-
Γι' αυτό ρωτάω. Αν προσφέρει κάτι πρακτικό, τότε ναι, να το κοιτάξω σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο.
Σε θέμα κατανάλωσης ας πούμε με το αυτόματο, βλέπεις διαφορά; -
@taxiarxis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Γι' αυτό ρωτάω. Αν προσφέρει κάτι πρακτικό, τότε ναι, να το κοιτάξω σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο.
Σε θέμα κατανάλωσης ας πούμε με το αυτόματο, βλέπεις διαφορά;Αυτό εξαρτάται από τον εκάστοτε κατασκευαστή. Συγκεκριμένα ο εν θέματι όμιλος είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου στο ίδιο κινητήριο σύνολο και στο ίδιο σκάφος το αυτόματο έχει χαμηλότερους ρύπους/κατανάλωση. Ο κανόνας, φυσικά, είναι το αντίθετο.
Για το αυτόματο αν δεν το οδηγήσεις με αμφότερα ένα όχημα ότι και να σου πει ο καθένας θα είναι απλά μια προσωπική άποψη ακόμα. Εσύ μπορεί να γουστάρει manual και να μην σε πείσει κανένα αυτόματο. Όταν διαλέξεις όχημα οδήγησε το (ενοικίασε για λίγες ημέρες πχ) και με τα δύο για να αποφασίσεις.
Για την ιστορία στην θέση σου, αν δεν πήρες πρόσφατα "δώρο" θετικό τέστ εγκυμοσύνης, θα έπαιρνα αβλεπή Xceed 1.5T (βενζίνη) mh 7dct Gt-line (λευκό πέρλα).-
-
Εάν έπρεπε να δώσω 30χιλ. για αυτοκίνητο με προοπτική όπως είπες εικοσαετίας (αμφιβάλλω εάν πλέον αντέχουν τόσα χρόνια τα αυτοκίνητα χωρίς σοβαρά προβλήματα), θα περιελάμβανα το αυτόματο στα απαραίτητα κριτήρια κατά την αγορά. Η αίσθηση μετά από αυτόματο, όταν χρησιμοποιείς λεβιέ είναι ότι οδηγείς ζώο που έχει μουλαρώσει (κομπιάσματα, κενά κατά την αλλαγή ταχύτητας, γεμίσματα που γίνονται αντιληπτά από τους συνεπιβαίνοντες). Επίσης, επειδή τα αυτοκίνητα εξελίσσονται, εάν οδηγήσεις ηλεκτρικό ή full hybrid που επιταχύνουν ελέω μπαταρίας με βελούδινο τρόπο θα σου κακοφανεί τόσο το χειροκίνητο κιβώτιο που θα θέλεις να το δώσεις. Εξάλλου, υβριδικό και χειροκίνητο είναι μια αντίφαση.
-
Διάβασε λίγο τη δοκιμή μου και θα καταλάβεις αν πρέπει να πάρεις αυτόματο ή όχι.
-
Παιδιά εντάξει το αυτόματο δεν είναι και η επόμενη βιομηχανική επανάσταση μην το αναγάγουμε σε μουλάρια vs ai singularity. Στην τελική είναι και θέμα γούστου κάποιοι τους αρέσει να οδηγούν μανουαλ ανεξαρτήτως τσέπης γιατί η οδήγηση είναι κάτι που το απολαμβάνουν.
Είναι και θέμα ικανότητας στις αλλαγές ταχύτητας, αυτός που είναι αριστος χρήστης μανουαλ δεν θα ακούσει κανένα παράπονο από τους επιβάτες. Άλλοι πάλι το κάνουν για το challenge. -
Καλημέρα σε όλους. Το Xceed ήταν εξαρχής η επιλογή μου. Πρόσφατα, αγόρασε ο αδερφός μου καινούργιο αμάξι το citroen c4. Όταν μπήκα μέσα και το οδήγησα, έπαθα πλάκα με τη θέση του οδηγού. Ψηλό επιβλητικό και καταλαβαίνεις πως οδηγείς ένα μεγάλο αμάξι. Γι' αυτό το λόγο κοίταξα μετά προς το Tuscon. Από την άλλη, δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για τα αυτόματα ως προς τη συμπεριφορά τους. Απλώς έχω ενδοιασμό για το σασμάν τους. Θεωρώ -εν ολίγοις- ότι τα χειροκίνητα σασμάν είναι πιο ανθεκτικά. Από την άλλη, κοιτώντας το Xceed με προβληματίζει ο εξοπλισμός του. Θέλω να πω, πως πρέπει να πας στην φουλ έκδοση για να δεις πλήρη εξοπλισμό.
