-
@kkostask said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Κατι που επίσης μου έκανε εντύπωση είναι όταν το έβαλα σε sport mode και το τσαρούχωσα,το μπροστινό σύστημα έμεινε ακλόνητο. Ούτε ψάρεμα ούτε τίποτα...
Αυτό έλειπε με 130 ψωράλογα!
-
@lap said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
@christosvvs
Όχι το blind spot, είναι διαφορετικό.Blind spot (ή Lane Change Assist) και rear cross traffic είναι το ίδιο σύστημα που έχει δύο διαφορετικές λειτουργίες. Δουλεύει με τα ίδια πίσω ραντάρ που είναι μέσα από τον πίσω προφυλακτήρα και ενίοτε συνεπικουρούν και οι πλευρικοί αισθητήρες παρκαρίσματος.
-
@christosvvs
Όχι το blind spot, είναι διαφορετικό.Σκέψου κινείσαι στην πόλη με σταθερή ταχύτητα και έρχονται δεξιά αριστερά μηχανάκια και αυτοκίνητα και έσυ θέλεις να αλλάξεις λωρίδα ή να βγεις σε μια έξοδο ή να μπεις σε παράδρομο ή να προσπεράσεις λεωφορείο που σταματάει σε κάποια στάση κτλ... Κάθε φορά είτε γυρίζεις το κεφάλι (που είναι λάθος γιατί στην ουσία γυρίσεις το κεφάλι σου από το οπτικό πεδίο μπροστά καθως κινείται το αυτοκίνητο, ) είτε σκύβεις ψάχνοντας να βρεις κάποια μέρη στον πλευρικό καθρέφτη μήπως υπάρχει κάποιος αυτοκίνητο ή μηχανάκι δίπλα σου.
Όλα αυτά αν κινείσαι στην πόλη και όταν γίνεται πανζουλισμος αρχίζουν και αυξάνουν το άγχος και κυρίως την πιθανότητα ατυχήματος με δική σου υπευθυνότητα.Στο blind spot ανάβει το λαμπάκι. Οπότε ξέρεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις λωρίδα. Αν δεν ανάβει το λαμπάκι, τότε αλλάζεις χωρίς άγχος. Τόσο απλά.
Έχω πειστεί για τη χρησιμότητα του συστήματος και θα το ήθελα οπωσδήποτε σε καινούργιο αυτοκίνητο...
Όπως και acc και full led φώτα...Εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα πάντα...
Αλλά ακόμα κι αν υπάρχει το Blind Spot, νομίζω ότι το κεφάλι θα το γυρίσω έτσι κι αλλιώς...φαντάσου να έχει χαλάσει, να στρίψω ανέμελα και να έρχεται μηχανάκι...ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω...
-
@christosvvs said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
@tkin73 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Ωχ!!!!!!!
θυμιζω λιγο τις τιμες της πλας:
1.2 PureTech 130 S&S – 27.500€
1.5 BlueHDi 130 S&S – 28.500€
1.2 PureTech 130 S&S Auto – 30.000€
1.5 BlueHDi 130 S&S Auto – 31.000€Αυτή την περίοδο τρέχει ένα προωθητικό με μείον 1000 ευρώ στις παραπάνω τιμές και δώρο το πράσινο μεταλλικό χρώμα για όσους ενδιαφέρονται, το για πόσο ακόμα δεν το γνωρίζω...
Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι.
-
Δεν εχω ψαξει που ακριβως κυμαινονται οι τιμες των ανταγωνιστων , αλλά πανω κατω νομιζω στα ιδια ανεβασμενα επιπεδα κινουνται και οι αλλοι. Εκτος λιγων εξαιρεσεων . Δηλαδη Focus, Golf, Megane , Corolla ειναι πιο φθηνα?
Εμενα παντως μ αρεσει το νεο 308. -
@stefan147 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
@christosvvs
Όχι το blind spot, είναι διαφορετικό.Blind spot (ή Lane Change Assist) και rear cross traffic είναι το ίδιο σύστημα που έχει δύο διαφορετικές λειτουργίες. Δουλεύει με τα ίδια πίσω ραντάρ που είναι μέσα από τον πίσω προφυλακτήρα και ενίοτε συνεπικουρούν και οι πλευρικοί αισθητήρες παρκαρίσματος.
Οι αισθητήρες είναι οι ίδιοι, αλλά αν δεν υπάρχει το σύστημα στον εξοπλισμό τότε δεν έχει τους καθρέφτες με το λαμπάκι.
Το rear cross traffic νομίζω λειτουργεί και χώρις τους καθρέφτες με το λαμπάκι. Απλώς ειδοποιεί σαν τους αισθητήρες την ώρα που κανείς όπισθεν.
