-
ειμαι χοντακιας απο το 2003 με eg vti ,πρωτο μου χοντα και μετα πολλα βελτιωμενα.ονειρο μου ενα s2k.o ακατανομαστος εδω τα πουλαει ακριβα γιατι εχει και την πιτα εχει και το μαχαιρι σαν αποκλειστικος εισαγωγεας.καλα κανει.αλλωστε εχει και ενα μικρο μεριδιο στη honda motor co.ειναι και οι φοροι στην ελλαδα.αντικειμενικα ομως το τζαζ οσο ακριβο και αν ειναι,θα μεινει ως εχει χωρις προβληματα χωρις ξεθωριασμενες ταπετσαριες και πλαστικα χωρις υφασμα απο τον ουρανο μεσα να κρεμεται και χωρις φυσικα να συντηρει το μηχανικο της γειτονιας του η το επισημο σερβισ.
-
@miata_4ever said in Honda Civic:
ειμαι χοντακιας απο το 2003 με eg vti ,πρωτο μου χοντα και μετα πολλα βελτιωμενα.ονειρο μου ενα s2k.o ακατανομαστος εδω τα πουλαει ακριβα γιατι εχει και την πιτα εχει και το μαχαιρι σαν αποκλειστικος εισαγωγεας.καλα κανει.αλλωστε εχει και ενα μικρο μεριδιο στη honda motor co.ειναι και οι φοροι στην ελλαδα.αντικειμενικα ομως το τζαζ οσο ακριβο και αν ειναι,θα μεινει ως εχει χωρις προβληματα χωρις ξεθωριασμενες ταπετσαριες και πλαστικα χωρις υφασμα απο τον ουρανο μεσα να κρεμεται και χωρις φυσικα να συντηρει το μηχανικο της γειτονιας του η το επισημο σερβισ.
ναι δεν θα βγάλει προβλήματα αλλά τι να το κάνεις
ενα αμάξι δεν θα το κρατήσεις για πάντα.
Προτιμώ να πάρω ένα πολυ καλύτερο στα ίδια χρήματα (και ας πέσει ο ουρανός στα 10 χρόνια σαμπως εγώ θα το έχω) που στα 5 χρόνια έτσι και αλλιώς θα το δώσω μχρ πώληση και θα πάρω κάτι άλλο.
Τα αυτοκίνητα έτσι και αλλιώς πάνω από 10-15 χρόνια είναι ασύμφορο να τα κρατάς. Παλιά τεχνολογία θα είναι έτσι και αλλιώς
-
@cirus said in Honda Civic:
ναι δεν θα βγάλει προβλήματα αλλά τι να το κάνεις
ενα αμάξι δεν θα το κρατήσεις για πάντα.
Προτιμώ να πάρω ένα πολυ καλύτερο στα ίδια χρήματα (και ας πέσει ο ουρανός στα 10 χρόνια σαμπως εγώ θα το έχω) που στα 5 χρόνια έτσι και αλλιώς θα το δώσω μχρ πώληση και θα πάρω κάτι άλλο.
Τα αυτοκίνητα έτσι και αλλιώς πάνω από 10-15 χρόνια είναι ασύμφορο να τα κρατάς. Παλιά τεχνολογία θα είναι έτσι και αλλιώς
ναι κατανοητο αυτο που λες.ειναι αποψη σου φιλος και ειναι σεβαστη.πανω απο 10 ετη αυτοκινητο δεν το λες και παλιο.αν πουμε οτι θα ειναι ηλεκτρικα τα επομενα τοτε ναι.αλλα ενα 10 ετιας οχημα ειναι αποδεκτο και εχει και τα καλουδια του.ολα αυτα που λεμε φυσικα ειναι σε σχεση με την τσεπη του καθενος.
-
ο που λες.ειναι αποψη σου φιλος και ειναι σεβαστη.πανω απο 10 ετη αυτοκινητο δεν το λες και παλιο.αν πουμε οτι θα ειναι ηλεκτρικα τα επομενα τοτε ναι.αλλα ενα 10 ετιας οχημα ειναι αποδεκτο και εχει και τα καλουδια του.ολα αυτα που λεμε φυσικα ειναι σε σχεση με την τσεπη του καθενος.
βάλε 15 αν προτιμάς.
Ναι αποψή μου είναι για 10-15 χρόνια.
Αλλά αντικειμενικά μετα από κάποια χρόνια (έστω ότι έχω λάθος και είναι περισσότερα από ότι λέω εγώ) ενα αμάξι παλιάς τεχνολογίας έχει πιο πολλά έξοδα, καιει περισσότερο εχει πολύ χειρότερη ασφάλεια από ένα νέο κτλ, κτλ, κτλ και να το συντηρείς δεν σε συμφέρει.
