-
@criuser said in [Toyota Corolla Cross]
Ολοι τους και μόνοι μας λένε οι ΚΚ...
Κι εγώ έτσι νόμιζα ότι λένε...
Διάβασε όμως καλύτερα τις αφίσες...
Μόνοι τους και όλοι μας, γράφουν
-
Οι πωλήσεις προφανώς σχετίζονται με την διαθεσιμότητα αλλά ας πούμε ότι το κκ για την ώρα ως τον Μάιο πρόχειρα που είδα πουλά λιγότερο από το κομπας και το scross και φυσικά πολλά άλλα.
Σίγουρα υπάρχουν ουρές για να παραλάβουν αλλά δεν ξέρουμε και τις ουρές των άλλων... -
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Το 2008 αυτόματο ντίζελ έχει 28900 με καλύτερο εξοπλισμό από την ΚΚ και βέβαια πολύ καλύτερο κινητήρα, μια και πλέον έως το 2035 θα πουλάμε ντίζελ και θα έχουμε 600 χλμ στο 50άρικο...
Μάλλον βιάστηκα, το 2008 έγινε πιο πλούσιο με το μόνο σημαντικό έναντι του ΚΚ το ΑCC....
Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω αν η active έχει κουμπί έναρξης κινητήρα, ηλεκτρικό χειρόφρενο και ραντάρ στο στο αυτόματο φρενάρισμα (πριν κάποιο καιρό θυμάμαι ότι δεν είχε)Είχε και έχει όλα αυτά τα συστήματα.
Μπορεί, το ηλεκτρικό χειρόφρενο & το κουμπί start engine όμως δεν τα έγραφε (βλ. σελ. 2 στο παρακάτω)
https://www.peugeot.gr/content/dam/peugeot/greece/models-drivers/2008/NEO_PEUGEOT_2008-ΟΔΗΓΟΣ_ΜΟΝΤΕΛΟΥ_AME0_(2022_10).pdf -
Το 2008 αυτόματο ντίζελ έχει 28900 με καλύτερο εξοπλισμό από την ΚΚ και βέβαια πολύ καλύτερο κινητήρα, μια και πλέον έως το 2035 θα πουλάμε ντίζελ και θα έχουμε 600 χλμ στο 50άρικο...
Μάλλον βιάστηκα, το 2008 έγινε πιο πλούσιο με το μόνο σημαντικό έναντι του ΚΚ το ΑCC....
Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω αν η active έχει κουμπί έναρξης κινητήρα, ηλεκτρικό χειρόφρενο και ραντάρ στο στο αυτόματο φρενάρισμα (πριν κάποιο καιρό θυμάμαι ότι δεν είχε)Είχε και έχει όλα αυτά τα συστήματα.
Μπορεί, το ηλεκτρικό χειρόφρενο & το κουμπί start engine όμως δεν τα έγραφε (βλ. σελ. 2 στο παρακάτω)
https://www.peugeot.gr/content/dam/peugeot/greece/models-drivers/2008/NEO_PEUGEOT_2008-ΟΔΗΓΟΣ_ΜΟΝΤΕΛΟΥ_AME0_(2022_10).pdfΕγω για το ΚΚ έγραψα που έχω.. τα Stelantis ειναι παρελθον για μένα δεν θέλω να ξέρω καν αν έχει κουμπιά, χειρόφρενα κλπ
-
Το 0-100 δεν είναι το θέμα, οι ρεπρίζ είναι το θέμα και εκεί μοιράζει τσαγάκια σε πολλούς...
Εξαρτάται τι θεωρείς κι εσύ ρεπρίζ. Το 80-100 είναι για να περάσεις ένα αυτοκίνητο μόνο. Αν έχεις 3-4 που σέρνονται μπροστά σου όμως, θες ένα καλό 80-150 εκεί.
-
Επειδή έτυχε να έχω το ίδιο αμάξι με κοντινά άλογα, με αυτόματο κιβώτιο και με βενζίνη, 110 άλογα / 235 ροπή και με ντίζελ 120 άλογα / 300 ροπή, η διαφορά στα προσπεράσματα υπέρ του ντίζελ είναι πολύ μεγάλη.
-
Η διαφορά είναι τα 10 άλογα και παίζεις σε χαμηλότερες ΣΑΛ, στην ιπποδύναμη σε αυτές.
-
Και τώρα που η βενζίνη βγαίνει 130 άλογα και 250 ροπή, υστερεί πάλι εμφανώς στις ρεπρίζ σε σχέση με το ντίζελ, όπως φαίνεται και από τα τέστ.
-
Αυτή η ανάκληση για αερόσακο συνοδηγού είναι μόνο για Αμερική / Καναδά;
-
Ναι είναι άλλη γραμμή παραγωγής η Αμερική αλλα δεν αποκλείω να σκάσει κάτι και εδώ
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
Το 0-100 δεν είναι το θέμα, οι ρεπρίζ είναι το θέμα και εκεί μοιράζει τσαγάκια σε πολλούς...