Πίσω ραντάρ δεν υπάρχει ή ίσως δεν κατάλαβα πως το λες. Υπάρχει ένας επιπλέον αισθητήρας στα πλάγια του προφυλακτήρα σε κάθε πλευρά, στα πρότυπα των υπολοίπων αισθητήρων
-
@antoniokon said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
@christosvvs
Όχι το blind spot, είναι διαφορετικό.Σκέψου κινείσαι στην πόλη με σταθερή ταχύτητα και έρχονται δεξιά αριστερά μηχανάκια και αυτοκίνητα και έσυ θέλεις να αλλάξεις λωρίδα ή να βγεις σε μια έξοδο ή να μπεις σε παράδρομο ή να προσπεράσεις λεωφορείο που σταματάει σε κάποια στάση κτλ... Κάθε φορά είτε γυρίζεις το κεφάλι (που είναι λάθος γιατί στην ουσία γυρίσεις το κεφάλι σου από το οπτικό πεδίο μπροστά καθως κινείται το αυτοκίνητο, ) είτε σκύβεις ψάχνοντας να βρεις κάποια μέρη στον πλευρικό καθρέφτη μήπως υπάρχει κάποιος αυτοκίνητο ή μηχανάκι δίπλα σου.
Όλα αυτά αν κινείσαι στην πόλη και όταν γίνεται πανζουλισμος αρχίζουν και αυξάνουν το άγχος και κυρίως την πιθανότητα ατυχήματος με δική σου υπευθυνότητα.Στο blind spot ανάβει το λαμπάκι. Οπότε ξέρεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις λωρίδα. Αν δεν ανάβει το λαμπάκι, τότε αλλάζεις χωρίς άγχος. Τόσο απλά.
Έχω πειστεί για τη χρησιμότητα του συστήματος και θα το ήθελα οπωσδήποτε σε καινούργιο αυτοκίνητο...
Όπως και acc και full led φώτα...Εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα πάντα...
Αλλά ακόμα κι αν υπάρχει το Blind Spot, νομίζω ότι το κεφάλι θα το γυρίσω έτσι κι αλλιώς...φαντάσου να έχει χαλάσει, να στρίψω ανέμελα και να έρχεται μηχανάκι...ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω...
Ε καλά μόλις κάνει τα πρώτα μέτρα θα δεις ότι λειτουργεί γιατί θα ανάβει το λαμπάκι και έτσι θα μπορείς να το εμπιστευτείς.
Βέβαια υπάρχει και η λύση του μικρού έξτρα καθρέφτη που το κόλλας στον καθρέφτη αλλά δεν ξέρω να πιάνει όλες τις γωνιές. Με εκνευρίζουν εμένα αυτα διότι μικραίνει πολύ ο καθρέφτης -
@stefan147 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
@christosvvs
Οι αισθητήρες είναι οι ίδιοι, αλλά αν δεν υπάρχει το σύστημα στον εξοπλισμό τότε δεν έχει τους καθρέφτες με το λαμπάκι.
Το rear cross traffic νομίζω λειτουργεί και χώρις τους καθρέφτες με το λαμπάκι. Απλώς ειδοποιεί σαν τους αισθητήρες την ώρα που κανείς όπισθεν.
Πίσω ραντάρ δεν υπάρχει ή ίσως δεν κατάλαβα πως το λες. Υπάρχει ένας επιπλέον αισθητήρας στα πλάγια του προφυλακτήρα σε κάθε πλευρά, στα πρότυπα των υπολοίπων αισθητήρων
Πάντα μαζί πάνε αυτά δύο γιατί οπως προείπα δουλευουν με τους ίδιους αισθητήρες. Δε γίνεται να έχεις το ένα χωρίς το άλλο.
Υπάρχουν δύο ραντάρ ίδιας φιλοσοφίας με αυτό του acc στον πίσω προφυλακτήρα. Ενα σε κάθε μεριά. Αυτά σκανάρουν το χώρο και έχουν πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια σε σχέση με τους πλαϊνούς αισθητήρες παρκαρίσματος οι οποίοι λειτουργούν επικουρικά. Στα vag είναι σίγουρα έτσι και είμαι 99% σίγουρος ότι έτσι λειτουργεί και στα psa. Η δε bmw βάζει 4 τέτοια ραντάρ για το blind spot/lane change assist, ένα σε κάθε άκρη του αυτοκινήτου.
-
Χμμμ πολύ ενδιαφέρον...δεν το ήξερα. Πίστευα πως είναι μόνο από τους επικουρικους αισθητήρες όπως αναφέρεις...
