-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Εαν η καταναλωση δεν ειναι νο1 στα κριτηρια επιλογης σου, υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες σε αυτα τα χρηματα.
Θα έβαζα και την λειτουργία της ανάρτησης....δεν έχω βρεί καλύτερο C suv σε αυτό τον τομέα, από τα μη πρίμια των €40.000+.
Ασφαλώς και η οικονομία είναι κριτήριο επιλογής. Επίσης σχεδιαστικά πολύ όμορφο, ολοκαίνουριο μοντέλο, αυτόματο με ηλιοροφη σε αυτή την τιμή. Όλα αυτά συνετελεσαν στην επιλογή. Για την ανάρτηση δεν ξέρω, γιατί δεν έχει αυτή του 2.0 που οδήγησα. Νομιζα έχει και το 1.8 πολλαπλών αλλά δυστυχώς. Θα παρακολουθώ το φορούμ για να δω αν υπάρχει όντως λύση για τον θόρυβο, όπως πρότειναν παραπάνω. Ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση!
-
Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κάτι πιο αξιόλογο στην τιμή αυτή
-
@giorgos-xf said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα, είναι η 1η μου ανάρτηση.
Έχω παραγγείλει πριν 1 1/2μήνα το 1.8 Style Skyview, επειδή μου αρέσει εμφανισιακά και συγκεντρώνει κάποια πλεονεκτήματα, όπως ήδη έχουν αναφερθεί εδώ μέσα. Ο προβληματισμούς μου εκτός άλλων, όπως μη φωτιζόμενοι διακόπτες παραθύρων, αστείος εσωτερικός μπλε φωτισμός, πολύ λιτό εσωτερικό, είναι το φύσημα που μπαίνει στην καμπίνα απ το παράθυρο του οδηγού. Όσο και να προσπαθείς να το παραβλέψεις ή να το καλύψεις με μουσική, είναι απαράδεκτο.
Κράτησα μια ολόκληρη μέρα το test drive και σε εθνική μετά τα110-120 ξεκινάει να ακούγεται ενοχλητικά. Μίλησα με φίλο πωλητή και μηχανικό από αντιπροσωπεία και με βγάζουν τρελό. Υπάρχει λύση έστω και μετά την αγορά? Το αμάξι έρχεται τον 2ο του 2024 και το έχω ήδη μετανιώσει, όταν σκέφτομαι ότι θα δώσω 33.500 και θα ψάχνω το διακόπτη να κατεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού μες τη νύχτα και ότι θα ακούω μονίμως αυτό το φύσημα.Εαν η καταναλωση δεν ειναι νο1 στα κριτηρια επιλογης σου, υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες σε αυτα τα χρηματα.
Όπως;
Μόνο το C-HR (τωρινό ή νέο) θα έβλεπα ως μια πιο ποιοτική και designάτη εναλλακτική για έναν συνειδητοποιημένο αγοραστή υβριδικού.
Σημειωτέον ότι δεν έχω εντοπίσει παρόμοιο αεροδυναμικό θόρυβο στο C-HR μου. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Έχω παραγγείλει πριν 1 1/2μήνα το 1.8 Style Skyview, επειδή μου αρέσει εμφανισιακά και συγκεντρώνει κάποια πλεονεκτήματα, όπως ήδη έχουν αναφερθεί εδώ μέσα. Ο προβληματισμούς μου εκτός άλλων, όπως μη φωτιζόμενοι διακόπτες παραθύρων, αστείος εσωτερικός μπλε φωτισμός, πολύ λιτό εσωτερικό, είναι το φύσημα που μπαίνει στην καμπίνα απ το παράθυρο του οδηγού. Όσο και να προσπαθείς να το παραβλέψεις ή να το καλύψεις με μουσική, είναι απαράδεκτο.
Κράτησα μια ολόκληρη μέρα το test drive και σε εθνική μετά τα110-120 ξεκινάει να ακούγεται ενοχλητικά. Μίλησα με φίλο πωλητή και μηχανικό από αντιπροσωπεία και με βγάζουν τρελό. Υπάρχει λύση έστω και μετά την αγορά? Το αμάξι έρχεται τον 2ο του 2024 και το έχω ήδη μετανιώσει, όταν σκέφτομαι ότι θα δώσω 33.500 και θα ψάχνω το διακόπτη να κατεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού μες τη νύχτα και ότι θα ακούω μονίμως αυτό το φύσημα.Εαν η καταναλωση δεν ειναι νο1 στα κριτηρια επιλογης σου, υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες σε αυτα τα χρηματα.
