-
@panormus772 said in Honda HR-V 2021:
Λοιπόν,πήρα τηλ. την εμπορία.Αφού τους είπα γιατί δεν ενημερώνουν επίσημα σ'όσους τρέχουν οι παραγγελίες κι από τον Σ για την αλλαγή εξοπλισμού,μου είπαν αόριστα πως μπορεί και να προλάβει το δικό μου.Γενικόλογα του στυλ,όταν ξεκινήσει η παραγωγή του βλέπουμε τι εξοπλισμό θα'χει και συζητάμε,μπορεί να μειωθεί η εργοστασιακή ή να μην αυξηθεί στην έκδοση αυτή,είναι νωρίς ακόμη κ.τ.λ. Σκέφτομαι να στείλω και mail στο Σ (θα το γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι το πιθανό,αλλα ας υπάρχει κι αυτό).
Προς το παρόν αναμένω,αλλά με κανένα-δυο ακόμη,μπαίνω σε δυνατές σκέψεις για αναβολή..Αν θυμάμαι καλά έχεις παράδοση Μάρτιο 2023, η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος αναμονής είναι μεγάλος, βέβαια αν δεν σου αρέσει άλλο αυτοκίνητο και έχεις καταλήξει σε αυτό, πρέπει να κανεις υπομονη
-
Σωστά θυμάσαι.
Όντως επειδή δοκίμασα αρκετά -σχεδόν όλα τα full hybrid-, αυτό με κέρδισε και μου άρεσε περισσότερο και γι αυτό το αναμένω,αλλά υπάρχουν και κάποια προσωπικά όρια.. -
Σωστά θυμάσαι.
Όντως επειδή δοκίμασα αρκετά -σχεδόν όλα τα full hybrid-, αυτό με κέρδισε και μου άρεσε περισσότερο και γι αυτό το αναμένω,αλλά υπάρχουν και κάποια προσωπικά όρια..Εντάξει όταν μιλάμε για παράδοση σε ένα χρόνο από την παραγγελία για ποια τιμή να μιλάμε...το παραγγέλνεις πχ σήμερα και το προϊόν μπαίνει στην παραγωγή σε ένα χρόνο από σήμερα! Μπορεί όταν θα παραχθεί το αμάξι το βαρέλι από 90$ που έχει σήμερα να έχει πάει 150 μπορεί και 30 ( δύσκολο αυτό αλλά λέμε) , μπορεί να έχει λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να έχει ξεκινήσει άλλος....τραγικοί χρόνοι παράδοσης...
-
@kostis20 said in Honda HR-V 2021:
Αν είναι έτσι τότε ξεπαγωνει τους υαλοκαθαριστήρες ,όχι όλο το παρμπρίζ.
Ίσως να είναι σαν το cx-30
-
-
@ektoras said in Honda HR-V 2021:
Χαχα... Μόλις το έβλεπα..
Υ.Γ. Βέβαια, αυτό που δοκιμάζει είναι το Advance, όχι το Advance style.
-
-
Έτσι θα το πηγαίνεις, γιατρέ;;;;
-
@nickthetrib said in Honda HR-V 2021:
Έτσι θα το πηγαίνεις, γιατρέ;;;;
Χαχα...
Όχι Nick, αφ'ενός αυτό το αμάξι είναι για πιο χαλαρούς και ξεκούραστους ρυθμούς κι αφ'ετέρου μεγαλώνουμε κι εμείς.Απλά,καλό είναι που έχει κι αυτό το ελάχιστο μπρίο,αν το χρειαστείς για 3-4 λεπτά..
-
Kι ένας extreme-παράδοξος τρόπος οδήγησής του (ανάβαση με full γκάζι):
Και μετά κάποιοι λένε για το "μουγκρητό" του eCVT των υβριδικών Toyota...
-
@bill_hsd said in Honda HR-V 2021:
Δεν έχω βρει παρόμοιο βιντεάκι σε ανάβαση επί 20λεπτά με υβριδικό Toyota CHR ή Corolla,αλλά υποθέτω πάνω-κάτω παρόμοιο θόρυβο.
Λίγο στο HRV δίνει την όποια αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων σε υψηλές στροφές,όχι κάτι ιδιαίτερο.. -
Δεν έχω βρει παρόμοιο βιντεάκι σε ανάβαση επί 20λεπτά με υβριδικό Toyota CHR ή Corolla,αλλά υποθέτω πάνω-κάτω παρόμοιο θόρυβο.
Λίγο στο HRV δίνει την όποια αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων σε υψηλές στροφές,όχι κάτι ιδιαίτερο..Με εντελώς άστρωτο μοτέρ
-
To ότι μπορεί να μουγκρίζουν και αλλά δεν κάνει το μούγκρισμα των Τογιότα πιο διακριτικό!!! Όποιος λέει ότι δεν μουγκρίζουν τα ecvt απλά προσπαθεί να κολλακεψει την επιλογή του. Και προσωπικά απορώ πως η Τογιότα τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει τα αυτόματα της.
-
Αφού υπάρχει αυτό το χοντα από καιρό, γιατί τέτοιος χαμός με τη διάθεση της 2λιτρης Κορόλα;
-
@piliourits said in Honda HR-V 2021:
Αφού υπάρχει αυτό το χοντα από καιρό, γιατί τέτοιος χαμός με τη διάθεση της 2λιτρης Κορόλα;
Γιατί η κορολα έχει σχεδόν 200 άλογα ενώ αυτό μόνο 141, έχει άλλο αέρα αν θες να το πατήσεις θα μουγκρίζει μεν αλλά θα ανταποκριθεί. Και σε απόλυτες τιμές με εξοπλισμό το Χόντα είναι ακριβότερο, φυσικά και ποιοτικότερο εσωτερικά και ομορφότερο.
