-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως για την ιστορία (και δεν ξέρω πως το κατάφεραν αυτό...χαχαχα!!) η Κοόρλα μου ειναι πιο ποιοτική από την Κρος, παρόλο που το εσωτερικό είναι ολόϊδιο!!
Δεν ισχύει αυτό γιατί το εσωτερικό είναι carry over. Τα υλικά και η συναρμογή είναι ίδια. Το Κορόλλα απλά έχει κάποιες "ευκολίες" παραπάνω όπως πχ τα φωτιζόμενα κουμπιά. Οπότε πιο προσεγμένο στις λεπτομέρειες ίσως, πιο ποιοτικό όμως είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να χαρακτηριστεί.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως για την ιστορία (και δεν ξέρω πως το κατάφεραν αυτό...χαχαχα!!) η Κοόρλα μου ειναι πιο ποιοτική από την Κρος, παρόλο που το εσωτερικό είναι ολόϊδιο!!
Δεν ισχύει αυτό γιατί το εσωτερικό είναι carry over. Τα υλικά και η συναρμογή είναι ίδια. Το Κορόλλα απλά έχει κάποιες "ευκολίες" παραπάνω όπως πχ τα φωτιζόμενα κουμπιά. Οπότε πιο προσεγμένο στις λεπτομέρειες ίσως, πιο ποιοτικό όμως είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να χαρακτηριστεί.
Η κορολα έχει μαλακό πλαστικό στα 2/3 του ταμπλό ενώ η κρος οχι αυτό εννοούσε ο Φάνης υποθέτω.
-
Μ' αυτή τη λογική το ΨΨ έχει επένδυση δερματίνης στις πόρτες που δεν έχει το Κορόλλα και άρα μαλακό υλικό σε σημεία που έχει επαφή ο χρήστης. Τέσπα τενεκέδες είναι και τα δύο μέσα. Τουλάχιστον δε βγάζουν τριγμούς. Κάτι είναι κι αυτό.
Το Κορόλλα το χει ως εταιρικό ο ένας κουμπάρος μου σε υπερσπάνια έκδοση 1.2Τ και έχουμε κάνει πολλές φορές το back to back.
-
Δεν ισχύει αυτό γιατί το εσωτερικό είναι carry over. Τα υλικά και η συναρμογή είναι ίδια.
@izz said in Toyota Corolla Cross:
Η κορολα έχει μαλακό πλαστικό στα 2/3 του ταμπλό ενώ η κρος οχι αυτό εννοούσε ο Φάνης υποθέτω.
Αυτό. Είναι ίδιο σε σχεδίαση, αλλά διαφορετικά υλικά. Για παράδειγμα χτυπάς το πάνω μέρος του ταμπλό και είναι κούφιο στο CC ενώ στην HB δεν είναι. Τέτοιες διαφορές.
-
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, με το κορόλα hatchback 1,8 δεν μπορώ να πω ότι θυμάμαι που ακριβώς είχε σκληρό πλαστικό, εκείνο που θυμάμαι όμως είναι ότι δεν είχα κανέναν θόρυβο και τριγμό παρά μόνο από τα ανοιχτά παράθυρα στα τζάμια σε κάποιο επίπεδο τους, περίπου στα 2/3 όταν τα άνοιγα, πράγμα που το παρατήρησα ακόμα και σε πολύ πιο πολυτελή αυτοκίνητα.
ΟΜΩΣ, πήγα στο συνεργείο μόνο 3 φορές στα τρία χρόνια για τα απαραίτητα σέρβις και από τον δεύτερο χρόνο και μετά ούτε καν τα λάδια και το αντιψυκτικό κοίταξα ποτέ, τόση σιγουριά μου έδινε το αυτοκίνητο σε ότι αφορά την αξιοπιστία του..!!
Νομίζω πως όποιος θέλει να ψάχνει πόσο αφρώδες είναι το υλικό π.χ. επάνω στο ταμπλώ, θα πρέπει να κοιτάξει άλλο αυτοκίνητο. -
Από αμαξάρα σε αμαξάρα το πας.
-
Από αμαξάρα σε αμαξάρα το πας.
Συγνώμη, με όλο το σεβασμό. Σε διαβάζω καιρό και κράζεις κάθε αμάξι που σχολιάζεις (ακόμα και αυτά που αγοράζεις). Όλα τα θεωρείς χρεπια. Έχεις κεράσει σκατό όλη την αυτοκινητοβιομηχανία!
