-
Το γράφω και στο τοπικό του YC , θα παω σε 0W-16 στην πρώτη αλλαγή.
-
Aπό group cc Αμερικής "Lighter oils allow the engine designer to spec lighter piston ring pressure, which reduces internal friction losses alot, improving efficiency. Running clearances throughout the engine will have been adjusted to suit the lighter oil viscosity." Επιβεβαιώνουν πλήρως όσα λέει ο monman και τη σύσταση της εταιρείας για 0w-16.
Όλοι γράφουν ότι τα 0w-16 είναι προτιμότερα όταν η πλειονότητα των χλμ γίνεται εντός πόλης ενώ όταν το αυτοκίνητο κινείται περισσότερο σε ανοιχτούς δρόμους προτιμητέα είναι τα 0w-20. Πάντως η σύσταση της εταιρείας είναι για 0w-16 και εφόσον τοποθετηθούν οw-20 στην επόμενη αλλαγή να μπουν τα ενδεδειγμένα 0w-16. -
Να κάνω την χαζή ερώτηση... απο την στιγμή που η μπαταρία είναι πίσω... γιατι να ανοιξει μπροστά να βάλει καλώδια στον θετικό στην ασφαλειοθήκη.? Μια χαρά πρόσβαση έχεις πίσω
-
Έχει προέκταση για να μην σηκώνεις τα καθίσματα
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Να κάνω την χαζή ερώτηση... απο την στιγμή που η μπαταρία είναι πίσω... γιατι να ανοιξει μπροστά να βάλει καλώδια στον θετικό στην ασφαλειοθήκη.? Μια χαρά πρόσβαση έχεις πίσω
Αναφέρει ρητά νομίζω ότι απαγορεύεται το jump start απευθείας απ' τη μπαταρία. Το ίδιο έλεγε και το Q5 μου που είχε τη μπαταρία πίσω, με τη διαφορά ότι εκείνο είχε λίγο πιο ξεκάθαρα τα + & - στο χώρο του κινητήρα.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Αναφέρει ρητά νομίζω ότι απαγορεύεται το jump start απευθείας απ' τη μπαταρία. Το ίδιο έλεγε και το Q5 μου που είχε τη μπαταρία πίσω, με τη διαφορά ότι εκείνο είχε λίγο πιο ξεκάθαρα τα + & - στο χώρο του κινητήρα.
Oκ, είδα και αυτό
-
@stefan147 η γενικά οποίος το εχει κανει γιατί τώρα φοβόμαστε και την σκια μας με αυτα που επαθε ο φιλος με τον inverter.
Ήρθαν τελικά τα λαμπάκια για τα πόδια. Βγάζοντας το καπακι δεξιά μπροστά από τον συνοδηγο εκεί που μπαίνει το κλειδι για τον αερόσακο, είδα οτι έχεις απευθείας πρόσβαση στο καλωδιο που καταλήγει στο λαμπακι για το ντουλαπάκι. Οποτε από εκεί είναι plug and play γιατί το βύσμα ταιριάζει ακριβώς. Υπήρχε λόγος που δεν πήρες από εκεί ρεύμα?
Επίσης έχω την εντύπωση οτι και αυτο το λαμπακι καταλήγει σε 5αρα ασφάλεια που θυμάμαι είχες πει στην έκαψε. -
Oκ, είδα και αυτό
Μια χαρά το κάνει στη τελική βάλε το - και στο θόλο στο σασί σώμα είναι και εκεί.αν το κάνεις σωστά δεν έχεις θέμα
-
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 η γενικά οποίος το εχει κανει γιατί τώρα φοβόμαστε και την σκια μας με αυτα που επαθε ο φιλος με τον inverter.
Ήρθαν τελικά τα λαμπάκια για τα πόδια. Βγάζοντας το καπακι δεξιά μπροστά από τον συνοδηγο εκεί που μπαίνει το κλειδι για τον αερόσακο, είδα οτι έχεις απευθείας πρόσβαση στο καλωδιο που καταλήγει στο λαμπακι για το ντουλαπάκι. Οποτε από εκεί είναι plug and play γιατί το βύσμα ταιριάζει ακριβώς. Υπήρχε λόγος που δεν πήρες από εκεί ρεύμα?
