-
@dimitrioskosmas said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ και για τα υπόλοιπα ρε παιδιά...!!!
Κατανάλωση ,χώρους , τιμή, σέρβις, κ.λπ....κ.λπ.....
Εντάξει πιο ποιοτικό από το κκ το cx30 δεκτό, έχει καλύτερα πλαστικά..!!
Ο σχεδιασμός του όμως είναι πιο παλιοκαιρίσιος ακόμα και από το συντηρητικό κκ. αν και περί αισθητικής.......
Στο υβριδικό σύστημα τι κάνει, είναι ολίγον..??!!
Πόσο καίει το δίλιτρο..??
Τέλη..?? Ρύποι..?? ΚΑΙ φόρος πολυτελείας..??!!
Άμα είσαι πάνω από 1,80-85 χωράει άνθρωπος πίσω σου..??!!
Πόσο κάνει το αυτόματο 4Χ4 , μήπως ξεκινάει από 40 χιλιάρικα..??!!
Μη ντρέπεστε γράψτε τα κι αυτά...!!!
Πας για τα 35 του υβριδικού κκ. ή δίνεις 40000 στο cx30..??!!ολα καλα και ωραια, αλλα σχεδιαστικα το cc είναι 20 χρόνια πίσω, συνταξιουχος ΙΚΑ που λεει και ο γατος
Θα συμφωνήσω και εγώ για το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Θα μπορούσαν να είχαν λιγο παραπάνω φαντασία αλλά πιστεύω ότι εκεί στην Toyota πλην του chr δεν ασχολούνται καθόλου με τον σχεδιασμο. Κρίμα πολύ κρίμα. Εμένα η μούρη μου αρέσει. Όλα είναι υποκειμενικά. Πιστεύω πως η Toyota το έχει δει Apple φάση. Σου λέει σου δινω ένα κινητήριο σύνολο που είναι έργο τέχνης αλλά σε ξενερωνω με την εμφάνιση μου. Το iPhone δεν είναι όλα ίδια εδώ και πόσα χρόνια; Γιατί τα παίρνουμε ( και εγώ είμαι σε αυτή την κατηγορία);;; Γιατί όπως και να το κάνουμε το λειτουργικό του δεν το φτάνει κανένα.Ετσι κρατεί και η Toyota δυστηχως.Οι περισσότεροι παίρνουν Toyota αλλιώς δεν θα ήταν νο1
-
Ο ένας εξελίσσει τα θερμικά μοτέρ ακόμα κι ο άλλος είναι ο κορυφαίος της υβριδικής τεχνολογίας...!!!
Ο ένας βελτιώνει το e-cvt και το κάνει ηλεκτρικό και βελούδινο στη λετουργία, κι ο άλλος ασχολείται με αυτόματο εξατάχυτο...!!!
Κάποιοι επιμένουν και θεωρούν ποιοτικότερο αυτοκίνητο το cx30 από το κκ, επειδή έχει καλύτερα πλαστικά, ας το δεχθούμε και όχι για όλα τα υπόλοιπα...!!
Απόψεις, εσείς που το υπερασπίζεστε ,έχετε όλοι Μάζντα και το ξέρετε τόσο καλά..??!!
Τογιότα, πρώτη παγκοσμίως σε πωλήσεις για 5η συνεχόμενη χρονιά το 2024 με 10,8 μύρια αυτοκίνητα , ειδικά χάρη εν μέρει στα υβριδικά στις ΗΠΑ, τεράστια αγορά...!!!
Η Μάζντα πούλησε στην Ελλάδα το 2024 1879 αυτοκίνητα από τα οποία τα 1624 ήταν τα Μάζντα 2 υβριδικό...!!!
255 όλα τα υπόλοιπα της μοντέλλα...!!!
CX30 πουλήθηκαν 73 το 2024...!!!
Όλα εδώ μέσα ήταν ρε παιδιά..??!!
Οι πωλήσεις της Τογιότα στην Ελλάδα το 2024 ήταν 25626 αυτοκίνητα...!!!
Τι να πούμε, ο κόσμος μάλλον δεν εκτιμά το πολύ ποιοτικό και πολύ πιο αυτοκίνητο και πάει και αγοράζει αυτά τα χρέπια τα Τογιότα...!!!
Ils sont fous ces romains...!!!Πόσοι αγοράζουν σατέν σώβρακο;
Λίγοι.....Αυτοί ξέρουν!
