-
@chris__7 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Oι δύο οθόνες 12.3 ξεκινούν από την limited
Τι διαστάσεις έχουν οι πρώτες δύο εκδόσεις;
Εγώ κατάλαβα ότι έχουν διαφορά στη διαμόρφωση μόνο, όλα έχουν 12,3" πίνακα οργάνων. -
@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
scc & bca
https://www.hyundai.gr/safety/adas/
Φαίνεται να υπάρχουν τρία είδη blind spot...
Άλλο με πέδηση, άλλο με ηχητική ειδοποίηση και άλλο με εικόνα στον πίνακα οργάνων...ρίξε μια ματιά στο link...
Το scc είναι όντως adaptive cruise control...
-
@georgemit said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Πολύ απλά θα σου πουν δε διατίθεται με 18άρες.
Μη τις φοβάσαι πάντως τις 19άρες. Εκτός βέβαια από την τιμή των ελαστικών όταν έρθει η ώρα της αντικατάστασης. Έχω τις 18άρες στο i30 με σαφώς χαμηλότερο προφίλ και δε κοπανάνε καθόλου.Δεν είναι λίγο κατά την άποψη μου το 1k που θες για σοβαρό λάστιχο, ακόμα και αν δεν κοπανάει.
Πέραν τούτου, η πραγματική δύναμη είναι στα χέρια του αγοραστή γιατί πολύ απλά αυτός ξηλώνεται και δίνει ένα κάρο λεφτά. Άρα εγώ αποφασίζω γιατί πάω με το χαρτί. Αν δεν μου τα δίνουν με 18" (αυτό, το Arkana Esprit Alpine και αντίστοιχα) θα πάω αλλού. Και αμφιβάλω ότι θα πουλήσουν πολλά N-line στα λεφτά του Tiguan more, του Austral techno 160, του 4κίνητου QQ κλπ αντίστοιχα.
-
@antoniokon said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
scc & bca
https://www.hyundai.gr/safety/adas/
Φαίνεται να υπάρχουν τρία είδη blind spot...
Άλλο με πέδηση, άλλο με ηχητική ειδοποίηση και άλλο με εικόνα στον πίνακα οργάνων...ρίξε μια ματιά στο link...
Το scc είναι όντως adaptive cruise control...
Ευχαριστώ πολύ. Με καλύπτει αυτό που περιγράφει ως bca. Το live feed είναι ποζεριά ακόμα και αν το στερείται. Το λαμπάκι στον καθρέπτη αρκεί. Ή ακόμα καλύτερα η εσωτερική ledόμπαρα όπως εφαρμόζεται στο Formentor.
-
Μη τις φοβάσαι πάντως τις 19άρες. Εκτός βέβαια από την τιμή των ελαστικών όταν έρθει η ώρα της αντικατάστασης. Έχω τις 18άρες στο i30 με σαφώς χαμηλότερο προφίλ και δε κοπανάνε καθόλου.Δεν είναι λίγο κατά την άποψη μου το 1k που θες για σοβαρό λάστιχο, ακόμα και αν δεν κοπανάει.
Πέραν τούτου, η πραγματική δύναμη είναι στα χέρια του αγοραστή γιατί πολύ απλά αυτός ξηλώνεται και δίνει ένα κάρο λεφτά. Άρα εγώ αποφασίζω γιατί πάω με το χαρτί. Αν δεν μου τα δίνουν με 18" (αυτό, το Arkana Esprit Alpine και αντίστοιχα) θα πάω αλλού. Και αμφιβάλω ότι θα πουλήσουν πολλά N-line στα λεφτά του Tiguan more, του Austral techno 160, του 4κίνητου QQ κλπ αντίστοιχα.
Προσωπικά θεωρώ το n Line καλύτερο των ανωτέρω αυτοκινήτων, με την επιφύλαξη να το δω και από κοντά. Είναι συγκρίσιμο με το R-line που ξεκινά από τα 42500. Επίσης αν δεν θέλεις αυτόματο κιβώτιο σου βγαίνει τουλάχιστον 5000€ φθηνότερο από τα παραπάνω, με 36000€ κλειδί στο χέρι .
Η μεγάλη διαφορά στο κόστος των ελαστικών είναι από τις 17" στις 18" και όχι από τις 18" στις 19" νομίζω.
-
Τα αμάξια αυτοί δεν μπορούν να τα παραδίδουν πάρα με τις διαστάσεις ελαστικων που εκτελωνιζεται γιατί είναι θέμα ριπων. Αν αλλάξεις αλλάζουν και οι ρύποι.
Φυσικά μπορείς να αλλάξεις στο καπάκι αλλά θα σου κοστίσει. -
@a-d-p said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Προσωπικά θεωρώ το n Line καλύτερο των ανωτέρω αυτοκινήτων, με την επιφύλαξη να το δω και από κοντά. Είναι συγκρίσιμο με το R-line που ξεκινά από τα 42500. Επίσης αν δεν θέλεις αυτόματο κιβώτιο σου βγαίνει τουλάχιστον 5000€ φθηνότερο από τα παραπάνω, με 36000€ κλειδί στο χέρι .
