-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Ωραίες εποχες που τα είχαν πίσω στην καρότσα!
Εποχες ΠΑΣΟΚ!
Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν όταν έγραφα
Εδώ στο Κορδελιό το κάνουν ακόμα κάποιοι
Χθες θυμήθηκα που το 1979 ταξιδέψαμε 1000χλμ στο Toyota Corolla caravan, δύο οικογένειες, 4 ενήλικες και 4 παιδιά 4 έως 10 ετών. Τότε τα αυτοκίνητα δεν είχαν ούτε ζώνες στο πίσω κάθισμα. Ο Θεός μας φύλαγε που λένε -
Εγώ είχα φιλαράκι που ο μπαμπάς του ηταν τεχνίτης και είχε αυτά τα sw χωρίς παράθυρα για να βάζει τα εργαλεία! Όταν πήγαιναν ταξίδια τα παιδιά ήταν πίσω σε στρώμα αραγμένα! Μαλιστα ζήλεψα και έλεγα ..... φοβερή ιδέα!
-
Από την άλλη υπάρχουν και ιστορίες στην αντίστοιχη περίοδο (για να μην αναφέρω το σήμερα) με οικογένειες να ξεκληρίζονται στις παλιές ΕΟ. Εκτός αυτοκινήτου τους βρίσκανε.
Το τι δυστύχημα είχαν δει τα μάτια μου στον Αθήνα - Ιωαννίνων δε λέγεται.
Ξαναλέμε τα καθίσματα πάνε με κιλά/υψος και όχι ηλικιακά.
Επιλογές πολλές εκεί έξω… διαλέξτε ο,τι θέλετε. -
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Από την άλλη υπάρχουν και ιστορίες στην αντίστοιχη περίοδο (για να μην αναφέρω το σήμερα) με οικογένειες να ξεκληρίζονται στις παλιές ΕΟ. Εκτός αυτοκινήτου τους βρίσκανε.
Επιλογές πολλές εκεί έξω… διαλέξτε ο,τι θέλετε.Με κιλά τα έγραψα
μετοχε,
. -
Ποιος μέτοχος;
-
Ο αμέτοχος.
-
-
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
Επιλογές πολλές εκεί έξω… διαλέξτε ο,τι θέλετε.Με κιλά τα έγραψα μετοχε ,
.Δεν είμαι μέτοχος πουθενά.
Δεν αναφερόμουν σε σένα.
Αλλιώς θα σε είχα κάνει παράθεση. -
μετοχε,
Δεν αναφερόμουν σε σένα.
Αλλιώς θα σε είχα κάνει παράθεση.Λάθος μου, νόμιζα ότι έγραψε ο @criuser 🫣
-
μετοχε,
Δεν αναφερόμουν σε σένα.
Δεν γράφω ιδιαίτερα σε τέτοια θέματα, αν δεν προκληθώ βέβαια...
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
μετοχε,
Δεν αναφερόμουν σε σένα.
🫣 Είδα το πράσινο άβαταρ, ξεκινούσε και από C το όνομα του @Chrisk6, τον πέρασα για σένα....θα είπε ο άνθρωπος, τρελός είναι; τι μέτοχο με λέει ; . Εν τω μεταξύ μου γράφετε και εσύ κ ο @lap , χαμπάρι εγώ 🫣🫣
-
μετοχε,
Δεν αναφερόμουν σε σένα.
🫣 Είδα το πράσινο άβαταρ, ξεκινούσε και από C το όνομα του @Chrisk6, τον πέρασα για σένα....θα είπε ο άνθρωπος, τρελός είναι; τι μέτοχο με λέει ; . Εν τω μεταξύ μου γράφετε και εσύ κ ο @lap , χαμπάρι εγώ 🫣🫣
Καλά δεν παρεξηγήθηκα κιόλας. Όλα κουλ!! ️
-
Σας διάβασα προσεκτικά όλους .
Η άποψη μου είναι πως δε γίνεται να βγάλουμε ένα αυτοκίνητο κακό ή μέτριο επειδή δεν χωράνε κάποια καθίσματα για τα παιδιά..!! Το kuga κατά την άποψη μου πέρασε και δεν ακούμπησε το ΚΚ στα πάντα...!!