-
ο που λες.ειναι αποψη σου φιλος και ειναι σεβαστη.πανω απο 10 ετη αυτοκινητο δεν το λες και παλιο.αν πουμε οτι θα ειναι ηλεκτρικα τα επομενα τοτε ναι.αλλα ενα 10 ετιας οχημα ειναι αποδεκτο και εχει και τα καλουδια του.ολα αυτα που λεμε φυσικα ειναι σε σχεση με την τσεπη του καθενος.
βάλε 15 αν προτιμάς.
Αλλά αντικειμενικά μετα από κάποια χρόνια (έστω ότι έχω λάθος και είναι περισσότερα από ότι λέω εγώ) ενα αμάξι παλιάς τεχνολογίας έχει πιο πολλά έξοδα, καιει περισσότερο εχει πολύ χειρότερη ασφάλεια από ένα νέο κτλ, κτλ, κτλ και να το συντηρείς δεν σε συμφέρει.
Δεκτα οσα αναφερεις.Το ορθο θα ειναι καθε 5 ταβανι 10 να αλλαζουμε ολοι οχηματα.Σαφεστατο.
Το πριους μ ειναι 13 ετων και το μιατα 20.με το ενα παω οικονομικα ανετα ξεκουραστα και εχει εξοπλισμο που δε τον βρισκω σε πολλα νεοτερα.απαιτησεις σε συντηρηση ελαχιστες(μια αντλια νερου(κινητηρα) στα 310.000 και μπαταρια HV αλλαχθηκε στην εγγύηση πριν 3 χρονια).
Το μιατα ομοιως μονο λαστιχα εκει αλλα με μονιμο το χαμογελο στα χειλη.
Και εδω ειναι που κολλαει αυτο που ειπα πριν, το εαν εχεις τα χρηματα.
Σαφως και τα αλλαζεις με κατι νεοτερο.Εαν οχι, κανεις τις επιλογες που σου ταιριαζουν και αρμοζουν, δεδομενου τις προηγουμενες σου εμπειριες σε κατοχη και χρηση αλλων οχηματων. -
βάλε 15 αν προτιμάς.
Δεκτα οσα αναφερεις.Το ορθο θα ειναι καθε 5 ταβανι 10 να αλλαζουμε ολοι οχηματα.Σαφεστατο.
Το πριους μ ειναι 13 ετων και το μιατα 20.με το ενα παω οικονομικα ανετα ξεκουραστα και εχει εξοπλισμο που δε τον βρισκω σε πολλα νεοτερα.απαιτησεις σε συντηρηση ελαχιστες(μια αντλια νερου(κινητηρα) στα 310.000 και μπαταρια HV αλλαχθηκε στην εγγύηση πριν 3 χρονια).
Σαφως και τα αλλαζεις με κατι νεοτερο.Εαν οχι, κανεις τις επιλογες που σου ταιριαζουν και αρμοζουν, δεδομενου τις προηγουμενες σου εμπειριες σε κατοχη και χρηση αλλων οχηματων.Σαφώς και μιλάω εφόσον μπορείς και μιλάω για το πρώτο αμάξι.
Ποιος δεν θα ήθελε ενα fun to drive δεύτερο και ας καίει παραπάνω όπως έχεις εσύ το mazda που είναι joy machine.
Είναι και ο μόνος λόγος που σε δικαιολογώ που έχεις για πρώτο ενα απόλυτα βαρετό αλλά οικονομικό αμάξι. Εχεις το άλλο να σου φτιάχνει την διαθεση αλλιώς το prius σορυ κιολας αλλά δεν αντεχεται σαν μοναδικό από κάποιον που αγαπάει τα αυτοκίνητα.
και μένα το ka ενα βαρετο εξυπηρετικό αμαξάκι είναι που καίει λίγο και παρκάρει παντού, τίποτα παραπάνω
-
βάλε 15 αν προτιμάς.
Σαφως και τα αλλαζεις με κατι νεοτερο.Εαν οχι, κανεις τις επιλογες που σου ταιριαζουν και αρμοζουν, δεδομενου τις προηγουμενες σου εμπειριες σε κατοχη και χρηση αλλων οχηματων.Σαφώς και μιλάω εφόσον μπορείς και μιλάω για το πρώτο αμάξι.
Ποιος δεν θα ήθελε ενα fun to drive δεύτερο και ας καίει παραπάνω όπως έχεις εσύ το mazda που είναι joy machine.
