-
@dodotis-cc said in Toyota Corolla Cross:
καλά οκ μην το συνεχιζεις, αλλα είσαι εντελως λάθος αν κάτσεις και βαλεις τα νούμερα κάτω. Εντελως ομως
στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν βγαινω εκτος θέματος. Συγκριση υβριδικού toyota με ηλεκτρικο στην οικονομία είναι δεν απαγορεύεται πουθενα
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι σαν το πλήρες ηλεκτρικό δεν έχει. Οτι και να λέμε τώρα ειδικά αν έχεις και Φ/Β… Αλλά πάντα για αυτοκίνητα πόλης. Γιατί μέχρι να βγάλουν αυτοκίνητα που οι μπαταρίες θα κρατάνε περισσότερο από 600χιλ δεν μπορεί να γίνει πλήρες σύγκριση. Το υβριδικό του φουλάρεις βενζίνη και συνεχίζεις ενώ το ηλεκτρικό εκτός του ότι θα πρέπει να περιμένεις αν δεν υπάρχει διαθέσιμη πρίζα , θα περιμένεις για να φορτίσει κιολας
Συμφωνω 100%
Ο λογος που έχω παρει μικρο ηλεκτρικο πολής και οχι μεγαλο αυτός είναι
εχω ένα αλλο αμαξι βενζινη για ταξίδι γιατι δυστηχως δεν θεωρω ότι ακομα το δικτυο της Ελλαδος μπορει να υποστηριξει χωρις κάποια ταλαιπωρια (την οποια δεν ειμαι διατεθιμενος να περασω) ταξιδι με ηλεκτρικο προς ολους τους προορισμους (προς κάποιους γινεται ανετα)
Αλλα εγω δεν μιλησα για αυτό. Μιλησα για την οικονομία και μονο για αυτή. Δεν βαζω μεσα τον παραγοντα ταλαιπωρια αν εχεις μονο ηλεκτρικο ο οποιος ειναι υπαρκτος στην χωρα μας.
Αν βαλεις κατω μονο την οικονομια ενα hybrid χανει ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ από ενα ηλεκτρικο. Αυτο εγραψα και ισχυει 100%. Ακομα και χωρις ΦΒ. Τωρα σε μενα που εχω και ΦΒ ειναι τεραστια η διαφορα
Αλλα οπως ειπες και συμφωνω δεν είναι μονο η οικονομία, το hybrid μπορει να παει παντου με ενα 5λεπτο σταση για βενζινη ενω το ηλεκτρικο δεν ειναι ετσι. Στο μελλον θα είναι αλλα οχι ακόμα
και να πω επίσης οτι το hybrid μπορει να το αγοράσει οποιωσδηπωτε χωρις περιορισμους. Ενω το ηλεκτρικο για να συμφερει θα πρεπει να μπορεις να έχεις παρκινγκ με φορτιστή πραγμα που οι περισσότεροι δεν μπορουν να εχουν ειτε γιατι νοικιαζουν σε σπιτι που δεν εχει παρκινγκ ή για πολλους αλλους λόγους. Για να μην τα λέω μονοπλευρα τα πραγματα
-
Γεια σας παίδες και καλό Πάσχα να έχουμε όλοι. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σε όσους είναι κάτοχοι του αυτοκινήτου.
- Θέλω να βάλω καλύμματα καθισμάτων, εχει βάλει κάποιος και αν ναι έχει μήπως να μου προτείνει;
2.Το σήμα της Toyota στο αυτοκίνητο σας είναι μαύρο με μπλε ( που υποδουλώνει ότι είναι hybrid) ή σκέτο μαύρο όπως το δικό μου; Δεν ενοχλεί σε κάτι αυτό απλώς το έχω απορία…
3.Γνωριζει κάποιος πως μπορώ να απενεργοποίησω μόνιμα να μην χτυπάει ειδοποιήση όταν υπερβαίνω το όριο ταχύτητας;
Διάβασα παραπάνω την συζήτηση περί τιμών. Τολμώ να πω και εγώ ότι η Toyota το έχει δει Apple. Σου λέει σου προσφέρω απίστευτη τεχνολογία στον κινητηρα( βλ. Λογισμικό της Apple) στο χρεώνω το αυτοκίνητο χρυσάφι και δεν σου βάζω κάποια απλά πράγματα στο αυτοκίνητο που τα έχουν τα άλλα αυτοκίνητα εδώ και 20 χρόνια.
