-
Όλα είναι σχετικά...
Προσωπικά, θεωρώ τον ήχο του ντίζελ οικείο και δεν με ενοχλεί. Ειδικά στο C4.
Αντίθετα, ο θόρυβος του κινητήρα του Yaris Cross μου φάνηκε πολύ ενοχλητικός όταν ανέβαιναν οι στροφές. Μου θύμιζε εκείνα τα πλαστικά πολυβόλα με τα φωτάκια που αγοράζαμε μικροί από τα πανηγύρια. Λίγο το οδήγησα και χωρίς να βγω σε εθνική όπου πιστεύω ότι ο θόρυβος του θα ήταν ακόμη πιο έντονος.
Οι κάτοχοι του YC βεβαίως δεν δείχνουν να ενοχλούνται και αναφέρουν ως ενοχλητικό τον θόρυβο από τους καθρέφτες. Είπαμε, γούστα είναι αυτά. -
Θέλουν να με κάνουν να κάνω τεστ ντράιβ τογιότα...
-
με εναν αναγραμματισμο, αυτο ειναι για εσενα
-
Το σέβομαι και είναι εξαιρετικό...
-
@clockwork82 said in DS4 2021:
χωρίς καν kickdown όπως η βενζίνη
Ούτε τα σύγχρονα τουρμπο-βενζίνης (ή τα παλιότερα μεγάλα ατμοσφαιρικά) χρειάζονται kick-down και στην τελική ποιο είναι το πρόβλημα αφού θα είναι αυτόματο (ανέφερες kick-down); Η ησυχία της βενζίνης είναι σαφώς ανώτερη, όπως και το εύρος των στροφών. Μόνο σε οικονομία και άρα αυτονομία υπερτερούν τα ντίζελ.
-
αυτο δεν ειναι τουοτα.
κατι αλλο ειναι. -
Το καλοκαιρι του 2020, ημουνα μια ανασα απο το να παρω ενα DS7, ετοιμοπαραδοτο. Στην πλουσια εκδοση So Chic που ειχε τα παντα. Η τιμη μετα την εκπτωση ηταν 34,000.
Σημερα, το DS4 - δηλαδη μια κατηγορια κατω - πωλειται στη βασικη της εκδοση σχεδον στην τιμη που θα επαιρνα το DS5 (33000). Οι αλλαγες που ζουμε ειναι εξωφρενικες.Κατα τα αλλα πολυ ομορφα, και τα δυο - ειδικα το DS7 ειναι το κορυφαιο στην εξωτερικη σχεδιαση για τα δικα μου γουστα.
-
Το καλοκαιρι του 2020, ημουνα μια ανασα απο το να παρω ενα DS7, ετοιμοπαραδοτο. Στην πλουσια εκδοση So Chic που ειχε τα παντα. Η τιμη μετα την εκπτωση ηταν 34,000.
Σημερα, το DS4 - δηλαδη μια κατηγορια κατω - πωλειται στη βασικη της εκδοση σχεδον στην τιμη που θα επαιρνα το DS5 (33000). Οι αλλαγες που ζουμε ειναι εξωφρενικες.Κατα τα αλλα πολυ ομορφα, και τα δυο - ειδικα το DS7 ειναι το κορυφαιο στην εξωτερικη σχεδιαση για τα δικα μου γουστα.
Δεν είναι τραγικό το παράδειγμά σου, κάτι εκδόσεις Duster πήραν 5-6.000€...
Επίσης αν θυμάμαι καλά, οι εκπτώσεις τότε ήταν λόγω pre FL.
Επίσης για μένα η DS4 είναι η πρώτη πραγματικά DS που δίνει όραμα για την εταιρεία και καθορίζει τις αρχές του ομίλου για τα επόμενα χρόνια που θα "συγκρουστεί" εσωτερικά με τις άλλες του ομίλου.
Ειδικά με την Lancia θα γίνει χαμός γιατί θα στοχεύουν ακριβώς στο ίδιο target group. H DS έχει the head start, η Lancia έχει την ιστορία, σε δέκα χρόνια από τώρα, there.can be only.one!
-
Η ιστορία δεν εμπόδισε τη λάντσια να κλείσει, και το ξεκίνημα κεφαλιού την άλλη να βολοδέρνει στα σχεδόν αζήτητα.
Για μένα το ζήτημα είναι το εξής δίπολο: εύρος επένδυσης ΚΑΙ αποδοχή από τον κοζμάκη. Πρέπει και τα δύο να διατηρούνται συνεχώς σε υψηλά επίπεδα, όλα τα υπόλοιπα είναι νάχαμε να λέγαμε. -
@harisma23 said in DS4 2021:
Σαν το ταξίδι του ντίζελ, ΚΑΝΕΝΑ.