Για το μειονέκτημα δε του δίλιτρου που γράφει κάποιος, δεν έχω δει πολλά δίλιτρα τζιπάκια να καταναλώνουν κάτω από 6 λίτρα στα 100 χλμ. Κάνω πολύ συχνά μία επαρχιακή διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Έδεσσα στο βουνό ,περίπου 250 χλμ. με επιστροφή. Όσο γρήγορα και να το πήγα η μέση κατανάλωση είναι 5 λίτρα στα 100 χλμ...!!! Σε 2-3 μήνες εφόσον τόσο πολύ το σκέπτεται κάποιος , κάνει απόσβεση των 440 ευρώ που είναι ο φόρος, από τη διαφορά στα καύσιμα ..!!
Τώρα αν βγείτε στην Εθνική και θέλετε να πάτε με 150-160 για όσο μπορείτε με ασφάλεια, εκεί δεν το δοκίμασα ακόμα , αλλά υποθέτω πως όποιο αυτοκίνητο και να βάλετε με τέτοιες συνθήκες θα κάψει αρκετά, από 8-9 λίτρα στα 100 χλμ. μέχρι και 12 για τζιποειδές ,πάνω δε από τα 140 ,αν σας καταγράψει και κάποια κάμερα, ίσως θα ψάχνετε το δίπλωμα σας..!!
Αν κάποια στιγμή καταργηθεί ο φόρος ακόμα καλύτερα,δεν αποτελούν όμως φόβητρο τα 2000 κυβικά του ,ώστε να σε οδηγήσουν στα 1800 με τα μειονεκτήματα του. Άσε που φεύγει σαν πύραυλος και προσπερνάει σαν μηχανάκι..!!
Σε αυτό το αυτοκίνητο για μένα , τα 2000 κυβικά είναι μονόδρομος, τα 1800 είναι λάθος επιλογή, αυτή είναι η γνώμη μου.
Από τον Μάρτιο έχω κάνει 10000 χλμ., όσες φορές και να κοίταξα λάδια, υγρά κ.λπ, δεν έλειπε ούτε σταγόνα..!! Μηχανικά είναι άψογο, εκτός του ότι ταξιδεύει υπέροχα.
Υποθέτω ότι το δίλιτρο μοτέρ καταπονείται ελάχιστα..!!
Υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα που έχουν μεγαλύτερους ίσως χώρους στην κατηγορία, αν αυτό είναι το ζητούμενο μόνο, τότε πιθανότατα δεν σας κάνει το ΚΚ...!! Αν όμως θέλετε ένα δίλιτρο τζιποειδές που να καταναλώνει σαν χιλιάρι , να ταξιδεύει υπέροχα και να είναι σούπερ αξιόπιστο και κατασκευασμένο στην Ιαπωνία με ότι αυτό συνεπάγεται ακόμα και σήμερα, τότε πάτε στο ΚΚ.!!
Έχω το active plus το τετρακίνητο. Το μόνο που θα αλλάξω τώρα τον χειμώνα είναι τα ελαστκά, που θα πάω σε 4 εποχών για μα μην έχω θέμα με τα χιόνια, να μη χρειάζομαι χιονοκουβέρτες. Το έχω δει σε πολλά τεστ και πάει σούπερ..!! Crossclimate 2 , ή Allseason contact 2 , Μισελέν η Κοντινένταλ οι κορυφαίες επιλογές..!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
δεν έλειπε ούτε σταγόνα
Αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Τα πιεσμένα μοτέρ είναι φτιαγμένα ώστε να καίνε λάδι.
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
δεν έλειπε ούτε σταγόνα
Αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Τα πιεσμένα μοτέρ είναι φτιαγμένα ώστε να καίνε λάδι.
Εμένα προσωπικά μου λέει και μου παραλέει, διότι όταν πήρα κασκάι 1,2 και στα 1500 - 2000 πρώτα χλμ. ανακάλυψα ότι έπρεπε να προσέχω τα λάδια, καινούργιο αυτοκίνητο μιλάμε, δεν ένοιωσα καθόλου ευχάριστα..!!
Το πούλησα με 55000 χλμ. μόλις και φυσικά έχασα..!!
Σε 1,5 περίπου χρόνο βέβαια το άλλαξε το μοτέρ η Νισσάν στο 1,3-1,4, αυτό που υπάρχει και σήμερα, εγώ όμως την είχα φάει..!!
Το καλοκαίρι φέτος έβραζε ο τόπος, δεν είχα καμμία διάθεση να κοιτάω συνεχώς τα λάδια και να τα κουβαλάω για να συμπληρώνω, όποτε και αν χρειαζόταν..!!
Έχω κάνει ήδη 10000 χλμ. και από συνήθεια τα κοίταξα μία δύο φορές..!!
Εννοείται ότι θα πάω για αλλαγή στις 15000 χλμ. όπως ορίζει η Τογιότα..!!
