-
This post is deleted! -
Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει ακόμα το παρακάτω
Τα υβριδικά μηχανοκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα με εκπομπές CO2 άνω των 50 gr/km απαλλάσσονται από το 50% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης. Τα υβριδικά αυτοκίνητα με εκπομπές έως 50 gr/km απαλλάσσονται από το 75% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης.
Βέβαια μόνο αρχική τιμή + ΦΠΑ, βάση άρθρου είναι 37.000, χωρίς το τέλος ταξινόμησης.
Και η Corolla δίλιτρη έρχεται, αλλά δεν κάνει 40.
-
@panormus772 said in Honda Civic:
@strom said in Honda Civic:
Η προσπάθεια της αντιπροσωπείας να σώσει την κατάσταση...Να ρωτήσω κάτι, τα τέλη ταξινόμηση που επικαλείται το εν λόγω άρθρο έχει να κάνει με τα 2000 κυβικά?? Δηλαδή αν ήταν 1500 κυβικά, το τέλος ταξινόμησης θα ήταν χαμηλότερο?
Και το 1.5 HRV ξεκινά με ΛΤΠΦ (χωρίς ΦΠΑ και Τ.Τ.) από τις 25.000 και καταλήγει 33.800 (σχεδόν 9000 φόροι).
Με τέτοια τιμολόγηση από την εισαγωγική,όταν το ξεκινά από 29.000 το Civic, λογικό να'χει μετά φόρους 12.000. Δε του φταίνε ιδιαίτερα τα 2.000κ.εκ.
Η Mazda ( 3 και CX30) που επίσης φτιάχνεται Ιαπωνία κι είναι δίλιτροι,γιατί με ανάλογα πλούσιο εξοπλισμό φτάνει τα 32-33.000;"Προφάσεις εν αμαρτίαις" του Σ.. Δε φταίει κανένα 2λιτρο για την υψηλή τιμολόγηση.
Υ.Γ. Ισχύουν οι μειώσεις του Τ.Τ. ως υβριδικό
Σκέψου που θα πήγαινε,αν δεν είχε κι αυτό... -
@antonakis said in Honda Civic:
Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει ακόμα το παρακάτω
Τα υβριδικά μηχανοκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα με εκπομπές CO2 άνω των 50 gr/km απαλλάσσονται από το 50% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης. Τα υβριδικά αυτοκίνητα με εκπομπές έως 50 gr/km απαλλάσσονται από το 75% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης.
Βέβαια μόνο αρχική τιμή + ΦΠΑ, βάση άρθρου είναι 37.000, χωρίς το τέλος ταξινόμησης.
Και η Corolla δίλιτρη έρχεται, αλλά δεν κάνει 40.
Έτσι είναι, είχα και και εγώ μειωση στο τέλος ταξινόμησης, όταν μου το είπε ο πωλητής τότε ήταν που χαμογέλασα πονηρά και ένιωσα τυχερός, αλλα συνέχισε πως έχω και 10% δασμό. Τότε μου έφυγε το χαμόγελο, και του είπα με σοβαρο υφος να συνεχίσει με τα χαρτιά να τελειώνουμε.
-
Άλλο ένα άρθρο ρίχνει το φταίξιμο για την τιμή στο κράτος...
https://www.newsauto.gr/offers/giati-ta-aftokinita-echoun-akrivini-toso-to-paradigma-tou-honda-civic-ehev/
Ενδιαφέρουσα στρατηγική μάρκετινγκ. -
https://www.newsauto.gr/offers/giati-ta-aftokinita-echoun-akrivini-toso-to-paradigma-tou-honda-civic-ehev/
Ενδιαφέρουσα στρατηγική μάρκετινγκ.Το διάβασα εχθές, μιλάμε πόσο κεκαλυμμένη διαφήμιση που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
-
This post is deleted! -
Μα δεν διαφωνεί κανείς ότι είναι καλό αμάξι ή αν δικαιολογεί τα λεφτά του.
Αλλά είναι ακριβό, επειδή απλά είναι ακριβό. Όχι επειδή είναι πολλοί οι φόροι. -
Να δωσουν επιδοτηση και στην αγορα αυτοκινητου , οπως εδωσαν στα καυσιμα και στο ηλεκτρικο ρευμα . Θελουμε κι εμεις "φθηνο" Civic !!!!
