-
Aναφέρει κάποιες μικροβελτιώσεις σε άνεση ανάρτησης και ηχομόνωση:
Youtube Video -
Στο 6.54 που δείχνει το τιμόνι, τι έχει και φαίνεται κάτι άσχημο στο πάνω μέρος?
Ωραίο είναι και με σχετικά καλή τιμή.
-
@gtsartsal said in Nissan Qashqai 2021:
Στο 6.54 που δείχνει το τιμόνι, τι έχει και φαίνεται κάτι άσχημο στο πάνω μέρος?
Ωραίο είναι και με σχετικά καλή τιμή.
Αν εννοείς τι στιγμή που το δείχνει προφίλ και φαίνεται ένα αυλάκι στη στεφάνη του τιμονιού είναι το σχέδιο του.
Έτσι είναι και το δικό μου κι έτσι είναι σε όλα με δερμάτινο τιμόνι. -
Τώρα που πρόσεξα καλύτερα μάλλον καθρεφτίζεται το καντραν ...
-
Επιστροφή από Λάρισα προχθές:
Υποσημείωση: α) Σταμάτησα 10 min. στη ΔΕΥΑΛ(εταιρεία ύδρευσης Λάρισας για διακοπή συμβολαίου) β) όλα τα διόδια κανονικά -εκτός από 2- γιατί δεν είχα φουλ φορτισμένο e pass γ) 2-3' stop για βενζίνη -αν κι ήταν πάνω από μισό κι ίσως έφτανε για επιστροφή. Δηλ. ο χρόνος μειωμένος κατά 15-20λεπτά και μάλλον μ.ω.τ. περίπου 100km/h.Σε μια τέτοια διαδρομή (99% Εθνική οδός) θεωρώ σχετικά ικανοποιητικό το 9-10% να είναι ev.
Δυστυχώς, το trip computer του Nissan θα το χαρακτήριζα το λιγότερο ελλιπές για στατιστικά δεδομένα full υβριδικού... -
Επειδή προσφάτως έκλεισα την έρευνα αγοράς μου με το X-Trail να φτάνει στα τελικά 2 έτυχε να οδηγήσω td το αντίστοιχο e-power. Κακώς ασχολησε φίλε συνεχώς με το πόσο καίει. Συγνώμη που το λεω αλλά βλέπεις το δένδρο και χάνεις το δάσος. Έχεις ένα αυτοκίνητο με υπέροχη οδηγική αίσθηση. Το e-power σου προσφέρει την γραμμικότητα του ηλεκτροκινητήρα η οποία είναι ασύγκριτη ως αίσθηση. Απολαύστε το. Πάτα το. Όσο παραμένει αξιόπιστο και δεν σου βγάζει ζημιές (φτου φτου, Japan γαρ) έχεις την ευκαιρία να ζεις με μια απόλαυση.
Δεν ξέρω αν "χάνει" και πόσο σε σχέση με το X-Trail ένεκα ημιακαμπτου πίσω αλλά εκείνο είναι και 1,7t+ εξού και οι πλεύσεις. Άρα είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο το δικό σου να είναι και καλύτερο οδηγικά από το X-Trail! Το X-Trail έχει σαφή ανάγκη ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης (αρκετές πλεύσεις στις υψηλές μέσες ταχύτητες) και επιπλέον ηχομόνωσης.
-
Καλα θα πάω να το οδήγήσω και εγω .Στα διαφορά τεστ βεβαια που διαβάζω λένε οτι αυξάνεται αρκετα η κατανάλωση στην Εθνική.Εγω κάτω απο 135 δεν πάω ποτέ...
@panormus772 με τι ταχύτητες πήγαινες ασχέτως της μέσης που εβγαλες τελικα?Το epass να ξερεις φορτίζεται και απο το application. -
Το qq στην έκδοση epower δεν έχει ημιακαμπτο, και στην εθνική με υψηλές ταχύτητες κίνησης θα έχει αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, αν οι διαδρομές είναι κυρίως σε ανοικτό δρόμο τότε η λύση του χειροκίνητου κιβωτίου είναι ιδανική.
-
Δεν πιστευω οτι κανενα HEV μπορει να βγαλει καλυτερες καταναλωσεις στην ΕΟ αν κινεισαι με πανω απο 120-130. Το κερδος ειναι οταν σερνεσαι μεσα στην πολη. Εκει βγαζουν τα λεφτα τους.
Οντως το e-pass το φορτιζεις αμεσα ή μεσα απο την εφαρμογη ή μπαινοντας στην σελιδα απευθειας. Στην σελιδα εχει αμεση ενημερωση του ποσου. Στην εφαρμογη παλαιοτερα αργουσε να φανει οποτε εγω το φουλαρω απο την σελιδα. Δεν ξερω αν το αλλαξανε πλεον... -
@chrisk6 said in Nissan Qashqai 2021:
Δεν πιστευω οτι κανενα HEV μπορει να βγαλει καλυτερες καταναλωσεις στην ΕΟ αν κινεισαι με πανω απο 120-130. Το κερδος ειναι οταν σερνεσαι μεσα στην πολη. Εκει βγαζουν τα λεφτα τους.