Με βάζεις σε σκέψεις για το sad error. Τη νέα Κούλα, ....Το dacia sandero ...ντε!!!
Το προσφέρουν με 200 ευρώ. Έχει και αυτό άραγε τέτοιο ραντάρ;Και αν είναι ραντάρ, δεν έχουν έξτρα επιφάνεια για να εκπέμπεται η δέσμη τους;;;;;
Edit..να το...Σωστός.
https://www.cars-equipment.com/en/shop/line-assist/oem-5q0907685c-blind-spot-radar-sensor/Κάτσε τώρα γιατί άνοιξες θεματακι. Είναι σε όλα τα αυτοκίνητα ο ίδιος μηχανισμός; Και αν ναι γιατί σε κάποια είναι παμφθηνα. Εδώ κοστίζει μόνο 90 ευρώ ο ένας αισθητήρας!
-
Τι εννοεις εξτρα επιφανεια? Αυτα ειναι τοποθετημενα μεσα απο τον προφυλακτηρα. Δε φαινονται σε κανενα αμαξι. Γκουγλαρε blind spot radar location ή κατι τετοιο και θα καταλαβεις.
Γι αυτο παντως το κοστος του συστηματος ειναι συνηθως υψηλο. Εχει αρκετο hardware απο πισω.
-
Ναι το βρήκα έχεις δίκιο.. θα το ψάξω λίγο να μάθω περισσότερα
Εδώ τα σημεία που μπαίνουν
http://ci.catcar.info/vag_2017_12/471/471907100.png
Antonio....τελικά καλά είναι και τα καθρεφτακια... χαχαχαχαχα
-
Χμμμ πολύ ενδιαφέρον...δεν το ήξερα. Πίστευα πως είναι μόνο από τους επικουρικους αισθητήρες όπως αναφέρεις...
Με βάζεις σε σκέψεις για το sad error. Τη νέα Κούλα, ....Το dacia sandero ...ντε!!!
Το προσφέρουν με 200 ευρώ. Έχει και αυτό άραγε τέτοιο ραντάρ;Και αν είναι ραντάρ, δεν έχουν έξτρα επιφάνεια για να εκπέμπεται η δέσμη τους;;;;;
Edit..να το...Σωστός.
https://www.cars-equipment.com/en/shop/line-assist/oem-5q0907685c-blind-spot-radar-sensor/Κάτσε τώρα γιατί άνοιξες θεματακι. Είναι σε όλα τα αυτοκίνητα ο ίδιος μηχανισμός; Και αν ναι γιατί σε κάποια είναι παμφθηνα. Εδώ κοστίζει μόνο 90 ευρώ ο ένας αισθητήρας!
Στο Renault Zoe πάντως, άρα και στα Dacia υποθέτω χρησιμοποιούν τα ίδια, το blind spot δεν είναι τόσο σβέλτο όσο θα το περίμενα. Κοινώς, το λαμπάκι αργεί να ανάψει σε σχέση με τη θέση του αυτοκινήτου που με πλησιάζει, με αποτέλεσμα να μου είναι ψιλοάχρηστο. Σα χρόνο θα το ήθελα 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορο. Μου έχει τύχει να ανάψει ενώ βλέπω ήδη το αμάξι από το παράθυρο του οδηγού και χωρίς να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα.
Σε Touareg από την άλλη, μου άναβε ενώ το έβλεπα ακόμα από το καθρέφτη μου το αμάξι. -
Ωπ!!! Σαν να βγάζουμε λαβράκι... Για αυτό είπα πως είναι θεματακι.Λες να μην έχει έξτρα ρανταρ μέσα;;;
Για αυτο είναι και τόσο φθηνό;
-
Το ειδα από κοντά το πηγα και βόλτα. Εμφάνιση όπως στις φωτογραφίες πολύ όμορφο. Ωραίο και το δωρεάν πράσινο που προωθούν.
Είδα το αλουρ Πλας μανιουαλ οδήγησα το αλουρ Πλας ντίζελ αυτόματο.
Πάμε στα της οδήγησης.
Πολύ ωραία θέση οδήγησης , φοβερό το τιμονακι ( τι γίνεται το μίκρυναν κιαλλο?) ωραίο το κιβώτιο δεν είναι τρομερά γρήγορο στις αλλαγές αλλά όταν πατάς γκάζι στο σπορ κατεβάζει εύκολα 1-2 σχέσης.