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Ο ένας εξελίσσει τα θερμικά μοτέρ ακόμα κι ο άλλος είναι ο κορυφαίος της υβριδικής τεχνολογίας...!!!
Ο ένας βελτιώνει το e-cvt και το κάνει ηλεκτρικό και βελούδινο στη λετουργία, κι ο άλλος ασχολείται με αυτόματο εξατάχυτο...!!!
Κάποιοι επιμένουν και θεωρούν ποιοτικότερο αυτοκίνητο το cx30 από το κκ, επειδή έχει καλύτερα πλαστικά, ας το δεχθούμε και όχι για όλα τα υπόλοιπα...!!
Απόψεις, εσείς που το υπερασπίζεστε ,έχετε όλοι Μάζντα και το ξέρετε τόσο καλά..??!!
Τογιότα, πρώτη παγκοσμίως σε πωλήσεις για 5η συνεχόμενη χρονιά το 2024 με 10,8 μύρια αυτοκίνητα , ειδικά χάρη εν μέρει στα υβριδικά στις ΗΠΑ, τεράστια αγορά...!!!
Η Μάζντα πούλησε στην Ελλάδα το 2024 1879 αυτοκίνητα από τα οποία τα 1624 ήταν τα Μάζντα 2 υβριδικό...!!!
255 όλα τα υπόλοιπα της μοντέλλα...!!!
CX30 πουλήθηκαν 73 το 2024...!!!
Όλα εδώ μέσα ήταν ρε παιδιά..??!!
Οι πωλήσεις της Τογιότα στην Ελλάδα το 2024 ήταν 25626 αυτοκίνητα...!!!
Τι να πούμε, ο κόσμος μάλλον δεν εκτιμά το πολύ ποιοτικό και πολύ πιο αυτοκίνητο και πάει και αγοράζει αυτά τα χρέπια τα Τογιότα...!!!
Ils sont fous ces romains...!!!Πόσοι αγοράζουν σατέν σώβρακο;
Λίγοι.....Αυτοί ξέρουν!
Δηλαδή σώβρακο το cx30..??!!
-
Σατέν
-
Πρέπει να διόρθωσαν το πρόβλημα με την εξάτμιση που κρεμόταν! Δεν το βλέπω πια!
-
Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός...!!!
-
Σιγά μην ασχοληθώ με την εξάτμιση..!!
-
Στα 4Χ4 δε φαίνεται..??!! Δε νομίζω..!!
-
Πφφ σιγά το κρεμασταρι
-
Ξέρεις όμως τι ωραία με έβγαλε στα χιόνια χωρίς να κατεβώ να βάλω αλυσίδες..??
-
Vitara δεν είναι, αλλά γενικά είναι ωραίο και καλό αυτοκίνητο! Εγκρίνω!
Εγω δεν έχω κολλήματα με πλαστικά!
-
Το βιτάρα και το s cross, επειδή το έχουμε το δεύτερο το σόι μου ,έχουν καλύτερη τετρακίνηση με επιλογές χιόνια κ.λπ.,αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν όπως το κκ, ούτε για πλάκα.
Επίσης το s cross επειδή είναι αυτόματο είναι εντελώς ψώφιο, περίπου 115 άλογα αν θυμάμαι, απελπισία για τέτοιο σκάφος..!!
Μεγάλη η διαφορά πάντως ,παρότι το s cross είναι αρκετά καλύτερο από το σκληρό βιτάρα..!!
Αν το κκ τους φαίνεται παλιοκαιρίσιο, αν μπούνε στα Σουζούκι θα κάνουν χαρακίρι..!! -
ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ και για τα υπόλοιπα ρε παιδιά...!!!
Κατανάλωση ,χώρους , τιμή, σέρβις, κ.λπ....κ.λπ.....
Εντάξει πιο ποιοτικό από το κκ το cx30 δεκτό, έχει καλύτερα πλαστικά..!!
Ο σχεδιασμός του όμως είναι πιο παλιοκαιρίσιος ακόμα και από το συντηρητικό κκ. αν και περί αισθητικής.......
Στο υβριδικό σύστημα τι κάνει, είναι ολίγον..??!!
Πόσο καίει το δίλιτρο..??
Τέλη..?? Ρύποι..?? ΚΑΙ φόρος πολυτελείας..??!!