Λοιπόν, είμαι "όλος αυτιά". Πρότεινε μου οικογενειακά suv (έχω βρέφος και αν καταφέρουμε θα πάμε για 2ο) γύρω στα 40k. Όχι leasing, plugin, diesel, 2L+ και σκληρό off-roader.
Αν φλερτάρει με τα 40k ή είναι λίγο επάνω θέλω σε κάποιον τομέα να είναι ξεχωριστό/κορυφαίο, ώστε να δικαιολογήσει την τιμή του. Αρα πχ όχι το υπερτιμημένο Q3 sportsback και ας το γουστάρω πολύ εμφανισιακά (μαύρο μόνο).
-
Nissan QQ Hev ????
Σε ποιότητα κύλισης είναι κορυφαίο, στα άλλα πολύ πάνω από το μέσο όρο όχι όμως και σούπερ τρουπερ.
Γενικά ένα πολύ καλό σύνολο
-
Κράζω γιατί θέλω να είμαι αντικειμενικός και σιχαίνομαι το λιβάνισμα που κάνουν οι περισσότεροι στα χρέπια που αγοράζουν. Επίσης έχω πολύ διαφορετικά κριτήρια από το 95% των αγοραστών εκεί έξω και όσο κι αν προσπαθώ να εναρμονίζομαι με τη μάζα, αναγκαστικά μπαίνει και το προσωπικό στα γραφόμενά μου. Συν του ότι έχω το κακό συνήθειο να είμαι χομπίστας με τα αυτοκίνητα και τους συμπεριφέρομαι αναλόγως. Λύνω, δένω, σκαλίζω, ακολουθώ φόρουμ και διάφορους ομοϊδεάτες κτλ και πιθανότατα βλέπω πίσω από αυτά που βλέπει η συντρηπτική πλειοψηφία.
Πχ στο ερώτημα που θέτεις: γιατί όχι 2λτ? (με όλο το σεβασμό) θα σου πέσει ο κώλος να πληρώσεις 36,6€ το μήνα όταν ήδη ψάχνεις για αυτοκίνητο αξίας 40+?
Προσωπικά στα 40Κ και με τα δεδομένα που αναφέρεις θα κοίταγα 3008, Kodiac, Qashqai, Tuscon/Sportage ή κάτι σε πολύ ελαφρώς μεταχειρισμένο Χ1 ή Tonale.
Q3, GLA είναι σκουπίδια. ΨΨ καλό χρυσό αλλά σε κουράζει η φθήνια του και η αδιαφορία που βγάζει.
A και το Austral φαίνεται ενδιαφέρον όπως τα περισσότερα προσφατα Renault αλλά δεν έχω προσωπική άποψη.
-
Πες το αλλιώς.......
Λεφτά.
Να δεις εγώ με λεφτά τι χόμπυ θα είχα και τι αυτοκίνητα θα οδηγούσα
Ένα ariel atom θα ήταν σίγουρα στο γκαράζ μου.
Αλλά δεν έχω γκαράζ. Ξεκινώ από αυτό.
Υ.γ Σίγουρα και ένα multipla
-
Καμία σχέση και δεν καταλαβαίνω γιατί να προκύπτει τέτοιος συνειρμός. Σε άλλα τοπικά ψειρίζω τη μαϊμού ακριβώς γιατί δεν έχω τα λεφτά να είμαι αδιάφορος και να πλουτίζει εις βάρος μου ο κάθε τυχαίος αντιπρόσωπος/συνεργειατζής κτλ. Απλά αυτό που άλλοι βλέπουν ως αναγκαίο κακό, εγώ το βλέπω σα χόμπυ και άρα κατευθύνω ένα όποιο budget προς τα εκεί. Άλλος μπορεί να τα τρώει σε κορίτσια ή στο Κίνο!
-
Sugar daddies το λένε.
-
Κράζω γιατί θέλω να είμαι αντικειμενικός και σιχαίνομαι το λιβάνισμα που κάνουν οι περισσότεροι στα χρέπια που αγοράζουν. Επίσης έχω πολύ διαφορετικά κριτήρια από το 95% των αγοραστών εκεί έξω και όσο κι αν προσπαθώ να εναρμονίζομαι με τη μάζα, αναγκαστικά μπαίνει και το προσωπικό στα γραφόμενά μου. Συν του ότι έχω το κακό συνήθειο να είμαι χομπίστας με τα αυτοκίνητα και τους συμπεριφέρομαι αναλόγως. Λύνω, δένω, σκαλίζω, ακολουθώ φόρουμ και διάφορους ομοϊδεάτες κτλ και πιθανότατα βλέπω πίσω από αυτά που βλέπει η συντρηπτική πλειοψηφία.
