-
Αν απομονώσεις τον ήχο και φανταστείς για τι αμάξι μιλάει, θα φανταστείς κάτι σε κράμα Macan και Grecale.
-
Για να μην φανεί γραφικός, μια μέρα νωρίτερα ανέβασε και ένα ανταγωνιστικό μοντέλο των ΤΟΥΟΤΑ:
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Αλήθεια έχει στάνταρ το ηλεκτρικό πορτ μπαγκαζ;
Το ρωτάω γιατί είναι τελικά ψιλό άβολο και προσωπικά θα προτιμούσα τις 360 κάμερεςΜόνο η Lounge. Για εμένα απαραίτητο...θα ήθελα να το έχουν όλα μου τα αυτοκίνητα. Από τα πιο χρήσιμα έξτρα, ειδικά σε SUV.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Αλήθεια έχει στάνταρ το ηλεκτρικό πορτ μπαγκαζ;
Το ρωτάω γιατί είναι τελικά ψιλό άβολο και προσωπικά θα προτιμούσα τις 360 κάμερεςΜόνο η Lounge. Για εμένα απαραίτητο...θα ήθελα να το έχουν όλα μου τα αυτοκίνητα. Από τα πιο χρήσιμα έξτρα, ειδικά σε SUV.
Αρα θα ειναι απο αυτο που ανοιγει με το πόδι;
Για εμενα είναι αβολο γιατι θελει δυναμη για να σταματήσει... Με το απλό πριν απλά ανοιγα μια χαραμαδα σε στενό σημειο και επαιρνα ή εβαζα κατι.. με το ηλεκτρικό κανει του κεφαλιού του και γίνεται ανετα ζημιά!
-
Το οδήγησα, ένα τέταρτο μη φανταστείτε. Γενική αίσθηση φοβερή για όποιον θέλει σ-σουβ (ορατότητα παντού, μεγάλοι καθρέφτες εξωτερικοι), δυστυχώς επιμένω να θέλω να είμαι χαμηλά. Επιβεβαίωσα το ανοιγμα της πίσω πόρτας όπου είναι πολύ άνετο (οχι σαν το χατσ). Επίσης το σύγκρινα με το C-HR διπλα διπλα, καμία σχέση η άνεση πίσω πρώτον για να μπεις και να βγείς οπου στο CHR σκύβεις και το πλαίσιο των παραθύρων είναι στο ύψος των ματιών σου. Το λέω επειδή ειπώθηκε οτι έχουν την ίδια αίσθηση πίσω, σε καμία περίπτωση κατα την άποψη μου. Στη κορόλα μπαίνεις αεροπορία και χωρίς να προσέξεις μη χτυπήσεις το κεφάλι σου. Αισθητήρες γυρω γύρω έχεις μόνο στη lounge(αυτή δοκίμασα). Πορτ παγκάζ ειδικά χωρίς εταζέρα η οποία είναι συρταρωτή είναι επαρκέστατο (4χ2) και τέλος...''γκάζια''! Με 65 χιλιόμετρα ηταν το αμάξι και σε εντυπωσίαζε η γραμμική πολύ γρήγορη επιτάχυνση. Θόρυβος δεν με ενόχλησε, ίσα ίσα ωραίο είναι να ακούς μοτεράκι ρε παιδιά, πόσο τους έμεινε άλλωστε. Να ανεβάσω το μπάτζετ να πάω σε αυτό δεν το ψήνω αλλά με βασανίζει πλέον ακόμα πιο πολύ το δίλημμα ανάμεσα σε 140 και 200 άλογα στη χατσμπακ. Θα περιμένω τις τιμές επίσημα.
-
@ektoras said in Toyota Corolla Cross:
Για να μην φανεί γραφικός, μια μέρα νωρίτερα ανέβασε και ένα ανταγωνιστικό μοντέλο των ΤΟΥΟΤΑ:
Εν τω μεταξύ, γράφει ότι ξεκινά από 31.500 !! κι ένας σχολιαστής από κάτω του λέει ότι είναι λάθος και λέει έτσι μου είπαν,ρωτήστε μήπως τρέχει κάποια προσφορά!
Ναι,έκπτωση 2.300 ευρώ από τον Σ...