Όπως;
Μόνο το C-HR (τωρινό ή νέο) θα έβλεπα ως μια πιο ποιοτική και designάτη εναλλακτική για έναν συνειδητοποιημένο αγοραστή υβριδικού.
Σημειωτέον ότι δεν έχω εντοπίσει παρόμοιο αεροδυναμικό θόρυβο στο C-HR μου.Δεν ικανοποιεί τις ανάγκες τετραμελούς οικογένειας, κάτι που κάνει το CC, έστω και οριακά.
-
Κοίτα σε αυτά τα χρήματα πιο ολοκληρωμένο οικογενειακό SUV δεν θα βρείς. Καλύτερα σε επιμέρους τομείς θα βρείς αρκετά, αλλά ως σύνολο (επαναλαμβάνω σε αυτά τα λεφτά) δεν θα βρείς κάτι καλύτερο.
Εαν όμως σε ενοχλούν αυτά που αναφέρεις τόσο πολύ που σε κάνουν να μετανιώνεις, είναι κρίμα. Θα πάρεις καινούργιο αμάξι και αντί να χαίρεσαι θα είσαι κατσούφης!
-
Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι πραγματικά αστείος. Και επειδή είναι όλο μαύρο μέσα το βράδυ δεν βλέπεις ούτε την μύτη σου.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έβαλαν φωτισμό στα πόδια... για τους διακόπτες όντως αγοράζεις σχετικά φθηνά από Aliexpress προσοχή όμως γιατί σχεδόν όλα έχουν μπλε φωτισμό ενώ τα μαμα κουμπιά του CC έχουν λευκό οπότε πιστεύω θα φαίνεται λίγο άσχημο με αυτή την διχρωμία.Όσο αφορά το σφύριγμα ειλικρινά εγώ δεν ακούω κάτι. Μήπως το αμάξι που έκανες τεστ drive είχε τίποτα περίεργο έξτρα? (πχ σκαλοπάτια?)
Αεροδιναμικο θόρυβο σίγουρα έχει άλλα όχι κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο. Εκεί που πάσχει ίσως λίγο απο τον ανταγωνισμό είναι στον θόρυβο που μπαίνει απο τους θόλους που ειδικά σε πιο παλιούς δρόμους ακούγεται λίγο παραπάνω.
Γενικά πάντως κατω από τα 100 και ειδικά όταν πας ηλεκτρικά σε παίρνει ο υπνος από την ησυχία. -
Ο θόρυβος μπορεί να προερχόταν από τα ελαστικά; Θα σου πρότεινα να οδηγήσεις ένα άλλο, ως δοκιμή.
-
Όπως;
Σημειωτέον ότι δεν έχω εντοπίσει παρόμοιο αεροδυναμικό θόρυβο στο C-HR μου.Δεν ικανοποιεί τις ανάγκες τετραμελούς οικογένειας, κάτι που κάνει το CC, έστω και οριακά.
Τετραμελή οικογένεια έχω και ειλικρινά εδώ και 4 χρόνια που έχω αλλάξει τρία C-HR, μια χαρά ικανοποιούνται οι ανάγκες μας υπό όλες τις περιστάσεις.
Δεν παίζουμε μπάλα, ούτε το χρησιμοποιούμε για μετακόμιση, παρ' όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε στριμωγμένοι.
Μη σε ξεγελά το σχέδιο του C-HR.
Όπως εχω αναφέρει επανειλημμένως, CC και (τωρινό και νέο C-HR) έχουν όλα το ίδιο πάτωμα (TNGA--C), ίδιο μεταξόνιο (2,64 m) και ολόιδιους χώρους επιβατών.
Το CC έχει μεγαλύτερο πορτ-παγκάζ, λόγω μεγαλύτερου κατά 7 cm μήκους απο το C-HR, το οποίο δεν βολεύει σε όλες τις συνθήκες (πόλη,παρκάρισμα κλπ.)
Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι καλοτάξιδο το CC και είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείς. -
Στα 33.5Κ που συζηταμε και ΕΑΝ η οικονομια δεν ειναι το βασικοτερο κριτηριο, υπαρχουν και τα Τουσον, Τ-Ροκ, Αρκανα, Κασκαι και αλλα που σιγουρα μου διαφευγουν. Ολα τους συνολικα καλυτερα αυτοκινητα απ το 1800αρι ΨΨ, απλα καινε παραπανω.