Οντως το e-pass το φορτιζεις αμεσα ή μεσα απο την εφαρμογη ή μπαινοντας στην σελιδα απευθειας. Στην σελιδα εχει αμεση ενημερωση του ποσου. Στην εφαρμογη παλαιοτερα αργουσε να φανει οποτε εγω το φουλαρω απο την σελιδα. Δεν ξερω αν το αλλαξανε πλεον...Το hev του 2L της Honda εμπλέκει μετά τα 140 km/h τον ηλεκτροκινητήρα με αποτέλεσμα να έχει καταναλώσεις περί τα 6 - 6.5 L/100 σε αυτές τις ταχύτητες.
-
@strom said in Nissan Qashqai 2021:
Οντως το e-pass το φορτιζεις αμεσα ή μεσα απο την εφαρμογη ή μπαινοντας στην σελιδα απευθειας. Στην σελιδα εχει αμεση ενημερωση του ποσου. Στην εφαρμογη παλαιοτερα αργουσε να φανει οποτε εγω το φουλαρω απο την σελιδα. Δεν ξερω αν το αλλαξανε πλεον...Το hev του 2L της Honda εμπλέκει μετά τα 140 km/h τον ηλεκτροκινητήρα με αποτέλεσμα να έχει καταναλώσεις περί τα 6 - 6.5 L/100 σε αυτές τις ταχύτητες.
Δηλαδη αν μπεις ΕΟ για ταξιδακι και καρφωσεις 140 στο ACC τι καταναλωσεις θα δεις?
Μπορει να κραταει 140 ηλεκτρικα μονο? Περιεργο μου φαινεται. Με τι μ.ω.τ βλεπεις αυτα τα 6-6.5? -
Δηλαδη αν μπεις ΕΟ για ταξιδακι και καρφωσεις 140 στο ACC τι καταναλωσεις θα δεις?
Μπορει να κραταει 140 ηλεκτρικα μονο? Περιεργο μου φαινεται. Με τι μ.ω.τ βλεπεις αυτα τα 6-6.5?Δεν έχω δοκιμάσει με ACC. Σε διαδρομή Ακράτα-Αθήνα με ταχύτητες 140-170 είχα κατανάλωση 6.2. Δεν πηγαίνει ev, απλά εμπλέκεται ο βοηθάει ηλεκτροκινητήρας
-
Μπορει να κραταει 140 ηλεκτρικα μονο? Περιεργο μου φαινεται. Με τι μ.ω.τ βλεπεις αυτα τα 6-6.5?Δεν έχω δοκιμάσει με ACC. Σε διαδρομή Ακράτα-Αθήνα με ταχύτητες 140-170 είχα κατανάλωση 6.2. Δεν πηγαίνει ev, απλά εμπλέκεται ο βοηθάει ηλεκτροκινητήρας
Εντυπωσιακο.
Θεωρω οτι οταν εφτασες Αθηνα δεν επηξες στην κινηση μετα και ησουν σε EV mode και εριξε την καταναλωση. -
@sabas_thess said in Nissan Qashqai 2021:
Επειδή προσφάτως έκλεισα την έρευνα αγοράς μου με το X-Trail να φτάνει στα τελικά 2 έτυχε να οδηγήσω td το αντίστοιχο e-power. Κακώς ασχολησε φίλε συνεχώς με το πόσο καίει. Συγνώμη που το λεω αλλά βλέπεις το δένδρο και χάνεις το δάσος. Έχεις ένα αυτοκίνητο με υπέροχη οδηγική αίσθηση. Το e-power σου προσφέρει την γραμμικότητα του ηλεκτροκινητήρα η οποία είναι ασύγκριτη ως αίσθηση. Απολαύστε το. Πάτα το. Όσο παραμένει αξιόπιστο και δεν σου βγάζει ζημιές (φτου φτου, Japan γαρ) έχεις την ευκαιρία να ζεις με μια απόλαυση.
Δεν ξέρω αν "χάνει" και πόσο σε σχέση με το X-Trail ένεκα ημιακαμπτου πίσω αλλά εκείνο είναι και 1,7t+ εξού και οι πλεύσεις. Άρα είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο το δικό σου να είναι και καλύτερο οδηγικά από το X-Trail! Το X-Trail έχει σαφή ανάγκη ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης (αρκετές πλεύσεις στις υψηλές μέσες ταχύτητες) και επιπλέον ηχομόνωσης.
Δε διαφωνώ.