Πχ στο ερώτημα που θέτεις: γιατί όχι 2λτ? (με όλο το σεβασμό) θα σου πέσει ο κώλος να πληρώσεις 36,6€ το μήνα όταν ήδη ψάχνεις για αυτοκίνητο αξίας 40+?
Προσωπικά στα 40Κ και με τα δεδομένα που αναφέρεις θα κοίταγα 3008, Kodiac, Qashqai, Tuscon/Sportage ή κάτι σε πολύ ελαφρώς μεταχειρισμένο Χ1 ή Tonale.
Q3, GLA είναι σκουπίδια. ΨΨ καλό χρυσό αλλά σε κουράζει η φθήνια του και η αδιαφορία που βγάζει.
A και το Austral φαίνεται ενδιαφέρον όπως τα περισσότερα προσφατα Renault αλλά δεν έχω προσωπική άποψη.
mazda
-
Μιεχ. Συμπαθητικά αλλά ως εκεί. Δε θα πήγαινα ποτέ ταμείο για ένα. Δηλαδή με πήγε ταμείο η Τουότα και εμμέσως η Ford και η Mazda ούτε απ' έξω δε με τραβάει να περάσω.
Δεν ξεχνώ βέβαια το κόκκινο RX7 FD που είχε για κάνα μήνα ο πατέρας μου πριν καμιά 25αριά χρόνια αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
-
-
-
Εχω ακούσει (όχι από βενζινάδικο) ότι οι βενζίνες είναι στο κατώτερο όριο οκτανίων που ορίζει ο νομοσ. δλδ η ονομαστική 95αρα είναι από 92 έως 95 και αντίστοιχα η 98αρα από 95 έως 98. Συνεπώς είναι καλύτερα να βάζεις 98αρα ονομαστικά για να είσαι στην χειρότερη περίπτωση σε 95+. Έχετε ακούσει γνωρίζεται κάτι;
Προσωπικά βάζω shell 98αρα βενζίνη εδώ και μια 3ετια και στα 2 αυτοκίνητα. Στο CC δεν έχω καταλάβει κάποια διαφορά και ας έχω κάνει 36.000 σε 11 μήνες. Στο συμβατικό 10ετιας έκανε όμως μεγάλη διαφορά. Οι φτηνές 95αρες ως τζούφιες καίγονταν γρήγορα, και ίσως δίνουν απάντηση σε φήμες για φτηνά βενζινάδικα του τύπου «αυτός κλέβει στην μανικα» . Απλά έχουν χαμηλή ποιότητα βενζίνης.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Εχω ακούσει (όχι από βενζινάδικο) ότι οι βενζίνες είναι στο κατώτερο όριο οκτανίων που ορίζει ο νομοσ. δλδ η ονομαστική 95αρα είναι από 92 έως 95 και αντίστοιχα η 98αρα από 95 έως 98. Συνεπώς είναι καλύτερα να βάζεις 98αρα ονομαστικά για να είσαι στην χειρότερη περίπτωση σε 95+. Έχετε ακούσει γνωρίζεται κάτι;
Προσωπικά βάζω shell 98αρα βενζίνη εδώ και μια 3ετια και στα 2 αυτοκίνητα. Στο CC δεν έχω καταλάβει κάποια διαφορά και ας έχω κάνει 36.000 σε 11 μήνες. Στο συμβατικό 10ετιας έκανε όμως μεγάλη διαφορά. Οι φτηνές 95αρες ως τζούφιες καίγονταν γρήγορα, και ίσως δίνουν απάντηση σε φήμες για φτηνά βενζινάδικα του τύπου «αυτός κλέβει στην μανικα» . Απλά έχουν χαμηλή ποιότητα βενζίνης.
Φίλε μου αυτό που γράφεις δεν ισχύει..
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Ζητά από περιέργεια να δεις τον νόμο, έτσι να δούμε τι θα πει, γιατί το ευρωπαϊκό standard για την βενζίνη λέει min 95 οκτάνια (RON).
-
Ακριβώς η τιμή οκτανίων που αναγράφεται ανά καύσιμο είναι η ελάχιστη αν βρεθεί σε έλεγχο κάτω από αυτό τότε θεωρείται νοθευμένο καύσιμο κατάσχεται και επιβάλλονται και οι λοιπές κυρώσεις
Toyota Corolla Cross