-
Καλημέρα σε όλους. Το Xceed ήταν εξαρχής η επιλογή μου. Πρόσφατα, αγόρασε ο αδερφός μου καινούργιο αμάξι το citroen c4. Όταν μπήκα μέσα και το οδήγησα, έπαθα πλάκα με τη θέση του οδηγού. Ψηλό επιβλητικό και καταλαβαίνεις πως οδηγείς ένα μεγάλο αμάξι. Γι' αυτό το λόγο κοίταξα μετά προς το Tuscon. Από την άλλη, δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για τα αυτόματα ως προς τη συμπεριφορά τους. Απλώς έχω ενδοιασμό για το σασμάν τους. Θεωρώ -εν ολίγοις- ότι τα χειροκίνητα σασμάν είναι πιο ανθεκτικά. Από την άλλη, κοιτώντας το Xceed με προβληματίζει ο εξοπλισμός του. Θέλω να πω, πως πρέπει να πας στην φουλ έκδοση για να δεις πλήρη εξοπλισμό.
Το ίδιο και για το τουσον.θα πρέπει να καβαλήσεις τα 36κ για την φουλ έκδοση.
-
@Taxiarxis είπαμε Xceed GT-line 7dct. Εφόσον κοιτάς Tucson το Xceed GT-line θα πρέπει να είναι εντός budget. Στην τελική αν δεν το θες αυτόματο θα το πάρεις manual οριακά στο 30αρι και είσαι μέσα σε όλους τους προσωπικούς σου στόχους, βουαλά που λένε και στο χωριό μου.
-
@Taxiarxis αρχικά να δηλώσω πως μου αρέσει το Tucson αλλά αγόρασα το εκπληκτικό Xceed gt line.
Που υπερέχει το Xceed:
- Καλύτερες επιδόσεις
- Πιο φθηνό
- Πιο σπορ οδηγική συμπεριφορά
- Χαμηλότερη κατανάλωση (υπολόγισε περίπου 1,5-2 λίτρα /100 χιλιόμετρα λιγότερο)
- Μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (18,4 εκατοστά XCEED - 17 εκατοστά Tucson)
- Μεγαλύτερη εγγύηση (7 χρόνια έναντι 5)
- 5 χρόνια δωρεάν σέρβις (εργασία+ανταλλακτικά)
Που υπερέχει το Tucson:
- Μέγεθος - επιβλητικότητα ενός μεγάλου SUV - υψηλή θέση οδήγησης
- Χώροι επιβατών - αποσκευών
Σε ότι έχει να κάνει σχετικά με το δίλημμα αυτόματο ή χειροκίνητο, εγώ δηλώνω υποστηρικτής του χειροκίνητου. Το imt χειροκίνητο κιβώτιο στο Xceed μου έχει πολύ ευχάριστο κούμπωμα, σε κάνει να χαίρεσαι την κάθε αλλαγή. Ο συμπλέκτης είναι ελαφρύς και δεν σε κουράζει.
Που υπερέχει το χειροκίνητο:
- Πιο φτηνό το αμάξι
- Πιο γρήγορο (κατά κανόνα, όχι πάντα)
- Απλή κατασκευή, δεν φοβάσαι μήπως πάθει ζημιά που να κοστίζει
- Λιγότερο βάρος
- Πιο μεγάλη η συμμετοχή του οδηγού, κουμαντάρεις το αμάξι όπως θες, δεν σου αλλάζει ταχύτητα στον κόφτη όπως κάνουν πολλά αυτόματα, μπορείς να φρενάρεις προοδευτικά κατεβάζοντας σχέσεις
Που υπερέχει το αυτόματο:
- Ευκολία οδήγησης
- Σε μποτιλιάρισμα με συχνό σταμάτα-ξεκίνα (εκεί το αυτόματο είναι ανίκητο)
- Σε ανθρώπους που βαριούνται να οδηγούν ή δεν τους αρέσει η οδήγηση ή δεν γουστάρουν το συμπλέκτη ρε αδερφε
- Σε ανθρώπους που γουστάρουν να αλλάζουν ταχύτητα από τα Paddles στο τιμόνι, σαν οδηγοί F1 αν το γυρίσουν στην χειροκίνητη λειτουργία
Για διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ αυτόματου και χειροκίνητου δεν γράφω κάτι, εξαρτάται από το αυτοκίνητο και τον οδηγό.
Ελπίζω να βοήθησα.
-
Αρχικά ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις, λίγο παραπάνω τον @the_dynamite. Εξαιρετική ανάλυση. Όντως κι εγώ εξ' αρχής κοιτούσα το Xceed. Απλώς το GTline νομίζω θα μου ματώσει την τσέπη ως προς την κατανάλωση, αν και τα χλμ που κάνω καθημερινά είναι εγνατίας και λίγα εντός πόλης.
-
Συγκρίνουμε το xceed με το Tucson, ενώ είναι μια κατηγορία κάτω όμως. Προφανώς θα έχει καλύτερο εξοπλισμό.