Άμα είσαι πάνω από 1,80-85 χωράει άνθρωπος πίσω σου..??!!
Πόσο κάνει το αυτόματο 4Χ4 , μήπως ξεκινάει από 40 χιλιάρικα..??!!
Μη ντρέπεστε γράψτε τα κι αυτά...!!!
Πας για τα 35 του υβριδικού κκ. ή δίνεις 40000 στο cx30..??!!Δεν έχει μόνο καλύτερα πλαστικά είναι πολύ ποιοτικότερο σε όλα.
Κατανάλωση έχει χειρότερη από το cc τουλάχιστον στην πόλη. Τα Toyota έχουν τα πιο οικονομικά συστήματα δεν τίθεται θέμα.
Μην μιλάς για αισθητική. Άνθρωπος που του αρεσει το cc και να μιλάει για αισθητική σε άλλες μάρκες είναι ανέκδοτο (για συνταξιούχους μάλλον)
Έχει μικρότερους χώρους ακόμα και από το cc για τους πίσω
Ξεκάθαρα 40000 για το cx30 από το να δώσω 35 για το cc αφού ρωτάς , είναι και πανέμορφο σε κόκκινο το άτιμο, αμαξαρα. Αν και κανένα από τα 2 δεν θα αγόραζα. Από δω και πέρα μόνο ηλεκτρικά θα αγοραζω στο μέλλον . Δεν ξαναπαίρνω αμάξι με κινητήρα εσωτερικής καύσης
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
@katafractos17 said in [Toyota Corolla Cross]
Μωρέ ας πουλήσει και εκατομμύρια αυτοκίνητα η Toyota.
Αυτό δε λέει τίποτα στο αν κάποιο άλλο αυτοκίνητο είναι καλύτερο.Οι αριθμοί δειχνουν ότι αυτός που θα αγοράσει δίλιτρο θα προτιμήσει το δίλιτρο chr με τα 200 άλογα κ τον εξηλεκτρισμενο κινητήρα έστω κ αν το σαλόνι του cx30 είναι πιο ποιοτικό. Κάτι δεν κάνει σωστά η mazda κ έχει πιάσει πάτο στις πωλήσεις το μοναδικό που πουλάει είναι το mazdoyaris. Το παράδοξο είναι οτι εχει σπάσει ταμεία με το 2008 η Peugeot που μπροστά στο cx30 είναι χρεπι κ η mazda έπιασε διψήφιο αριθμό
Και ξαναλέω ότι οι πωλήσεις δεν είναι κριτήριο για το αν ένα αυτοκίνητο είναι καλύτερο ή όχι από ένα άλλο.
Δεν καταλαβαίνω σε τι δεν είμαι σαφής σε αυτό που λέω.
Βάζεις ένα παράδειγμα για να δικαιολογήσεις ότι το CH-R είναι καλύτερο από το CX30 και μετά το αναιρείς μόνος σου και έρχεσαι στα λόγια μου με το 2008.Και για εμένα προσωπικά, δεν είναι μόνο το σαλόνι του CX30 που είναι πιο ποιοτικό από του CH-R αλλά και γενικότερα το πάτημα στο δρόμο, οδική συμπεριφορά, ανάρτηση, αίσθηση στην οδήγηση, κτλ.
Επίσης μπερδεύετε κάτι.
Το ότι ένας κινητήρας έχει καλή υβριδική τεχνολογία και είναι οικονομικός, αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι είναι καλύτερος ή ποιο ποιοτικός από κάποιους άλλους.
Είναι άλλο το ένα πράγμα και άλλο το άλλο.Μια χαρά αυτοκίνητο είναι το CH-R για να μην πληρώνεις πολλά χρήματα σε αγορά και κατανάλωση και έχει και όμορφη σχεδίαση.
Όμως για τα κριτήρια τα δικά μου υπάρχουν και καλύτερα. Και ένα από αυτά είναι το το CX30. -
Εγώ ήμουν ιδιοκτήτης του Mazda 6 2015, είμαι ιδιοκτήτης ΨΨ 1.8, και τα δύο με 17" ζάντες, κι έχω κάνει και δύο τρεις βόλτες στο Πήλιο με το προηγούμενο σιετσαρ 1.8
Εσείς είστε σίγουροι ότι το τιμόνι και πάτημα του Μαζντα είναι τόσο διαφορετικό απ των τελευταίων τογιότα;Εγώ πιστεύω πως ίσως δεν είναι Φορντ ή Άλφα ρομεο (σε μπεμβε δεν μπαίνω), αλλά τα γιαπωνέζικα που συγκρίνετε, τα βρίσκω στο ίδιο επίπεδο οδηγικα, ίσως μισό κλικ κάτω το ΨΨ λόγω ημιάκαμπτου, το δίλιτρο όχι.