-
@jntaras said in Honda Civic:
Ενδιαφέρουσα στρατηγική μάρκετινγκ.Το διάβασα εχθές, μιλάμε πόσο κεκαλυμμένη διαφήμιση που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα μέσο που διακρίνεται για την έγκριτη δημοσιογραφία που προειδοποιούσε για κίνδυνο της τουριστικής σεζόν λόγω των άκρως επικίνδυνων FIAT PANDA. Βεβαίως, μετά την απαραίτητη χορηγία των ο εν λόγω κίνδυνος εξαλήφθηκε! Το ίδιο αξιόπιστο site αβαντάρει την κυβέρνηση από το 2019 με σενάρια άμεσης κατάργησης των τεκμηρίων -"ρεπορτάζ" που αναδημοσιεύει τακτικά
-
Μπροστά στα 39 χιλιάρικα του Astra (για 1,2T 130άλογα και αυτόματο ) με το μοτέρ να ακούγεται σαν δικύλινδρο ντίζελ και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης να δείχνουν χακαρισμένα απο τον ISIS
το CIVIC είναι ευκαιρία και ο ανταγωνισμός του πλέον είναι η BMW και MERCEDES ,καθαρά και ξάστερα ! -
@monman2 said in Honda Civic:
το CIVIC είναι ευκαιρία και ο ανταγωνισμός του πλέον είναι η BMW και MERCEDES ,καθαρά και ξάστερα !
Για την Ευρώπη ίσως. Για την Ελλάδα χλωμό.
-
το CIVIC είναι ευκαιρία και ο ανταγωνισμός του πλέον είναι η BMW και MERCEDES ,καθαρά και ξάστερα !
Για την Ευρώπη ίσως. Για την Ελλάδα χλωμό.
...και για την Ελλάδα , εγω που εχω πιλοτή και βλέπουν τα αυτοκίνητα όλοι οι περαστικοί και γείτονες ποτε δεν θα αγόραζα πχ BMW , ουτε μεταχειρισμένη...
αλλα ενα καινούργιο civic δεν είναι αντικείμενο φθόνου κανείς δεν θα ξέρει και δεν θα φαντάζεται την τιμή του εγω όμως θα ξέρω οτι εχω ενα ανώτερο αυτοκίνητο απο τις περισσότερες εκδόσεις του άσσου και τις αρχικές της τριάρας χωρίς να εκπέμπω την χυδαιότητα που εχει η πρόσφατη σχεδίαση τους .
-
Λιγο να ασχολειτε καποιος με αυτοκινητα, ξερει ποσο εχει το Civic . Εχει βουιξει ο τοπος
Και να μην το ακουσε στην τελικη, μπορει να το βρει μεσα σε 2 λεπτα -
@strom said in Honda Civic:
θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου περί της τιμολόγησης του νέου civic, μιας και γίνεται πολύς λόγος (και στο forum το οποίο κυριαρχείται από toyota fans αλλά πολύ περισσότερο σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης).
Συμφωνούμε όλοι ότι οι ανακοινώσεις της εισαγωγικής περί φόρων και κράτους είναι αστείες δικαιολογίες (οι ίδιοι φόροι ισχύουν για όλες τις εισαγωγικές).
Όμως ας κάνουμε μια σύγκριση με τον ανταγωνισμό, είτε είναι astra (1.2 βενζίνη με 130 άλογα), focus (όταν έρθει με τα 155ps), leon (1.5 tsi με τα 150 άλογα), mazda 3 (2.0 με τα 186 άλογα), golf (1.5 etsi με τα 150 άλογα), 308 κλπ, θεωρώντας ότι μια normal έκδοση με αυτόματο κιβώτιο για όλα τα παραπάνω κυμαίνεται γύρω στις 31000-32000 με μεταλλικό χρώμα (διαφοροποιήσεις υπάρχουν ασφαλώς αλλά περίπου εκεί βρίσκεται η τιμολόγησή τους):- Σε σχέση με όλα τα παραπάνω, το civic είναι αισθητά μεγαλύτερο αυτοκίνητο με πολύ πιο ευρύχωρη καμπίνα και μεγάλους χώρους για όλους τους επιβάτες (σημειώστε μεταξόνιο 2.734 mm)
- Full hybrid me 185 άλογα και ακόμα πιο σημαντικό 315 nm ροπή, τα οποία συνοδεύονται από 4.7 l/100 km κατανάλωση. Τα πρώτα τεστ μιλάνε για πιο μικρές ακόμα καταναλώσεις σε αστικές συνθήκες με μέση real κατανάλωση περίπου ίδια με την εργοστασιακή
- Εξοπλισμός civic στην εισαγωγική έκδοση elegance : θερμαινόμενα καθίσματα, navi εργοστασιακό, συναγερμό, όλο το πακέτο συστημάτων ασφαλείας (lane, rear traffic allert, acc κλπ), 11 αερόσακους με πλευρικούς για τα πίσω καθίσματα, αντιηλιακά κρύσταλλα, κάμερα, michelin pilot sport 4 κ.α. Τα περισσότερα από αυτά δεν είναι διαθέσιμα στον ανταγωνισμό παρά μόνο ως extra ή σε ακόμα πιο ακριβή έκδοση
- Μηχανολογία (τιμόνι, αναρτήσεις, κύλιση, refinement) αν λάβουμε υπόψη τα ξένα site που εξυμνούν το νέο civic.