Είναι και ο μόνος λόγος που σε δικαιολογώ που έχεις για πρώτο ενα απόλυτα βαρετό αλλά οικονομικό αμάξι. Εχεις το άλλο να σου φτιάχνει την διαθεση αλλιώς το prius σορυ κιολας αλλά δεν αντεχεται σαν μοναδικό από κάποιον που αγαπάει τα αυτοκίνητα.
και μένα το ka ενα βαρετο εξυπηρετικό αμαξάκι είναι, τίποτα παραπάνω
καλα τα λες ,δεν με προσφερει τιποτα σε οδηγηση το πριους.υπνηλια σε πιανει αμα δε ειχα το μιατα με ψυχοφαρμακα θα μουν χααχαα
off topic -
ειμαι χοντακιας απο το 2003...
ek_vti σε ap1_S2K σε nb_miata σε yaris hybrid, μεταξύ άλλων
-
Καλησπέρα.
Εξ όσων καταλαβαίνω το τρέχον μοντέλο δεν έχει τέλη κυκλοφορίας αλλά ωστόσο έχει 440/χρόνο τέλη πολυτελούς διαβίωσης ή εξαιρείται και από αυτά ? -
@harryv said in Honda Civic:
Καλησπέρα.
Εξ όσων καταλαβαίνω το τρέχον μοντέλο δεν έχει τέλη κυκλοφορίας αλλά ωστόσο έχει 440/χρόνο τέλη πολυτελούς διαβίωσης ή εξαιρείται και από αυτά ?Ακριβώς όπως τα λες.
Στα 5 χρόνια μειώνεται στο 50% (220).
Όλο λένε πως θα καταργήσουν τους συγκεκριμένους φόρους.
-
Καλησπέρα.
Εξ όσων καταλαβαίνω το τρέχον μοντέλο δεν έχει τέλη κυκλοφορίας αλλά ωστόσο έχει 440/χρόνο τέλη πολυτελούς διαβίωσης ή εξαιρείται και από αυτά ?Δεν εξαιρείται
-
@pond said in Honda Civic:
Καλησπέρα.
Εξ όσων καταλαβαίνω το τρέχον μοντέλο δεν έχει τέλη κυκλοφορίας αλλά ωστόσο έχει 440/χρόνο τέλη πολυτελούς διαβίωσης ή εξαιρείται και από αυτά ?Ακριβώς όπως τα λες.
Στα 5 χρόνια μειώνεται στο 50% (220).
Όλο λένε πως θα καταργήσουν τους συγκεκριμένους φόρους.
Μετά τα πρώτα 5 χρόνια μειώνεται 30% (308€)
-
Καλησπέρα.
Εξ όσων καταλαβαίνω το τρέχον μοντέλο δεν έχει τέλη κυκλοφορίας αλλά ωστόσο έχει 440/χρόνο τέλη πολυτελούς διαβίωσης ή εξαιρείται και από αυτά ?Στα 5 χρόνια μειώνεται στο 50% (220).
Στα 5-10 έτη μειώνεται 30% (από 440€ πάει στα 308€ κάθε χρόνο).
-
Λάθος μου!
Μάλλον σκεφτόμουν να το κρατήσω 10+ χρόνια και κόλλησα στο 50%
-
Λάθος μου!
Μετά τα 10 χρόνια ο φόρος πολυτελείας είναι μηδενικός.
Τα τεκμήρια πέφτουν στο 50%. -
@bill_hsd said in Honda Civic:
Λάθος μου!
Μετά τα 10 χρόνια ο φόρος πολυτελείας είναι μηδενικός.
Τα τεκμήρια πέφτουν στο 50%.Καλά αυτά δεν θα τα καταργουσε ο Μητσοτάκης στην πρώτη τετραετία του; τι όχι;
Στην δεύτερη; τι όχι ακόμα;
Το πολύ στην τρίτη θα αποτελεί παρελθόν... -
Έπεσε το Civic αρκετά (μάλλον υπάρχει και stock γιατί μιλάει και για ετοιμοπαράδοτα σε όλες τις εκδόσεις):
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/324879293-honda-civic
-
Εγκλημα και τιμωρια...
-
Τσάμπα πράμα.
Θα πάρω δύο για να έχω και ανταλλακτικά.
Λεφτά υπάρχουν.
-
Αν χρειαστείς κανα φινιστρινι, κανα σπάνιο ανταλλακτικό απλά ατύχησες! Αν είσαι και επαρχία, άστα να πάνε!
Honda Civic