Παντελώς άσχετος ο τύπος...Edit: Το διόρθωσε,αν και το σχόλιο εκείνου που του έλεγε ότι κάνει λάθος έχει μείνει.Πάντως ,ούτε όταν πρωτολανσαρίστηκε το Δεκέμβριο, δεν ξεκίναγε από 31.500€. Που το βρήκε,απορώ...
-
@panormus772 said in Toyota Corolla Cross:
@ektoras said in Toyota Corolla Cross:
Εν τω μεταξύ, γράφει ότι ξεκινά από 31.500 !! κι ένας σχολιαστής από κάτω του λέει ότι είναι λάθος και λέει έτσι μου είπαν,ρωτήστε μήπως τρέχει κάποια προσφορά!
Ναι,έκπτωση 2.300 ευρώ από τον Σ...
Παντελώς άσχετος ο τύπος...Edit: Το διόρθωσε,αν και το σχόλιο εκείνου που του έλεγε ότι κάνει λάθος έχει μείνει.Πάντως ,ούτε όταν πρωτολανσαρίστηκε το Δεκέμβριο, δεν ξεκίναγε από 31.500€. Που το βρήκε,απορώ...
Από το Corolla Cross, έμμεση διαφήμιση...
-
Για εμενα είναι αβολο γιατι θελει δυναμη για να σταματήσει... Με το απλό πριν απλά ανοιγα μια χαραμαδα σε στενό σημειο και επαιρνα ή εβαζα κατι.. με το ηλεκτρικό κανει του κεφαλιού του και γίνεται ανετα ζημιά!
Με μια χαραμάδα δεν παίρνεις τίποτα!! Επίσης ρυθμίζεται το άνοιγμα, πόσο θες να ανοίγει πανευκολα. Από τα πιο χρήσιμα στοιχεία εξοπλισμού, για εμένα ΟΛΑ τα SUV έπρεπε να έχουν ηελκτρικό άνοιγμα πόρτας πορτ-μπαγκαζ, όπως έχουν ηελκτρικά παράθυρα. Είμαστε 2022 και ακόμα παλεύουμε με τις μ@λακίες!!
ΥΓ: το πόδι δεν με νοιάζει, μπούρδα είναι....αρκεί να ανοίγει από το τηλεκοντρόλ.
-
Ναι αλλά αν κουβαλάς και δεν έχεις το κοντρόλ στα χέρια δεν είναι καλύτερα να ανοίγει με το πόδι ?
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
ΥΓ: το πόδι δεν με νοιάζει, μπούρδα είναι....αρκεί να ανοίγει από το τηλεκοντρόλ.
Φάνη, ίσα-ίσα που το άνοιγμα με το πόδι κάνει τη διαφορά.Αν είσαι με πράγματα και στα δύο χέρια δε χρειάζεται να αφήσεις το ένα κάπου.Αλλιώς ή κουμπί στο τηλεκοντρολ ή κουμπί στην πόρτα του πορτμπαγκάζ το ίδιο,πρέπει να ελευθερώσεις ένα χέρι.
-
@yem said in Toyota Corolla Cross:
Ναι αλλά αν κουβαλάς και δεν έχεις το κοντρόλ στα χέρια δεν είναι καλύτερα να ανοίγει με το πόδι ?
- Δεν χρειάζεται στο χέρι, αρκεί στην τσέπη (έτσι κάνω πάντα, χρόνια τώρα).
- Ναι καλύτερο το πόδι όταν δουλεύει σωστά...επειδή λοιπόν πολύ συχνά δεν δουλέυει σωστά καλύτερα με το τηλεκοντρόλ.
- Με το τηλεκοντρόλ ανοίγει από μακριά και μόλις φτάσεις με τα ψώνια τα αφήνεις. Με το πόδι τα κρατάς περισσότερη ώρα μέχρι να βρεις το σωστό σημείο και να ανοίξει και η πόρτα.
@panormus772 : τα έγραψα πιο πάνω. Για εμένα απείρως ευκολότερο το τηλεκοντρόλ, αρκεί να ανοίγει αυτόματα. Πλησιάζω και πατάω το κουμπί από την τσέπη (χωρίς να αφήσω πράγματα, κανένα χέρι δεν ελευθερώνω εύκολο ειναι) και μόλις φτάσω στο αμάξι η πόρτα είναι ανοιχτή και με περιμένει!