- Ποιότητα (made in japan) και αξιοπιστία που συνοδεύει τα honda.
Αυτό που θέλω να πω είναι αφού ο ανταγωνισμός παίζει στα 31000, τότε αυτό το civic δε δικαιολογείται να έχει 39000?
Ακόμα και τα passat-mondeo πριν καταργηθούνε (αρχές 2022), έπαιζαν στα 37000 με αυτόματο κιβώτιο (με το tsi με τα 150 άλογα το passat).
Ακόμα και με την bmw series 1 να την συγκρίνεις (δεν αναφέρω καν την τριάρα), αν κάνεις μια διαμόρφωση με τον 118i κινητήρα και αντίστοιχο εξοπλισμό, θα πας ΕΥΚΟΛΑ πάνω από 40000 (χωρίς ίχνος υβριδισμού).Γνώμη μου είναι πως μόνο η TOYOTA μπορεί να μιλάει, όπου σε μια έκδοση lounge touring sports (που και πάλι υπολείπεται σημαντικά με την elegance του civic) με τον 2.0 L κινητήρα με τα 180 άλογα έβγαινε στα 32000-33000 (φαντάζομαι με την καινούργια corolla fl ίσως πάει στα 34000).
Θα μπορούσε η honda europe να έφερνε μια έκδοση με φτωχότερο εξοπλισμό, ώστε να έπαιζε στα 35000-36000 ευρώ, όμως δεν το έκανε.
Ρεαλιστικά, θα μπορούσε η εισαγωγική να ξεκινούσε το civic με 38000 και όχι ασφαλώς με τα 41500.Από τη μία λέμε πανάκριβο το νέο civic, αλλά από την άλλη πόσα x1-q3 βλέπουμε στους δρόμους με παρόμοιες τιμές.
Τα παραπάνω είναι ασφαλώς προσωπική γνώμη, απλά αναφέρομαι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο επειδή όσοι αγαπάνε την αυτοκίνηση, το έχουν υψηλά στην εκτίμησή τους
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες απλά πες μου, Rav4 Hybrid στα 35 (τρέχει προσφορά κιόλας και στα 38 το παίρνεις 4κίνητο) ή Civic στα 39?
Αν είχε ενα 5άρι κάτω δλδ το σιβικ θα ήταν αποδεκτό, κατά τη γνώμη μου έχει χάσει το vfm όπως και τα περισσότερα αυτοκίνητα πλέον. -
Όπως λέει κ ο φίλος πιο πάνω για το Astra το οποίο φτάνει 39 χιλιάρικα, αλλά πρέπει να το συγκρίνουμε με το υβριδικό, για να είμαστε σωστοί, το οποίο ξεκινάει κ αυτό από 39 κ φτάνει 45 χιλιάρικα. Άρα ίδια πολιτική με το civic κ χωρίςκάποια έκπτωση. Απλά οι άλλες εταιρείες έχουν μεγάλη γκάμα με κινητήρες ενώ η Honda επέλεξε από τώρα το δρόμο μονο των υβριδικών κ μετέπειτα των ηλεκτρικών...
-
This post is deleted! -
Η Honda και Peugeot έχουν αποφασίσει να ανταγωνιστούν τους αγοραστές που θα πηγαίνανε σε BMW ή Mercedes ή Audi σε πορτοφόλι.
Επειδή πολλοί αγοραστές της μεσαίας τάξης ζεματίστηκαν με κάποια από τις παραπάνω αγορές, οι δυο αυτές εταιρίες πιστεύουν οτι θα βρουν αγοραστές που δεν θα έχουν ανάγκη το κλειδί αλλά θα ψωνίσουν ακριβότερα από το μέσο όρο με βάση της ανάγκες τους.
Φίλος πήρε το HRV σε πλούσια έκδοση, με τα ίδια λεφτά έπαιρνε πλούσια έκδοση του rav4 awd ή Χ1. Δεν του έκαναν σε μήκος και του έκανε κλικ το HRV. H εξαίρεση ναι.
Το civic έχει δυσκολότερο έργο καθώς έχει να ανταγωνιστεί τα υβριδικά της Toyota. Μπορεί να υστερεί ενδεχομένως σε υβριδική τεχνολογία άλλα έχει ένα στορυ το όποιο ειναι διαφορετικό από corolla . Κάποιος που μετράει κάθε ευρω , δεν θα πειστεί από το story αλλά για όποιον δεν τον ενδιαφέρει μπορεί να το αγοράσει.
-
ενα ανώτερο αυτοκίνητο απο τις περισσότερες εκδόσεις του άσσου και τις αρχικές της τριάρας
Έλα υπερβολές.
-
This post is deleted!
Honda Civic