Μιλάω για το δικό μου cc πάντα.
Χάθηκε ο ουρανός του αυτοκινήτου να είναι από ύφασμα;
Τα πλαϊνά του πορτμπαγκάζ να μην έχουν επένδυση;
Οι πόρτες να μην έχουν φωτάκια;
Οι πόρτες να μην έχουν μεγαλύτερο αποθηκευτικό χωρο( στις πόρτες μπαίνει 0,5l μπουκάλι.
Το καπό να στηρίζεται ακόμα με την μεταλλική βέργα;
Φτάσαμε στο 2025 κάνε πιο ωραία τα φωτιστικά σώματα. Βλ. Qashqai
Και διάφορα άλλα που βρίσκω όσο το επεξεργάζομαι το αυτοκίνητο.Τώρα θα μου πείτε αφού δεν τα έχει όλα αυτά γιατί το αγόρασες ρε φιλαράκι; Το αγόρασα για τον κινητήρα και την οικονομία. Γιατί όσα αυτοκίνητα είδα στην συγκεκριμένη κατηγορία η κατανάλωση κάτι από 7.5L δεν έπεφτε. Ενώ σε αυτό βλέπω max 4.7L.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Πιστεύω πως διαπίστωσες ότι πολλά από αυτά που θεωρείς παραλήψεις ,ότι θα τα είδες αντίστοιχα και σε άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας που έχουν το ίδιο περίπου κόστος...!!
Όταν έψαχνα για αυτοκίνητο, στα περισσότερα της κατηγορίας ,δεν τα είδα όλα αυτά που γράφεις,αλλά και σε κάποια που τα είδα με αυξημένο κοστολόγιο σε σχέση με το κκ , δεν είδα με τίποτε να κουβαλάνε την τεχνολογία του υβριδικού Τογιότα με ότι αυτό συνεπάγεται...!!!
Οπότε είναι θέμα επιλογής.....
Αν με ρωτούσες, πρώτα την καρδιά θα κοιτούσα και αυτή είναι το μοτέρ με την τεχνολογία που κουβαλάει, όλα τα περιφερειακά που προσφέρουν ανέσεις και ομορφιά, έρχονται δεύτερα, εκτός από την ανάρτηση...!!! - Θέλω να βάλω καλύμματα καθισμάτων, εχει βάλει κάποιος και αν ναι έχει μήπως να μου προτείνει;
-
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
520 σελίδες για 4 λίτρα στα 100 με 100
520 σελίδες για εκθέσεις περί 0-20 και 0-16
520 σελίδες ταλαιπαΤι να πουμε και εμείς με τα πεζα δηλαδή που αλλάξανε 3 φορές λάδι για βρούνε κάποιο να μην καίει τον ιμάντα; Εκεί βέβαια δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Το 0-20/0-16 που συζητάτε 2 χρόνια ξέρουν!
Αντε τα λέμε στις 600 σελίδες με 110 σταθερά και νόμιμαΌσο είσαι νέος και ωραίος και ελεύθερος εννοείται πως "απαγορεύεται" να πάρεις Toyota εκτός αν είναι το supra φυσικά , γιατί ούτε γκάζι που σαν νέος θα έχεις ούτε τις ανέσεις γεμάτες χλιδή. Οταν όμως κάνεις οικογένεια θα κοιτάξεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο που να κάνει οικονομία και να είναι και αξιόπιστο. Όσο για τα 4λ τρέχοντας μόνο 100 θεωρώ πως είναι υπερβολή. Εγώ με δύο παιδιά που έχω και δεν το σκέφτομαι καν να το πατήσω πάνω από 130, όχι για οικονομία αλλά για ασφάλεια.ΟΣΟ μεγαλώνουμε έχουμε και άλλες απαιτήσεις από το αυτοκίνητο μας. Ετσι πιστεύω φυσικά. Τώρα αν κάποιος θέλει να βγάζει γούστα μέχρι τα 65 είναι άλλο θέμα.