Αν είναι να αγχώνομαι κάθε πότε θα συμπληρώσω σε καινούργιο αυτοκίνητο, επειδή αυτό δεν λέει τίποτε για σένα, μηχανικά προφανώς, να μου λείπει..!!
Άσε που είμαι φαν του nothing beats cc της γνωστής αμερικανιάς, προφανώς επειδή έχουν πιο πολύ πετρέλαιο από νερό..!!
Αλλά ένα δίκαιο το έχουν.
Κάτι άλλο για τα σχόλια μου έχεις να προσθέσεις..?? -
Δεν νομίζω ότι οι Αμερικάνοι με την φράση
“There’s No Replacement for Displacement”
μιλούν για τον δίλιτρο υβριδικό της Toyota αλλά στο " γαλατικό χωριό " με την ιδιαίτερη φορολογική πολιτική , οτιδήποτε πάνω 1900κατι κυβικά θεωρείται μεγάλου κυβισμού.... δυστυχώς.
Πολλά κυβικά στο USA σημαίνει διπλάσιος αριθμός κυλίνδρων και 2-3-4 φορές παραπάνω κυβικά από τον δίλιτρο τετρακύλινδρο.
https://allaroundautorepair.com/theres-no-replacement-for-displacement-a-deep-dive-into-american-and-european-engine-philosophy/ -
Σας διάβασα προσεκτικά όλους .
Η άποψη μου είναι πως δε γίνεται να βγάλουμε ένα αυτοκίνητο κακό ή μέτριο επειδή δεν χωράνε κάποια καθίσματα για τα παιδιά..!! Το kuga κατά την άποψη μου πέρασε και δεν ακούμπησε το ΚΚ στα πάντα...!!
Για το μειονέκτημα δε του δίλιτρου που γράφει κάποιος, δεν έχω δει πολλά δίλιτρα τζιπάκια να καταναλώνουν κάτω από 6 λίτρα στα 100 χλμ. Κάνω πολύ συχνά μία επαρχιακή διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Έδεσσα στο βουνό ,περίπου 250 χλμ. με επιστροφή. Όσο γρήγορα και να το πήγα η μέση κατανάλωση είναι 5 λίτρα στα 100 χλμ...!!! Σε 2-3 μήνες εφόσον τόσο πολύ το σκέπτεται κάποιος , κάνει απόσβεση των 440 ευρώ που είναι ο φόρος, από τη διαφορά στα καύσιμα ..!!
Τώρα αν βγείτε στην Εθνική και θέλετε να πάτε με 150-160 για όσο μπορείτε με ασφάλεια, εκεί δεν το δοκίμασα ακόμα , αλλά υποθέτω πως όποιο αυτοκίνητο και να βάλετε με τέτοιες συνθήκες θα κάψει αρκετά, από 8-9 λίτρα στα 100 χλμ. μέχρι και 12 για τζιποειδές ,πάνω δε από τα 140 ,αν σας καταγράψει και κάποια κάμερα, ίσως θα ψάχνετε το δίπλωμα σας..!!
Αν κάποια στιγμή καταργηθεί ο φόρος ακόμα καλύτερα,δεν αποτελούν όμως φόβητρο τα 2000 κυβικά του ,ώστε να σε οδηγήσουν στα 1800 με τα μειονεκτήματα του. Άσε που φεύγει σαν πύραυλος και προσπερνάει σαν μηχανάκι..!!
Σε αυτό το αυτοκίνητο για μένα , τα 2000 κυβικά είναι μονόδρομος, τα 1800 είναι λάθος επιλογή, αυτή είναι η γνώμη μου.
Από τον Μάρτιο έχω κάνει 10000 χλμ., όσες φορές και να κοίταξα λάδια, υγρά κ.λπ, δεν έλειπε ούτε σταγόνα..!! Μηχανικά είναι άψογο, εκτός του ότι ταξιδεύει υπέροχα.
Υποθέτω ότι το δίλιτρο μοτέρ καταπονείται ελάχιστα..!!
Υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα που έχουν μεγαλύτερους ίσως χώρους στην κατηγορία, αν αυτό είναι το ζητούμενο μόνο, τότε πιθανότατα δεν σας κάνει το ΚΚ...!! Αν όμως θέλετε ένα δίλιτρο τζιποειδές που να καταναλώνει σαν χιλιάρι , να ταξιδεύει υπέροχα και να είναι σούπερ αξιόπιστο και κατασκευασμένο στην Ιαπωνία με ότι αυτό συνεπάγεται ακόμα και σήμερα, τότε πάτε στο ΚΚ.!!
