-
το λάδι βαρελισιο ή κανονικο?
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@chris__7 said in Toyota Corolla Cross:
Δεύτερο σερβις σήμερα με 0-16 λάδια αυτή τη φορά. Λέω να μην ξαναβάλω 0-20. 25 ευρώ ηταν η διαφορά
Ο κατασκευαστης τι λεει?
Το αυτοκινητο έρχεται με 0-16... στο πρωτο σέρβις δεν με ρώτησαν και το έκαναν με 0-20 για να βγει φτηνότερο. Το manual λεει αν μπει 0-20 το επόμενο να ειναι 0-16. Οποτε και έβαλα ξανά το 0-16 και θα το κρατήσω έτσι.
Παρατήρησες κάποια διαφορά κατά τη λειτουργία του κινητήρα με τα 0-20 σε σύγκριση με τα 0-16 (λ.χ. διάρκεια προθέρμανσης, ήχος κινητήρα όταν είναι κρύος, κατανάλωση).
Είναι λιγο νωρίς... αλλα τις επόμενες ημέρες το εχω στο νου μου να παρατηρήσω όποιες διαφορές.
Επειδή έχουμε κρυο αυτές τις μέρες μπορει να κάνω και 5-7 χλμ της ίδιας καθημερινής μου διαδρομής μονο με κινητήρα -
Και το λάδι στο βαρέλι κανονικό είναι, απλά το μέγεθος της συσκευασίας αλλάζει.
-
Δεν μπόρεσα να δω.. γιατι εκεινη την ώρα κανόνιζα τα χαρτιά για το τρακάρισμα.
Αν ειναι βαρέλι ή …«κανονικό» ποια η διαφορά στην ποιότητα? στα άλλα μου μηχανήματα, βαρέλι αγοράζω και τα αλλάζω εγώ.
Η μήπως υπάρχει αμφιβολια οτι δεν είναι 0-16 και είναι 0-20 και θέλεις να δεις να το ανοιγουν μπροστά σου? -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Και το λάδι στο βαρέλι κανονικό είναι, απλά το μέγεθος της συσκευασίας αλλάζει.
και όφελος στην τιμή λίτρου για τον αγοραστή...
-
Αν ειναι βαρέλι ή …«κανονικό» ποια η διαφορά στην ποιότητα? στα άλλα μου μηχανήματα, βαρέλι αγοράζω και τα αλλάζω εγώ.
Η μήπως υπάρχει αμφιβολια οτι δεν είναι 0-16 και είναι 0-20 και θέλεις να δεις να το ανοιγουν μπροστά σου?και αφου ειναι ιδια ποιοτητα γιατι να ειναι χαμηλοτερη τιμη?
-
Η μήπως υπάρχει αμφιβολια οτι δεν είναι 0-16 και είναι 0-20 και θέλεις να δεις να το ανοιγουν μπροστά σου?και αφου ειναι ιδια ποιοτητα γιατι να ειναι χαμηλοτερη τιμη?
Μεγαλύτερη ποσότητα --> καλυτερη τιμή. Για δες μία τιμή λίτρου ενος τύπου λαδιού και τιμή του ίδιου σε 5λιτρο. Προφανώς το 5λιτρο συμφέρει.
-
Λόγω ποσότητας... άλλο να αγοράζεις 200 λιτρα βαρέλι άλλο το μονόλιτρο απο το βενζινάδικο..
Απλοί κανονες της αγοράς -
και αφου ειναι ιδια ποιοτητα γιατι να ειναι χαμηλοτερη τιμη?
Λόγω συσκευασίας, απλό ειναι, όπως σε όλα τα πράγματα. Δες παράδειγμα στα νερά/αναψυκτικά, η τιμή ανα λίτρο είναι αρκετά χαμηλότερη όσο μεγαλύτερη η συσκευασία. Επίσης, η χονδρική στο βαρέλι ειναι πιο χαμηλή από την χονδρική στα μονόλιτρα.
-
Δεύτερο σερβις σήμερα με 0-16 λάδια αυτή τη φορά. Λέω να μην ξαναβάλω 0-20. 25 ευρώ ηταν η διαφορά
καλημέρα Γιώργο
Από ότι κατάλαβα στο service αν δεν τους πεις εσύ βάζουν 0-20.
Πρέπει εσύ να ζητήσεις 0-16 όπως συστήνει η Toyota?Ρωτάω γιατί τον άλλο μήνα πάω για πρώτο service το CC και δεύτερο το C-HR
-
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
καλημέρα Γιώργο
Από ότι κατάλαβα στο service αν δεν τους πεις εσύ βάζουν 0-20.
Πρέπει εσύ να ζητήσεις 0-16 όπως συστήνει η Toyota?Ρωτάω γιατί τον άλλο μήνα πάω για πρώτο service το CC και δεύτερο το C-HR
Καλημέρα Όθωνα. Σωστά αν δεν ζητήσεις 0-16 βάζουν 0-20 και ας ειναι αντίθετο από αυτό που γράφει το manual. Η απάντηση ειναι οτι η toyota στην Ελλάδα για να βγει οικονομικότερο το σερβις δίνει αυτό. Που θα τα πας?
-
Υπάρχει πιθανότητα να βάζουν λίγο πιο χοντρό λάδι λόγο Ελλάδας (που έχει γενικά πιο υψηλές θερμοκρασίες) ?
-
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
Υπάρχει πιθανότητα να βάζουν λίγο πιο χοντρό λάδι λόγο Ελλάδας (που έχει γενικά πιο υψηλές θερμοκρασίες) ?
Άμα είναι βαρελισιο ότι λάδι θέλουν σου βάζουν
-
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
ΟΧΙ το κάνουν μόνο και μόνο για να κατεβάσουν την τιμή στα σέρβις και να φαίνονται ανταγωνιστικοί με την υπόλοιπη αγορά .
Ως δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας απο επίσημα εγχειρίδια πολλών κατασκευαστών εχω δει
Υψηλές ταχύτητες (πάνω απο το 80% της τελικής ταχύτητας ) για συνεχόμενες 2 ώρες +
Επαναλαμβανόμενες διαδρομές μικρών αποστάσεων με χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες
Κίνηση σε χωματόδρομους
Ρυμούλκηση σε ορεινούς δρόμουςαυτά τα χειρότερα
για υψηλές θερμοκρασίες μόνο την προειδοποίηση στην κοιλάδα του θανάτου στις ΗΠΑ να κλείνουν το air condition ξέρω
-
Μπορείτε να παραγγείλετε, καμία εβδομάδα πριν πάτε για service, 5λιτρο 0-16 γνήσιο λάδι Toyota, για να περιορίσετε λίγο το κόστος, σε σχέση με τα μονόλιτρα 0-16.
Έχω ανεβάσει κωδικούς ανταλλακτικών 5λιτρου και μονόλιτρου 0-16 σε παλιότερα post μου. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Μπορείτε να παραγγείλετε, καμία εβδομάδα πριν πάτε για service, 5λιτρο 0-16 γνήσιο λάδι Toyota, για να περιορίσετε λίγο το κόστος, σε σχέση με τα μονόλιτρα 0-16.
Έχω ανεβάσει κωδικούς ανταλλακτικών 5λιτρου και μονόλιτρου 0-16 σε παλιότερα post μου.Είναι εύκολο να τους αναφέρεις ξανά;
-
Πόσο κοστίζει η αλλαγή λαδιών?
-
Πόσο κοστίζει η αλλαγή λαδιών?
Ανάλογα το λάδι που θα επιλέξεις.
-
@baskovli said in Toyota Corolla Cross:
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Έχω ανεβάσει κωδικούς ανταλλακτικών 5λιτρου και μονόλιτρου 0-16 σε παλιότερα post μου.Είναι εύκολο να τους αναφέρεις ξανά;
Toyota Engine Oil Advanced Fuel Economy 0W-16 5L 08880-83889
Toyota Engine Oil Advanced Fuel Economy 0W-16 1L 08880-84081Επαναλαμβάνω, φροντίστε να παραγγείλετε τα λάδια εγκαίρως, όταν τηλεφωνήσετε για να κανονίσετε το service, ώστε εφόσον δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα, να τα έχουν φέρει μέχρι την ημέρα του service.
-
@panos24 said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα σας!
Σε περίπτωση που γνωρίζει κάποιος: Εχω παραγγείλει το CC στα τέλη Ιουνίου, μου είχαν πει τότε πως θα έρθει κάπου στον Φεβρουάριο. Ρεαλιστικό ή όχι;
Επίσης, είναι αξιόπιστη η ενημέρωση από την εφαρμογή? (γράφει ακόμα προφανώς ότι η παραγγελία είναι σε επεξεργασία). Αλλάζει status ποτέ ή μόνο ο αντιπρόσωπος θα με ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη;Εγώ παρηγγειλα Νοέμβριο. Η αλήθεια είναι ότι με πήρε ο έμπορος και μου είπε ότι υπάρχει ένα CC 2.0 σε γκρι. Αυτό είναι το θες ; Εννοείται είπα ναι. Μου είπε θα το έχω τέλη Φεβρουαρίου. Η εφαρμογή βέβαια λέει ότι να ναι. Είναι σε επεξεργασία η παραγγελία μου!!! Ο έμπορος μου είπε ότι κατασκευάζεται. Τεσπα τέλη Φεβρουαρίου
Toyota Corolla Cross