-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Όποιος μπορεί να πληρώνει 35 ευρώ μηνιαίως για φ.π. προτείνω ανεπιφύλακτα το 2λιτρο. Τα πλήρως υβριδικά δεν είναι αυτοκίνητα επιδόσεων οπότε στα 140 άλογα λογικά θα έχει τις επιταχύνσεις του chr. Εάν θέλεις γρήγορο πλήρως υβριδικό με ρεπριζ κ αστεία κατανάλωση τότε η επιλογή είναι το διλιτρο εάν δεν έχει φθάσει κοντά στα 40 χιλ κατά τον χρόνο παράδοσης
Συμφωνώ απολύτως (έτσι για αλλαγή!)!
Δυστυχώς αυτό το Φ.Π είναι τροχοπέδη για πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές..
-
Οπως έχουμε δει και στο παρελθόν, μόλις έλθει ο 1,8, η μεταπωλητική αξία του δίλιτρου, θα γίνει επίσης παρελθόν...
-
Εάν προοδευτικά γίνονται πιο φθηνά τα ηλεκτρικά όπως συμβαίνει με tesla κ φθάσουν τις τιμές θερμικών, το διλιτρο cc κάτι θα πιάσει ως πλήρως υβριδικό, τα διζελ όμως θα χαριζονται πλεον για να μπουν στο μουσείο αυτοκίνησης
-
Δεν πειράζει θα τα κρατήσουμε. Μένουμε σε προάστιο, έχω δίπλα την Α.Ο και την Περιφερειακή Υμηττού και τον σταθμό μετρό.
Και θα πηγαίνουμε τα ταξίδια μας...
Με κανονικές ταχύτητες βέβαια...
Και μέχρι τότε 8-9 ευρώ τα 100 χλμ...
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Το 1.8 θα έχει πιθανότατα καλύτερη μεταπώληση, αλλα και μικρότερη κατανάλωση (ένα από τα βασικά κριτήρια αγοράς ενος HEV) σε σχέση με το 2.0.
Μπα....ελάχιστη διαφορά εχουν, εαν θα έχουν...μπορεί και να ειναι το ιδιο.
Ως προς την κατανάλωση:
Σε Corolla και C-HR 1.8 και 2.0, η διαφορά κατανάλωσης μέχρι τώρα ήταν τουλάχιστον στο 1-1,5 lt/100 km υπέρ του 1.8, ίσως (και) λόγω της μπαταρίας λιθίου του 1.8 σε σχέση με τη νικελίου του 2.0.
Η 2.0 CC φοράει πλέον κι αυτή μπαταρία λιθίου, οπότε η διαφορά κατανάλωσης ίσως μικρύνει.Ως προς τη μεταπώληση:
Με τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς και εάν δεν καταργηθεί ο Φ.Π., το δίλιτρο (ακόμη κι αν είναι υβριδικό Toyota) συνήθως το παντρεύεσαι. Μιλάω ως πρώην παθών... -
Και εγώ ως πρώην παθών μιλάω...
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Εάν προοδευτικά γίνονται πιο φθηνά τα ηλεκτρικά όπως συμβαίνει με tesla κ φθάσουν τις τιμές θερμικών, το διλιτρο cc κάτι θα πιάσει ως πλήρως υβριδικό, τα διζελ όμως θα χαριζονται πλεον για να μπουν στο μουσείο αυτοκίνησης
Πολύ κράτησε... διαφωνώ απολύτως!
Θα παίρνεις ηλεκτρικά να αντικαταστήσουν τα υβριδικά, αφού η μέγιστη αποδοτικότητά και των 2 αυτών κατηγοριών είναι για μέσα στην πόλη.
Τα diesel που είναι ειδικού σκοπού και συνήθως αφορούν την μεγάλη αυτονομία και ροπή τους τα μέγιστα selling point, δεν πρόκειται να ξεπεραστούν εύκολα πριν βγουν φθηνά και ασφαλή υδρογόνου στην αγορά...
Το λογικό είναι ένα μικρό φθηνό για μέσα στην πόλη και ένα λίγο μεγαλύτερο diesel για οικογενειακές ταξιδαρες, χόμπι ή/και επαγγελματική χρήση.