Και γιατί παρακαλώ; Σαν αίσθηση άνεσης, ησυχίας και κραδασμών (δηλαδή αυτά που μας ενδιαφέρουν κυρίως στο ταξίδι) η βενζίνη είναι καλύτερη και το ηλεκτρικό ακόμη καλύτερο.
Απλώς το ντίζελ στο ταξίδι "ησυχάζει" καθώς δεν ακούς το κροτάλισμα του (αλλά παραμένει λίγο χειρότερο σε NVH από βενζίνη και πολύ χειρότερο από ηλεκτρικό). Πλεονεκτεί σε αυτονομία (έναντι και των δύο) και σε οικονομία (έναντι της βενζίνης). Αλλά καλύτερο ταξίδι ΔΕΝ κάνει!Επειδή ακριβώς ησυχάζει στις σταθερές στροφές ενός ταξιδιού, καίει λιγότερο από βενζίνη στην ιδια ταχύτητα και απόσταση, έχει μεγαλυτερη αυτονομία από κάθε ηλεκτρικό και ταυτόχρονα πολύ καλή ροπη για προσπεράσεις και ανηφόρες χωρίς καν kickdown όπως η βενζίνη.
Εδώ και 8,5 χρόνια έχω ντίζελ. Επίσης, λόγω συχνών ταξιδιών οδηγώ συχνά πολλά και διαφορετικά μοντέλα ντίζελ ή βενζίνη.
Ε λοιπόν, επειδή εγώ δεν έχω οπαδική λογική, θα πω στα ίσια ότι το ντίζελ είναι ένας συμβιβασμός για λόγους οικονομίας και ότι αν με ένα βενζινοκίνητο μπορούσαμε να έχουμε εξίσου οικονομική μετακίνηση, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα αγόραζε ντίζελ.
Και βεβαίως ούτε στο ταξίδι υπερέχει το ντίζελ έναντι της βενζίνης. "Ησυχάζει" μεν, αλλά παραμένει πιο θορυβώδες και τραχύ από τη βενζίνη. Ροπή μια χαρά έχουν και όλα τα σύγχρονα υπερτροφοδοτούμενα βενζινοκίνητα. Και η μεγαλύτερη αυτονομία του ντίζελ, είναι στην πράξη σχεδόν αχρείαστη, γιατί δεν είναι κανένα φοβερό πλεονέκτημα να έχεις 1000 Km αυτονομία σε ντίζελ αντί για 800 σε βενζίνη, αφού θα κάνεις στάση συντομότερα.
Συμπέρασμα: Καλύτερο ταξίδι ΔΕΝ κάνεις με ντίζελ. Οικονομικότερο κάνεις!
-
Επιπλέον είχε γινει μια πλύση εγκεφάλου οτι ολοι "πρέπει" να πάρουν πετρέλαιο, που πήραν και άτομα που δεν κάνουν πολλά χιλιόμετρα.
Αν κανεις ελαχιστα χιλιομετρα την εβδομάδα και καποιο ταξιδι στους 2 μήνες, τοτε δεν πρέπει να πας σε diesel.
-
Μία χαρά οικονομίας κάνεις σε όλες τις συνθήκες, με τα βενζινοκίνητα που είχα ήμουν 8-10λιτρα και μετά που το έπαιξα σε diesel έχω δει και χαμηλά 4αρια, αλλά γύρω στο 5-5.5 σε νορμάλ συνθήκες (adnormal δηλαδή, γιατί έχω βαρύ πόδι και το ξέρω).
- Ότι τόσα χρόνια έχω γλυτώσει πολλά χρήματα σε τέλη κυκλοφορίας (σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα), +ότι η ροπή από χαμηλά με φτιάχνει και γουστάρω να αλλάζω ταχύτητες στις 2.000 στροφές, +ότι στο 2008 δεν ακούγεται τίποτα στην καμπίνα σχεδόν και όσοι τα λένε αυτά θυμούνται Opel Corsa του 2006 μάλλον..+ότι αποκλείεται να έχεις 1000χλμ diesel αυτονομία, και 800 βενζίνη, δεν είμαι καλός στα μαθηματικά, αλλά το Auris που ήταν το τελευταίο βενζινοκίνητο που χρησιμοποιούσα συχνά, κάθε εβδομάδα βενζινάδικο, με τα diesel αν δεν παίξει ταξίδι ξεχνάω πότε έχω ξαναβάλει. Για μένα αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονέκτημα, γιατί δεν γουστάρω να χάνω το χρόνο μου στα βενζινάδικα, κόλλημά μου, αλλά θυμάμαι ξενερωνα με το Auris, ειδικά αν έβαζα 30€ ας πούμε και δεν γέμιζα, έπρεπε να ξαναπάω μέσα στην εβδομάδα..
