-
@ats said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@apix said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλησπέρα σας.
Εγώ ακόμα το περιμένω. Μετά από τηλεφωνική μου επικοινωνία με τα κεντρικά στην Αθήνα (από τη Βελμάρ στη Θεσσαλονίκη δεν είχα καμία ενημέρωση, παρά το ότι μου είχαν δώσει ημερομηνία παράδοσης την 30ή Απριλίου), είχα μάθει ότι το αυτοκίνητο ήταν στη θέση Νο. 1 στη σειρά κατασκευής. Αυτό στις 5 Μαΐου. Σήμερα κοντεύουμε τέλος Ιούνη, πέρασαν δηλαδή σχεδόν 2 μήνες και κανένα νέο. Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι εξακολουθεί να είναι στη θέση Νο. 1. Μη γελάτε. Αυτό έμαθα, αυτό γράφω.Η παραγγελία (με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής) είχε γίνει στα μέσα Νοεμβρίου.
Ποιό μοντέλο; Έξτρα;
Έχω αναφερθεί και παλιότερα στο συγκεκριμένο θέμα, ας μη θεωρηθεί ότι επαναλαμβάνομαι. Το κάνω καθαρά για ενημέρωση όλων των ανθρώπων που είναι μέλη του παρόντος φόρουμ και επειδή με ρωτάει ο φίλος τώρα.
Eκδοση Premium
1.6T 48V 180ps
Μηχανικό Κιβώντιο 2WD
Xρώμα Dark Knight.Κάτι άλλο έξτρα όχι, μόνο οι παροχές που έρχονται εργοστασιακά.
Το δικό μου είναι το 1.6Τ 48V 2wd iMT6 / Distinctive / Amazon Grey, χωρίς καθόλου έξτρα εξοπλισμό. Παραγγελία από Βελμάρ Αμαρουσίου στις 17 Οκτωβρίου 2022, παραλαβή στις 8 Ιουνίου 2023. Υπήρξαν κάποιες μικρές καθυστερήσεις στο τέλος, αλλά σε γενικές γραμμές το χρονοδιάγραμμα που μου έδωσαν τηρήθηκε (όχι πάνω από 8 μήνες),
Το ξέρω πόσο εκνευριστική μπορεί να γίνει η αναμονή, ήμουν πολλές φορές στο τσακ να ακυρώσω, αλλά θα συμφωνήσω με τον @npapanik ότι εδώ που φτάσατε πρέπει να περιμένετε. Καθώς παραγγείλατε ένα μήνα μετά από εμένα, θα βάλω μαζί σας στοίχημα ένα κιλό μπουγάτσα Χανίων ότι θα παραλάβετε μέχρι τις 8 Ιουλίου!
Aν έρθει μέχρι τότε φίλε, θα κατέβω εγώ Χανιά και θα σου φέρω μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, όση θέλεις. Και ξέρεις... με τυρί, με κιμά, με κρέμα φυσικά, ότι τραβάει η ψυχή σου.
Σήμερα πάντως πήρα τηλέφωνο στην Αθήνα, μου απάντησε ευγενικά μία κοπέλα στο τηλεφωνικό κέντρο πως είναι αδύνατο να μάθω για την πορεία της παραγγελίας, καθώς ο υπεύθυνος για τα Hyundai απουσιάζει και θα επιστρέψει αύριο. Προφανώς είναι μόνο ένας!
Δεν χρειάζεται να κατέβεις στα Χανιά, μένω στην Αθήνα! Ξέρω τις μπουγάτσες Χανίων λόγω καταγωγής, ήμουν όμως σίγουρος ότι μιλώντας για μπουγάτσα σε κάποιον από τη Θεσσαλονίκη θα χτύπαγα ευαίσθητο σημείο. Με το καλό να παραλάβεις και μοιράζουμε την απόσταση στη μέση για να ανταλλάξουμε εντυπώσεις. Και μπουγάτσες!
Θα έρθω και θα χτυπαγήσουμε μαζί μπουγάτσες Σε χτυπάω κι εγώ σε ευαίσθητο σημείο όπως βλέπεις χαχαχαχ. Έγινε φίλε, πλακίτσα κάνω, σε πειράζω κι εγώ. Γενικώς ενημερώνω για το τι συμβαίνει με την επικοινωνία μου και την ενημέρωση για την παραγγελία, καθώς είναι 2 τα αυτοκίνητα που περιμένουμε. Εγώ και ένας συγγενής μου. Εκείνος ίδια έκδοση μεν, αλλά σε λευκό δε. Μαζί η παραγγελία, με διαφορά 2 εβδομάδων (πιο νωρίς εκείνος), ωστόσο αυτός μόλις ενημερώθηκε ότι το αυτοκίνητό του είναι σε θέση παραγωγής Νο. 2. Κι ο θεός βοηθός δηλαδή
-
Καλησπέρα σας.
