-
Στον κλιματισμό έχουν καλό όνομα , το έχω ακούσει και εγώ. Όταν έρθει η ώρα , μάλλον θα στραφώ προς τα εκεί.
Τώρα στις τηλεοράσεις , τι συγκρίνεις ρε φίλε , η sony είναι κορυφή, μάλιστα ο εδώ γνωστός πωλητής επέμενε να πάρω στην ίδια τιμή , απλή από άποψη πάνελ sony σε σχέση με τον Κινέζο μου. Τώρα καλώς κακώς , επικράτησε ο συνδυασμός χαρακτηριστικών στα χαρτιά και ντιζαϊνιάς του Κινέζου σε σχέση με την απλή sony.
-
@civil357 said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Στον κλιματισμό έχουν καλό όνομα , το έχω ακούσει και εγώ. Όταν έρθει η ώρα , μάλλον θα στραφώ προς τα εκεί.
Τώρα στις τηλεοράσεις , τι συγκρίνεις ρε φίλε , η sony είναι κορυφή, μάλιστα ο εδώ γνωστός πωλητής επέμενε να πάρω στην ίδια τιμή , απλή από άποψη πάνελ sony σε σχέση με τον Κινέζο μου. Τώρα καλώς κακώς , επικράτησε ο συνδυασμός χαρακτηριστικών στα χαρτιά και ντιζαϊνιάς του Κινέζου σε σχέση με την απλή sony.
ο γατος δεν καταλαβαινει πολλα απο πιγιοτητα τιβι κλπ
οκ, απο μονιτορ κατι καμνει, αλλα απο αυτα που βλεπει και ειναι ή σκουπιδια σε νέικντ εντ αφρέιντ, 90 μερες πριν τον μαλακα ή ντοκυμαντερ ποιος σκοτωσε τη θεια νταίζη δεν χρειαζεται πιγιοτις
ισως ναναι καλη η σονυ
ο γατος ομως εχει αναπολησει το γαματο ελτζι χειριστηριο που χειριζεται και τη τιβι και τη νοβα και τον κοσμοτε και τον vsx831 και το σαμπγουφερι και το κλιματιστικο αναλογα που σημαδευεις με την ακρια του -
@lap said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Τεσπά, οι hisense τι λένε;
Ξεκαθαρίζω , δεν είμαι ειδικός , δεν έχω καμία απαίτηση ιδιαίτερης θέασης , δε το ψάχνω πέρα από τα τυπικά ( τιμή δηλαδή και μόνο ....).
Αγόρασα λοιπόν hisense ( με Oled , πως τα λένε...) , και είναι ότι ακριβώς θα περίμενες από έναν Κινέζο ( υποθέτω Κινέζος είναι....) . Δίνει τουλάχιστον στα χαρτιά πολλά σε χαμηλότερη τιμή από τις επώνυμες. Αντικατέστησε Lg παμπάλαια, σε πρώτη φάση απόλυτα μα απόλυτα ικανοποιημένος, μέχρι και ως έπιπλο δείχνει όμορφη. Προτιμήθηκε από tlc μετά από παρότρυνση "ειδικού" ότι έχει καλύτερη αντιπροσώπευση ( αυτό πιθανότατα να είναι και μπαρούφα....) .
Μέχρι εκεί κατέχω.....
Qled είναι η Hisense ,Oled ειναι άλλο πραγμα.Va panel έχεις πιθανότατα,το οποίο στα χρήματα του είναι παρά πολύ καλό,με μοναδικό μειονέκτημα τις ελαφρως περιορισμένες γωνιές θέασης.Αν δεν έχεις παρατηρήσει clouding η light bleed στις άκρες είσαι μια χαρα.Καλοθεατη!
-
Κατέρρευσε μέσα μου το γυμνοί και φοβισμένοι όταν κάποιος μου σφύριξε ότι είναι πιο στημένο και από παιχνίδι της Β Εθνικής.