Γι' αυτό λέμε ότι η επανάσταση των ηλεκτρικών θα γίνει με τα e-Panda αυτού του κόσμου και τα C3, και όχι τα Tesla Y και Mustang!
Μέχρι να σπέρνουν και να θερίζουν τα ηλεκτρικά για ταξίδια, τσουπ.. υδρογόνο ή e-fuels..
-
Πάντως πραγνατικα είναι τόσο πίσω σε σχεδιασμό και απτή ποιότητα η Τογιότα.
Κρίμα γιατί είναι οικονομικά τα υβριδικά της. -
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως πραγνατικα είναι τόσο πίσω σε σχεδιασμό μαο απτή ποιότητα η Τογιότα.
Κρίμα γιατί είναι οικονομικά τα υβριδικά της.Διαφωνώ πλήρως και στα δύο.
Και το γράφω ως πρώην ιδιοκτήτης premium αυτοκινήτων. -
Κρίμα γιατί είναι οικονομικά τα υβριδικά της.Η εντυπωση που μου άφησε εμένα είναι σχετικά καλή. Έχει σκληρά πλαστικά επάνω από ότι θυμάμαι με ενδιάμεσα μαλακά. Είναι ένα επίπεδο επάνω από το πλαστικό Jumbo γιαρις κρος. Βασικά όταν άνοιξα την πόρτα λίγο ξενέρωσα με τα υλικά. Περίμενα κάτι καλύτερο και σε αισθητιική. Σε σχέση με το γιαρις ειναι επάνω, σε σχέση με το chr είναι κάτω στην καμπίνα.
Από έξω μαρέσει με τις 17άρες της style και μπροστά η μούρη του αλλά αυτός ο κώλος μου βγάζει κάτι παλιό του 2017. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Κρίμα γιατί είναι οικονομικά τα υβριδικά της.Διαφωνώ πλήρως και στα δύο.
Και το γράφω ως πρώην ιδιοκτήτης premium αυτοκινήτων.BMW έχω τα τελευταία 6 χρονια και έχω κακομάθει.
Επίσης εσυ είσαι τυχερός γιατί το Chr είναι το πιο ποιοτικό της γκάμας μετα το ραβ.
Μετά παίζει η κορολλα HBΤα κρος είναι τζαπανιλα και σχεδιασμός μανγκα.
Ανόητες ελλείψεις και πουλάνε λόγω αξιοπιστιας και οικονομίας.12 χρόνων είναι ο γιος και το αντιλαμβάνεται και αυτός.
Και αυτός μετακινείται καθημερινά με γιαρις υβρίδιο 2016. -
Έχει παρατηρήσει κάποιος την λειτουργία του ABS? Εχω την εντύπωση ότι είναι ευαίσθητο και ενεργοποιείται πολύ εύκολα, στα 30 - 40 χλμ πχ, έχω περιπτώσεις που πέφτω σε ανωμαλίες του δρόμου πατώντας ταυτόχρονα φρένο και αυτο εμπλέκεται.
Ωστόσο σήμερα i shit my pants, ανεβαίνοντας Αμφιθεας για να βγω παραλιακή ενα από τα φανάρια κάθετο σε αυτή είχε χαλάσει και κροσαρανε αμάξια μηχανάκια σαν σκατομυγες, έπεσα στα φρένα και απλα το αμαξι δεν σταμάτησε ή τουλάχιστον δεν ένιωσα να μειώνεται η ταχύτητα του ανάλογα με την ένταση/πίεση που εφάρμοσα στα φρένα.
Μπορεί το όλο σκηνικό να το θυμάμαι με παραμόρφωση από το στρες που μου προκάλεσε και να κάνω λάθος, αλλά η αρχική αίσθηση που μου έδωσε ήταν αυτή.
-
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Έχει παρατηρήσει κάποιος την λειτουργία του ABS? Εχω την εντύπωση ότι είναι ευαίσθητο και ενεργοποιείται πολύ εύκολα, στα 30 - 40 χλμ πχ, έχω περιπτώσεις που πέφτω σε ανωμαλίες του δρόμου πατώντας ταυτόχρονα φρένο και αυτο εμπλέκεται.