-
Το πλεονέκτημα του πετρελαίου στο ταξίδι έχει να κάνει και με τη δυνατότητά του να "κρατάει" πιο εύκολα μεγαλύτερη ταχύτητα κιβωτίου.
Κοινώς σε αντίστοιχα αμαξώματα , στα 140 , μία C4 προηγούμενης γενιάς , στην έκτη ταχύτητα το πετρέλαιο θα γυρίζει λίγο πάνω από τις 2.000 στροφές και η βενζίνη πιθανότατα χίλιες στροφές περισσότερες. Αυτό , στις σταθερές στροφές του ταξιδιού , έχει ως αποτέλεσμα μία μεγαλύτερη βαβούρα για το βενζινοκίνητο. Επιμένω στη σύγκριση μόνο ίδιων αυτοκινήτων, κοινώς ίδια ηχομόνωσης.
Επίσης ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των πετρελαιοκινητήρων , είναι ότι παρουσιάζουν πολύ μικρότερη αύξηση κατανάλωσης σε σχέση με την αύξηση της ταχύτητας. Κοινώς δε το λυπάσαι στο ταξίδι.....
Προσωπικά, ανάμεσα σε ίδια αμαξώματα ( σε προσιτά αυτοκίνητα, μην παρεξηγηθώ....) , για μακρινό ταξίδι , πιθανότατα το πετρέλαιο θα προτιμούσα.
-
Το ντήζελ έχει μικρότερη κατανάλωση από το πρώτο χλμ. και δεν βλέπω το λόγο να το αμφισβητεί κάποιος αυτό. Αρα και αντίστοιχα μικρότερες εκπομπές CO2. Αλλα είναι τα προβλήματα που το καθιστούν αταίριαστο με την κυκλοφορία του στην πόλη. Το πακέτο ρύπανση-αντιρύπανση δεν είναι άψογο. Παράγει βλαβερά αέρια, ψιλο-προβληματικά τα συστήματα εξουδετέρωσης τους. Αρα θέμα.
Βέβαια έχω την αίσθηση ότι αν το θέμα του dieselgate δεν είχε πρωτοεμφανιστεί στην αγαπημένη της γερμανικής κυβέρνησης και μιαρή αυτή εταιρία, η οποία αφου έκανε μια λαδιά που θα την κατέτρεχε για πάντα στα ντήζελ, θεωρήθηκε σκόπιμο να κυνηγηθούν όλα τα ντήζελ. Αρα μειωμένες πιθανότητες να ερευνηθούν από τους μηχανικούς πιθανές καλύτερες τεχνικά λύσεις. Η ακατανόμαστη δήλωσε τους καταργεί και θα εξελίσσει ηλεκτρικά, ω του θαύματος, το ίδιο προτείνει και η γερμανοκρατούμενη ΕΕ.
Εχει δράκο η ιστορία. Αι-Γιώργη δεν έχει.
Υ.Γ. Ο περιλάλητος ήχος των ντήζελ, σε μερικούς αρέσει. Εχουν δικαίωμα; -
Έχοντας διανύσει 500.000 χλμ.με βενζίνη και 500.000 χλμ.με πετρέλαιο, ας πω την αποψάρα μου. Το πετρέλαιο είναι τα κάτωθι:
Οικονομία στη χρήση
Ροπάκλα σε χαμηλομεσαίες σαλ. (Πχ για έλξη)
Λιγότερο διοξείδιοΣε όλα τα υπόλοιπα χάνει σε σχέση με το σκέτο βενζίνη.
-
Έχοντας διανύσει 500.000 χλμ.με βενζίνη και 500.000 χλμ.με πετρέλαιο, ας πω την αποψάρα μου. Το πετρέλαιο είναι τα κάτωθι:
Οικονομία στη χρήση
Ροπάκλα σε χαμηλομεσαίες σαλ. (Πχ για έλξη)
Λιγότερο διοξείδιοΣε όλα τα υπόλοιπα χάνει σε σχέση με σκέτο βενζίνη.
Ποια είναι τα υπόλοιπα;!
Σύγχρονος diesel τελευταίας εσοδείας και οικολογικά και ηχορυπαντικα δεν έχουν καμία σχέση με παλιότερους.
Σε επιδόσεις και υψηλές στροφές φυσικά χάνει hands down, δεν θα πάρεις όχημα επιδόσεων diesel (αν και υπάρχουν ΚΑΙ κάποια τέρατα, ΚΑΙ κάποια value π.χ τα PSA B hatchs έχουν περίπου 190 τελική και 10 δευτερόλεπτα τα 0-100, δεν το λες και βαρετό..), αλλά η ροπή από χαμηλά είναι ευεργετική σε ένα σωρό δουλειές και καταστάσεις (π.χ σε αγροτικό και off road εγώ θα προτιμήσω diesel 100% αν μου δοθεί η επιλογή).