Σε τέτοια αγαθά ( τηλεοράσεις , κινητά , ρούχα και λοιπά) , πάντα βάζω τον πήχη σε σχέση με τον κατώτατο μισθό. Κοινώς λέω της συζύγου καλά μία τηλεόραση 1,5 φορά το μηνιάτικο ενός ανθρώπου;;; Κάπως έτσι και δε φαίνομαι τσιγγούνης και καταλαγιάζω μέσα μου τις "ιδεολογικές" μου τύψεις. Στα έπιπλα δυστυχώς , δεν πέρασε η τακτική μου , χάσαμε τη μπάλα.
Φίλε αντώνη ( χρόνια πολλά κιόλας για εχθές) , δεν έχω "νιώσει" τίποτα, όλα μου φαντάζουν ιδανικά στον Κινέζο μου....
-
Κατέρρευσε μέσα μου το γυμνοί και φοβισμένοι όταν κάποιος μου σφύριξε ότι είναι πιο στημένο και από παιχνίδι της Β Εθνικής.
Σε τέτοια αγαθά ( τηλεοράσεις , κινητά , ρούχα και λοιπά) , πάντα βάζω τον πήχη σε σχέση με τον κατώτατο μισθό. Κοινώς λέω της συζύγου καλά μία τηλεόραση 1,5 φορά το μηνιάτικο ενός ανθρώπου;;; Κάπως έτσι και δε φαίνομαι τσιγγούνης και καταλαγιάζω μέσα μου τις "ιδεολογικές" μου τύψεις. Στα έπιπλα δυστυχώς , δεν πέρασε η τακτική μου , χάσαμε τη μπάλα.
Φίλε αντώνη ( χρόνια πολλά κιόλας για εχθές) , δεν έχω "νιώσει" τίποτα, όλα μου φαντάζουν ιδανικά στον Κινέζο μου....
Ευχαριστώ πολύ,καλοθεατη και πάλι,μια χαρα επιλογή έκανες,το παραπάνω πλέον σε εικόνα και ήχο είναι υπερβολή με αρκετούς περιορισμούς,πχ προσοχή στην χρήση των oled panels,ενισχυτικά πολύκαναλα που δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς αν δεν μένεις σε μονοκατοικία η αν έχεις μικρά πχ όπως εγώ που τα χρησιμοποιώ σπάνια και η oled μπήκε στην κρεβατοκάμαρα για ασφάλεια!
-
@gatoz said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
οκ, απο μονιτορ κατι καμνει, αλλα απο αυτα που βλεπει και ειναι ή σκουπιδια σε νέικντ εντ αφρέιντ, 90 μερες πριν τον μαλακα ή ντοκυμαντερ ποιος σκοτωσε τη θεια νταίζη δεν χρειαζεται πιγιοτις
ισως ναναι καλη η σονυ
ο γατος ομως εχει αναπολησει το γαματο ελτζι χειριστηριο που χειριζεται και τη τιβι και τη νοβα και τον κοσμοτε και τον vsx831 και το σαμπγουφερι και το κλιματιστικο αναλογα που σημαδευεις με την ακρια τουΜε android tv πλεον τα εχεις ολα μεσα και ενα χειριστηριο θες.
Αυτο της Σονυ...Κλιματιστικο απο το κινητο...κατω το χειριστηριο.
Για τηλεορασεις, reviews, μετρησεις και αναλυσεις εγω κοιταω στο rtings.com.
-
@chrisk6 said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
@gatoz said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
ισως ναναι καλη η σονυ
ο γατος ομως εχει αναπολησει το γαματο ελτζι χειριστηριο που χειριζεται και τη τιβι και τη νοβα και τον κοσμοτε και τον vsx831 και το σαμπγουφερι και το κλιματιστικο αναλογα που σημαδευεις με την ακρια τουΜε android tv πλεον τα εχεις ολα μεσα και ενα χειριστηριο θες.
Αυτο της Σονυ...Κλιματιστικο απο το κινητο...κατω το χειριστηριο.
Για τηλεορασεις, reviews, μετρησεις και αναλυσεις εγω κοιταω στο rtings.com.
