-
@strom said in Honda Civic:
@sargus said in Honda Civic:
Λογικό είναι καθώς έχει περισσότερη ροπή και κάμποση από αυτήν την έχει από το 0.
Απαντάω εδώ στον netgeo, έχω παραλάβει, να πω την αλήθεια είμαι κατουρημένος από τη χαρά μου, ούτε στο αντίστοιχο thread δεν μπορούσα να γράψω από τον ενθουσιασμό μου, το αμάξι είναι τέλειο, 100 φορές καλύτερο από όσο μπορούσα να φανταστώ, έχω χάσει τον ύπνο μου από τη χαρά μου. Υπάρχει όμως μια τάση απαξίσωσης-χλευασμού για το civic, ειδικά για την τιμή του σε φάση ποιος μλκς-κορόιδιο θα το πάρει, έχω στιγματιστεί κιόλας (μεταξύ σοβαρού και αστείου), οπότε δε γουστάρω πολλά-πολλά.
Μη δίνεις σημασία. Αλλά γράψε και κάτι παραπάνω!!!
-
@strom said in Honda Civic:
@sargus said in Honda Civic:
Λογικό είναι καθώς έχει περισσότερη ροπή και κάμποση από αυτήν την έχει από το 0.
Απαντάω εδώ στον netgeo, έχω παραλάβει, να πω την αλήθεια είμαι κατουρημένος από τη χαρά μου, ούτε στο αντίστοιχο thread δεν μπορούσα να γράψω από τον ενθουσιασμό μου, το αμάξι είναι τέλειο, 100 φορές καλύτερο από όσο μπορούσα να φανταστώ, έχω χάσει τον ύπνο μου από τη χαρά μου. Υπάρχει όμως μια τάση απαξίσωσης-χλευασμού για το civic, ειδικά για την τιμή του σε φάση ποιος μλκς-κορόιδιο θα το πάρει, έχω στιγματιστεί κιόλας (μεταξύ σοβαρού και αστείου), οπότε δε γουστάρω πολλά-πολλά.
Καλοτάξιδο , με πολλά και καλά χιλιόμετρα .
-
Στην ίδια πάντα διαδρομή 3,7-3,8lt/100km,το οποίο δέχεται βελτίωσης γιατί α) μόνο 100χλμ. στο οδόμετρο β) έκανε δοκιμή επιτάχυνσης για μέτρηση θορύβου* γ)υπήρξε τμήμα που οδήγησε σπορτίβικα** για να δοκιμάσει τιμόνι,κρατήματα,ανάρτηση.
*68db, πιο ήσυχο από το Hrv (νομίζω στην ανάλογη δοκιμή είχε 72db)
** γύρω στο 25:30 ξεκινά 1,5λεπτό γρήγορης οδήγησης.Του δίνει άριστα 10 στο "διάβασμα του δρόμου". -
Φτιάξτε ρε παιδιά ένα θέμα προς τιμήν του @strom
Κάτι μοναδικό και καρφιτσώστε το , μια νέα κατηγορία , δεν ξέρω σκεφτείτε κάτι.Πόσα καιρό έχουμε να δούμε εδω μέσα καποιον να αγοράζει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ , εκτός απο γκείκα μαλακοπέρδες Citroen , SUV , και Τοyota ;
(εξαιρώ μόνο τον @cirus για το ST και ίσως τους κατόχους των CX30)Εύγε , καλοτάξιδο μέσα απο την ψυχή μου!
(σου έχω ξαναευχηθεί αλλά δεν πειράζει και επίσημα πλέον) -
This post is deleted! -
Τώρα το αντιλήφθηκα ότι έχουμε μέλος που αγόρασε το νέο civic!
Καλοταξιδο, να το χαρείς με υγεία και ευτυχία. -
Η έκδοση με τα 39.000 έχει και ηλιοροφή;
-
Όχι.
-
Φίλε @strom καταπληκτικό ποστ ουσίας...
Επαναλαμβάνω τις ευχές μου για άπειρα και ασφαλή χιλιόμετρα!
Υ.Γ. Αν έβαζες και περισσότερες παραγράφους, θα έκανες το κείμενο πιο ευκολοδιάβαστο
-
Λοιπόν, ας γράψω και εγώ δυό τρεις σαχλαμάρες. Το αμάξι σκάβει. Με το που θα μπεις μέσα καταλαβαίνεις ότι έχει δουλευτεί αρκετά ως σχέδιο, είναι μελετημένο. Σαν στυλ είναι (σχεδόν) κόπυ πάστε το σιτροέν το C4 το Cross. Ίδιοι κόνσεπτ, ίδιοι χώροι μέσα, ίδιες λακαρισμένες επιφάνειες στα ίδια σημεία (δεν είναι ωραίες), ίδιοι διακόπτες κλιματισμού = 3 ροδέλες ασημένιες(!) στο ίδιο σημείο, ίδια άνεση καθισμάτων (πάνε τα πίσω μαγικά καθίσματα), μαλακά υλικά στο ταμπιλώ και στη φωλιά των πορτών που ακουμπάει ο βραχίονας και ο αγκώνας,κοκ. Μάλλον λίγο μεγαλύτερο και πρακτικότερο πορτμπαγκάζ το χόντα. Από εκεί και πέρα το σίβικ είναι υβρίδιο ατμοσφαιρικό 2.000 κυβικά, ενώ το σιτροέν τούρμπο βενζίνα ή πετρέλαιο. Πάει το χιλιάρι και το 1.5 το τούρμπο, (το hrv είναι άτμο υβρίδιο 1.500), τα κατάργησε σε όλη την ευρώπη, άλλη μία χαρακτηριστικά χοντίστικη κίνηση από τη χόντα, την εταιρεία που (τον) παίζει βγάζοντας αυτοκίνητα και μοτέρ μιας χρήσης, για μια 4ετία και μετά πέταμα στον κουβά και πάλι από την αρχή, και μετά διερωτάται τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε.