Η μεγάλη διαφορά στο κόστος των ελαστικών είναι από τις 17" στις 18" και όχι από τις 18" στις 19" νομίζω.
Λόγω τις μαζικότερης παραγωγής μεγάλων διαστάσεων ελαστικών τα τελευταία χρόνια, οι τιμές έχουν υποχωρήσει. Πριν λίγα χρόνια ήθελες 700€ για 17άρια λάστιχα σε focus και τώρα βρίσκω τα michelin ps5 και τα assymetric 6 στα 400 - 450€ σε 225-40/18.
-
Έκανα μια μικρή έρευνα στον εξοπλισμό των εκδόσεων
Η distinctive κοστίζει 2000€ επιπλέον από την premium και έχει επιπλέον:
18αρες ζάντες
Αυτόματος 2-ζωνικός κλιματισμός με λειτουργία αποθάμβωσης αντί Air Condition
Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω (όλα με λειτουργία auto up/down & safety)
αντί
Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω (οδηγού με λειτουργία auto up/down & safety)Κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυική στήριξη καθίσματος οδηγού
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυική στήριξη καθίσματος συνοδηγού
Ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέφτης
Αισθητήρας βροχής
Ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου
-
Αν βάλουμε στην εξίσωση την R-line του Tig, η οποία φέρει σπορ ανάρτηση και progressive steering, το βλέπω πολύ δύσκολο για ένα όχημα το οποίο ήδη έπασχε preF/L από πλεύσεις. Μακάρι να το έσφιξαν λίγο ή να φέρει σπορ ανάρτηση το N-line.
Εκτός λοιπόν της θεωρητικά καλύτερης αξιοπιστίας δεν βλέπω προφανή υπέροχη του Tuscon. Πιο καλή κύλιση να έχει δύσκολο. Πιο αθόρυβο να είναι (πλέον με τα νέα ηχομονωτικά κρύσταλλα από life more και άνω) απίθανο. Μικρότερες κλήσεις επίσης δεν παίζει εκτός αν είπαμε έχει πιο σφιχτή ανάρτηση το N-line. Εξοπλιστικά είναι πάνω κάτω τα ίδια (θερμαινόμενο τιμόνι εμπρός καθίσματα στερείται το Tig). Επιδόσεις καταναλώσεις χώρους παρόμοιους θα έχουν, τιμόνι με μέτρια αίσθηση αμφοτερα έχουν. Το dsg του Tig είναι το πιο ραφηναρισμένο mainstream dct. Οπότε μένει η υποκειμενικότητα της εμφάνισης μέσα έξω.
-
Πιο συμφέρουσα μου φαίνεται η limited
Με επιπλέον 1700€ σου δίνει:Σκούρα κρύσταλλα (privacy glass)
Πλήρως διαμορφώσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3'
Αυτόματος 3-ζωνικός κλιματισμός (οδηγού - συνοδηγού - πίσω επιβατών) με λειτουργία αποθάμβωσης
Ρυθμιζόμενοι αεραγωγοί πίσω επιβατών (στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας)
Μοχλός εύκολης ανάκλισης πίσω καθισμάτων από το χώρο αποσκευών
Θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός
Θερμαινόμενο τιμόνι
Επένδυση καθισμάτων από συνδυασμό υφάσματος/δέρματος
'Πακέτο Soft Touch: Αναβαθμισμένες επενδύσεις θυρών και ταμπλό με συνδυασμό υφάσματος & δέρματος, διακοσμητικά εξώρραφα, διακόπτες παραθύρων με glossy black φινίρισμα'
Aτμοσφαιρικός εσωτερικός φωτισμός (Mood Lamp)
Smart Cruise Control: Έξυπνος Ρυθμιστής Tαχύτητας με λειτουργία Stop & Go (0-160km/h) (μόνο σε DCT)
.
.Δεν βλέπω κάποια έκδοση να έχει στάνταρ την ηλεκτρική πίσω πόρτα.
-
Αν βάλουμε στην εξίσωση την R-line του Tig, η οποία φέρει σπορ ανάρτηση και progressive steering, το βλέπω πολύ δύσκολο για ένα όχημα το οποίο ήδη έπασχε preF/L από πλεύσεις. Μακάρι να το έσφιξαν λίγο ή να φέρει σπορ ανάρτηση το N-line.