Εγώ ακόμα το περιμένω. Μετά από τηλεφωνική μου επικοινωνία με τα κεντρικά στην Αθήνα (από τη Βελμάρ στη Θεσσαλονίκη δεν είχα καμία ενημέρωση, παρά το ότι μου είχαν δώσει ημερομηνία παράδοσης την 30ή Απριλίου), είχα μάθει ότι το αυτοκίνητο ήταν στη θέση Νο. 1 στη σειρά κατασκευής. Αυτό στις 5 Μαΐου. Σήμερα κοντεύουμε τέλος Ιούνη, πέρασαν δηλαδή σχεδόν 2 μήνες και κανένα νέο. Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι εξακολουθεί να είναι στη θέση Νο. 1. Μη γελάτε. Αυτό έμαθα, αυτό γράφω.Η παραγγελία (με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής) είχε γίνει στα μέσα Νοεμβρίου.
Ποιό μοντέλο; Έξτρα;
Έχω αναφερθεί και παλιότερα στο συγκεκριμένο θέμα, ας μη θεωρηθεί ότι επαναλαμβάνομαι. Το κάνω καθαρά για ενημέρωση όλων των ανθρώπων που είναι μέλη του παρόντος φόρουμ και επειδή με ρωτάει ο φίλος τώρα.
Eκδοση Premium
1.6T 48V 180ps
Μηχανικό Κιβώντιο 2WD
Xρώμα Dark Knight.Κάτι άλλο έξτρα όχι, μόνο οι παροχές που έρχονται εργοστασιακά.
Καλά κάνεις και το αναφέρεις, γιατί και εγώ σκεφτόμουν να πάρω τηλέφωνο, υποτίθεται οτι περιμενω για 30/6 με μέσα Ιούλη λαμβάνοντας υπόψην (ή έχοντας την απατηλή ιδέα) οτι οι παραγωγές έχουν εξομαλυνθεί, αρχίζω να συμβιβάζομαι με την ιδέα οτι δεν θα το χαρώ αυτό καλοκαίρι.
-
Η hyundaiusa έχει public api που σου δίνει την δυνατότητα να παρακολουθείς το delivery status των παραγγελιών. Οπως δλδ σε μια οποιαδήποτε Ηyundai αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, ο dealer ενημερώνεται μέσα απο το τερματικό.
Και η αλήθεια ειναι οτι δείχνει να δουλευει.
Μήπως γνωρίζετε αν η hyundai Europe διαθέτει το ίδιο ή και κάτι αντίστοιχο στο ευρυ κοινό;
Δοκίμασα με hyundai.com domain αλλα δεν υπαρχει το αντίστοιχο web service. -
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλησπέρα σας.
Ποιό μοντέλο; Έξτρα;
Eκδοση Premium
1.6T 48V 180ps
Μηχανικό Κιβώντιο 2WD
Καλά κάνεις και το αναφέρεις, γιατί και εγώ σκεφτόμουν να πάρω τηλέφωνο, υποτίθεται οτι περιμενω για 30/6 με μέσα Ιούλη λαμβάνοντας υπόψην (ή έχοντας την απατηλή ιδέα) οτι οι παραγωγές έχουν εξομαλυνθεί, αρχίζω να συμβιβάζομαι με την ιδέα οτι δεν θα το χαρώ αυτό καλοκαίρι.
Τα νέα είναι ότι μετά από 2-3 αποτυχημένες προσπάθειες να μιλήσω με Αθήνα, σήμερα τα κατάφερα και επικοινώνησα με Θεσσαλονίκη. Το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί, έχει πάρει Αριθμό Πλαισίου και μου είπαν ότι γύρω στις 10 Ιουλίου θα είναι στην Αθήνα. Υπολογίζουν ότι με τον εκτελωνισμό κλπ θα πάμε για παράδοση τέλη Ιουλίου. Επιτέλους... κάτι συγκεκριμένο μετά τα μαύρα σκοτάδια της ενημέρωσης τόσων μηνών.
-
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):.31-am.png)
Μήπως γνωρίζετε αν η hyundai Europe διαθέτει το ίδιο ή και κάτι αντίστοιχο στο ευρυ κοινό;
Δοκίμασα με hyundai.com domain αλλα δεν υπαρχει το αντίστοιχο web service.Σιγά μην έχει! Οι ΗΠΑ ειναι χωρα με καταναλωτική συνείδηση και «τιμωρειται» αυτος που δεν τιμαει τον πελάτη. ΕΕ και ειδικά Ελλάδα ειναι μπανανια, εχουν τη νοοτροπια «και χαρη σου κανω που σου πουλάω».