Εξαρτάται τι θεωρείς κι εσύ ρεπρίζ. Το 80-100 είναι για να περάσεις ένα αυτοκίνητο μόνο. Αν έχεις 3-4 που σέρνονται μπροστά σου όμως, θες ένα καλό 80-150 εκεί.
Βάλε 6 με 8 να σέρνονται σε επαρχιακό δρόμο και κανένας να μη κουνιέται για προσπέραση.. Πως την παλεύουν;
-
Bi-Tone... Για ποιό λόγο να πληρώσεις 980 ευρώ επιπλέον οταν με το ενα τρίτο βάφεις η ντύνεις?
-
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
Αυτή η ανάκληση για αερόσακο συνοδηγού είναι μόνο για Αμερική / Καναδά;
Ναι είναι άλλη γραμμή παραγωγής η Αμερική αλλα δεν αποκλείω να σκάσει κάτι και εδώ
-
Bi-Tone... Για ποιό λόγο να πληρώσεις 980 ευρώ επιπλέον οταν με το ενα τρίτο βάφεις η ντύνεις?
Ναι με αυτό απορώ κι εγώ πραγματικά....
Μπας και έχει και καμιά άλλη διαφορά στον εξοπλισμό το bi-tone; -
Nothing compares to OEM...
Ποιος φανοποιός θα ασχοληθεί με βάψιμο ουρανού, που θα χρειαστεί να μονώσει ολο το αυτοκίνητο και κυρίως ποιος θα το κάνει καλά και με καλής ποιότητας βερνικι; Σημειωτέον ότι έχω βάψει μαύρο ουρανό σε καλό φανοποιό και για να γίνει σωστά θέλει ολόκληρη διαδικασία.
Όσο για το αυτοκόλλητο (έχω ντύσει και με μαύρο αυτοκόλλητο ουρανό), πέραν του ότι δεν πρόκειται να έχει τη στιλπνότητα του βερνικιού, μετά από καποια χρονια, όσο ποιοτική κι αν είναι η μεμβράνη, θα χρειαστεί αλλαγή. -
Αν έρθεις στην δουλειά μου θα σου πουλήσω τέτοιο πρόλογο που δεν έχεις ξανακούσει. Όλα μα όλα τα μαστόρια.. τεχνίτες και καλλιτέχνες παρουσιάζουν την δουλειά ως την πιο δυσκολη που υπάρχει στον πλανητη και αλλους τρεις παραπέρα. Μπορεί να έχει δυσκολίες αλλά 980 ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κόστος ούτε σε υλικά, ούτε σε δουλειά σε ότι άλλο... και μιλάμε για το 1/3 της οροφή μιας και το υπολοιπο ειναι κρύσταλλο της ηλιοροφής και την αεροτομή
-
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
Ναι με αυτό απορώ κι εγώ πραγματικά....
Μπας και έχει και καμιά άλλη διαφορά στον εξοπλισμό το bi-tone;Δεν είδα κάτι στην σύγκριση.. δεν νομίζω να έχει εκτός και αν αλλάξει το site
-
Η διχρωμια σε αυτό το αμάξι είναι παράταιρη, ειδικά έτσι όπως το βλέπω από το πλάι.
Το μόνο που του ταιριάζει είναι η ηλιοροφη και αυτό γιατί αυτά τα μαύρα σαμάρια που εχει πάνω είναι χοντροκομμένα και κάπως πρέπει να δέσουν με την οροφή, χρωματικά εννοώ.
-
Αν έρθεις στην δουλειά μου θα σου πουλήσω τέτοιο πρόλογο που δεν έχεις ξανακούσει. Όλα μα όλα τα μαστόρια.. τεχνίτες και καλλιτέχνες παρουσιάζουν την δουλειά ως την πιο δυσκολη που υπάρχει στον πλανητη και αλλους τρεις παραπέρα. Μπορεί να έχει δυσκολίες αλλά 980 ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κόστος ούτε σε υλικά, ούτε σε δουλειά σε ότι άλλο...
Αλλο λέω, αλλο λες.
Εγώ δεν μίλησα για τιμή.
Αυτο που ειπα ειναι οτι δεν συγκρίνεται το εργοστασιακό βάψιμο με το aftermarket, όσο φτηνότερο και αν (τυχόν) βγει το aftermarket, και με τα ρίσκα που ανέφερα παραπάνω.
Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις...
Υ.Γ. Η εργοστασιακή Bi-tone έκδοση αναγράφεται επισημα και στα αρχεία της Toyota ως Bi-tone, συνεπώς είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί οτι ένα μη Bi-tone αυτοκίνητο έχει βάψει ουρανό εκ των υστέρων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη μεταπωλητική αξία του. -
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Η διχρωμια σε αυτό το αμάξι είναι παράταιρη, ειδικά έτσι όπως το βλέπω από το πλάι.
Συμφωνώ. Νομίζω οτι η Bi-tone διαμορφωση ταιριάζει, λόγω σχεδιαστικών γραμμών, μόνο στο C-HR, που ήδη από την εποχή που είχε παρουσιαστεί ως concept car ήταν Bi-tone.
Toyota Corolla Cross