Επίσης έχω την εντύπωση οτι και αυτο το λαμπακι καταλήγει σε 5αρα ασφάλεια που θυμάμαι είχες πει στην έκαψε.Φυσικά μπορείς να πάρεις κι από κει. Δεν υπάρχει θέμα. Η μοναδική 5αρα ασφάλεια είναι αυτή που λέει "panel" και δε νομίζω να τα σηκώσει τα επιπλέον λαμπάκια ή τέλος πάντων θα τα παίζει σε χαμηλότερη ένταση. Αν όντως είναι αυτή η ασφάλεια απλά βάλε μια 10αρα και θα είναι οκ λογικά. Έχει 3 spare ασφάλειες στην ασφαλειοθήκη στο χώρο του μοτέρ.
-
@miata_4ever said in Toyota Corolla Cross:
Oκ, είδα και αυτό
Μια χαρά το κάνει στη τελική βάλε το - και στο θόλο στο σασί σώμα είναι και εκεί.αν το κάνεις σωστά δεν έχεις θέμα
το αρνητικό πόλο πρέπει να τον συνδέσεις σε ΑΒΑΦΟ μέταλλο, πχ μπλοκ του κινητήρα.
-
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
Oκ, είδα και αυτό
το αρνητικό πόλο πρέπει να τον συνδέσεις σε ΑΒΑΦΟ μέταλλο, πχ μπλοκ του κινητήρα.
το θετικό σε εκείνο το έλασμα στην ασφαλειοθήκη, για αυτό υπάρχει εκεί.
στο συνεργείο της Toyota μου είπαν ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται όλο και πιο συχνά αυτό το λάθος, τον προηγούμενο μήνα το ίδιο πράγμα έγινε σε 2 Yaris !!!
Θέλει πολύ προσοχή αν σας συμβεί κάτι με την μπαταρία σας.
Να είστε από πάνω του μην την πατήσετε όπως εγώ ........
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ !!! -
Επίσης έχω την εντύπωση οτι και αυτο το λαμπακι καταλήγει σε 5αρα ασφάλεια που θυμάμαι είχες πει στην έκαψε.Φυσικά μπορείς να πάρεις κι από κει. Δεν υπάρχει θέμα. Η μοναδική 5αρα ασφάλεια είναι αυτή που λέει "panel" και δε νομίζω να τα σηκώσει τα επιπλέον λαμπάκια ή τέλος πάντων θα τα παίζει σε χαμηλότερη ένταση. Αν όντως είναι αυτή η ασφάλεια απλά βάλε μια 10αρα και θα είναι οκ λογικά. Έχει 3 spare ασφάλειες στην ασφαλειοθήκη στο χώρο του μοτέρ.
Έβαλα τελικά αρχικά τα μπροστά μόνο. Μια χαρα παίζουν. Την ασφάλεια φοβάμαι να την αλλάξω. Ας καεί καλύτερα από το να υπερθερμανθει κανένα καλώδιο. Ποιος ξέρει τι κινεζιες είναι τώρα αυτά...
2 επιπλεον ερωτήσεις.
Από την μία πλευρά στην άλλη, οδηγού-συνοδηγού από που τα πέρασες? Για την ώρα εγώ τα πέρασα γύρω γύρω από την κονσόλα. Δεν φαίνονται αλλά δεν το λες OEM. 🫤
Για τους πίσω που και πως τα στερεωσες?
Τελικά έβαλα λευκό φωτισμό και μου αρέσει αρκετά. Σκέφτομαι μήπως τα δώσω τα μπλε για τα χερούλια και πάρω λευκό και για εκεί...
-
Από την μία πλευρά στην άλλη, οδηγού-συνοδηγού από που τα πέρασες? Για την ώρα εγώ τα πέρασα γύρω γύρω από την κονσόλα. Δεν φαίνονται αλλά δεν το λες OEM. 🫤
To πλαστικό κάλυμμα στο δεξί σου πόδι και αντίστοιχα στο αριστερό του συνεπιβάτη, είναι κουμπτωτό και βγαίνει πανεύκολα. Τα αφαιρείς και περνάς το καλώδιο πίσω από την κονσόλα. Πάρε μια μεταλλική κρεμάστρα, ίσιωσέ τη και δέσε πάνω της το καλώδιο ώστε να δουλέψει σαν ατσαλίνα. Στη διαδρομή πιάσε με ταϊραπ το καλώδιο σε καμιά υπάρχουσα καλωδίωση προς αποφυγή μετακινήσεων ή θορύβων.