-
Οπότε τελικά δεν ήταν το δίλιτρο εμπόδιο για όλο τον κόσμο...
Ή ήταν - είναι;Έχω μπερδευτεί.
-
@piliourits said in Honda HR-V 2021:
Οπότε τελικά δεν ήταν το δίλιτρο εμπόδιο για όλο τον κόσμο...
Ή ήταν - είναι;Έχω μπερδευτεί.
κοιτα κανονικά θα πρεπει να ειναι. Για ποιον λογω παιρνεις υβριδικό? παντως οχι πρωτα για τις επιδόσεις. Το παιρνεις γιατί θέλεις οικονομια καυσίμου , και αν κινείσαι μεσα στις 2 μεγαλουπόλεις πραγματι θα εχεις οικονομια.
Με τα διλιτρο τογιοτα αποδέχεσαι οτι ενα μερος της οικονομιας σου θα το επιστρεφεις στο κρατος.
Επίσης με τα διλιτρα εχεις την ψυχολογια οτι δεν παιρνεις ταφο που κάποιοι κατηγορουν τον 1.8 122.
Απλά για να νιώσεις οτι πραγματι δεν είναι αργο πρεπει να το ζοριζεις , αρα αυξανεται το μουγκρισμα , και πρακτικα ξεχνας τα 4 & 5λτ αλλα τσιμπας +2.
Προσωπικά το βλεπω οτι εχεις ενα ασφαλες αμαξι που οταν θα το εχεις φορτωμενο και θα χρειαστει να προσπερασει θα το κανει σβελτα και πειστικα με ασφάλεια και αυτο στα υβριδικα τογιοτα εχει φπ.
Η χιουνται/ΚΙΛ το εχει λυσει αυτο με τον 1.6 230 στα τουσον/σπορτατζ και θα επρεπε να το εβαζαν και στα νιρο/κονα. -
@tkin73 said in Honda HR-V 2021:
To ότι μπορεί να μουγκρίζουν και αλλά δεν κάνει το μούγκρισμα των Τογιότα πιο διακριτικό!!! Όποιος λέει ότι δεν μουγκρίζουν τα ecvt απλά προσπαθεί να κολλακεψει την επιλογή του. Και προσωπικά απορώ πως η Τογιότα τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει τα αυτόματα της.
Δεν είπε κανείς οτι δεν μουγκρίζουν τα υβριδικά Toyota, αλλά από το συνεχές κροταλισμα ενός diesel σε όλο το εύρος στροφών (από ρελαντί μέχρι τον κόφτη), προσωπικά προτιμώ το μουγκρισμα του υβριδικού σε μια πολύ συγκεκριμένη και μάλλον σπάνια συνθήκη, της πλήρους επιτάχυνσης μεχρι να φθάσει στο συντομοτερο χρόνο στην επιθυμητή ταχύτητα. Σε όλες τις υπόλοιπες περιστάσεις επικρατεί είτε απόλυτη ησυχία (EV λειτουργία), είτε ο κλασικός ήχος ενός βενζινοκινητου αυτοκινήτου.
Σε κάθε περίπτωση, από την απλή παρακολούθηση των δύο βίντεο πιστεύω οτι εύκολα καταλαβαίνει κάποιος οτι το Honda σε full επιτάχυνση μουγκρίζει εντονότερα και με χειρότερη χροιά από το Toyota. -
@tkin73 said in Honda HR-V 2021:
Δεν είπε κανείς οτι δεν μουγκρίζουν τα υβριδικά Toyota, αλλά από το συνεχές κροταλισμα ενός diesel σε όλο το εύρος στροφών (από ρελαντί μέχρι τον κόφτη), προσωπικά προτιμώ το μουγκρισμα του υβριδικού σε μια πολύ συγκεκριμένη και μάλλον σπάνια συνθήκη, της πλήρους επιτάχυνσης μεχρι να φθάσει στο συντομοτερο χρόνο στην επιθυμητή ταχύτητα. Σε όλες τις υπόλοιπες περιστάσεις επικρατεί είτε απόλυτη ησυχία (EV λειτουργία), είτε ο κλασικός ήχος ενός βενζινοκινητου αυτοκινήτου.
Σε κάθε περίπτωση, από την απλή παρακολούθηση των δύο βίντεο πιστεύω οτι εύκολα καταλαβαίνει κάποιος οτι το Honda σε full επιτάχυνση μουγκρίζει εντονότερα και με χειρότερη χροιά από το Toyota.τι να σου πω οταν εκανα τεστ τραιβ την κορολα μου εκανε αρκετη και αμεση αρνητικη αντιδραση αυτος ο μονοτονος ηχος ξελιγωματος ...από την άλλη το κροταλισμα του ντιζελ το εχω συνηθίσει οπότε μπορει να συνηθίζεται και το μουγκρισμα των τογιοτα...
-
Προφανώς και τα 2000 κυβικά αποτελούν εμπόδιο. Αλλά άνθρωποι με λεφτά για ξόδεμα πάντα υπήρχαν.
Honda HR-V 2021