μπα.... εχει παιδεμα
με το ελτζι σημαδευεις και πατας το κμπακι -
Πρώτα TCL και μετά Hisense να τις προτιμάτε απ τις φθηνές σειρές των πιο επωνύμων κατασκευαστων, είναι νοικοκύρηδες Κινέζοι με οργανωμένη παραγωγή που μερικές φορές φτιάχνουν και τις τηλεοράσεις των επωνύμων.
Πχ Samsung Q60 & μια TCL είχαν το ίδιο qled πάνελ (παραγωγής TCL νομίζω) 10€ διαφορά στην τιμή και η κινεζική έπαιζε λίγο καλύτερα και είχε και android που το ενημερώνουν.
Τις επώνυμες κάτω από 700€ μην τις κοιτάτε καθόλου -
Όπως είπαν και αρκετοί άλλοι, TCL και Hisense είναι εξαιρετικές επιλογές σε VFM αγορές. Εξάλλου πρόκειται για το Νο2 και Νο3 κατασκευαστή τηλεοράεων παγκοσμίως. Δεν μιλάμε δηλαδή ούτε για άγνωστα κινεζομάγαζα ούτε για φασονατζίδικα τούρκικα, φιλιπινέζικα κτλ. Στη χαμηλή και στη μέση κατηγορία αποτελούν πολύ καλύτερες αγορές από τις αντίστοιχες "premium" εταιρίες (Samsung, LG, Sony).
Ειδικά για όσους ψάχνονται στη μέση (και λίγο παραπάνω) κατηγορία των QLED ή Mini-LED, αποτελούν σχεδόν μονόδρομο στην τιμή τους, όντας περί το 30% πιο κάτω από αντίστοιχες "επώνυμες". Εγώ φέτος προτίμησα την TCL 55C805 έναντι της αντίστοιχης Hisense, λόγω λειτουργικού συστήματος Android, γρήγορου επεξεργαστή και καλής μνήμης (για την κατηγορία των τηλεοράσεων). Μέχρι στιγμής απόλυτα ευχαριστημένος από την ποιότητα της εικόνας και την απρόσκοπτη και γρήγορη λειτουργία του smart κομματιού.
-
Επειδή έχω κάνει μλκία και πήρα πριν 1.5 χρόνο τηλ. LG χωρίς να υποστηρίζει stremio η μλκία, ψάχνω για android box.
Οπότε, xiaomi vs chromecast για stremio/youtube σε 4κ;
-
@xenos said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Επειδή έχω κάνει μλκία και πήρα πριν 1.5 χρόνο τηλ. LG χωρίς να υποστηρίζει stremio η μλκία, ψάχνω για android box.
Για μενα chromecast με διαφορα. Ειχα το πρωτο Mi Box και πλεον chromecast (2-3 χρονια).
Ειδικα απο την στιγμη που δεν σε νοιαζει θυρα USB για να τρεξεις κανα σκληρο δισκο.
Τρεχει απροβληματιστα. Το Mi Box εκανε πολλα νερα. Δεν ξερω μηπως το 2nd gen εχει βελτιωθει τοσο. -
Και εγένετω φως! Λέω δεν κοιτάζω μία τελευταία μπας και.... Και τελικά....
https://blog.stremio.com/stremio-is-now-available-on-lg-tvs-for-models-2020/
-
Αλητάμπουρες
-
Άρε Λαπ, Σόδομα και Γόμορρα... θα πεινάσουν τα φουκαριάρικα τα στούντια, οι φουκαριάρικες οι εταιρείες διανομής και οι φουκαράδες οι αστέρες του Χόλιγουντ...
Πάντως και στη Σονυ Α2 που χε απ τους δυνατοτερους επεξεργαστες/μνήμη σε αντροιντ, μερικά αρχεία 4Κ σε τρελά μπιτρεητ ετσντιαρ και μεγέθη 25-50 γιγα, την κολλάνε μερικές φορές... ή μάλλον φταίει το εντζιν του Στρεμιο.