Έχω το active plus το τετρακίνητο. Το μόνο που θα αλλάξω τώρα τον χειμώνα είναι τα ελαστκά, που θα πάω σε 4 εποχών για μα μην έχω θέμα με τα χιόνια, να μη χρειάζομαι χιονοκουβέρτες. Το έχω δει σε πολλά τεστ και πάει σούπερ..!! Crossclimate 2 , ή Allseason contact 2 , Μισελέν η Κοντινένταλ οι κορυφαίες επιλογές..!!Συμφωνώ προχθές στη συνάντηση το ίδιο έλεγα μακάρι να έβγαινε με2.0 η Σεντάν θα την έπαιρνα ευχάριστα και όχι με μισή καρδιά ή να είχε βγει το Κ.Κ νωρίτερα γιατί ενώ είναι ένα πολύ ευχάριστο αυτοκίνητο οδηγικά η κορολα ο 1.8 είναι κάτω του μετρίου.
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
δεν έλειπε ούτε σταγόνα
Εμένα προσωπικά μου λέει και μου παραλέει, διότι όταν πήρα κασκάι 1,2 και στα 1500 - 2000 πρώτα χλμ. ανακάλυψα ότι έπρεπε να προσέχω τα λάδια, καινούργιο αυτοκίνητο μιλάμε, δεν ένοιωσα καθόλου ευχάριστα..!!
Το πούλησα με 55000 χλμ. μόλις και φυσικά έχασα..!!
Σε 1,5 περίπου χρόνο βέβαια το άλλαξε το μοτέρ η Νισσάν στο 1,3-1,4, αυτό που υπάρχει και σήμερα, εγώ όμως την είχα φάει..!!
Το καλοκαίρι φέτος έβραζε ο τόπος, δεν είχα καμμία διάθεση να κοιτάω συνεχώς τα λάδια και να τα κουβαλάω για να συμπληρώνω, όποτε και αν χρειαζόταν..!!
Έχω κάνει ήδη 10000 χλμ. και από συνήθεια τα κοίταξα μία δύο φορές..!!
Εννοείται ότι θα πάω για αλλαγή στις 15000 χλμ. όπως ορίζει η Τογιότα..!!
Αν είναι να αγχώνομαι κάθε πότε θα συμπληρώσω σε καινούργιο αυτοκίνητο, επειδή αυτό δεν λέει τίποτε για σένα, μηχανικά προφανώς, να μου λείπει..!!
Άσε που είμαι φαν του nothing beats cc της γνωστής αμερικανιάς, προφανώς επειδή έχουν πιο πολύ πετρέλαιο από νερό..!!
Αλλά ένα δίκαιο το έχουν.
Κάτι άλλο για τα σχόλια μου έχεις να προσθέσεις..??Σε νιώθω πριν πάρω κορολα είχα vw..
-
Τα 440 ετησίως και τα 8800 τεκμήριο και η δυσκολία μεταπώλησης εξ΄ αυτών των προβλημάτων, δεν έχουν σχέση με το αν καίει 5 λίτρα σε ήπιες ταχύτητες...
Και ένα ντίζελ σε αυτές τις ταχύτητες και και λιγότερο και φτηνότερα.
Τα crossclimate 2 επειδή τα έχω ήδη 2 χρόνια, να ξέρεις ότι στον βρεγμένο δεν είναι και τα καλύτερα. Στο χιόνι όμως είναι καλά, αλλά και το καλοκαίρι είναι επίσης καλά.
-
Τα 440 ετησίως και τα 8800 τεκμήριο και η δυσκολία μεταπώλησης εξ΄ αυτών των προβλημάτων, δεν έχουν σχέση με το αν καίει 5 λίτρα σε ήπιες ταχύτητες...
Και ένα ντίζελ σε αυτές τις ταχύτητες και και λιγότερο και φτηνότερα.
Αν όμως κάποιος δεν θέλει να μπλέξει με πετρέλαιο - τα 5 λίτρα κάνουν την ετήσια απόσβεση των 440 ευρώ του φόρου. Επιπλέον τα 200 άλογα, μια χαρά γκάζι δίνουν!
Τα crossclimate 2 επειδή τα έχω ήδη 2 χρόνια, να ξέρεις ότι στον βρεγμένο δεν είναι και τα καλύτερα. Στο χιόνι όμως είναι καλά, αλλά και το καλοκαίρι είναι επίσης καλά.
Στο βρεγμένο, η τετρακίνηση μπορεί να καμουφλάρει την μέτρια συμπεριφορά.
Toyota Corolla Cross