-
@monman2 said in Nissan Qashqai 2021:
@gi said in Nissan Qashqai 2021:
... το έχω κάνει 2 test drive. Στο τελευταίο, λόγω κρύου, η κατανάλωση δεν ήταν η αναμενόμενη (δούλευε από την αρχή ο θερμικός για αρκετή ώρα)...
Στο επόμενο test drive (γιατί θα κάνεις ) κλείσε τον κλιματισμό , βάλτο στο ΟFF θα δεις πολύ καλλίτερα νούμερα δεν ξέρω αν το clima εχει eco θέση δοκίμασε και αυτή .
Αν εχει θερμαινόμενα καθίσματα αρκέσου σε αυτά σε μικρές διαδρομές.
Το κόλπο αυτό το εχουν ΜΟΝΟ τα ΥΒΡΙΔΙΚΑ και μπορούν να ρίχνουν την κατανάλωση και το χειμώνα την ώρα που τα βενζίνη σκέτα και ντίζελ καίνε τον άμπακο .
Το έχω κάνει ήδη 3 φορές... είμαι στο τσακ να το πάρω, αλλά τα 42.5Κ (n-connecta) λίγο με κρατάνε... είναι πολλά.
-
@monman2 said in Nissan Qashqai 2021:
@gi said in Nissan Qashqai 2021:
... το έχω κάνει 2 test drive. Στο τελευταίο, λόγω κρύου, η κατανάλωση δεν ήταν η αναμενόμενη (δούλευε από την αρχή ο θερμικός για αρκετή ώρα)...
Στο επόμενο test drive (γιατί θα κάνεις ) κλείσε τον κλιματισμό , βάλτο στο ΟFF θα δεις πολύ καλλίτερα νούμερα δεν ξέρω αν το clima εχει eco θέση δοκίμασε και αυτή .
Αν εχει θερμαινόμενα καθίσματα αρκέσου σε αυτά σε μικρές διαδρομές.
Το κόλπο αυτό το εχουν ΜΟΝΟ τα ΥΒΡΙΔΙΚΑ και μπορούν να ρίχνουν την κατανάλωση και το χειμώνα την ώρα που τα βενζίνη σκέτα και ντίζελ καίνε τον άμπακο .
αλήθεια είναι, αυτό κάνω και εγώ στο SCross...
-
Ρε μην γίνεστε μίζεροι με το μισό λίτρο στην κατανάλωση... κούραση!
-
Σήμερα πρωί στο πήγαινε προς Αγ.Αποστόλους:
Kαι στην επιστροφή:
Φουλάρισμα λίγα μέτρα πριν το γυρισμό στο σπίτι (1η φορά σε αμάξι μου βλέπω αυτονομία 1000+χλμ.,έστω και στιγμιαία..)
Στα 60-70km/h πήγαινε συχνά με ev mode (η φώτο εν κινήσει πάρθηκε από συνεπιβάτη,οι υπόλοιπες είναι σταματημένος) και τα κατάφερα σε ev και στην εθνική για λίγο, με σταθερή ταχύτητα 110.Για απόδοση της μπαταρίας και κατανάλωση απ'ότι συμπέρανα,σημαντική κι η εξωτ.θερμοκρασία.Πήγα το πρωί με 5-8 βαθμούς κι επέστρεψα με 12.
Επίσης,σε 2 προσπεράσεις που μου έτυχαν, απενεργοποιεί άμεσα το ev mode μόνο του μόλις βυθίσεις απότομα το γκάζι (σε πιο μαλακές επιταχύνσεις ακόμη και με 100Km/h το κρατά,εφ'όσον το επιτρέπει η φόρτιση της μπαταρίας). -
Για να πούμε και τα πρώτα θετικά κι αρνητικά.
Aρνητικά: -Eλαφρύ τιμόνι (ακόμη και σε sport mode).Καλό για μανούβρες,αλλά θα το ήθελα λίγο πιο βαρύ και με ελαφρώς καλύτερη αίσθηση σε εθνική οδό. - Ρύθμιση φώτων μόνο με auto,χωρίς θέση διακόπτη off. Σε πυλωτή,κλειστό γκαράζ ή το καλοκαίρι με σκιάδιο,ενοχλητικό να θες να μπεις στο αμάξι και να ανάβουν υποχρεωτικά έστω και τα μικρά φώτα. -Δεν έχει (Premium έκδοση) διπλό πάτο στο πορτμπαγκάζ.Tελικά ήταν πολύ χρήσιμο στο Scross και τώρα που το έχασα το αντιλαμβάνομαι.