Πω.. μόλις συνειδητοποίησα ότι έχω κάνει εκατομμύρια χλμ στην άσφαλτο, και να φανταστείτε ότι εξωτερικό δεν είχα ποτέ ιδιόκτητο αυτοκίνητο..Παλαιουρας..
-
Εύρος λειτουργίας, στροφάριζμα ψηλά, επιδόσεις, ησυχία,ποιότητα λειτουργίας, λιγότερες αλλαγές ταχυτήτων,βάρος στον μπροστά άξονα, κυβικά για αντίστοιχες επιδόσεις, τεκμήριο, τιμή αγοράς, μικροσωματίδια σε σχέση με έμμεσου ψεκασμού βενζίνης. Άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο. Όπως είπε και ο χάρισμαΣ, αν δεν ήταν χαμηλότερο το κοστολόγιο χρήσης, κανείς δεν θα το προτιμούσε. Σχεδόν κανείς, θα έλεγα.
-
Εύρος λειτουργίας, στροφάριζμα ψηλά, επιδόσεις, ησυχία,ποιότητα λειτουργίας, λιγότερες αλλαγές ταχυτήτων,βάρος στον μπροστά άξονα, κυβικά για αντίστοιχες επιδόσεις, τεκμήριο, τιμή αγοράς, μικροσωματίδια σε σχέση με έμμεσου ψεκασμού βενζίνης. Άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο. Όπως είπε και ο χάρισμαΣ, αν δεν ήταν χαμηλότερο το κοστολόγιο χρήσης, κανείς δεν θα το προτιμούσε. Σχεδόν κανείς, θα έλεγα.
Εκτός του εύρους, που για κάποιους είναι πλεονέκτημα, όλα τα άλλα χρήζουν επεξηγήσεων που έχουν γίνει, και από μελέτες, και από έρευνες, και πρακτικά.
Επίσης χαίρω πολύ, και αν είχαμε ακόμη άλογα δεν θα χρειαζόμασταν καν θερμικούς και αηδιες, γρασιδακι και βουρτσισματακι στη χαίτη..η ουσία τους είναι η πολύ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ κατανάλωση καυσίμου και η ροπακλα σε σχέση με την κατανάλωση.
Άς πούμε, U S.A που δεν υπάρχει καν το diesel, πάνω από το 60% των τρακτέρ είναι diesel και το 96% των φορτηγών που μεταφέρουν τα αγροτικά προϊόντα. Τα νούμερα είναι συντριπτικά.
-
Μία χαρά οικονομίας κάνεις σε όλες τις συνθήκες, με τα βενζινοκίνητα που είχα ήμουν 8-10λιτρα και μετά που το έπαιξα σε diesel έχω δει και χαμηλά 4αρια, αλλά γύρω στο 5-5.5 σε νορμάλ συνθήκες (adnormal δηλαδή, γιατί έχω βαρύ πόδι και το ξέρω).
ναι, αλλα πόσο κοστίζουν τα προβλήματα αν κάνεις ελαχιστα χιλιομετρα μεσα στην πολη το μήνα ?
το diesel θέλει χιλιόμετρα για να λειτουργεί σωστά και να μην εχει θεματα
φάνηκαν αρκετα επι covid και τα μονιμα παρκαρισμενα στις πυλωτές.
-
ναι, αλλα πόσο κοστίζουν τα προβλήματα αν κάνεις ελαχιστα χιλιομετρα μεσα στην πολη το μήνα ?
το diesel θέλει χιλιόμετρα για να λειτουργεί σωστά και να μην εχει θεματα
φάνηκαν αρκετα επι covid και τα μονιμα παρκαρισμενα στις πυλωτές.
4 diesel έχω. 2 βαριά μεταχειρισμένα (1 αγροτικό, 1 Β πολυμορφικό που βλέπει εθνική μία φορά τα 2 χρονια). Κόστος μηδέν. Το Β ΜΑΧ είναι παρκαρισμένο από τον Νοέμβριο και μαζεύει σκόνη και κουτσουλιές και το πήρα χθες για να μην μείνει από μπαταρία..στην καραντίνα έμενε άπειρους μήνες παρκαρισμένο. Το αγροτικό το χρησιμοποιούμε κυρίως στο μάζεμα ελιάς και σχεδόν ποτέ άλλοτε. Πάνω από 10 συνεχόμενους μήνες αραχτο..
Το νεώτερο το Peugeot 2008 του 2020, το παλαιότερο το Ford Ranger του 2002 (νομίζω)
Ποιος σας τα λέει αυτά; Ο Μπάρμπα Μήτσος ο Γαλατάς, ή ο Μπάρμπα Γιάννης ο Κανατας;
DS4 2021