-
Γράφουν οτι ψηφίστηκε η κατάργηση φόρου πολυτελείας για διλιτρα κλπ κ κατάργηση τεκμηρίων με τροποποίηση του άρθρου 103 του κώδικα φορολογίας εισοδήματος και μάλιστα με άμεση ισχύ δηλαδή όσοι παρέλαβαν Ιανουάριο 2023 δεν θα πληρώσουν ούτε φετος. Αληθεύει άραγε?
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Γράφουν οτι ψηφίστηκε η κατάργηση φόρου πολυτελείας για διλιτρα κλπ κ κατάργηση τεκμηρίων με τροποποίηση του άρθρου 103 του κώδικα φορολογίας εισοδήματος και μάλιστα με άμεση ισχύ δηλαδή όσοι παρέλαβαν Ιανουάριο 2023 δεν θα πληρώσουν ούτε φετος. Αληθεύει άραγε?
Καλό μήνα να έχουμε
-
Καλό μήνα σε όλους..,,,,,
-
Το πρόβλημα στην ρυμούλκηση δεν είναι η δύναμη. Άλλωστε υπάρχουν 10τονα φορτηγά με 150 άλογα. Το πρόβλημα είναι η ευστάθεια. Το να τραβάς πάντως με Βιτάρα τρέιλερ 3500 είναι πιο παράνομο και από τον Πάσαρη... Τέτοιο βάρος ρυμούλκησης έχουν μεγάλα εκτός δρόμου, όπως Discovery, G Wagen κλπ.
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
Όχι δεν είναι η ευστάθεια γιατί σχεδόν όλα αν πας σιγά σιγά είναι σταθερά.
Το σημαντικό πρόβλημα είναι στα φρένα! Να μπορέσεις να το σταματήσεις.Στα φρένα δεν υπάρχει πρόβλημα, αν έχει φρένα το τρέιλερ, εκτός αν ξεπεράσεις κατά πολύ τις προδιαγραφές. Η ευστάθεια σε ελιγμούς στην εθνική είναι το πρόβλημα. Βασικά υπάρχουν διάφορα τεστ, αλλά το πιο δύσκολο είναι ένα που έχουν στον κύκλο πρόσφυσης.
-
Βασικά όλα αυτά παίζουν ρόλο όπως επίσης και τι αντοχές έχει το σασί γενικά αλλά και εκεί που πιάνει ο κοτσαδορος.Εκεινεχουν πλεονέκτημα τα σασί τύπου σκάλας.
-
Δηλαδή όλα τα άλλα έχουν καλύτερη ευστάθεια και δεν έχουν πρόβλημα στα φρένα και το cc έχει?Δεν το νομίζω.Μηπως παίζει κάτι με τη φόρτιση με τα ηλεκτρονικά.Και αν είναι κάτι τέτοιο γιατί δεν βρίσκουν λύση.Στην αρχή και τα άλλα τα ηλεκτρικά και υβριδικά είχαν μειωμένη έλξη αλλά το έλυσαν.Ειναι πολλοί αυτοί που χρειάζονται να ρυμουλκησουν κάτι
-
Όποιος χρειάζεται να ρυμουλκήσει κάτι βαρύ αγοράζει το αντίστοιχο αυτοκίνητο που δύναται να το κάνει.
-
Εγώ ξέρω ότι όλοι ρυμουλκούν ότι ναναι με ότι ναναι. Κάτι μου λέει ότι στο documentation των CC έχει γίνει ένα μαγείρεμα με τα specs. Όπως το ότι δίνουν την ίδια ιπποδύναμη στο 2WD και το AWD παρόλα τα 40πόσα άλλογα παραπάνω του δεύτερου.
Επίσης συμφωνώ, για να ρυμουλκήσεις θηρία δεν είναι τα κανονικά αυτοκίνητα, τα βιάζεις.
Το δικό μου σκάφος 4.30 φορτωμένο φουλ που φυσικά είναι εντός specs το πάει αέρα. Το προηγούμενό μου honda civic, ενώ πάλι ήταν εντός specs αλλά πιο οριακά το λυπόμουν κάθε φορά που ρυμουλκούσα.
-
Πρόσφατο άρθρο που δίνει μια εξήγηση για το περιορισμένο φορτίο ρυμούλκησης
Εν συντομία το επιπλέον φορτίο αλλάζει την κινητική ενέργεια στην κατηφόρα, τα φρένα σασμάν θερμικοί κινητήρες δεν εχουν πρόβλημα.
Πρόβλημα εχουν τα ηλεκτρομοτέρ που στην φάση αυτή δουλεύουν σαν γεννήτριες και το επιπλέον ρεύμα που θα παράγουν μπορεί να υπερβεί τις δυνατότητες του ηλεκτρικού συστήματος.