Ανταγωνιστικό του Tucson είναι το Sportage. (χωρίς να σημαίνει ότι το xceed δεν είναι μια πολύ καλή επιλογή) -
Αρχικά ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις, λίγο παραπάνω τον @the_dynamite. Εξαιρετική ανάλυση. Όντως κι εγώ εξ' αρχής κοιτούσα το Xceed. Απλώς το GTline νομίζω θα μου ματώσει την τσέπη ως προς την κατανάλωση, αν και τα χλμ που κάνω καθημερινά είναι εγνατίας και λίγα εντός πόλης.
Έχω περίπου 4.000 χλμ κάνει και έχω μικτή κατανάλωση 6,5 λ/100km με gtline 1.5t χειροκίνητο. Και το πατάω το γκαζάκι μου.
Η gtline διαφέρει μόνο εξοπλιστικά σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις του Xceed, δεν κατάλαβα τι εννοείς θα σου ματώσει τη τσέπη ως προς την κατανάλωση.
Σε σχέση με το Tucson, είναι οικονομικότερο, σε σχέση με το CHR καταναλώνει περισσότερο.
@antonakis το Xceed είναι crossover C κατηγορίας, το Tucson SUV C κατηγορίας.
-
@the_dynamite said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@antonakis το Xceed είναι crossover C κατηγορίας, το Tucson SUV C κατηγορίας.
Το ίδιο λέμε.
-
Στο πρώτο μου κιόλας μήνυμα έγραψα πως δεν τα συγκρίνω, απλώς μου αρέσουν πολύ και τα δύο. Μπορεί να σου αρέσει μια Φεράρι πίστας και μία Καγιεν. Δε σημαίνει ότι τα συγκρίνεις.
@the_dynamite να ματώσει η τσέπη μου ως προς την κατανάλωση εννοώ, να μην βλέπω 8+ για πλάκα. Το 6.5 που αναφέρεις είναι εξαιρετικό για GTline... Επίσης, θες να το μεταφέρουμε σαν θέμα στο κατάλληλο τοπικ για να μη σπαμάρουμε offtopic; -
@Taxiarxis εφόσον τα αυτοκίνητα ανήκουν πάνω κάτω στην ίδια κατηγορία χρημάτων η σύγκριση είναι εφικτή με βάση τις ανάγκες που έχει ο καθένας.
Άκυρη είναι η σύγκριση αυτοκινήτου των 100.000 ευρώ με ένα άλλο των 20.000 ευρώ.
Ναι, αν θες κάνε ξεχωριστό θέμα ή αν θες να μάθεις για το Xceed γράφε στο αντίστοιχο.
-
Σήμερα πήγα για έλεγχο για την διαρροή παραφλού που έχω αναφέρει παραπάνω.
Έκαναν πρεσάρισμα του συστήματος και δεν βρήκαν καμία εξωτερική διαρροή. Συμπλήρωσαν μέχρι το MAX και μου είπαν να το παρακολουθήσω.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Έκαναν πρεσάρισμα του συστήματος και δεν βρήκαν καμία εξωτερική διαρροή. Συμπλήρωσαν μέχρι το MAX και μου είπαν να το παρακολουθήσω.
Και που μπορει να πηγαινει αυτη η εξτρα ποσοτητα που χανεται?
Υποψιαζονται κατι? Εστω υποθετικα.
Γιατι και εσυ το εχεις ξαναγεμισει και το βρηκες χαμηλα. Οχι μια φορα...
Αρα οτι σου ειπανε τωρα το εχεις ξανακανει. -
@chrisk6 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Αρα οτι σου ειπανε τωρα το εχεις ξανακανει.Μου είπαν ότι υπάρχει περίπτωση να είναι ελαττωματική EGR. Θα βάλουν και κάμερες να δουν τι γίνεται μέσα.
-
Αρα οτι σου ειπανε τωρα το εχεις ξανακανει.Μου είπαν ότι υπάρχει περίπτωση να είναι ελαττωματική EGR. Θα βάλουν και κάμερες να δουν τι γίνεται μέσα.
Οποτε οταν (ή αν ξανασυμβει) το πας πισω για 2ο ελεγχο.
Σιγουρα θα το εχουν ξαναδει αλλα μπορει να ηθελαν να το σιγουρεψουν.
Τι να πω...εγγυηση εχει οποτε πρεπει να λυθει να ξεμπερδευεις. -
Οποτε οταν (ή αν ξανασυμβει) το πας πισω για 2ο ελεγχο.
Σιγουρα θα το εχουν ξαναδει αλλα μπορει να ηθελαν να το σιγουρεψουν.
Τι να πω...εγγυηση εχει οποτε πρεπει να λυθει να ξεμπερδευεις.Ναι το μόνο που φοβάμαι είναι μην είναι καμιά φλάντζα και λύσουν το μισό αμάξι...
Hyundai Tucson NX4 (2020)