-
Και εγένετω φως! Λέω δεν κοιτάζω μία τελευταία μπας και.... Και τελικά....
https://blog.stremio.com/stremio-is-now-available-on-lg-tvs-for-models-2020/
Ελα ρε, θα το ψάξω αύριο που θα είμαι σπίτι
Είχα πει ότι είχα πάρει το chromecast και έπαιζε άψογα σε αντίθεση με το xiaomi.
Πριν λίγες μέρες πήρα το mi Box s gen2 για συγγενικό πρόσωπο και του έκανα setup και διαπίστωσα ότι τρέχει άνετα και απροβληματιστα. Στα 47€ είναι καλή επιλογή μιας και έχει καλύτερα χαρακτηριστικά απότι το chromecast, βέβαια με την προϋπόθεση να μην ξεκινήσει τα χαζά.Βέβαια όλα αυτά δεν σε αφορούν αν όντως παίζει το stremio.
Ερώτηση προς όλους :
Μου είπε γνωστός ότι προτιμάει να παίζει με tv box πάρα με την εφαρμογή της tv γιατί έτσι κερδίζει μακροζωία στην τηλεόραση, ισχύει κάτι τέτοιο ή μπούρδες? -
Να υποθέσουμε ότι εχει μετρήσει την θερμική επιβάρυνση του καθε επεξεργαστή ξεχωριστά στις ίδιες συνθήκες και διαπίστωσε ότι ο επεξεργαστής της τηλεόρασης είναι ο πιο επιβαρυμενος υπο φορτίο .
Επίσης πρέπει να έχει τοποθετημένο ιονιστη αέρος πίσω από το πάνελ για να προστατέψει την τηλεόραση από σκόνες .
Α!
Και το τηλεκοντρόλ τυλιγμένο σε bubble wrap και στο συρτάρι για να μην χαλάσει και χειρισμό της συσκευής από τα κουμπιά της για να μην επιβαρύνεται το κύκλωμα του ir
-
@yem said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Ερώτηση προς όλους :
Μου είπε γνωστός ότι προτιμάει να παίζει με tv box πάρα με την εφαρμογή της tv γιατί έτσι κερδίζει μακροζωία στην τηλεόραση, ισχύει κάτι τέτοιο ή μπούρδες?Θεωρητικά ισχύει, καταπονουνται λιγότερο θερμικά οι πλακέτες, επεξεργαστής, τροφοδοτικό κλπ της τηλεόρασης.
Πρακτικά μπούρδες, γιατί οι τηλεοράσεις δεν ζουν πλέον 15-20 χρόνια όπως κάποτε, κι αν επιζήσουν είναι τεχνολογικά πολύ ξεπερασμενες και δεν αφορούν σε κάποιον που τις χρησιμοποιεί για home cinema, ο οποίος και θα έβαζε στρεμιο ή εξωτερικό κουτί, υπαρχουν και πρακτικα θέματα οπως οτι γίνεται πρόβλημα η έξοδος πολυκαναλου ήχου κλπ.
Είναι σαν τον κόσμο που αγοράζει καινούριο αυτοκίνητο και κάθεται μια ζωή στα πλαστικά καλύμματα για να παραδωσει τα υφάσματα καινούρια στον επόμενο αγοραστή... -
Το ίδιο και στο hdr . Μειώνει την ζωή των πανελ
-
Fire stick λένε πολύ καλύτερη λύση για stremio, πάρε tv με βάση την εικόνα και όχι το σαπόρτ του stremio που είναι παρεπόμενο. Άσε που η κάθε tv μπορεί να μην το κάνει και καλά (π.χ. και το tizen έχει stremio αλλά προτιμώ τη native εφαρμογή)
-
@teo-mak said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Να υποθέσουμε ότι εχει μετρήσει την θερμική επιβάρυνση του καθε επεξεργαστή ξεχωριστά στις ίδιες συνθήκες και διαπίστωσε ότι ο επεξεργαστής της τηλεόρασης είναι ο πιο επιβαρυμενος υπο φορτίο .
Φαντάζομαι καθαρά εμπειρικά το είπε.
Ίσως είδε μετά από ταινία την tv να είναι υπερβολικά ζέστη σε αντίθεση με το αν έβλεπε από το Box.
Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους