-
@strom said in Honda Civic:
@strom Λίγο ακόμα φίλε μου υπομονή κάνουμε και την επόμενη εβδομάδα θα πάω να το πάρω με την κεραμική του προστασία CarPro Professional και ξεκινάει το journey.Καλά χιλιόμετρα να έχουμε
-
Μέχρι τώρα όλα καλά έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά τόσο στο αμάξωμα - αναρτήσεις όσο και στο υβριδικό κομμάτι είμαστε ακόμα στα πρώτα χιλιόμετρα. Τιμονι-φρένα από πλανήτη alfa-romeo πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή, και ευτυχώς έχουμε ακόμα άδεια για να ευχαριστηθούμε και ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα.
-
Καλημέρα σε όλους, μου έδωσε πάσα ο φίλος να παραθέσω κατανάλωση σε διαδρομή σπίτι - γραφείο
-
Καλημέρα σε όλους, μου έδωσε πάσα ο φίλος να παραθέσω κατανάλωση σε διαδρομή σπίτι - γραφείο
Εντάξει μπορεί να έρθει και ο άλλος να ανεβάσει μια φωτογραφία που κατεβαίνει για 8 χλμ απο ένα βουνό και να δείξει 0 κατανάλωση! Θα είναι κάτι αξιοπρόσεκτο;
-
@tkin73 said in Honda Civic:
Εντάξει μπορεί να έρθει και ο άλλος να ανεβάσει μια φωτογραφία που κατεβαίνει για 8 χλμ απο ένα βουνό και να δείξει 0 κατανάλωση! Θα είναι κάτι αξιοπρόσεκτο;
@tkin73 Με όλο το σεβασμό χωρίς να σε γνωρίζω και με όλη την αγάπη ο συνάδελφός ανέβασε ένα post από το αυτοκίνητο του το οποιοδήποτε αυτοκίνητο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα Honda, γιατί αμέσως να κάνεις παρατήρηση δεν είπε ότι κατέβηκε ένα βουνό ο ανθρώπος τυχαίνει να έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο και ανέβασε αυτό που του αντιπροσωπεύει σε θέμα κατανάλωσης Τώρα μπορεί να κάνω λάθος ή να έχω μεταφράσει λάθος την απάντηση σου οπότε στην συγκεγρκιμένη περίπτωση σου λέω και ένα συγνώμη αλλά γνώμη μου δεν είναι σωστό.
@storm Καλησπέρα αδερφέ σήμερα από ταξίδι μου κάναμε στο φράγμα του Αλιακμονα
-
Αυτό λέω φίλε μου ότι η φωτογραφία από κατανάλωση 1.6 λτ δεν αντιπροσωπεύει κανένα αμάξι όσο και οικονομικο να είναι!
Όλα τα αμάξια υπό προϋποθέσεις μπορεί να φέρουν αυτό το νούμερο. Και τα πιο ενεργοβορα.
Χωρίς φυσικά να ξέρουμε την διαδρομή του υπάρχει περίπτωση αυτή να είναι έστω με 0 κλίση ; Προφανώς όχι. Είναι μια κατηγορική διαδρομή στο πολύ μεγάλο της κομματι. Μόνο έτσι πιάνει ένα αμάξι αυτή την κατανάλωση ως μο οποιασδήποτε διαδρομής.
Έχει νόημα να λέμε ποσο καίμε στις κατηφόρες; -
Αυτό λέω φίλε μου ότι η φωτογραφία από κατανάλωση 1.6 λτ δεν αντιπροσωπεύει κανένα αμάξι όσο και οικονομικο να είναι!
Όλα τα αμάξια υπό προϋποθέσεις μπορεί να φέρουν αυτό το νούμερο. Και τα πιο ενεργοβορα.
Χωρίς φυσικά να ξέρουμε την διαδρομή του υπάρχει περίπτωση αυτή να είναι έστω με 0 κλίση ; Προφανώς όχι. Είναι μια κατηγορική διαδρομή στο πολύ μεγάλο της κομματι. Μόνο έτσι πιάνει ένα αμάξι αυτή την κατανάλωση ως μο οποιασδήποτε διαδρομής.
Έχει νόημα να λέμε ποσο καίμε στις κατηφόρες;Δηλαδή σε μια επίπεδη διαδρομή κ λειτουργώντας υβριδικά δεν θα μπορούσε να συμβεί?
Μιλάμε για 8κμ αν δεν κάνω λάθος.
Θα ήταν απλά παράλογο κάποιος να βάλει νούμερο κατανάλωσης σε κατάβαση από το βουνό... -
@chrisk6 said in Honda Civic:
Έχει νόημα να λέμε ποσο καίμε στις κατηφόρες;Δηλαδή σε μια επίπεδη διαδρομή κ λειτουργώντας υβριδικά δεν θα μπορούσε να συμβεί?
Θα ήταν απλά παράλογο κάποιος να βάλει νούμερο κατανάλωσης σε κατάβαση από το βουνό...Εννοείται πως δεν είναι κατάβση σε βουνό, μέσα στην Αθήνα είναι επιστρέφοντας στο σπίτι μου από τη δουλειά. Σήμερα ίδια διαδρομή έγραψε 2.0 l/100km
-
@nkoasidis said in Honda Civic:
@tkin73 Με όλο το σεβασμό χωρίς να σε γνωρίζω και με όλη την αγάπη ο συνάδελφός ανέβασε ένα post από το αυτοκίνητο του το οποιοδήποτε αυτοκίνητο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα Honda, γιατί αμέσως να κάνεις παρατήρηση δεν είπε ότι κατέβηκε ένα βουνό ο ανθρώπος τυχαίνει να έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο και ανέβασε αυτό που του αντιπροσωπεύει σε θέμα κατανάλωσης Τώρα μπορεί να κάνω λάθος ή να έχω μεταφράσει λάθος την απάντηση σου οπότε στην συγκεγρκιμένη περίπτωση σου λέω και ένα συγνώμη αλλά γνώμη μου δεν είναι σωστό.
@storm Καλησπέρα αδερφέ σήμερα από ταξίδι μου κάναμε στο φράγμα του Αλιακμονα
Πανέμορφο το χρώμα, αλλά η ζάντα τα σπάει
-
Αμαξάρα ._
-
Θα ήταν απλά παράλογο κάποιος να βάλει νούμερο κατανάλωσης σε κατάβαση από το βουνό...Εννοείται πως δεν είναι κατάβση σε βουνό, μέσα στην Αθήνα είναι επιστρέφοντας στο σπίτι μου από τη δουλειά. Σήμερα ίδια διαδρομή έγραψε 2.0 l/100km
Εντάξει φίλε μας έπεισες μήπως είναι και ανηφόρα με 4 άτομα και βαλίτσες;...αν πηγαίνεις μποτιλιαρισμενος μπορεί να ισχύει.
-
Σε συνθήκες κίνησης είναι εφικτό να γράψει ακόμη κ 2λ. ενα full hybrid (όταν ένας θερμικός turbo θα έγραφε 8αρια). Σήμερα λόγω απίστευτης κίνησης σε διαδρομή 1ωρας (28 χλμ απόσταση) με διέλευση από κεντρο κινήθηκα σε ev mode σε ποσοστό 92%. Η κίνηση είναι οι ιδανικές συνθήκες αυτών των οχημάτων.
-
@nmsm2 said in Honda Civic:
Σε συνθήκες κίνησης είναι εφικτό να γράψει ακόμη κ 2λ. ενα full hybrid (όταν ένας θερμικός turbo θα έγραφε 8αρια). Σήμερα λόγω απίστευτης κίνησης σε διαδρομή 1ωρας (28 χλμ απόσταση) με διέλευση από κεντρο κινήθηκα σε ev mode σε ποσοστό 92%. Η κίνηση είναι οι ιδανικές συνθήκες αυτών των οχημάτων.
@nmsm2 Συμφωνω απόλυτα είναι μέσα στο πεδίο τους έτσι ώστε να αποδίδουν σχεδόν 100%.
@tkin73 δεν χρειάζεται η ειρωνεία σε τέτοιες περιπτώσεις ο συνάδελφος σου απάντησε που έγιναν τα χιλιομετρά και εσύ γράφεις για βαλιτσές και για άτομα (αυτό το αμάξι πήρε και για αυτό είναι υπερήφανος) και μας δίνει feedback από αυτό που βιώνει με το αυτοκίνητο του, δεν νομίζω ότι θα κερδίσει κανένα βραβείο οπότε όλα καλα. -
Έχει κάτι κατηφόρες η Αθήνα, τύφλα να έχει ο γκρεμός...χαχαχα πλάκα κάνω...στη κίνηση που τα θερμικά τρώνε τα άντερα τους, εσύ γράφεις ότι πας με ποδήλατο..σούπερ....Να το χαίρεσαι
-
@stavtsim said in Honda Civic:
Έχει κάτι κατηφόρες η Αθήνα, τύφλα να έχει ο γκρεμός...χαχαχα πλάκα κάνω...στη κίνηση που τα θερμικά τρώνε τα άντερα τους, εσύ γράφεις ότι πας με ποδήλατο..σούπερ....Να το χαίρεσαι
Και εσύ να χαίρεσαι το δικό σου φίλε μου, νομίζω έχεις το 10 το καλό (εννοώ με τον 1.5 κινητήρα!), αμάξι ζωής, το παίρνεις και το κρατάς-χαίρεσαι για μια ζωή χωρίς να να σε νοιάζει τίποτα και χωρίς να ζηλεύεις τίποτα
-
Αμαξάρα...τι να λέμε τώρα.
Και για το σενάριο κατανάλωσης που αναφέρθηκε παραπάνω και έγινε λόγος , κατά την άποψη μου είναι ένα πολυ-πολύ συνηθισμένο σενάριο για το 40-50% των καθημερινών μετακινήσεων.
8 ή 16 ή 24 χλμ το πολύ μετακίνηση για να πας και να έρθεις στην δουλειά σου , στην περιοχή σου ή να αλλάξεις 2 δήμους είναι ίσως το σενάριο για το 60% των οδηγών.
Και 8-16-24 το πολύ χλμ για τις καθημερινές μετακινήσεις των παιδιών ή να πεταχτείς 2-3 φορές τις καθημερινές κοντα για ψώνια στο S/M - αγορά.
Αν μιλαμε για 2-4λ/100 είναι απίστευτη η εξοικονόμηση σε σχέση με ένα τουρμπακι βενζίνης ή diesel που σε τόσο μικρές διαδρομές μέχρι να ζεσταθεί θα καίει 8/100.Και την Κυριακή κάνεις και για οπουδήποτε το ταξιδάκι σου χωρίς ...να καταστρώνεις σχέδια για το που θα φορτίσεις και μέχρι που θα φτάσεις , με κατανάλωση στην χειρότερη μικρού diesel , και με ένα αυτοκίνητο με πολύ καλές επιδόσεις και στήσιμο να υπάρχουν για 2-3 στιγμές απόλαυσης.
Μας έφαγε η παράνοια των ηλεκτρικών λόγω του Ελον και των πολιτικών της ΕΕ που προφανώς είναι κατευθυνόμενοι.
Βάζω στοίχημα πως θα αποτύχουν και οι Ιάπωνες της Ηonda και της Toyota θα βγουν τελικά σωστοί ως προς την άνάγκη περαιτέρω εξέλιξης των υβριδικών.
-
Για ποια παράνοια ηλεκτρικών μιλάς; Για τις κυβερνήσεις μπορεί ,αυτό λέει το σκονακι τους αυτό λένε.
Τα ηλεκτρικά είναι για τον πλούσιο βορρά που μπορεί να τα αγοράσει και να τα φορτίσει με καθαρό ρεύμα....
Φυσικά για τον φτωχό νότο δεν είναι ούτε τα φουλ υβριδικά που και αυτά κοστίζουν μια περιουσία και καίνε 2 ευρώ το λτ καύσιμο... -
@vagkirk Οι Ιάπωνες ειναι στον τίμιο δρομο, o Toyoda δεν απέκλεισε κανέναν δρόμο. Άφησε την πιθανότητα για κάθε εξέλιξη, πιστεύει όμως στο υδρογόνο-δύσκολο εγχείρημα.
Οι Ευρωπαίοι είναι κολλημένοι με την ηλεκτροκινηση. -
-
Honda Civic