(Εντιτ, άκυρο, είχα νοικιάσει μια φορά πριν χροοόνια μπεμβέ 1 πισωκινητο σε ταξίδι στην Ευρώπη, οπότε αναγκαστικά το βάζω κι αυτό μαζί με τα άλλα στη πρώτη τριάδα, επιβάτης σε 5αρα δεν στρέχει)
-
Oτι θα ακούγαμε οτι το corolla είναι ομορφότερο απο το cx30 δε το περίμενα.
Εντωμεταξυ η Mazda εχει ξεσκιστει να πουλάει στην αμερική .Μιλάμε για +30% απο πέρυσι.
Corolla cross πάντως δε θα αγόραζα. -
Συγκριτικό Cx30 - CHR - HRV από Πάρκερς. Τον τελευταίο καιρό βρίσκω αρκετά ψύχραιμες και σοβαρές τις δοκιμές από τον εν λόγω.
https://www.parkers.co.uk/car-group-tests/mazda-cx-30-vs-toyota-c-hr-vs-honda-hr-v/
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ ήμουν ιδιοκτήτης του Mazda 6 2015, είμαι ιδιοκτήτης ΨΨ 1.8, και τα δύο με 17" ζάντες, κι έχω κάνει και δύο τρεις βόλτες στο Πήλιο με το προηγούμενο σιετσαρ 1.8
Εσείς είστε σίγουροι ότι το τιμόνι και πάτημα του Μαζντα είναι τόσο διαφορετικό απ των τελευταίων τογιότα;Εγώ πιστεύω πως ίσως δεν είναι Φορντ ή Άλφα ρομεο (σε μπεμβε δεν μπαίνω), αλλά τα γιαπωνέζικα που συγκρίνετε, τα βρίσκω στο ίδιο επίπεδο οδηγικα, ίσως μισό κλικ κάτω το ΨΨ λόγω ημιάκαμπτου, το δίλιτρο όχι.
(Εντιτ, άκυρο, είχα νοικιάσει μια φορά πριν χροοόνια μπεμβέ 1 πισωκινητο σε ταξίδι στην Ευρώπη, οπότε αναγκαστικά το βάζω κι αυτό μαζί με τα άλλα στη πρώτη τριάδα, επιβάτης σε 5αρα δεν στρέχει)
Αν θέλεις μπορούμε να συγκρίνουμε και ακόμη παλαιότερα Mazda με σημερινά Toyota, μέχρι να βγει τελικά αποτέλεσμα υπέρ της δεύτερης.
Από εκεί και πέρα φυσικά ο καθένας έχει το γούστο του, την κρίση του και τα δικά του κριτήρια και μπορεί να βρίσκει ένα αυτοκίνητο καλύτερο από ένα άλλο. -
@kostis20 said in Toyota Corolla Cross:
Εντωμεταξυ η Mazda εχει ξεσκιστει να πουλάει στην αμερική .Μιλάμε για +30% απο πέρυσι.
Corolla cross πάντως δε θα αγόραζα.Είπαμε, ιερά τοτέμ τα Toyota.
-
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:
@kostis20 said in Toyota Corolla Cross:
Corolla cross πάντως δε θα αγόραζα.Είπαμε, ιερά τοτέμ τα Toyota.
Στις ΗΠΑ το έτος 2024 πωλήθηκαν συνολικά 87.640 cx30 και 93.021 corolla cross. Οπότε και εκεί το cc ξεπέρασε σε πωλήσεις το cx30. Στις ΗΠΑ λογικά δεν είναι κριτήριο ούτε η τιμή βενζίνης ούτε η χαμηλή κατανάλωση του υβριδικού συστήματος.
Στην Ευρώπη το 2024 πωλήθηκαν 54.447 cc, σαφώς λιγότερα από ΗΠΑ, δεδομένης της προτίμησης των ευρωπαϊκών (vag,psa) στοιχεία για το cx30 δεν βρήκα.
Toyota Corolla Cross