-
Στα 33.5Κ που συζηταμε και ΕΑΝ η οικονομια δεν ειναι το βασικοτερο κριτηριο, υπαρχουν και τα Τουσον, Τ-Ροκ, Αρκανα, Κασκαι και αλλα που σιγουρα μου διαφευγουν. Ολα τους συνολικα καλυτερα αυτοκινητα απ το 1800αρι ΨΨ, απλα καινε παραπανω.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, ειδικά με τη γενικόλογη προσέγγιση "συνολικά καλύτερα".
Μαλιστα, θεωρώ το 1.8 CC οικονομοτεχνικά καλύτερο πακέτο από το 2.0 CC, ιδίως για την ελληνική πραγματικότητα. Προφανώς αυτό θα αποτυπωθεί και στις πωλήσεις του 1.8 CC έναντι του 2.0 CC, όπως έχει ηδη συμβεί αντίστοιχα με το C-HR. -
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, ειδικά με τη γενικόλογη προσέγγιση "συνολικά καλύτερα".
Μαλιστα, θεωρώ το 1.8 CC οικονομοτεχνικά καλύτερο πακέτο από το 2.0 CC, ιδίως για την ελληνική πραγματικότητα. Προφανώς αυτό θα αποτυπωθεί και στις πωλήσεις του 1.8 CC έναντι του 2.0 CC, όπως έχει ηδη συμβεί αντίστοιχα με το C-HR.Μιλάμε και για αυτόματο κιβώτιο. Πόσο κοστίζουν τα άλλα με ίδιο εξοπλισμό, και αυτόματο κιβώτιο;
Όλα αυτά κάτι λένε εάν τα έχεις με leasing ή δεν είναι δικά σου αυτοκίνητα. Εάν ειναι δικό σου και θες ένα οικογενειακό να κάνεις την δουλειά σου με ένα ασπαστο αυτόματο κιβώτιο, με ότι πιο σύγχρονο σε adas, και γενικότερα μια καλή παρουσία δεν θα βρεις καλύτερο από cc.Στην τελική τα υπόλοιπα βγαίνουν πιο ακριβά. Μιλάμε για διάφορες σε περιαστική μετακίνηση της τάξης των +5 λίτρων ανά 100χλμ.
Ένα αυτοκίνητο το αγοράζεις και το κρατάς για 5-7-10-15 έτη. Δεν το αγοράζεις για μια βόλτα. Στην 5ετια θα έχεις πληρώσει έξτρα 7500 ευρώ σε καύσιμα με οποιοδήποτε άλλο του ανταγωνισμού στην τιμή αυτή και αυτό υπολογισμένο με 15Κ χλμ/έτος.
Και όλα αυτά γιατί; Για να ζουλας τα πλαστικά ή να έχει φωτάκια στα κουμπάκια ή 2db περισσότερα σε σαθρο οδόστρωμα με 150 χλμ/ώρα;
Που δεν είναι πλαστικά. Αφρολεξ είναι με βινύλιο από πάνω.
-
Στην δεκαετία είσαι στα +15Κ ευρώ στην τσέπη σου και το πουλάς σε υψηλότερη τιμή μιας και η μπαταρία του έχει 11 έτη εγγύηση και ο επόμενος θα έχει εργοστασιακή εγγύηση για 1 ετος.
Τα άλλα θα ψάχνουν πολυδισκους και θα αλλάζουν turbo.
Δεν υπάρχει λέμε, φίλε μου κάνε υπομονή και θα το χαρείς το αυτοκίνητο. Είναι πολύ καλο. Κλείσε τα αυτιά σου στις σειρήνες της αμφιβολίας. Έγινα και ομηρικός.
-
Μαλιστα, θεωρώ το 1.8 CC οικονομοτεχνικά καλύτερο πακέτο από το 2.0 CC, ιδίως για την ελληνική πραγματικότητα. Προφανώς αυτό θα αποτυπωθεί και στις πωλήσεις του 1.8 CC έναντι του 2.0 CC, όπως έχει ηδη συμβεί αντίστοιχα με το C-HR.Ειναι προφανες αυτο. Παντα το φθηνοτερο ειναι καλυτερο οταν μιλαμε για τετοια κατηγορια οχηματων. Για τον λιγο πιο απαιτητικο ομως το 1.8 εχει πολλους συμβιβασμους και σιγουρα εχει και πολυ μεγαλυτερο ανταγωνισμο απ το 2.0. Θα προτιμουσα Αρκανα ή Τουσον ανυ ντεϊ οφ δε γουικ εναντι CC 1.8 κι ας καινε 3-4-5λτ παραπανω. Η διαφορα τους σε ποιοτητα, χωρους και προσοχη στη λεπτομερεια ειναι πολυ μεγαλυτερη απ οτι το πιο "παρωχημενο" drivetrain τους σε σχεση με το υβριδιο. Για να μην πω για εμφανιση που ειναι εντελως υποκειμενικο.