-
Βάζετε τουλάχιστον τα σωστά τα βίντεο παρουσίασης!
Πόσο δίκιο έχει το γατί...
τόσο ντεκαυλε η μάρκα, που μέχρι κι αυτή "ντύθηκε" για να την παρουσιάσει...Καμία σχέση π.χ. με Μάζντα...
-
Λοιπόν, είδα το κκ πλάτη με πλάτη με το CH-R. Οι χώροι στο πίσω κάθισμα του κκ είναι καλύτεροι. Ρύθμισα το μπροστά κάθισμα και κάθισα πίσω, στο κκ έχω μετρημένα 3-4 εκ. περισσότερο αέρα από το ch-r. Επίσης, απλώνοντας τα πόδια και βάζοντας τα παπούτσια κάτω από το μπροστινό κάθισμα, στο κκ τα πόδια μου έβρισκαν στο καλάμι σε σημείο ψηλότερο από το ch-r, και εδώ υπεροχή.
Eπίσης, το κατώφλι εισόδου στο κκ είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το άλλο, διευκολύνοντας έστω και λίγο την είσοδο του ποδιού.
Επίσης, το πίσω κάθισμα του κκ είναι πιο αφρώδες από το άλλο το οποίο είναι λίγο σκληρότερο. Χώρια την πίσω πόρτα του ch-r που όταν την κλείσεις είσαι στον τάφο του ινδού.
Απορώ με όσους βρήκαν όμοιους τους χώρους, είναι σαφώς καλύτερα πίσω στο κκ απ' ότι στο ch-r. Ξαναδείτε το ήρεμα εγώ το τσεκάρισα δις σήμερα το πρωί με την ησυχία μου ενώ περίμενα κάτι για το πρίους.
Για το πορτπαγκάζ τώρα: Στο κκ κάνει κρα ότι το εσωτερικό ύψος από το δάπεδο μέχρι την εταζέρα είναι αισθητά μεγαλύτερο, άρα τα 60-70 λίτρα που λέει ότι έχει παραπάνω είναι ρεαλιστικά.
Τα 2.000 κυβικά για μένα είναι σπάω το ντίλ. Σε όσους έχουν ενθουσιαστεί, θα έλεγα να ρωτήσουν ειλικρινά τον εαυτό τους αν πραγματικά χρειάζονται τα 200 αλόγατα και αν μπορούν να παντρευτούν ένα τέτοιο ιχ. Αλλιώς, ψάξτε για κάτι άλλο, ή περιμένετε το 1.800, γιατί τις συνέπειες μιας λανθασμένης απόφασης σε βάθος χρόνου θα τις λουστείτε με ούλτρεξ.
Τέλος, το αμάξι θα θερίσει παρά. 4 στους 5 που μπήκαν το πρωί στην έκθεση ρώταγαν γι' αυτό, έχει γίνει ντόρος. -
Ε βέβαια θα θερίσει.
Επιτελους μετά από παρα πολλά χρονια βγάζει η Τογιότα suv στην κατηγορία που όλοι οι Έλληνες θέλουν και μπορούν να πάρουν αμάξι. Το chr ήταν πολύ ειδικό αμάξι αλλά επειδή είναι Τογιότα πούλησε και αυτό αρκετά. Οι Έλληνες θα αγόραζαν δυνητικά όλοι Τογιότα αν είχε αμάξια για κάθε γούστο.
Αν είχε κάτι σε αυτή την κατηγορία αφού το ραβ εχρι γίνει μαούνα πια προσωπικά ούτε κασκαι ούτε bmw θα είχα δοκιμάσει.
Θα κόψει από Γάλλους και Γερμανούς θα κόψει και από το Yaris cross.Από τη μια το νταβατζιλίκι του φορου πολυτελείας και ο κίνδυνος να στο φορμάρουν οποτεδήποτε μελλοντικά (έτσι μου απαλλοτρίωσαν οι αλήτες μια αμαξάρα όπως το rav4) από την άλλη η τιμή και η διαθεσιμότητα του σε σχέση ειδικά με το ποσο αναμονή έχουν τα αλλα.
-
Ο κουμπαρος μενει πισω απο την Πολις Κηφισιας και επειδη ειχα δει οτι εχει Lounge ειπαμε με τη γυναικα μου να περασουμε 8 παρα, δηλ λιγο πριν κλεισουν, να ριξουμε μια ματια...η εικονα ηταν αυτη
Πανω απο 10 ατομα γυρω απ το αυτοκινητο. 3 οικογενειες κι αλλη μια εμεις 4. Στα χασομερια. Κι υστερα συζηταμε για 2λτ και παντρειες. Δυστυχως θα βρωμισει ο τοπος.
Κατα τα αλλα τεραστια διαφορα η ηλιοροφη. Δινει αλλο αερα στο αμαξι οταν εισαι μεσα. Επισης επιβεβαιωσα ξανα την πολυ πολυ μετρια ποιοτητα μεσα. Εχει καποια απαραδεκτα σημεια οπως πχ αυτο
Μιλαμε και πλαστικο και συναρμογη Accent 90s.
Α δεν μου αρεσε καθολου και η επενδυση των καθισματων. Δεν κολλανε καθολου μεταξυ τους τα δυο υλικα ουτε σαν χρωματα ουτε σαν υφη ουτε σαν οψη.
-
Λογικά είναι πλαστικό το οποίο βγαίνει με σκοπό την επισκευή της μπαταρίας αν χρειαστεί.
-
Σε ολα τα αμαξια εκει πλαστικο ειναι και βγαινει. Υπαρχει εκει απλα για να ντυνει το footwell και να καλυπτει καλωδιωσεις. Πλαστικο απο πλαστικο διαφερει βεβαια οπως διαφερει και ο τροπος που εφαρμοζουν μεταξυ τους τα κομματια. Πχ στο Σεατ ολα αυτα τα πλαστικα τα χω βγαλει-βαλει 500 φορες και δεν εχουν αποκτησει ουτε ανοχες ουτε τπτ. Αυτο εκτος απο υλικο playmobil ειναι και εντελως στον αερα.
-
Αγοράζεις power train, πλαίσιο και ανάρτηση. Στην καμπίνα αν είναι έτσι όπως τα λες τότε όντως είναι ενα απλό αυτοκίνητο, έτσι πρέπει να το δεις, και μάλλον το έχεις κάνει για να το επιλέξεις.
-
Θα ηθελα να επισημάνω τρία πράγματα, (τα δύο τα ήξερα) και να ρωτήσω παράλληλα πόσο και εάν αυτά, μπορούν να αυξήσουν το τελικό κοστος σε μια γραμμή παραγωγής τέτοιας κλίμακας.
Σκληρό πλαστικό στο πάνω μέρος του ταμπλό.Μιλαμε για το ίδιο ταμπλό με το hatcback έτσι, ίδιο καλούπι.
Δεν υπάρχει κάλυμμα στο εσωτερικό τμήμα των θυρών και φαίνεται το εξωτερικό χρώμα.
Και τρίτο, δεν το γνώριζα, ο τεμπέλης δεν πάει μπρος/πίσω.
Μικρές λεπτομέρειες οι οποίες δεν κάνουν την διαφορά, αλλά με κάνουν να ρωτήσω γιατί?
Δηλαδή τι?
Αυτά ισχυροποιουν τον off road χαρακτήρα του αυτοκινήτου...το οποίο 9 στις 10 που θα μυρίσει χώμα θα ειναι χώμα καλύτερα στρωμένο και από άσφαλτο.Αυτό που είδα και με ικανοποίησε ήταν το κομμάτι με την εξάτμιση ( σωλήνα-τελικο καζανακι), ευτυχώς δεν φαίνεται άσχημο και τόσο υπερβολικο όπως φαινόταν στον διαμορφωτή.
Γενικως το αμάξι είναι μεγάλο τόσο όσο, δεν σε τρομάζει για χρήση πόλης και οι χώροι είναι για εμένα στο 1.85 πολύ ικανοποιητικοι.
-
Φαανηηηη πες τους ότι το ΨΨ είναι αμάξι με ποιότητα άνω του μέσου όρου corolla γαρ. Δεν είναι κατάσταση αυτή...
Όπως τα λέει ο Lap είναι, μας πουλάνε κινητήρα και κιβώτιο τα άλλα τα βλέπω να σκορπάνε. Στον Ρελλα θα πάμε να ραφτουμε.
Toyota Corolla Cross