Θετικά: -Ηχομόνωση,συναρμογή,ποιότητα.1-2 σκάλες ανώτερο από το προηγ. μοντέλο κι από το suz κι από όσα μοντέλα hybrid δοκίμασα (ίσως το Kia Niro σε θέμα συναρμογής και ηχομόνωσης πλησίαζε). -Άνεση,ποιότητα κύλισης που εδώ συμβάλει και το πολύ καλό αυτομ. κιβώτιο του.Ιδανικά ήσυχο,αλλά και ικανοποιητικά έτοιμο σε λίγες ρεπριζ προσπεράσματος που το χρειάστηκα. -Εξαιρετικός διττός χαρακτήρας,συνδυασμός κατανάλωσης (για αμάξι 190Hp) κι επιδόσεων.Δείχνει ότι έχει δύναμη (δεν το έχω πιέσει max. ακόμη) συμβατικού 160-170hp,αλλά όταν θες να κινηθείς κι οικονομικά αστικά και περιαστικά τα καταφέρνει αξιοπρεπέστατα. -ADAS πληρέστατο από τη βασική έκδοση και πολύ καλό το blind spot (μ'έσωσε μια νύχτα από μισοφωτισμένο μηχανάκι) και acc (για λίγο που το δοκίμασα,είναι και εύκολα παραμετροποιήσιμο).
Περισσότερα όταν "ξεφύγω" από τα πρώτα 1.500χλμ.. -
Καλά, δεν έχει διπλό πάτο; Το παίρνεις έξτρα;
Δεν το θυμόμουν αυτό..Αν το έχει σαν επίσημο εξάρτημα θα έχει από 150-250€.Βολεύει πολύ, γιατί εγώ βάζω όλα τα από εδώ και από εκεί (είναι μόνιμα γεμάτος μέχρι πάνω, ο από κάτω!), Και έχω καθαρό και ξεκάθαρο τον από πάνω.
Σίγουρα το αυτοκίνητο είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο. Το έχω αναφέρει πολλές φορές. Ανέβηκαν και οι τιμές, αλλά τουλάχιστον παίρνεις και πολύ καλύτερα προϊόντα!
-
Εκτός από τα φυμέ που έβαλα στο Γέρακα,στην αντιπροσωπεία μου έβαλαν (με 470 ευρώ,με την τοποθέτηση) τους γνήσιους προβολείς ομίχλης:
-
Πολύ καλός αναλυτής εντυπώσεων
#keep_walking
-
@dublin said in Nissan Qashqai 2021:
Καλά, δεν έχει διπλό πάτο; Το παίρνεις έξτρα;
Δεν το θυμόμουν αυτό..Αν το έχει σαν επίσημο εξάρτημα θα έχει από 150-250€.Βολεύει πολύ, γιατί εγώ βάζω όλα τα από εδώ και από εκεί (είναι μόνιμα γεμάτος μέχρι πάνω, ο από κάτω!), Και έχω καθαρό και ξεκάθαρο τον από πάνω.
Σίγουρα το αυτοκίνητο είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο. Το έχω αναφέρει πολλές φορές. Ανέβηκαν και οι τιμές, αλλά τουλάχιστον παίρνεις και πολύ καλύτερα προϊόντα!
Έχει από την επόμενη έκδοση (Ν-connecta).
-
Και μερικά συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο αυτοκίνητά μου:
-
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Σήμερα πρωί στο πήγαινε προς Αγ.Αποστόλους:
Φουλάρισμα λίγα μέτρα πριν το γυρισμό στο σπίτι (1η φορά σε αμάξι μου βλέπω αυτονομία 1000+χλμ.,έστω και στιγμιαία..)Στα 60-70km/h πήγαινε συχνά με ev mode (η φώτο εν κινήσει πάρθηκε από συνεπιβάτη,οι υπόλοιπες είναι σταματημένος) και τα κατάφερα σε ev και στην εθνική για λίγο, με σταθερή ταχύτητα 110.Για απόδοση της μπαταρίας και κατανάλωση απ'ότι συμπέρανα,σημαντική κι η εξωτ.θερμοκρασία.Πήγα το πρωί με 5-8 βαθμούς κι επέστρεψα με 12.
