-
Λ
Ας ελπίσουμε να έχουν τουλάχιστον την αξιοπιστία των ρενώ και όχι των σιτροέν
Προς το παρόν σε κάτι καγκουριές που τους έκαναν λένε ότι ανέβασαν θερμοκρασίες -
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
Δεν είναι σαν να μην έχεις, δεν έχεις.
Αυτό, δεν νομίζω ότι το έχουν συνειδητοποιήσει οι περισσότεροι.
Ότι η κίνηση του αυτοκινήτου γίνεται ηλεκτρικά, και ότι δεν υπάρχει κιβώτιο που να αλλάζει σχέσεις, με γρανάζια ή ιμάντα, μεταξύ του κινητήρα και του διαφορικού.
Υπάρχει μόνο ένας μηχανισμός, παρόμοιος με τα γρανάζια ενός τυπικού αυτόματου, που η χρήση των γραναζιων του είναι να μοιράζει την ισχύ του θερμικού μοτέρ μεταξύ της γεννήτριας ρεύματος και ως υποβοήθηση του κινητηρίου ηλεκτρομοτερ. -
έχει αλλάξει μήπως κανείς λάστιχα στο CC ;
θα είχε νόημα η αλλαγή σε runflat ;
δεδομένου και ότι δεν έχει ρεζέρβα και το awd απ' ότι φαίνεται δεν παίρνει κιόλας (τουλάχιστον όχι στη "θήκη") -
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
έχει αλλάξει μήπως κανείς λάστιχα στο CC ;
θα είχε νόημα η αλλαγή σε runflat ;
δεδομένου και ότι δεν έχει ρεζέρβα και το awd απ' ότι φαίνεται δεν παίρνει κιόλας (τουλάχιστον όχι στη "θήκη")Γνώμη μου είναι ότι αν πας σε runflat, θα αυξήσεις το μη αναρτώμενο βάρος και θα χειροτερέψεις την άνεση και την ποιότητα κύλισης του αυτοκινήτου,ίσως αυξηθεί και λίγο η κατανάλωση, λογω του λογικά μεγαλύτερου βάρους του runflat ελαστικού, συγκριτικα με ένα συμβατικό ελαστικό.
Στη θεση σου θα έπαιρνα ένα κιτ επισκευής ελαστικού με κορδόνια, για ζημιές στο πέλμα του ελαστικού από καρφιά κλπ.
Ούτως ή άλλως, εάν δεν κάνω λάθος, και το runflat, εάν πάθει ζημιά στο πλαϊνό, βγαίνει off. -
Επίσης τα runflat φημίζονται για τον αυξημένο θόρυβο κύλησης που συνήθως έχουν σε σχέση με τα συμβατικά και το ΨΨ είναι το τελευταίο αμάξι που σηκώνει κάτι τέτοιο.
-
Δεν θα έβαζα run flat... Βάρος-Θόρυβος-Κόστος. Επειδη στο AWD δεν χωράει ρεζέρβα.. (Κάναμε δοκιμη την δική μου ρεζερβα στο αυτοκινητο του Οθωνα) θα προτεινα να δεις κατι τετοιο Expandable-Collapsible tyre.
https://www.youtube.com/watch?v=g9xsZowryeM&t=10s&ab_channel=AutoBuyersGuide|AlexonAutos
-
Εδώ φαίνεται ένας να έχει βάλει ρεζέρβα στο AWD. Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλο το θέμα.
https://www.reddit.com/r/CorollaCross/comments/1693rxf/cc_hybrid_spare_tire/?share_id=nUDAgzfBJAq-kWMAhw-ws&utm_content=2&utm_medium=ios_app&utm_name=ioscss&utm_source=share&utm_term=1 -
Πάρτε μια λεπτή και βάλτε τη σε θήκη όπως οι υγραεριαδες. Χυμα στο πορτμπαγκάζ, κολλάει με σκρατς και δε πάει πέρα δώθε.
-
@georgemit said in Toyota Corolla Cross:
Πάρτε μια λεπτή και βάλτε τη σε θήκη όπως οι υγραεριαδες. Χυμα στο πορτμπαγκάζ, κολλάει με σκρατς και δε πάει πέρα δώθε.
Πιάνει χώρο όμως. Αν μπορεί να μπει στον χώρο της ρεζερβας είναι ακόμα καλύτερα.
-
Εννοείται πως το ιδανικό είναι στον χώρο της ρεζέρβας, επειδή λέτε ότι δε μπαίνει όμως είναι μια λύση. Και δε πιάνει και τόσο χώρο μια ανάγκης.
-
-
Επειδή ψάχνω και εγώ λύση για ρεζέρβα, κωδικός για ρεζέρβα από toyota από ότι βλέπω δεν έχει βγει ακόμη. Στο site με το αξεσουάρ δεν τη περιλαμβάνει. Εάν φέρουν λογικά θα την κοστολογίσουν 600-700..
Στο golf έχω μείνει 3 φορές από ελαστικό, τη μια σε βουνό σε ερημιά και ευτυχώς είχα ρεζέρβα και την πέρασα, αλλιώς θα αναμέναμε οδική μέχρι το βράδυ..Σοβαρή έλλειψη η μη τοποθέτηση ρεζέρβας και η αδυναμία τοποθέτησης στα awd -
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Επειδή ψάχνω και εγώ λύση για ρεζέρβα, κωδικός για ρεζέρβα από toyota από ότι βλέπω δεν έχει βγει ακόμη. Στο site με το αξεσουάρ δεν τη περιλαμβάνει. Εάν φέρουν λογικά θα την κοστολογίσουν 600-700..
Στο golf έχω μείνει 3 φορές από ελαστικό, τη μια σε βουνό σε ερημιά και ευτυχώς είχα ρεζέρβα και την πέρασα, αλλιώς θα αναμέναμε οδική μέχρι το βράδυ..Σοβαρή έλλειψη η μη τοποθέτηση ρεζέρβας και η αδυναμία τοποθέτησης στα awdΑγόρασα απο το https://www.autonotrad.de/ αυτά
230 ευρώ!Για ΑWD θα εβλεπα τα collapsible ως μόνη λύση
-
Εξαιρετική λύση και σε καλή τιμή, λογικά εφόσον σου βγάζει τη διαθέσιμη με βάση το μοντέλο και την διάσταση δεν χρειάζεται να ψάξουμε κάτι παραπάνω για τη συμβατότητα. Θα τη παραγγείλω και εγώ
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Στο golf έχω μείνει 3 φορές από ελαστικό, τη μια σε βουνό σε ερημιά και ευτυχώς είχα ρεζέρβα και την πέρασα, αλλιώς θα αναμέναμε οδική μέχρι το βράδυ..Σοβαρή έλλειψη η μη τοποθέτηση ρεζέρβας και η αδυναμία τοποθέτησης στα awdΑγόρασα απο το https://www.autonotrad.de/ αυτά
στα suzuki scross πάντως κάτι περίεργο βλέπω. δίνει μόνο 16 ιντσών
-
Δεν θα έβαζα run flat... Βάρος-Θόρυβος-Κόστος. Επειδη στο AWD δεν χωράει ρεζέρβα.. (Κάναμε δοκιμη την δική μου ρεζερβα στο αυτοκινητο του Οθωνα) θα προτεινα να δεις κατι τετοιο Expandable-Collapsible tyre.
https://www.youtube.com/watch?v=g9xsZowryeM&t=10s&ab_channel=AutoBuyersGuide|AlexonAutos
ενδιαφέρον αλλά πιστεύω ότι αν μείνει καιρό στο πορτ μπαγκάζ , κρύο ζέστη κλπ , όταν θα το χρειαστείς μάλλον θα έχει "ραγίσει" το λάστιχο στα σημεία που διπλώνει και θα είναι και επικίνδυνο
δε ξέρω τι διάρκεια ζωής δίνουνε δλδ σε αυτά αλλά δε μου γέμισε και πολύ το μάτι
επίσης θέλει πάρα πολύ αέρα για να φουσκώσει!