Όταν ήμουν νέος τόλμησα και πήρα ένα Τσέλικα , πως το βρίσκεις..??!!!
-
Εγώ πάντως το μόνο που έχω να προσαψω στο κρος, είναι ότι σπατάλησαν πολύτιμο χώρο στο εσωτερικό, για να βγάλουν ατόφιο (για λόγους οικονομίας ίσως) το ταμπλό της κορολα.
Αν υπήρχε ανασχεδιασμενο ταμπλό, θα περισσευε μισό μέτρο χώρος εσωτερικά, χωρίς να βρίσκουν τα γόνατα του συνοδηγού στο μπάσιμο (κι ενώ έχει άπειρο χώρο να απλώσεις πόδια όταν μπεις) και θα φαινόταν τεράστιοι οι χώροι.
Και δεύτερον ίσως, πως στο μόνιμο γκαζωμα (ταχύτητες πάνω από +130) είναι άχαρος ο ήχος/θόρυβος της μετάδοσης).Στα υπόλοιπα είναι από πολύ καλό έως άψογο, κι αν κάποιος αντί για τέλη πληρώνει τα 400€ για δίλιτρο, ελάχιστα απ τα κοινά αυτοκίνητα το πλησιάζουν.
Στη μέχρι τώρα σύντομη συμβίωση το θεωρώ απ τα καλύτερα αυτοκίνητα που είχα, εφάμιλλο του 6 και καλύτερο σε κάποια σημεία. -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
520 σελίδες για 4 λίτρα στα 100 με 100
520 σελίδες για εκθέσεις περί 0-20 και 0-16
520 σελίδες ταλαιπαΤι να πουμε και εμείς με τα πεζα δηλαδή που αλλάξανε 3 φορές λάδι για βρούνε κάποιο να μην καίει τον ιμάντα; Εκεί βέβαια δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Το 0-20/0-16 που συζητάτε 2 χρόνια ξέρουν!
Αντε τα λέμε στις 600 σελίδες με 110 σταθερά και νόμιμαΌσο είσαι νέος και ωραίος και ελεύθερος εννοείται πως "απαγορεύεται" να πάρεις Toyota εκτός αν είναι το supra φυσικά , γιατί ούτε γκάζι που σαν νέος θα έχεις ούτε τις ανέσεις γεμάτες χλιδή. Οταν όμως κάνεις οικογένεια θα κοιτάξεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο που να κάνει οικονομία και να είναι και αξιόπιστο. Όσο για τα 4λ τρέχοντας μόνο 100 θεωρώ πως είναι υπερβολή. Εγώ με δύο παιδιά που έχω και δεν το σκέφτομαι καν να το πατήσω πάνω από 130, όχι για οικονομία αλλά για ασφάλεια.ΟΣΟ μεγαλώνουμε έχουμε και άλλες απαιτήσεις από το αυτοκίνητο μας. Ετσι πιστεύω φυσικά. Τώρα αν κάποιος θέλει να βγάζει γούστα μέχρι τα 65 είναι άλλο θέμα.
αν ειχες αυτή που για μενα είναι η πιο ομορφη που βγηκε ποτε, respect από μένα. κουκλαρα
λιγα toyota βρισκω της προκοπης. Αυτό (celica), το mr2 το supra , το land cruiser , το gr yaris και λίγα ακόμα
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Στα υπόλοιπα είναι από πολύ καλό έως άψογο, κι αν κάποιος αντί για τέλη πληρώνει τα 400€ για δίλιτρο, ελάχιστα απ τα κοινά αυτοκίνητα το πλησιάζουν.