Η χαρτογράφηση καμιά σχέση με του c4 scross στο ίδιο κιβώτιο και κινητήρα. Εκεί ήταν ένα φλατ πράγμα δεν έβλεπες διάφορες εδώ τρομερή δουλειά 8η ανεβάσει στα +140 χλμ . Αλλάζοντας από σπορ σε εκο κατευθείαν αλλάζει 2 σχέσεις.
Η χαρτογράφηση εδώ ήταν παρόμοια με του 1.2 130 εατ8 στο c4.
Στο σπορ ικανοποιεί η απόκριση του γκαζιού φυσικά άμα το σανιδωσεις βλέπεις κατευθείαν 8αρι.
Το πήγα εκτός σε ανηφόρα καρδίας με 130 ως 150 μο 90 κυριως στο σπορ και έγραψε 6.9. Όταν μπήκε στο εκο κατευθείαν επεφτε η κατανάλωση.
Ωραία και η ανάρτηση όχι κορυφή πχ σιβικ και xceed μου είχαν αρέσει περισσότερο.
Σαν γενική οδηγική εμπειρία παντος δεν υστερεί από τα φοκους λεον.
Με ενόχλησε ένας αρκετά έντονος αεροδυναμικός θόρυβος που εμφανίζεται γρήγορα μετά τα 60-70 χλμ και δεν σταματά ποτέ!
Έντονο σφυριγμα μπροστά αριστερά μάλλον από καθρέφτη δεν σταμάτησε ποτέ θέλει ψάξιμο.
Το αμάξι είναι αρκετά χαμηλό και το κατώφλι με το γύρισμα που κάνει η οροφή στις πόρτες είναι θέμα για ψηλούς και πολύ περισσότερο για ευσωμους.
Διπλωθηκα για να μπω και κόλλησα ( δεν είχε τερματίσει το κάθισμα κάτω) αλλά και στο βγες παρότι έσκυψα πάλι βρήκε το κεφάλι.
Πίσω μου δράμα η κατάσταση.
Οι μπροστά είναι άρχοντες έχει πολύ καλό φάρδος αλλά έτσι όπως κουμπωνουν γύρω σου τα πλαστικά των κονσολών δεν το καταλαβαίνεις.
Ωραία δουλεύει το line assist το blind spot ανάβει η κλασική πορτοκαλι κουκίδα στον καθρέφτη μάλλον έγκαιρα.
Τιμη με χρώμα για το αμάξι που οδήγησα μαζί με το προωθητικό 30.800.
Και φυσικά τρέχατε να προλαβατε οι αποφασισμένοι γιατί θα έρθουν ανατιμήσεις μου είπε!
Ρώτησα πόσο έχει το 2008 αλουρ Πλας αυτόματο ντίζελ; Μου λέει 35! Καλά αυτό δεν είχε 31.8 και το είχατε προσφορά 28.5? Ναι μου λέει αλλά παλιά!
Πιάσαμε την κλασική κουβέντα για τις αυξήσεις του είπα λόγω της έλλειψης πρώτων υλών;
Ποιες ελλεψεις μου λέει άλλου είναι ότι θέμα!
Προσπαθούν να κάνουν τα ηλεκτρικά να φανούν φθηνά! Γιατί τα ηλεκτρικά δεν αυξήθηκαν αν το θέμα είναι τα υλικά?!...
Μας έχουν καταστρέψει μου είπε έρχονται όλοι με όρεξη τους αρέσουν τα αμάξια τους λέμε τις τιμές και κατεβάζουν τα μούτρα και φεύγουν.... -
Μεγάλη αλήθεια ε, τα ηλεκτρικά γιατί δεν πήραν 5-10 χιλιάρικα επάνω;
Πωλητής που λέει κι αλήθειες, σιγά μη πουλήσει...Το άλλο που κρατάω απ το τεστ, αυτό που έκαναν οι Βαγγέληδες παρανόμως με το software για τους ρύπους των ντίζελ, ορίστε, το βάζεις επίσημα σε κουμπάκι κατ' επιλογή φόρα παρτίδα στο ταμπλό και είσαι κύριος, ήταν τόσο απλό...
-
Το ειδα από κοντά το πηγα και βόλτα. Εμφάνιση όπως στις φωτογραφίες πολύ όμορφο. Ωραίο και το δωρεάν πράσινο που προωθούν.
Πάμε στα της οδήγησης.
Πολύ ωραία θέση οδήγησης , φοβερό το τιμονακι ( τι γίνεται το μίκρυναν κιαλλο?) ωραίο το κιβώτιο δεν είναι τρομερά γρήγορο στις αλλαγές αλλά όταν πατάς γκάζι στο σπορ κατεβάζει εύκολα 1-2 σχέσης.