-
Δεν είναι θέμα καταναλωτικής συνείδησης, αλλά των νόμων που ισχύουν σε κάθε χώρα.
-
@realzeus said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Δεν είναι θέμα καταναλωτικής συνείδησης, αλλά των νόμων που ισχύουν σε κάθε χώρα.
Η Tesla σου παρέχει αυτή την πληροφορία πάντως, μπορεί κάποιος κάτοχος Tesla να με διαψεύσει φυσικά αλλά αυτό καταλαβαίνω από το faq τους. Νομίζω είναι θέμα εταιρείας (Αμερικάνικη και μάλιστα όχι καμια τυχαια κακά τα ψέματα)
-
Δεύτε λάβετε Τonale , ανακοίνωσαν αρνητικές τιμές
-
@czio φίλος παρήγγειλε το Υ της Tesla αρχές Γενάρη όταν έπεσαν οι τιμές, με εκτιμώμενη παράδοση τον Φεβρουάριο.
Μετά αυτό άλλαξε και έγινε Μάρτιο.
Ε τελικά παραλάβαμε μαζί και οι δύο τέλος Μάρτη που είχαν στόχο να σπρώξουν όσα πιο πολλά μπορούσαν.
Και app να έχεις εν' ολίγοις την παπάτζα θα την φας.
-
@netgeo said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@czio φίλος παρήγγειλε το Υ της Tesla αρχές Γενάρη όταν έπεσαν οι τιμές, με εκτιμώμενη παράδοση τον Φεβρουάριο.
Ε τελικά παραλάβαμε μαζί και οι δύο τέλος Μάρτη που είχαν στόχο να σπρώξουν όσα πιο πολλά μπορούσαν.
Ναι οκ, αλλά υπαρχει ενημέρωση της κατάστασης παραγγελίας ψηφιακά?
-
Ναι σου λέει πχ εκτιμώμενη παραλαβή 15 με 25 του τάδε, ε μετά το αλλάζουν αφού δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Έτσι είναι στους περισσότερους κατασκευαστές.
Στην Τεσλα πχ τα μαζεύουν στην Βαρκελώνη και στο Κοπερ.
Κάποια στιγμή από κει τα φορτώνουν και τα πάνε βόλτα μέχρι τον τελικό προορισμό.
Το VIN μπορεί να το έχεις μιας κ το αμάξι έχει βγει από Κίνα αλλά το πότε θα πάρει το πλοίο για εδώ τρέχα γύρευε.
Στην περίπτωση του τουσον για παραλαβές άμεσες έχουν βρει την πρόφαση ότι είναι πολλά στον Πειραιά και δεν προλαβαίνουν να τα δώσουν...
-
Ναι σου λέει πχ εκτιμώμενη παραλαβή 15 με 25 του τάδε, ε μετά το αλλάζουν αφού δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Έτσι είναι στους περισσότερους κατασκευαστές.
Στην Τεσλα πχ τα μαζεύουν στην Βαρκελώνη και στο Κοπερ.
Κάποια στιγμή από κει τα φορτώνουν και τα πάνε βόλτα μέχρι τον τελικό προορισμό.
Το VIN μπορεί να το έχεις μιας κ το αμάξι έχει βγει από Κίνα αλλά το πότε θα πάρει το πλοίο για εδώ τρέχα γύρευε.
Στην περίπτωση του τουσον για παραλαβές άμεσες έχουν βρει την πρόφαση ότι είναι πολλά στον Πειραιά και δεν προλαβαίνουν να τα δώσουν...
Οκ got it. Υπάρχει κάποιο gap στο tracking μεταξύ των logistics, κατανοητό. Πάραυτα όμως μια στοιχειώδη ενημέρωση υπάρχει και φτάνει μέχρι τον ψηφιακό λογαριασμό σου. Not perfect δεν λέω αλλά είναι κάτι.
-
Τι θα ήθελα από την Hyundai.
Με το που κάνω την παραγγελία μου μαζί με την member card θα ήθελα να με έκανε invite να μπω στο portal πελατών της εταιρείας να δημιουργήσω λογαριασμό και τουλάχιστον να μπορώ να παρακολουθώ την πορεία παραγγελίας με τα στοιχεία του αυτοκινήτου.Προς το παρών έχουμε μια αχρείαστη καρτα μέλους.