Το QQ n-connecta x-tronic είναι περίπου το ίδιο καλό σε όλα, έχει καλύτερο εξοπλισμό στην ίδια τιμή, δεν φωνάζει το cvt του και το 400αρι θα το παίρνει ο βενζινάς ενώ δεν θα έχεις 8000ευρω τεκμήριο (κανένα 100αρι τα τέλη τον χρόνο). Οπότε γιατί να ταλαιπωρείσαι, για να λες ότι έχεις hev;
-
This post is deleted! -
Λογικά τα 197 άλογα έγιναν 176 άλογα λόγω ρύπων. Τσέκαρε το. Ή σε αυτό το θέμα ή στης κανονικής Corolla το ανέφεραν.
Το QQ καίει παραπάνω, βασικά αρκετά παραπάνω στην πόλη. Επαρχιακό δεν καίει τόσο παραπάνω. Εθνική καίνε τα ίδια πάνω κάτω ~6.0-7.0 λτ. ανάλογα τις ταχύτητες. -
Δεν μπορεις να το απενεργοποιησεις αλλα μπορεις να αλλαξεις τον τροπο ειδοποιησης. Απο ηχο βαλτο σε χρωμα. Ετσι απλα σου κοκκινιζει το σημα ΚΟΚ για την ταχυτητα. Ειναι μεσα στο μενου του RSA.
Βρήκα το RSA πατάω επάνω του μπαίνω μέσα αλλά δεν με αφήνει να κάνω τίποτα, παρόλο που έχει την επιλογή που είπες.
-
Δεν βγαίνουν πλέον τέτοια αυτοκίνητα από την Toyota όπως και να το κάνουμε.Πλεον η Toyota έχει στραφεί πιστεύω μόνο προς την αξιοπιστία και την οικονομία …
-
Το QQ n-connecta x-tronic είναι περίπου το ίδιο καλό σε όλα, έχει καλύτερο εξοπλισμό στην ίδια τιμή, δεν φωνάζει το cvt του και το 400αρι θα το παίρνει ο βενζινάς ενώ δεν θα έχεις 8000ευρω τεκμήριο (κανένα 100αρι τα τέλη τον χρόνο). Οπότε γιατί να ταλαιπωρείσαι, για να λες ότι έχεις hev;
Ήμουν να σου πω την αλήθεια ανάμεσα στο cc που τελικά πήρα και το we που ανάφερες. Φοβερό σχεδιάστηκα ,πιο πλούσιος εξοπλισμός αλλά κατέληξα σε Toyota γιατί δεν ήθελα να μπλέξω πάλι με "Renault ".
Το προηγούμενο αυτοκίνητο μου ήταν ένα Renault megane 3. Υπερευχαριστημένος με κινητήρα και κιβώτιο αλλά μου έσπασε τα νεύρα με τα ηλεκτρολογικά του. Ο ξάδερφος μου πήρα Nissan και μου είπε όλα μέσα τα εξαρτήματα Renault είναι.
Μπορεί η Renault κατά την γνώμη μου πάντα να σκίζει στο θέμα κινητήρων και ομορφιάς αλλά μέχρι εκεί και τίποτα παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο που δίνει κινητήρες στην Mercedes -
Δεν μπορεις να το απενεργοποιησεις αλλα μπορεις να αλλαξεις τον τροπο ειδοποιησης. Απο ηχο βαλτο σε χρωμα. Ετσι απλα σου κοκκινιζει το σημα ΚΟΚ για την ταχυτητα. Ειναι μεσα στο μενου του RSA.
Βρήκα το RSA πατάω επάνω του μπαίνω μέσα αλλά δεν με αφήνει να κάνω τίποτα, παρόλο που έχει την επιλογή που είπες.