Άλλωστε κι εγώ δεν είμαι κι ο τυπικός χρήστης full hybrid. Τα μισά από τα συνολικά μου χλμ. είναι εθνική κι υπεραστικά εντός Αττικής.Απλά το πήρα για την αίσθηση ΕV. Σε Ε.Ο. σε κομμάτια χωρίς ιδιαίτερη κλίση ή ευθείες,μπορείς να κινηθείς ΕV με 110-120km/h με γεμάτη μπαταρία για 2-3χλμ. Κι είναι όντως μια διαφορετική αίσθηση από αυτές που είχαμε ως τώρα συνηθίσει. Επίσης,οι εκκινήσεις από στάση με EV ως τα 50-55km/h είναι εξίσου ιδιαίτερες.
Από σταθερότητα κι ησυχία εσωτερικού δεν έχω παράπονο -ως σήμερα,σχεδόν 2 χρόνια μετά- για C-SUV...Μπρίζα για phev ή φουλ EV δεν έχω,οπότε για μένα μια χαρά οδηγική αισθηση ηλεκτρικού είναι το QQ.
-
@ataim said in Nissan Qashqai 2021:
Το qq στην έκδοση epower δεν έχει ημιακαμπτο, και στην εθνική με υψηλές ταχύτητες κίνησης θα έχει αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, αν οι διαδρομές είναι κυρίως σε ανοικτό δρόμο τότε η λύση του χειροκίνητου κιβωτίου είναι ιδανική.
Είναι η 1η εκδοση εξοπλισμού (Premium) ως e-power κι εχει ημιάκαμπτο.Δεν έχει την αίσθηση μιας ανεξάρτητης ανάρτησης,αλλά είναι από τους σχετικά ισορροπημένους ημιάκαμπτους που έχω οδηγήσει.
-
Οι εκδόσεις μέχρι κ N-Connecta Feel είναι με ημιάκαμπτο πίσω ενώ οι Tekna & Tekna + 'εχουν ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση.
-
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Είναι η 1η εκδοση εξοπλισμού (Premium) ως e-power κι εχει ημιάκαμπτο.Δεν έχει την αίσθηση μιας ανεξάρτητης ανάρτησης,αλλά είναι από τους σχετικά ισορροπημένους ημιάκαμπτους που έχω οδηγήσει.
εεε όχι!, πόσο τσίπιδες! Όταν βλέπω ημιάκαμπτους κάτι με πιάνει, είναι ντροπή.
-
@kostis20 said in Nissan Qashqai 2021:
Καλα θα πάω να το οδήγήσω και εγω .Στα διαφορά τεστ βεβαια που διαβάζω λένε οτι αυξάνεται αρκετα η κατανάλωση στην Εθνική.Εγω κάτω απο 135 δεν πάω ποτέ...
@panormus772 με τι ταχύτητες πήγαινες ασχέτως της μέσης που εβγαλες τελικα?Το epass να ξερεις φορτίζεται και απο το application.Εγώ πάνω από 140-145 δεν πάω πια,ελέω "πιστολιάσματος" ραντάρ (υπήρχε ένας με πιστόλι μετά την έξοδο των τούνελ των Κ.Βούρλων) και καμερών.
Για να σου δώσω μια ιδέα: περίπου το 65% της διαδρομής έγινε με 125-130Κm/h,ένα 25% με 110-120km/h κι ένα υπόλοιπο περίπου 10% με 140.
Το ΑCC το χρησιμοποιήσα ως 130 km/h αλλά συνολικά στη διαδρομή όχι για πανω από μισάωρο (ακόμη πολλά σημεία με έργα,που μπαίνεις σε μία λωρίδα κ.λ.π.).
Επίσης η Ε.Ο. Αθήνα-Λάρισα έχει αρκετά μέρη με σκαμπανεβάσματα (ανηφοριές,κατηφοριές) που δεν φαίνεται να ευνοούν και πολύ τη χρήση ACC (αν κι είναι καλά ρυθμισμένο,όπως και τα περισσότερα από τα ADAS της Nissan).Για την κατανάλωση: έχω δοκιμάσει διάφορα σενάρια στη συγκεκριμένη Ε.Ο. Έχω πιάσει από 7,1 lt/100 έως το τελευταίο 6,4. Μάλλον το Eco mode και στο D o επιλογέας του αυτόματου ειναι η οικονομικότερη συνθήκη (με Β στις κατηφόρες για γέμισμα μπαταρίας και χρήση της για EV σε ευθείες).
-
Εντυπωσιακο.
Θεωρω οτι οταν εφτασες Αθηνα δεν επηξες στην κινηση μετα και ησουν σε EV mode και εριξε την καταναλωση.Καμμία σχέση, ήταν Κυριακή απόγευμα και δεν μένω κέντρο
-
Πολύ καλό και το Civic.
Σίγουρα ο 2λιτρος άτμο (είναι πιο οικονομικό να εμπλέκεται η ΜΕΚ σε τέτοιες ταχύτητες) και η σαφώς καλύτερη αεροδυναμική του από το QQ,το βοηθάνε σε πιο υψηλές ταχύτητες.
Nissan Qashqai 2021