-
Με το που κάνω την παραγγελία μου μαζί με την member card θα ήθελα να με έκανε invite να μπω στο portal πελατών της εταιρείας να δημιουργήσω λογαριασμό και τουλάχιστον να μπορώ να παρακολουθώ την πορεία παραγγελίας με τα στοιχεία του αυτοκινήτου.Προς το παρών έχουμε μια αχρείαστη καρτα μέλους.
Εεε, χμμ, ποιά κάρτα μέλους; Δεν θυμάμαι να έλαβα κάτι με την παραγγελία.
(Κατά τα λοιπά συμφωνώ απόλυτα.)
-
Σου βγάζουν κάρτα μέλους που σου έρχεται άμεσα μέσω email.
-
Αυτή που έλαβες στο email, όχι; Μου στείλανε πάντως
-
@czio @elteo
Όχι, δεν έλαβα τίποτα μέσω email, εκτός από τα στοιχεία της παραγγελίας και άλλες ενημερώσεις κατά τη διάρκεια της 8μηνης αναμονής. Είμαι πλέον κάτοχος, αλλά μη-μέλος. Fair enough! -
@czio @elteo
Όχι, δεν έλαβα τίποτα μέσω email, εκτός από τα στοιχεία της παραγγελίας και άλλες ενημερώσεις κατά τη διάρκεια της 8μηνης αναμονής. Είμαι πλέον κάτοχος, αλλά μη-μέλος. Fair enough!Πιο χρήσιμη είναι η κάρτα μέλους της Χοντος, παρά της Χιουντα
-
@nikos-3 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
ο υπολογιστής ταξιδίου μου έγραφε μέση κατανάλωση από τον τελευταίο ανεφοδιασμό 9,4 lit/100km
αλλά τα 27 λιτρα στα 329 χλμ. μου βγάζουν μέση κατανάλωση 8,2 lit/100km...
ε, κάτι δεν πάει καλά... μεγάλη απόκληση, εσείς τι έχετε μετρήσει;Παράξενο αυτό που σου συμβαίνει. Έχω κάνει τρεις ανεφοδιασμούς μέχρι τώρα, με τις μετρήσεις μου να συμπίπτουν με αυτό που δίνει η αντλία (±2%).
Στα 1400χλμ πλέον και με οδήγηση σε κάθε είδους δρόμο (πόλη, επαρχιακό και εθνικό δίκτυο), έχω συνολική μέση κατανάλωση 8.4lt/100km.
Θα επανέλθω στο θέμα που είχε αναφέρει προ δεκαημέρου ο @Nikos-3 σχετικά με την κατανάλωση όπως φαίνεται στον υπολογιστή ταξιδιού. Τελικά έπαθα κι εγώ το ίδιο, ενώ αρχικά δεν είχα αποκλίσεις. Στον τελευταίο ανεφοδιασμό με χιλιόμετρα κοντά/μέσα στην Αθήνα ο υπολογιστής έδωσε μέση κατανάλωση 9.6lt/100km για 525km. Ωστόσο το ρεζερβουάρ ξαναγέμισε με 42,82lt που αντιστοιχούν σε κατανάλωση 8.2lt/100km. Κάτι αντίστοιχο μου συνέβη και στον προτελευταίο ανεφοδιασμό με μικρότερη απόκλιση (8.8 αντί για 8.0lt/100km).
Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, πάντα κρατούσα στοιχεία κατανάλωσης στην αντλία όσα χρόνια οδηγώ. Αλλά ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για να πλησιάσει η μέτρηση την πραγματικότητα;
-
Καλησπέρα στην ομάδα!
Έχω παραγγείλει τέλη Οκτωβρίου το hyundai tucson premium 150hp αυτόματο και μου έχουν δώσει εκτιμώμενη παράδοση Ιούλιο -Αυγουστο.
Το ότι περιμένεις έναν χρόνο σχεδόν χάνεις λίγο από τον ενθουσιασμό, άσε που κοιτάς και τι άλλο έχει βγει! Βγήκε μόλις το φρέσκο hyundai kona! Εξίσου πανέμορφο μέσα και έξω! Απ ότι διαβάζω λένε για παράδοση σε δύο μήνες. Επίσης έρχεται και το νέο tucson, αλλά ας πούμε ότι το νέο tucson θα ξεφεύγει πλέον σε τιμή. Έχω μπει σε σκέψεις για το νέο kona hybrid premium το οποίο θα έρθει στα ίδια λεφτά με το tucson που έχω παραγγείλει. Θυσιάζεις λίγο πορτ μπαγκαζ (577 tucson - 466 kona) για μια hybrid έκδοση με χαμηλότερη κατανάλωση και λίγο πιο εξελιγμένο τεχνολογικά μοντέλο;;Αναμένω τις απόψεις σας!
Σας ευχαριστώ!
Hyundai Tucson NX4 (2020)