αυτός μια χαρά το δείχνει στο βίντεο εκεί στο εργαστήριό του , αλλά στο δρόμο μακρυά από τον πολιτισμό , το κομπρεσεράκι με τα 12v παίζει να πεθάνει πριν φουσκώσει το λάστιχο (ειδικά αν έχει ζέστη) -
Έχω φουσκώσει λάστιχο φορτηγού με κομπρεσεράκι του Lidl. Όσο για το τσάκισμα…. Μια φορά το χρόνο θα το φούσκωνα-ξεφούσκωνα ή ότι λέει ο κατασκευαστής.
Vredestein δείχνει στο video όποτε η πληροφορία θα υπάρχει. -
Καλημέρα !!
Ύστερα από τη δοκιμή που κάναμε με τον Γιώργο, προς μεγάλη μου απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι το AWD δεν παίρνει ρεζέρβα στο χώρο της ρεζέρβας λόγω ανόητης τοποθέτησης των εξαρτημάτων του πίσω μοτέρ! Αν τα είχαν τοποθετήσει στο κέντρο που όπως φαίνεται θα μπορούσαν άνετα λόγω άπλετου χώρου. θα ήταν δυνατόν να μπει και μια ρεζέρβα να είσαι ήσυχος ειδικά όταν πας σε χωματόδρομος με πέτρες.
Δεν ασχολήθηκαν καθόλου εκεί στην Toyota. Βγάλανε τη ρεζέρβα, πέταξαν μέσα στον χώρο της το καλώδιο και έτοιμο !!!
Εγώ αγόρασα από Allegro αυτό το set και το έχω όταν πάω ταξίδι εκτός Ελλάδας ή στα βουνά
Η τιμή στα 223€ περιλαμβάνει και τα μεταφορικά ως Κέντρο Θεσσαλονίκης -
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
ενδιαφέρον αλλά πιστεύω ότι αν μείνει καιρό στο πορτ μπαγκάζ , κρύο ζέστη κλπ , όταν θα το χρειαστείς μάλλον θα έχει "ραγίσει" το λάστιχο στα σημεία που διπλώνει και θα είναι και επικίνδυνο
δε ξέρω τι διάρκεια ζωής δίνουνε δλδ σε αυτά αλλά δε μου γέμισε και πολύ το μάτι
επίσης θέλει πάρα πολύ αέρα για να φουσκώσει!
αυτός μια χαρά το δείχνει στο βίντεο εκεί στο εργαστήριό του , αλλά στο δρόμο μακρυά από τον πολιτισμό , το κομπρεσεράκι με τα 12v παίζει να πεθάνει πριν φουσκώσει το λάστιχο (ειδικά αν έχει ζέστη)το σκεπτικό των κατασκευαστων πλέον είναι το χαμηλό βάρος, γιαυτό και το κιτ επισκευής. αν θέλετε να πάρετε τα βουνά καλό θα ήταν είχατε και τα ανάλογα λάστιχα που είναι ενισχυμένα και αν θέλετε τέτοια κόλπα ριχτε και ένα λάστιχο με μια ζάντα χύμα πίσω
-
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ αγόρασα από Allegro αυτό το set και το έχω όταν πάω ταξίδι εκτός Ελλάδας ή στα βουνά
Η τιμή στα 223€ περιλαμβάνει και τα μεταφορικά ως Κέντρο ΘεσσαλονίκηςΚαλό κι αυτό αλλά τι μάρκα είναι το λάστιχο της ρεζέρβας;
του autonotrad.de βλέπω είναι continental
παίζει κι αυτό το ρόλο του!
ειδικά για κάτι που θα το χρειαστείς σε ώρα ανάγκης!
Toyota Corolla Cross