Το μπορεί όμως θέλει διαδικασίες πιστοποίησης που κάποιοι κατασκευαστές δεν θέλουν να κάνουν ή ξέρουν ήδη τι θα γίνει βάζουν μικρό ρυμουλκούμενο φορτίο και ξενοιάζουν .
-
Έτσι είναι ο θερμικός δεν έχει ανάγκη , για λόγους προστασίας του ηλεκτρομοτερ υπάρχει ο προληπτικος περιορισμός ελξης. Λογικά φόβος υπερθέρμανσης αν κάποιος υπερβεί τις αντοχές του συστήματος δεδομένου ότι κάποια από τα 200 άλογα είναι ηλεκτρικά. Ένας ηλικιωμένος γείτονας ρυμουλκεί ακρυλικό σκάφος 6 μέτρων με nissan note!
-
Καλό μήνα σε όλους! Καλή πρωταπριλιά
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Κάτι μου λέει ότι στο documentation των CC έχει γίνει ένα μαγείρεμα με τα specs. Όπως το ότι δίνουν την ίδια ιπποδύναμη στο 2WD και το AWD παρόλα τα 40πόσα άλλογα παραπάνω του δεύτερου.
Δεν είναι μαγείρεμα. Το πόση συνολική ισχύ μπορούν να δώσουν θεωρητικά οι ηλεκτροκινητήρες δεν λέει κάτι. Το θέμα είναι πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει η μπαταρία σε αυτούς. Εκεί είναι συνήθως ο περιορισμός. Παράδειγμα από άλλη κατηγορία αυτοκινήτων, αλλά επειδή το έψαξα, το αναφέρω. Η Ferrari SF90 Stradale έχει θεωρητική μέγιστη ισχύ κινητήρων 1050 άλογα. Επειδή όμως η μπαταρία δε μπορεί να δώσει την μέγιστη ισχύ στα ηλεκτρομοτέρ, η συνολική μέγιστη είναι 1000 άλογα. Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει και στο Toyota.
-
Στην Ιταλία, από 33.800 η CC 1800. Πίσω ανάρτηση, ημιάκαμπτος άξονας
-
@panormus772 said in Toyota Corolla Cross:
Στην Ιταλία, από 33.800 η CC 1800. Πίσω ανάρτηση, ημιάκαμπτος άξονας
Μαλακια θα είναι. Δεν μπορεί στο hatchback να δίνεις ανεξάρτητη και στο 1,8 ημιακαμπτο.
Αν επιβεβαιωθεί μας τελειώνει και ως σκέψη ακόμα. -
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
Πλέον δίνουν αντί για τρίγωνο ένα μαγνητικό λέντ φανό κίτρινου χρώματος, και χαμηλού προφίλ.
Το είδα προχθές που είχα πάει για να τακτοποιήσω τα οικονομικά.
Δάγκωσα 1200 αύξηση.Από την τιμή παραγγελίας, σωστά ;
Και εμένα στο γιαρις κρος 700 παραπάνω μου είπαν.
Ακόμα το σκέφτομαι. -
Σήμερα έγινε και η πρώτη ημερησια εκδρομή. 337 χλμ στην Εγνατία οδό αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο σε αναλογία 60:40. Μικτή κατανάλωση 4,3 λτ. Κατανάλωση σε λίτρα βενζίνης 14,5 περίπου. Επιστρέφοντας ξαναφουλαρισα στο ίδιο βενζινάδικο με ίδια τιμή. Κόστος στο σύνολο 27 ευρώ.
-
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Σήμερα έγινε και η πρώτη ημερίδια εκδρομή. 337 χλμ στην Εγνατία οδό αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο σε αναλογία 60:40. Μικτή κατανάλωση 4,3 λτ. Κατανάλωση σε λίτρα βενζίνης 14,5 περίπου. Επιστρέφοντας ξαναφουλαρισα στο ίδιο βενζινάδικο με ίδια τιμή. Κόστος στο σύνολο 27 ευρώ.
Gdelio, πες μας και πως σου φάνηκε οδηγικα αν μπορείς.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Σήμερα έγινε και η πρώτη ημερίδια εκδρομή. 337 χλμ στην Εγνατία οδό αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο σε αναλογία 60:40. Μικτή κατανάλωση 4,3 λτ. Κατανάλωση σε λίτρα βενζίνης 14,5 περίπου. Επιστρέφοντας ξαναφουλαρισα στο ίδιο βενζινάδικο με ίδια τιμή. Κόστος στο σύνολο 27 ευρώ.
Να υποθέσω προσθιοκίνητο; Γιατί το AWD καίει περισσότερο.
Toyota Corolla Cross