Για τα πίσω έκοψα ένα κομμάτι του καλύμματος του καθίσματος που θα δεις ότι πάει μέχρι τη μέση από κάτω και πιάνει με λάστιχο (μονο σε Τουότα αυτά ) και μετά το λαμπάκι πάλι με ταϊράπ απ΄το σκελετό του καθίσματος. Εκεί θα γίνεις σαν Σ τελικό για έχεις μια στοιχειώδη πρόσβαση οπότε εάν δε βαριέσαι καλύτερα να λύσεις τις 4 βίδες του καθίσματος και να το σηκώσεις σούζα προς τα εμπρος.
-
To πλαστικό κάλυμμα στο δεξί σου πόδι και αντίστοιχα στο αριστερό του συνεπιβάτη, είναι κουμπτωτό και βγαίνει πανεύκολα. Τα αφαιρείς και περνάς το καλώδιο πίσω από την κονσόλα. Πάρε μια μεταλλική κρεμάστρα, ίσιωσέ τη και δέσε πάνω της το καλώδιο ώστε να δουλέψει σαν ατσαλίνα. Στη διαδρομή πιάσε με ταϊραπ το καλώδιο σε καμιά υπάρχουσα καλωδίωση προς αποφυγή μετακινήσεων ή θορύβων.
Για τα πίσω έκοψα ένα κομμάτι του καλύμματος του καθίσματος που θα δεις ότι πάει μέχρι τη μέση από κάτω και πιάνει με λάστιχο (μονο σε Τουότα αυτά ) και μετά το λαμπάκι πάλι με ταϊράπ απ΄το σκελετό του καθίσματος. Εκεί θα γίνεις σαν Σ τελικό για έχεις μια στοιχειώδη πρόσβαση οπότε εάν δε βαριέσαι καλύτερα να λύσεις τις 4 βίδες του καθίσματος και να το σηκώσεις σούζα προς τα εμπρος.
Ωραίος! Σε ευχαριστώ!
-
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
Oκ, είδα και αυτό
σωστα για αβαφο μιλαω π.χ παξιμαδι π πιανει στο σασι,το εχω κανει απειρες φορες
-
Επίσης έχω την εντύπωση οτι και αυτο το λαμπακι καταλήγει σε 5αρα ασφάλεια που θυμάμαι είχες πει στην έκαψε.Exω αμαξι με μπαταρια πισω και οποτε παω να συνδεσω τον φορτιστη στην μπαταρια κοιταω το μανουαλ που ειναι τα σημεια και με ποια σειρα τα βαζουμε τα καλωδια. Το μανουαλ του ΨΨ μια χαρα στα εξηγει πως γινεται, τωρα γιατι το κοκκινο ειναι στην ασφαλειοθηκη οκ ειναι λιγο προβληματικο σαν σχεδιο αλλα οπως ειπα το εχω κανει 6-7 φορες στην ζωη του αυτοκινητου (να συνδεω τον φορτιστη κυριως στις περιοδους της καραντινας) και καθε φορα διαβαζω τις οδηγιες πως θα το συνδεσω και εχω και αγχος μηπως κανω κανενα λαθος και κανω ζημια. Αυτο που συνεβει ειναι μαλλον ασυλληπτο και αποδεικνυει ακομα μια φορα την ημιμαθεια των μαστορων στην Ελλαδα που τα παντα τα κανουν απο μονοι τους και βαριοντε να διαβασουν τεχνικα βιβλια.
-
Τα παιδιά των ΕΠΑΛ δεν άνοιξαν ποτέ βιβλίο, τώρα θα ανοίξουν;;;;;
Αλλά αυτοί είναι οι τεχνίτες μας. -
Σήμερα η πίεση στον ένα τροχό έπεσε στο 32 (προφανώς λόγω του κρύου) και μου έβγαλε ειδοποίηση το αυτοκίνητο. Διάβασα στο Manual η ενδεδειγμένη πίεση είναι 33. Προφανώς θα πάω βενζινάδικο να βάλω λίγο αέρα.
-
Το ίδιο είχε βγάλει και σε εμένα στο ένα ελαστικό με την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας αρχές Σεπτέμβρη. Οι αισθητήρες πιάνουν κάθε αλλαγή στο ελαστικό και δείχνουν τη τιμή με ακρίβεια. Προφανώς είχε οριστεί η σωστή τιμή πίεσης κατά την παραμετροποίηση
-
Υπάρχει "χακάρισμα" που το εφαρμόζω στο YC , από τις ρυθμίσεις βάλτε το να μετράει σε bar γίνεται πιο αναίσθητο και παίζοντας με πιέσεις 30-33psi ,που τις μετράω με άλλο όργανο χειρός, δεν βγάζει κανένα μήνυμα.
Toyota Corolla Cross