Κεφαλαιώδους σημασίας είναι η τιμή του, από 40 και έως 48 χήνες!, ήτοι τιμή ανέκδοτο, μπαίνει μέσα σε άλλες ζώνες, πρίμιουμ δηλαδή.
Ποιά η διαφορά του από το Τουότα το ΨΨ? Η τιμή τους. Το ψψ το σώζει η τιμή του, ενώ το σίβικ το χαντακώνει, και εξηγούμαι αν κάποιος ακόμη δεν κατάλαβε:
Γιατί να δώσει κάποιος 40-48 χήνες για ένα σίβικ? Με 45 παίρνει Τζούλια πισωκίνητη με 200 άλογα. Άμα 'κουνήσει' 50 χήνες στον Σπανό παίρνει αυθημερόν πεμβέ 330e από ακύρωση, άμα περάσει από Συγγελίδη παίρνει C4 cross EAT8, ηλιοροφή, βαγγελίστρες, και πρόγραμμα για 160 άλογα με 38 χήνες και με τα ρέστα πακοτίνια (Στέλιοι μιλάτε, εγώ θα σας ανοίγω τα μάτια?). Με 50 παίρνει Α-κλάσε υβριδική 250e και έχει ΜΕΡΣΕΝΤΕ όχι χόντα = θα βγάλει γκόμενα, θα βγάλει το μάτι του γείτονα και του ξάδερφου στο χωριό, κάτι παραπάνω δηλαδή θα πάρει σε αντάλλαγμα άμα το επιδιώξει, γιατί να πάρει σίβικ? Παίρνει υβριδικό Λέξους UX , ή CX-30 τσίτα φορτωμένο με πολύ λιγότερα , ΕΛΕΟΣ!
Να πούμε εδώ ότι το αμάξι στην Αγγλία ξεκινάει από 31 χιλιάρικα, -9 δηλαδή από τον Σ. Ο οποίος Σ το 2025, και από τη πολή σφαλιάρα που θα έχει φάει θα το δίνει 34, το πολύ, και θα παρακαλάει κι από πάνω, το έχει ξανακάνει ΠΟΛΛΑΚΗΣ. -
Το ότι ο 1,5 T δεν υπάρχει πια στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι σταμάτησε στον υπόλοιπο κόσμο.
-
Είναι γεγονός ότι τον συνεχίζει αλλού, όπως και συνέχιζε τον 1.6 πετρέλαιο που έσπευσε να κόψει από εδώ. Και εδώ είναι το ερώτημά μου, θα έβγαζε η ΠΣΑ έναν π.χ. πουρέτεκ για 4 χρόνια? ή οι βαγκέουλες έναν τσι για το βασικό τους μοντέλο, και μετά την 4ετία στον κουβά? Και κάπως έτσι, το μαγαζί με δύο εργοστάσια στην εε, έφτασε να τα κλείσει και να έχει κάτω από 1% μερίδιο ευρωπαικής αγοράς.
-
Αν κάποιος δίνει 38k για c4 cross , νομίζω πολύ καλύτερα να έδινε 40 για civic.
Τώρα για τα 50κ για Μερσεντές μιλάμε για + 10κ και η α κλας σε χώρους μάλλον δεν συγκρίνεται με το Χόντα.
Περισσότερα δεν αναφέρω αν και διαφωνώ σε όλα όσα αναφέρονται
-
Πιο πιθανό να βγήκε για Αμερική και υπόλοιπο κόσμο και να είδαν αν μπορεί να έρθει Ευρώπη με λίγες αλλαγές παρά το ανάποδο.
Ο πιουρτεκ είναι κυρίως για Ευρώπη, που αλλού πουλάει η Peugeot/Citroen;
Η VW έχει πάει αρκετούς στον κουβά μετά από λίγα χρόνια, οι πρώτοι FSI (1,4/1,6) και ένας 1,4 TDI τρικύλινδρος μου έρχονται στο μυαλό. 5 ετία να άντεξαν στην αγορά; -
Τα 38 του σιτροέν είναι με την οροφή, 48 πάει το σίβικ με αυτή. Γενικά, όταν πας ξυστά στα 50, καλώς ή κακώς πάει το πράγμα αλλού, στη μούρη ή στις επιδόσεις. ή και στα δύο. Χρηστικότητες του στυλ έχει 30 λίτρα περισσότερο πορτμπαγκάζ, ή στην τιμή αυτή είναι και οι ράγες οροφής, ή έχει λίγο καλύτερους χώρους πίσω, δε νομίζω ότι απασχολούν και τόσο, ωστόσο προσμετρούνται στον τελικό λογαριασμό.