Η χαρτογράφηση καμιά σχέση με του c4 scross στο ίδιο κιβώτιο και κινητήρα. Εκεί ήταν ένα φλατ πράγμα δεν έβλεπες διάφορες εδώ τρομερή δουλειά 8η ανεβάσει στα +140 χλμ . Αλλάζοντας από σπορ σε εκο κατευθείαν αλλάζει 2 σχέσεις.
Στο σπορ ικανοποιεί η απόκριση του γκαζιού φυσικά άμα το σανιδωσεις βλέπεις κατευθείαν 8αρι.
Το πήγα εκτός σε ανηφόρα καρδίας με 130 ως 150 μο 90 κυριως στο σπορ και έγραψε 6.9. Όταν μπήκε στο εκο κατευθείαν επεφτε η κατανάλωση.
Ωραία και η ανάρτηση όχι κορυφή πχ σιβικ και xceed μου είχαν αρέσει περισσότερο.
Με ενόχλησε ένας αρκετά έντονος αεροδυναμικός θόρυβος που εμφανίζεται γρήγορα μετά τα 60-70 χλμ και δεν σταματά ποτέ!
Έντονο σφυριγμα μπροστά αριστερά μάλλον από καθρέφτη δεν σταμάτησε ποτέ θέλει ψάξιμο.
Το αμάξι είναι αρκετά χαμηλό και το κατώφλι με το γύρισμα που κάνει η οροφή στις πόρτες είναι θέμα για ψηλούς και πολύ περισσότερο για ευσωμους.
Διπλωθηκα για να μπω και κόλλησα ( δεν είχε τερματίσει το κάθισμα κάτω) αλλά και στο βγες παρότι έσκυψα πάλι βρήκε το κεφάλι.
Οι μπροστά είναι άρχοντες έχει πολύ καλό φάρδος αλλά έτσι όπως κουμπωνουν γύρω σου τα πλαστικά των κονσολών δεν το καταλαβαίνεις.
Ωραία δουλεύει το line assist το blind spot ανάβει η κλασική πορτοκαλι κουκίδα στον καθρέφτη μάλλον έγκαιρα.
Και φυσικά τρέχατε να προλαβατε οι αποφασισμένοι γιατί θα έρθουν ανατιμήσεις μου είπε!
Ρώτησα πόσο έχει το 2008 αλουρ Πλας αυτόματο ντίζελ; Μου λέει 35! Καλά αυτό δεν είχε 31.8 και το είχατε προσφορά 28.5? Ναι μου λέει αλλά παλιά!
Πιάσαμε την κλασική κουβέντα για τις αυξήσεις του είπα λόγω της έλλειψης πρώτων υλών;
Προσπαθούν να κάνουν τα ηλεκτρικά να φανούν φθηνά! Γιατί τα ηλεκτρικά δεν αυξήθηκαν αν το θέμα είναι τα υλικά?!...
Μας έχουν καταστρέψει μου είπε έρχονται όλοι με όρεξη τους αρέσουν τα αμάξια τους λέμε τις τιμές και κατεβάζουν τα μούτρα και φεύγουν....Οπότε μας λύθηκε η απορία, έχει τελικά και το blind spot!!
Εμένα στον κατάλογο για το allure plus diesel αυτόματο μου είχαν δώσει 30.000 με δωρεάν χρώμα το πράσινο, συν άλλα 220 νομίζω τα χαρτιά! Τα 600 ευρώ διαφορά είναι για άλλο χρώμα μήπως? -
Αν σ αρέσει πάρτο σήμερα. Μη περιμένεις.
Τκιν73 κάνετε συ και κάνα τεστ ντραιβ το sandero
-
@christosvvs said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Πάμε στα της οδήγησης.
Μας έχουν καταστρέψει μου είπε έρχονται όλοι με όρεξη τους αρέσουν τα αμάξια τους λέμε τις τιμές και κατεβάζουν τα μούτρα και φεύγουν....Οπότε μας λύθηκε η απορία, έχει τελικά και το blind spot!!
Εμένα στον κατάλογο για το allure plus diesel αυτόματο μου είχαν δώσει 30.000 με δωρεάν χρώμα το πράσινο, συν άλλα 220 νομίζω τα χαρτιά! Τα 600 ευρώ διαφορά είναι για άλλο χρώμα μήπως?Τι να σου πω αυτή την τιμή μου έδωσεε προωθητικό και μεταλλικό που νομίζω χρεώνεται 4++ ευρώ
-
Το είχα δει ρε συ λαπ μέσα δεν μου είχε αρέσει καθόλου....
-
Το είχα δει ρε συ λαπ μέσα δεν μου είχε αρέσει καθόλου....
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)