινδύνους από τόσο βαρύ όχημα στο χιόνι?
Δε φταίει για όλα το κράτος, είναι και εύκολη λύση να πετάμε συνέχεια τις ευθύνες αλλού ή να περιμένουμε πάντα να φροντίσει κάποιος άλλος πριν από μας για μας. Πόσο μάλλον όταν ξέρουμε εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να το κάνει κιόλας!! -
Αυτό είναι το προφανές.
-
Λεωφορεια εχει σημερα και αυριο απο λεωφόρο Κηφισιας Μαρουσι προς το κεντρο Μεγαρο Μουσικης; Μηπως ξερει καποιος;
-
@andya3 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Η μέριμνα ξεκινάει από το κράτος, είπαμε όπως το έκαναν με τον covid.
Φυσικά ο πολίτης δεν μπορεί να μην πάει στη δουλειά του αδικαιολόγητα. Που κι αυτό σχετικό είναι. Έστειλε μήνυμα η πολιτική προστασία, βλέπεις την κατάσταση έξω και αξιολογείς και μόνος σου. Παίρνεις τηλέφωνο στη δουλειά και λες είναι επικίνδυνο για τη σωματική μου ακεραιότητα να έρθω, τους θέτεις κι αυτούς προ των ευθυνών τους. Το ξέρεις ότι είναι εργατικό ατύχημα αν συμβεί κάτι πηγαίνοντας ή επιστρέφοντας από τη δουλειά σου?
Από την άλλη πλευρά αναρωτιέμαι αυτοί που αποκλείστηκαν στην ΑΟ με τα παιδιά τους στη δουλειά τους πήγαιναν? Τα φορτηγά που ανατράπηκαν, ως επαγγελματίες οδηγοί, δεν ήξεραν τους κινδύνους από τόσο βαρύ όχημα στο χιόνι?
Δε φταίει για όλα το κράτος, είναι και εύκολη λύση να πετάμε συνέχεια τις ευθύνες αλλού ή να περιμένουμε πάντα να φροντίσει κάποιος άλλος πριν από μας για μας. Πόσο μάλλον όταν ξέρουμε εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να το κάνει κιόλας!!Δεν μπορείτε να καταλάβετε πως μιλάμε για την ΑΟ μέρα μεσημέρι ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΜΗΣ ΜΕΡΑΣ σε πρωτεύουσα Ευρωπαϊκής χώρας (οκ λάθος μας αλλά έτσι νομίζουμε γι'αυτό πληρώνουμε φόρους)
Το ίδιο και οι μεγαλύτερες λεωφόροι είναι απαράδεκτο να κλείνουν μέρα μεσημέρι δεν μιλάμε για κάποιο παράδρομο και μικρότερα ανηφορικά στενά κλπ.
Που πήγαιναν με μικρά παιδιά;
Τα σχολεία ήταν κλειστά αλλά οι πλεμπαιοι ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιωτικοί υπάλληλοι έπρεπε να πάνε στις δουλειές τους και λίγο πιο πριν να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους. Όταν κατά τις 12 η ώρα είδαν πως το επιτελικό κράτος άρχισε να πνίγεται σε 10 πόντους χιόνι έφυγαν από τα γραφεία τους να πάρουν τα παιδιά τους και να επιστρέψουν σπίτι τούς.
Ποιος είναι με διαφορά ο ασφαλέστερος δρόμος παρακάμπτοντας λεωφόρους και μικρότερες οδικές αρτηρίες;
Ποιός;
Όλα εντάξει παιδιά; Είναι καθαρός ο δρόμος; Υπάρχει πρόβλημα σε κάποια έξοδο; Χρειάζομαι αλυσίδες;
Όχι η απάντηση και μπαίνεις ανακουφισμένος στον δρόμο με την καλύτερη άσφαλτο , σήμανση , παρακολούθηση , δυνατότητα άμεσης επεμβασης κλπ στην Ελλάδα σίγουρος για εσένα και τα παιδιά σου.
Αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε πως δεν υπάρχει ευκολότερος δρόμος να μείνει ανοιχτός με εκχιονιστικα και αλατιερες για όσους κινούνται εκείνη την στιγμή στο δρόμο δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. -
Ότι απέτυχε η ΑΟ είναι δεδομένο. Δεν ξέρω τι λέει η σύμβαση και ο νόμος αλλά πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.
Από την άλλη με βάζει σε σκέψεις. Άντε πες έκαναν σωστά τη δουλειά τους και ήταν ανοιχτά..αν έφτανες τέρμα προς Μαρκόπουλο και βγεις στα χωράφια και στα λαγκάδια για να κατέβεις προς τα κάτω; Χάος θα γινόταν και εκεί.
Έχει εκεί ο δήμος υποδομές να καθαρίσει τους δρόμους;Δε νομίζω.
-
+1 στον @vagkirk , οκ να δεχτώ λίγους που πήγαιναν κάπου να δουν τα χιόνια αλλά μέχρι εκεί ?!Επίσης υπάρχουν και δουλειές με βάρδιες που χρειάζεται η φυσική παρουσία -όπως η δουλειά μου- και αν δεν πάω ο έτερος συνάδελφος θα κάτσει εκεί 14 ώρες , οπότε λες οκ λίγο χιονάκι έχει στις 12:00 ας πάω μην βασανίζω τον άλλο. Άσε που υπάρχουν εργοδότες του στυλ - Έλα και βλέπουμε , κρίμα να χάσεις την δουλειά σου ...
-
Βρε @Lap μου τέτοιες συνθήκες υπάρχουν πολλές φορές στην χώρα μας παντού.
Έχω οδηγήσει και βράδυ και με χειρότερες συνθήκες και σε ΕΟ και σε επαρχιακούς , μέχρι 10-15 πόντους κινείσαι χωρίς πρόβλημα με προσοχή και εφόσον δεν συμβεί κάποιο ατύχημα. Σε συγκεκριμένα σημεία μπαίνουν τα εκχιονιστικα και οι αλατιερες και όλοι κινούμαστε από πίσω τους .
ΕΟ προς Τρίπολη , 40-50 ποντους και χιονοθύελλα ΒΡΑΔΥ ο δρόμος κλείνει στις 3-4 το πρωί στο Αρτεμίσιο και ξεκινά πάλι το πρωί.
Το ίδιο και προς Καλαμάτα - Σπάρτη.
Ακόμη και πριν τις νέες ΕΟ Τρίπολη-Σπαρτη , Τρίπολη - Καλαμάτα στους επαρχιακούς δεν έμενε κανένα αυτοκίνητο εγκλωβισμένο ΒΡΑΔΥ, πάνω κάτω τα εκχιονιστικα και η τροχαία να βοηθά στους πάντες.
Και Αττική πριν 10-15 χρόνια μόνο σε ακραίες συνθήκες έκλεινε η Αθηνών Λαμίας και αυτό το βράδυ αφού οι περισσότεροι οδηγοί είχαν απεγκλωβιστεί , στις περισσότερες περιοχές των ΒΠ οι δρόμοι έμεναν πάντα ανοιχτοί , τα προβλήματα ήταν με τα δέντρα και κολώνες αλλά οι Δεητζηδες και Δήμος σε μερικές ώρες είχαν τελειώσει .
Κάτι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια δεν εξηγείται διαφορετικά , η μείωση των προϋπολογισμών σε δήμους και ΔΕΗ και η μεταφορά των εξουσιών σε περιφέρεια και πολιτική προστασία έχουν οδηγήσει σε έλλειψη σχεδιασμού και στρατηγικής σε σημεία και καταστάσεις που ένας Δήμαρχος ήξερε ακριβώς και με ποια μέσα να επέμβει , ένας εργοδηγός και τεχνικοί της ΔΕΗ ήξεραν στην περιοχή ευθύνης τους πως να αποκαταστήσουν τις βλάβες , βράδια έπαιρναν τηλέφωνο ο ένας τον άλλο συνάδελφό τους τον έπαιρναν με τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας και μέχρι το απόγευμα της επόμενης δεν υπήρχε σπίτι χωρίς ρεύμα.