Ας προδιορίσουμε τι είναι το εν λόγω σίβικ. Για μένα είναι ένα λιφτμπακ όχημα μαζικής παραγωγής, με καλούς χώρους, με 8'' τα 0-100 (!), υβριδικό κινητήρα 2.000 κυβικών και 40-48 χήνες τιμή(!). Από αυτά ξεκινάω. -
@dstou said in Honda Civic:
Γιατί να δώσει κάποιος 40-48 χήνες για ένα σίβικ? Με 45 παίρνει Τζούλια πισωκίνητη με 200 άλογα. Άμα 'κουνήσει' 50 χήνες στον Σπανό παίρνει αυθημερόν πεμβέ 330e από ακύρωση, άμα περάσει από Συγγελίδη παίρνει C4 cross EAT8, ηλιοροφή, βαγγελίστρες, και πρόγραμμα για 160 άλογα με 38 χήνες και με τα ρέστα πακοτίνια (Στέλιοι μιλάτε, εγώ θα σας ανοίγω τα μάτια?). Με 50 παίρνει Α-κλάσε υβριδική 250e και έχει ΜΕΡΣΕΝΤΕ όχι χόντα = θα βγάλει γκόμενα, θα βγάλει το μάτι του γείτονα και του ξάδερφου στο χωριό, κάτι παραπάνω δηλαδή θα πάρει σε αντάλλαγμα άμα το επιδιώξει, γιατί να πάρει σίβικ? Παίρνει υβριδικό Λέξους UX , ή CX-30 τσίτα φορτωμένο με πολύ λιγότερα , ΕΛΕΟΣ!
Να πούμε εδώ ότι το αμάξι στην Αγγλία ξεκινάει από 31 χιλιάρικα, -9 δηλαδή από τον Σ. Ο οποίος Σ το 2025, και από τη πολή σφαλιάρα που θα έχει φάει θα το δίνει 34, το πολύ, και θα παρακαλάει κι από πάνω, το έχει ξανακάνει ΠΟΛΛΑΚΗΣ.Αφου οι πωλησεις των αυτοκινητων πηγαινουν εξαιρετικα στην ελλαδα φαινεται οτι δεν υπαρχει θεμα τιμων.Υβριδικη τεχνολογια ανατιμολογησεις πολεμοι πανδημια ελλειψεις καθυστερησεις.και 40 χιλιαρικα που το δινει καλα ειναι.Αφου ο κοσμος τα αγοραζει και κανει σαν τρελος να τα αγορασει γραφοντας κιολας εδω μεσα οτι ειναι vfm σε τετοιες τιμες μια χαρα ειναι.Και 45 θα το βαζα εγω αν ειχα καθε μερα 100 ατομα να το λιβανιζουν ολη μερα για το ποσα προσφερει για την τιμη που ειναι.Οποτε αντι για 20 που εδινες παλιοτερα θα δωσεις 40 θα παρεις υβριδικη τεχνολογια, αυτοματο, ομπρελα συστηματων , φορο πολυτελειας τεκμηρια και θα κανεις τα 8 λιτρα ανα 100 σε 4-5.Φυσικα και αξιζει.ειδικα για το τελευταιο
-
Είναι φανερό ότι δεν τα έχω οδηγήσει, και ακόμη φανερότερο ότι δεν κάνω την παραμικρή νύξη για τα δυναμικά χαρακτηριστικά κανενός από αυτά που ανέφερα. Ούτε και πρόκειται.
-
Καλορίζικο!!! Ευχάριστα χιλιόμετρα!
Πόσο περίμενες; -
Εγώ τα έχω οδηγήσει όλα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στην κατηγορία για να συγκριθεί μέχρι και τα 70χιλ όπως έχω ξαναγράψει.
-
Τι υπερακυρη σύγκριση ήταν αυτή με το C4;
Τι σχέση έχει το Civic αυτό με κορυφαία τεχνολογία κινητήρα - ηλεκτροκινητήρα - μετάδοση , κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά οδηγικά, που βαθμολογείται 8/10 σε όλα τα άλλα χαρακτηριστικά (χώρους , ποιότητα, άνεση , ηχομόνωση κλπ) με το C4 με τον τρικιλυνδρο γκαζοτενεκε , που εκτός από την ομολογουμένως κορυφαία δυνατότητα να σιδερωνει στην ευθεία κυρίως τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, σε ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους τομείς είναι στον μέσο όρο όπως όλα τα υπόλοιπα της κατηγορίας του με παρόμοιο μέγεθος.
Honda Civic