Ωστόσο σήμερα i shit my pants, ανεβαίνοντας Αμφιθεας για να βγω παραλιακή ενα από τα φανάρια κάθετο σε αυτή είχε χαλάσει και κροσαρανε αμάξια μηχανάκια σαν σκατομυγες, έπεσα στα φρένα και απλα το αμαξι δεν σταμάτησε ή τουλάχιστον δεν ένιωσα να μειώνεται η ταχύτητα του ανάλογα με την ένταση/πίεση που εφάρμοσα στα φρένα.
Μπορεί το όλο σκηνικό να το θυμάμαι με παραμόρφωση από το στρες που μου προκάλεσε και να κάνω λάθος, αλλά η αρχική αίσθηση που μου έδωσε ήταν αυτή.
Ακριβώς το ίδιο παρατήρησα και εγώ δύο-τρεις φορές σε μικρές ταχύτητες. Πάτησα φρένο και απλά δεν σταμάτησε και ένιωσα στο πετάλι του φρένου τη λειτουργία του ABS. Προσπάθησα να ξανά φρενάρω αρκετές φορές αμέσως κάθε φορά που παρουσιάστηκε αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν ξανά εμφανιζόταν.
Υπέθεσα ότι προερχόταν από το γεγονός ότι τα φρένα είναι καινούργια και θέλουν στρώσιμο. -
Το θέμα είναι ότι ειμαι με 4300χλμ, άρα φαντάζομαι ότι στρώσιμο ήταν να γίνει έχει γίνει.
-
Όλα τα υβριδικά/ηλεκτρικά, κατά το φρενάρισμα κάνουν και ανάκτηση ενέργειας, με αποτέλεσμα μια σχετική ασάφεια στην αναλογικοτητα του πεντάλ φρενου, ιδίως όταν η μπαταρία είναι ήδη αρκετά φορτισμένη.
Αυτό μάλλον αισθάνεστε. -
Σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο τα φρένα έχουν στρώσει σε καμμία 200χλμ, με χρήση αυτών (προφανώς). Στο cc όπου δεν πατάς τόσο έντονα και τακτικά τα φρένα μιας και το υβριδικό σύνολο φρενάρει και αυτό για να φορτίσει εκτιμώ ότι θα θέλει περισσότερο. 4300χλμ είναι πολλά όμως
-
Όταν μπαίνει το abs τα φρένα πιάνουν, τα λάστιχα δεν πιάνουν.
-
Προέρχομαι από υβριδικό HB corrola 19 και η λειτουργία του εκεί ήταν ποιο σωστή, ωστόσο άλλο βάρος άλλα λάστιχα.
-
Παιδιά το ABS δουλεύει σε όλα τα αμάξια το ίδιο.
Δεν διαχωρίζουμε αν είναι hatchback η SUV.
Να πεις ότι έχεις μάπα ελαστικά να το δεχθώ.
Είναι θέμα αν δεν σταματάει.
Απλά είναι πολλές οι παράμετροι.
Σίγουρα δεν φταίνε τα αστρωτα τακάκια (που είναι ήδη στρωμένα αν έχει 4Κ χλμ). -
Θεμα ρυθμισης ειναι. Σε καποια αμαξια ειναι πιο ευαισθητο σε αλλα οχι. Αν δεν κανω λαθος δεν εχει αριστευσει σε απολυτα νουμερα φρεναρισματος το ΨΨ ουτως ή αλλως.
Ουσιαστικα εαν λεμε αυτο που καταλαβαινω, περνωντας απο ανωμαλια με πατημενο φρενο, δεν προλαβαινει η αναρτηση να κανει πληρως το ριμπάουντ και να δωσει τη μεγιστη μηχανικη προσφυση στο λαστιχο και κανει το αμαξι σα να μενει για λιγο στον αερα με το abs να βαραει. Νομιζω το σωστο σ αυτη την περιπτωση ειναι ματσολια στο φρενο μεχρι να βρει προσφυση.
Toyota Corolla Cross