-
Το akarna έχει καλύτερη ποιότητα από το cc? Και σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι το drivetrain του;
-
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι πραγματικά αστείος. Και επειδή είναι όλο μαύρο μέσα το βράδυ δεν βλέπεις ούτε την μύτη σου.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έβαλαν φωτισμό στα πόδια... για τους διακόπτες όντως αγοράζεις σχετικά φθηνά από Aliexpress προσοχή όμως γιατί σχεδόν όλα έχουν μπλε φωτισμό ενώ τα μαμα κουμπιά του CC έχουν λευκό οπότε πιστεύω θα φαίνεται λίγο άσχημο με αυτή την διχρωμία.Όσο αφορά το σφύριγμα ειλικρινά εγώ δεν ακούω κάτι. Μήπως το αμάξι που έκανες τεστ drive είχε τίποτα περίεργο έξτρα? (πχ σκαλοπάτια?)
Αεροδιναμικο θόρυβο σίγουρα έχει άλλα όχι κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο. Εκεί που πάσχει ίσως λίγο απο τον ανταγωνισμό είναι στον θόρυβο που μπαίνει απο τους θόλους που ειδικά σε πιο παλιούς δρόμους ακούγεται λίγο παραπάνω.
Γενικά πάντως κατω από τα 100 και ειδικά όταν πας ηλεκτρικά σε παίρνει ο υπνος από την ησυχία.Ναι όντως είχε σκαλοπάτια, έκδοση lounge! Σε σχετική ερώτηση που έκανα σε φίλο, σε αντιπροσωπεία άλλης πόλης, μου απάντησε ότι μπορεί να είχε τσακισμένο λάστιχο η πόρτα του οδηγού. Άλλος φίλος κάτοχος CH R με διαβεβαίωσε ότι είναι ο γνωστός ήχος που έχουν το ΤΟΥΟΤΑ SUV. Εγώ θα το πάρω κι ότι γίνει, μετά τα χρήσιμα σχόλια και παρατηρήσεις όλων εδώ στο φόρουμ.
-
Το qashqai σε αντίστοιχη έκδοση της skyview cc δηλαδή η έκδοση πριν τη techna με πανοραμική κλπ βγαίνει 36 Χιλ. και καίει τα άντερα του, ήταν αρχικά η επιλογή μου μέχρι που ήρθε το cc. εάν καποιος έχει 45'χιλ. για epower είναι καλή επιλογή. Το arkana είναι vfm πολύ άνετο αλλά είναι renault με ο,τι συνεπάγεται σε εγγύηση, υβριδικό σύστημα κλπ. Πάντως μετά από 10.000 χλμ κ σε κακοτραχαλους δρόμους λόγω διακοπων δεν έχω ακούσει ίχνος τριγμου μέχρι στιγμής ούτε θόρυβο σε παράθυρο ανοιχτό. Μόνο τα μη φωτιζόμενα κουμπιά είναι η βλακεία της toyota
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Το qashqai σε αντίστοιχη έκδοση της skyview cc δηλαδή η έκδοση πριν τη techna με πανοραμική κλπ βγαίνει 36 Χιλ. και καίει τα άντερα του, ήταν αρχικά η επιλογή μου μέχρι που ήρθε το cc. εάν καποιος έχει 45'χιλ. για epower είναι καλή επιλογή. Το arkana είναι vfm πολύ άνετο αλλά είναι renault με ο,τι συνεπάγεται σε εγγύηση, υβριδικό σύστημα κλπ. Πάντως μετά από 10.000 χλμ κ σε κακοτραχαλους δρόμους λόγω διακοπων δεν έχω ακούσει ίχνος τριγμου μέχρι στιγμής ούτε θόρυβο σε παράθυρο ανοιχτό. Μόνο τα μη φωτιζόμενα κουμπιά είναι η βλακεία της toyota
Renault και Nissan δεν φοράνε το ίδιο υβριδικό σύστημα;
-
Το αρκανά vs ψψ είναι ντέρμπι από υλικά και εικόνα καμπίνας.
-
@vdx said in Toyota Corolla Cross:
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Renault και Nissan δεν φοράνε το ίδιο υβριδικό σύστημα;
Όχι σε όλα τα μοντέλα
-
Και εγώ πάντως στο CC με 15000χλμ δεν τρίζει τίποτα. Ούτε βέβαια στο civic μου με 280000χλμ έτριζε τίποτα. Από την άλλη σε ενα micra του πεθερού μου με 60000…άστα.
Toyota Corolla Cross