Εκτός λοιπόν της θεωρητικά καλύτερης αξιοπιστίας δεν βλέπω προφανή υπέροχη του Tuscon. Πιο καλή κύλιση να έχει δύσκολο. Πιο αθόρυβο να είναι (πλέον με τα νέα ηχομονωτικά κρύσταλλα από life more και άνω) απίθανο. Μικρότερες κλήσεις επίσης δεν παίζει εκτός αν είπαμε έχει πιο σφιχτή ανάρτηση το N-line. Εξοπλιστικά είναι πάνω κάτω τα ίδια (θερμαινόμενο τιμόνι εμπρός καθίσματα στερείται το Tig). Επιδόσεις καταναλώσεις χώρους παρόμοιους θα έχουν, τιμόνι με μέτρια αίσθηση αμφοτερα έχουν. Το dsg του Tig είναι το πιο ραφηναρισμένο mainstream dct. Οπότε μένει η υποκειμενικότητα της εμφάνισης μέσα έξω.
Όσον αφορά το τιμόνι, οι τρεις τελευταίες εκδόσεις έχουν διαφορετική κρεμαγιέρα σε σχέση με την 1η (στο δικό μου είναι σαν της 1ης του FL). Είδωμεν για την αίσθηση της καινούριας…
-
Μακάρι παιδιά, μακάρι. Το λέω ειλικρινά. Βαρέθηκα να βλέπω ως σοβαρή επιλογή το Tig. Enough is enough με τον VAG, να ζήσω και κάτι άλλο ίσως εκτός Ευρώπης. Μακάρι να έφτιαξαν τιμόνι, αναρτήσεις και λίγο ηχομόνωση.
Η N-line εκτός στιλιστικών παρεμβάσεων και 19" διαφέρει σε τίποτα ουσιαστικό από την limited. Σαν να καταλαβαίνω μόνο την αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων ως διαφορά...
-
Δεν είπα ότι είναι καλύτερο από R-line, αλλά συγκρίσιμο, όπως κ το esprit line είναι οι κορυφαίες sport εκδόσεις με διαφορετικούς προφυλακτήρες και άλλες αισθητικής φύσεως βελτιώσεις, Αλκαντάρα κτλ...
Προσωπικά θα προτιμούσα Tiguan R-line, αλλά όταν μιλάμε για πωλήσεις, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι στοιχίζει 5-7000€ (dst - μηχανικό) παραπάνω.Το Austral esprit έχει 40000€ με αυτόματο και δεν περπατάει σε ταξινομήσεις, όπως και το QQ techna+
-
Μακάρι παιδιά, μακάρι. Το λέω ειλικρινά. Βαρέθηκα να βλέπω ως σοβαρή επιλογή το Tig. Enough is enough με τον VAG, να ζήσω και κάτι άλλο ίσως εκτός Ευρώπης. Μακάρι να έφτιαξαν τιμόνι, αναρτήσεις και λίγο ηχομόνωση.
Η N-line εκτός στιλιστικών παρεμβάσεων και 19" διαφέρει σε τίποτα ουσιαστικό από την limited. Σαν να καταλαβαίνω μόνο την αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων ως διαφορά...
Πλήρη φώτα LED πίσω
Πίσω φως ομίχλης LED
Διαφορετικές επενδύσεις και σπορ τιμόνιHyundai Smart Sense HBA - Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων
Έχουν όλες οι εκδόσεις -
Πλήρη φώτα LED πίσω
Πίσω φως ομίχλης LED
Διαφορετικές επενδύσεις και σπορ τιμόνιHyundai Smart Sense HBA - Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων
Έχουν όλες οι εκδόσειςΆρα με τα δικά μου κριτήρια μόνο limited και γλιτώνω και τις 19". Ευχαριστώ.
-
Πλήρη φώτα LED πίσω
Πίσω φως ομίχλης LED
Έχουν όλες οι εκδόσειςΆρα με τα δικά μου κριτήρια μόνο limited και γλιτώνω και τις 19". Ευχαριστώ.
Από κινητήρα ποιον κοιτάζεις;
-
@tkin73 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Από κινητήρα ποιον κοιτάζεις;
Τον κλασικό 160ps mh βενζίνη. Δεν κάνει για εμένα ο diesel κάνω μικρές αποστάσεις και λίγα χιλιόμετρα ανά έτος, τα phev δεν έχουν ουσία ενώ hev θα εμπιστευόμουν μόνο Toyota η οποία δεν έχει όχημα να με ενδιαφέρει.
-
This post is deleted! -
Πλήρη φώτα LED πίσω
Πίσω φως ομίχλης LED
Οι φυσιολογικοί άνθρωποι θα έχουν το δίλημμα Premium και παίρνω όσο περισσότερο αυτοκίνητο μπορώ ή + 3700€ Distinctive και τα παίρνω όλα.
Εγώ έχω "ανώμαλη" σύζυγο (γυναίκα), της αρέσουν όλες οι -line εκδόσεις. Παλαιότερα είχαμε Astra OPC Line.Άσχετο. Το Tiguan πρέπει να πούλησε περισσότερα R line παρά Life 🧬
-
Φαντάζομαι όλα τα ρούχα σας είναι liná;;;;
Hyundai Tucson NX4 (2020)