Επίσης,σε 2 προσπεράσεις που μου έτυχαν, απενεργοποιεί άμεσα το ev mode μόνο του μόλις βυθίσεις απότομα το γκάζι (σε πιο μαλακές επιταχύνσεις ακόμη και με 100Km/h το κρατά,εφ'όσον το επιτρέπει η φόρτιση της μπαταρίας).πολύ καθαρές φώτο, και πάλι καλοτάξιδο. προσπαθώ να συνηθίσω ότι είναι το στροφόμετρο αριστερά... σούπερ καντράν όμως και με πολύ ευκρινείς πληροφορίες. και στα ελληνικά...
-
@groover1972 said in Nissan Qashqai 2021:
προσπαθώ να συνηθίσω ότι είναι το στροφόμετρο αριστερά
Δεν είναι στροφόμετρο.
-
@realzeus said in Nissan Qashqai 2021:
@groover1972 said in Nissan Qashqai 2021:
προσπαθώ να συνηθίσω ότι είναι το στροφόμετρο αριστερά
Δεν είναι στροφόμετρο.
δείκτης της μπαταρίας είναι;
-
This post is deleted! -
Δείκτης χρήσης της συνολική ισχύος. Δηλαδή ότι πατώντας το γκάζι τόσο, αυτήν την στιγμή χρησιμοποιείς, για παράδειγμα, το 40% της διαθέσιμης ισχύος του συστήματος. Αυτό το έχει εδώ και πολλά χρόνια η Rolls Royce, σε καθαρά θερμικούς κινητήρες, αντί για στροφόμετρο.
-
@realzeus said in Nissan Qashqai 2021:
Δείκτης χρήσης της συνολική ισχύος. Δηλαδή ότι πατώντας το γκάζι τόσο, αυτήν την στιγμή χρησιμοποιείς, για παράδειγμα, το 40% της διαθέσιμης ισχύος του συστήματος. Αυτό το έχει εδώ και πολλά χρόνια η Rolls Royce, σε καθαρά θερμικούς κινητήρες, αντί για στροφόμετρο.
πολύ ωραίο αλλά και πάλι αριστερά είναι...
-
Για μένα η καλύτερη θέση για το στροφόμετρο είναι στο κέντρο (όπως στα πολύ σπορ αυτοκίνητα). Όμως αν δεν είναι στο κέντρο, προτιμώ σαφώς το αριστερό, παρά το δεξί μέρος. Επειδή διαβάζουμςε από τα αριστερά προς τα δεξιά (σε αντίθεση με τους Άραβες π.χ.), μας έρχεται πιο φυσικό να κοιτάμε πρώτα στο αριστερό μέρος. Όταν λοιπόν οδηγείς γρήγορα, εκεί θέλεις να είναι το στροφόμετρο, ώστε να είναι το 1ο πράγμα που βλέπεις, για να αλλάξεις ταχύτητα. Φυσικά είναι και θέμα συνήθειας. Στην BMW μου πάντως με ενοχλούσε που ήταν δεξιά το στροφόμετρο.
-
Σε σχέση με το scross στις αντίστοιχες διαδρομές έγραψες πιο χαμηλες καταναλώσεις;
-
@tkin73 said in Nissan Qashqai 2021:
Σε σχέση με το scross στις αντίστοιχες διαδρομές έγραψες πιο χαμηλες καταναλώσεις;
Ναι (σχεδόν 1,5-1,7 λίτρο).
Με το Scross έπαιζα μεταξύ 6,5-6,8 σ'αυτή τη διαδρομή (υπενθυμίζω βενζίνη και 4wd). -
@panormus772 πολύ ωραίες αναφορές κάνεις.
Πρόσφατα είδα τα ΚΙΑ.
Τo niro μου φάνηκε παρά πολύ καλό, καλύτερο σε υλικά και συναρμογή από το Sportage.
Nissan Qashqai 2021