Φάτε ΔΕΔΗΕ τώρα και Watt n Wolt και Volton και Ηρωνες και τα σκαμπω μου μέσα. -
Σε αυτό συμφωνώ. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει μεγαλύτερη δικαιοδοσία. Αυτή ξέρει τους δρόμους και τα δύσκολα σημεία καλύτερα.
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία με χιόνι. Οποτε έχει απλά δεν οδηγώ. Είμαι τυχερός και μπορώ να έχω τέτοια επιλογή. Φαντάζομαι ένα πρόσθιοκινητο αυτοκίνητο με απλά καλοκαιρινά οικολογικά λάστιχα δεν μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια με 10-20 εκ χιονιού στο έδαφος...
-
Δεν μπορεί όχι , εκτός αν πηγαίνει με φορά για κάποια χλμ με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να βρεθεί ένα ασφαλές σημείο για να τοποθετήσει αλυσίδες.
Για το λόγο αυτό υπάρχουν τα εκχιονιστικα και οι αλατιερες που καθαρίζουν συνεχώς τους μεγάλους δρόμους και οδηγάς με χαμηλή ταχύτητα σε αυτή την γλίτσα που δημιουργεί το αλάτι με το χιόνι.
Τέλος πάντων με κίνδυνο να ακουστώ ως boomer δεν θυμάμαι τέτοια πράγματα παλιότερα.
Αργία λέει σήμερα και ... μάλλον αύριο;;;!!!!
Κάποτε θα γινόταν χαμός με μια τέτοια ανακοίνωση που συνιστά παραίτηση ουσιαστικά του Κράτους!
Γιατί δεν μπορεί να ανοίξει τους δρόμους και να ρίξει αλάτι σε κάθε λεοφωρο , δρόμο και στενό με την συμβολή και των ιδιωτών έξω από το μαγαζί και το σπίτι τους φυσικά;
Πως καταντήσαμε έτσι;
Οκ φταίει η πανδημία και τα τεράστια Lockdown που μας διέλυσαν , μας ευνούχισαν εντελώς ,αλλά έτσι θα πάει το πράγμα από εδώ και πέρα;
Έρχεται βροχή θα μένουμε μέσα;
Έρχονται χιόνια θα περιμένουμε να λιώσουν ;
Ποιος θα πληρώσει ρε παιδιά αυτές τις δύο μέρες στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες ; -
"Ποιος θα πληρώσει" αγαπητέ vagkirk? Από κει ξεκινάει το κακό.
Αν πει η κυβέρνηση κλείνω προληπτικά, ποιος θα πληρώσει τις πιθανές αποζημιώσεις και τη γρίνια της αντιπολίτευσης?
Αν ο ελεύθερος επαγγελματίας κλείσει το μαγαζί του ποιος θα πληρώσει τη χασούρα, τη ΔΕΗ κλπ?
Αν ο μισθωτός δεν πάει στη δουλειά του, ποιος θα πληρώσει αν παρεξηγηθεί ο εργοδότης?
Ποιος θα πληρώσει αν κλείσει προληπτικά η ΑΟ και χάσει τόσες χιλιάδες ή ακόμα και εκατομύρια € σε 2-3 μέρες?
Παντού το κόστος, σε χρήματα ή με άλλη μορφή. Αυτό όμως έχει το αντίτιμό του. Αφού αποδεχόμαστε ότι έτσι λειτουργεί η κοινωνία μας και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, μην ερχόμαστε μετά να μας φταίει ο καθένας και το καθετί.
Και τελικά αφού ο προβληματισμός σου υγιώς είναι ποιος θα πληρώσει, είσαι διατεθειμένος να σου αυξήσουν τη φορολογία για να πάρουν περισσότερα μηχανήματα και προσωπικό για τέτοιες περιπτώσεις?
Μάλλον όχι, θα πει ο Έλληνας, σιγά μην πληρώσω...
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!