-
Δεν βγαίνουν πλέον τέτοια αυτοκίνητα από την Toyota όπως και να το κάνουμε.Πλεον η Toyota έχει στραφεί πιστεύω μόνο προς την αξιοπιστία και την οικονομία …
Ευτυχώς ο τελεταίος CEO που έχει αναλάβει έχει αντίθετη άποψη και βγάζει αμαξάρες όπως GT86, GR Yaris k Corolla και Supra. Έρχονται και Celica ή/και MR2 σύντομα. Απλά τα χοντρά λεφτά τα βγάζει από υβριδικά Κορολα/Γιαρις/Πριους κλπ. Και στην Αμερική από το Camry.
Η Toyota βγάζει και ωραία οδηγικά αμάξια. Λεφτά να πάρουμε δεύτερο αμάξι για τις οδηγικές μας ορέξεις δεν έχουμε. -
Όταν κινείται το αυτοκίνητο, απενεργοποιούνται οι επιλογές στο μενού και μπορείς μόνο να βγάλεις off το RSA συνολικά, αλλά όταν το αμαξι είναι στατικό, μπορείς να επιλέξεις μόνο οπτικό σήμα.
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Δεν σκέφτονται τον φόρο πολυτελείας και το τεκμήριο, αυτοί που θα τα αγοράσουν καινούργια, αλλά ότι δεν θα βρεθεί κανένας να τα αγοράσει μτχ, εκτός αν τα σκοτώσουν.
Οπότε αν στην Ελλάδα πάρεις από δίλιτρο και πάνω, πρέπει να είσαι αποφασισμένος ή να το κρατήσεις 10+ χρόνια και να μη σε νοιάζει μετά πόσο θα το πουλήσεις και αν, ή αν πάς σε γρήγορη αλλαγή κάτω από τα 5 χρόνια, να ξέρεις ότι θα το σκοτώσεις επειδή υπάρχει αυτή η προκατάληψη εντός παρενθέσεως...!!!
Δεν ξέρω αν το σκέφονται και πόσο, έχω δει όμως πολύ κόσμο να βογγάει όταν έρχεται αυτή ώρα να πληρώσουν τον φόρο, είτε επειδή θέλησαν να μοστραριστούν, είτε επειδή παρασύρθηκαν και το αγόρασαν...!!!
Δε χρειάζονται πολλές σκέψεις, απλά βάλε στο μυαλό σου το πόσοι σήμερα στη χώρα μας έχουν την άνεση να δώσουν 40 χιλιάρικα μπραφ για αυτοκίνητο και θα καταλάβεις αυτό που γράφω...!!!
Ή ακόμα και να δώσουν το παλιό τους και τη διαφορά μετρητά...!!!
Αν το αλλάζουν κάθε 3-4-5 χρόνια θα έχουν την άνεση, θα πάρουν και ένα ποσό καλό από την πώληση, αν έχουν ένα παλιό αυτοκίνητο,προφανώς και θα χρειαστούν 30-35000 μετρητά...!!!
Όσο για τις ανταλλαγές, όταν πήγα στην Τογιότα να δώσω το παλιό μου είπαν 17000-17500 το πολύ, αν ήταν όλα καλά και το έδωσα σε 2 μέρες μέσα, στα 21500 + μία λαμαρινοδουλειά που είχε και την κοστολόγησαν στο συνεργείο τους 700-800 ευρώ, άρα πήρα 22300...!!!
Να άλλο ένα πλεονέκτημα των Τογιότα, πουλήθηκε πριν προλάβω να βάλω φωτό στο car με το αυτοκίνητο καθαρό...!!!
Επίσης δεν θεωρώ και τόσο υγιή σκέψη το να σκέφτεται κάποιος πριν αγοράσει, το πότε θα πουλήσει, στην Ελλάδα ζούμε και πιστεύω πως μία δεκαετία είναι και ο μέσος όρος που κρατάει κάποιος ένα αυτοκίνητο, όσο και να μας παραμυθιάζουν με τα ηλεκτρικά ,τα υβριδικά και ότι άλλο...!!!
Τι λόγο έχει κάποιος κάτοικος επαρχίας π.χ. να αλλάξει το πετρελαιάκι του έστω Γιούρο 4 που πάει μια χαρά..??!! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted!
Toyota Corolla Cross