-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Σήμερα έγινε και η πρώτη ημερίδια εκδρομή. 337 χλμ στην Εγνατία οδό αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο σε αναλογία 60:40. Μικτή κατανάλωση 4,3 λτ. Κατανάλωση σε λίτρα βενζίνης 14,5 περίπου. Επιστρέφοντας ξαναφουλαρισα στο ίδιο βενζινάδικο με ίδια τιμή. Κόστος στο σύνολο 27 ευρώ.
Να υποθέσω προσθιοκίνητο; Γιατί το AWD καίει περισσότερο.
το βαρύ πόδι και η άτσαλη οδήγηση αυξάνει την κατανάλωση. Η 0,1-0,5 διαφορά FWD AWD είναι αμελητέα.
-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
Σήμερα έγινε και η πρώτη ημερίδια εκδρομή. 337 χλμ στην Εγνατία οδό αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο σε αναλογία 60:40. Μικτή κατανάλωση 4,3 λτ. Κατανάλωση σε λίτρα βενζίνης 14,5 περίπου. Επιστρέφοντας ξαναφουλαρισα στο ίδιο βενζινάδικο με ίδια τιμή. Κόστος στο σύνολο 27 ευρώ.
Gdelio, πες μας και πως σου φάνηκε οδηγικα αν μπορείς.
Σε γενικές γραμμές, απολαυστική και ξεκούραστη οδήγηση. Το κάθισμα και η θέση οδήγησης με βόλεψαν πολύ. Η ανάρτησή του αποσβαίνει τα πάντα το επαρχιακό δίκτυο έχει χάλια δρόμους αλλα δεν με προβλημάτισε κάτι. Έκανα εκτενή χρήση του ACC και του lane assist το οποίο διαβάζει τον δρόμο ακόμα και χωρίς λωρίδες.
Στο θέμα του θορύβου. Εκτιμώ οτι είναι μίξη αεροδυναμικού με κύλισης. Έκλεισα τους καθρεπτες στα 100-130 δεν άλλαξε κάτι αλλα άκουγα τον αέρα στο παράθυρό μου. Ο θορυβος κυλισης είναι συνεχής και μεταβάλλεται ανάλογα το οδόστρωμα.
Πραγματικά αν ήταν να γίνει κάτι στη ηχομόνωση θα κοιτούσα τους θόλους. Επιβάτης πίσω που κάθισε και εμπρός μου ειπε οτι ειναι πιο έντονος ο θόρυβος πίσω.
Ο κινητήρας δεν ακούγεται παρα μονο σε εντονες ανηφόρες και στο σανίδωμα που είναι απολύτως φυσιολογικό.Επιταχύνσεις σε προσπεράσεις απο τα 120-στα 150 για πλάκα ακόμα και με το normal mode. Στο power αντιστοιχα απογειωνεται άνετα.
-
Πάντως χθες που η γυναίκα μου ανέβασε την πεθερά μου Καρδίτσα για Πάσχα, έκαψε 6.9λτ. Σε αυτοκινητόδρομο με 140 και μέση ταχύτητα 105 χαω δε γίνεται να υπάρξουν νούμερα κάτω από 6 με τίποτα.
Γενικά για να το πας όσο οικονομικά μπορεί, πρέπει να σκαμπάζεις και λίγο. Μέσα στο ΣΚ που έκανα καμιά 200αρια χλμ, το πήρα με 5.6λτ και το γύρισα 5.2λτ.
-
το βαρύ πόδι και η άτσαλη οδήγηση αυξάνει την κατανάλωση. Η 0,1-0,5 διαφορά FWD AWD είναι αμελητέα.
Δεν θα έλεγα πως έχω βαρύ πόδι. Με λίγη προσοχή το έχω στα 5.1 μικτό στην καθημερινή μου χρήση. Στο ταξίδι με αρκετή εθνική οδό θα έλεγα πως πάει 5.5 μικτό.
-
Δεν θα έλεγα πως έχω βαρύ πόδι. Με λίγη προσοχή το έχω στα 5.1 μικτό στην καθημερινή μου χρήση. Στο ταξίδι με αρκετή εθνική οδό θα έλεγα πως πάει 5.5 μικτό.
είχες αναφέρει οτι πηγαινες με 170, 4 άτομα και σκαφος!
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως χθες που η γυναίκα μου ανέβασε την πεθερά μου Καρδίτσα για Πάσχα, έκαψε 6.9λτ. Σε αυτοκινητόδρομο με 140 και μέση ταχύτητα 105 χαω δε γίνεται να υπάρξουν νούμερα κάτω από 6 με τίποτα.
Γενικά για το πας όσο οικονομικά μπορεί, πρέπει να σκαμπάζεις και λίγο. Μέσα στο ΣΚ που έκανα καμιά 200αρια χλμ, το πήρα με 5.6λτ και το γύρισα 5.2λτ.
Οι γυναίκες στην αρχή που δεν το ξέρουν και το φοβούνται πάνε σαν κότες.
Μετά που θα πάρουν το αέρα, μάθουν διαστάσεις και αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, πάει η κατανάλωση πατριώτη!!! Πεταλ του δε μέταλ!Υ.Γ. Ποιος ξέρει τα καράβια που έρχονται μέσα στην βδομάδα???
Ο ΟΛΠ. Μπες στο site, βρες τα vehicle carriers και κατέβασε το pdf. Το ανανεώνουν κάθε μερα το απόγευμα.
-
είχες αναφέρει οτι πηγαινες με 170, 4 άτομα και σκαφος!
Όχι βρε, εξχωριστά όλα αυτά. Το έχω πατήσει 1-2 φορές για 1 λεπτό να δω πως γκαζώνει μέχρι τα 180.
Επίσης έχω πάει 2 φορές με το σκάφος, φυσικά όχι στα 170 γιατί εκεί διακινδυνεύεις την ζωή σου! Μέχρι 110 το πάω με το σκάφος.
Τέλος η μέση κατανάλωση που αναφέρω είναι σε φυσιολογικά διαστήματα. Κατα καιρούς την μηδενίζω.
-
Δεν βλέπω να έρχεται σύντομα το 1,8, πιο πολύ γιατί θα κόψει πωλήσεις από το C-HR.
-
Το CHR έτσι κι αλλιώς θα κοπεί για να έρθει το νέο (που ίσως είναι μόνο phev, οπότε δίχως τύχη), σίγουρα ακριβότερο.
-
Gdelio, πες μας και πως σου φάνηκε οδηγικα αν μπορείς.
Σε γενικές γραμμές, απολαυστική και ξεκούραστη οδήγηση. Το κάθισμα και η θέση οδήγησης με βόλεψαν πολύ. Η ανάρτησή του αποσβαίνει τα πάντα το επαρχιακό δίκτυο έχει χάλια δρόμους αλλα δεν με προβλημάτισε κάτι. Έκανα εκτενή χρήση του ACC και του lane assist το οποίο διαβάζει τον δρόμο ακόμα και χωρίς λωρίδες.
Στο θέμα του θορύβου. Εκτιμώ οτι είναι μίξη αεροδυναμικού με κύλισης. Έκλεισα τους καθρεπτες στα 100-130 δεν άλλαξε κάτι αλλα άκουγα τον αέρα στο παράθυρό μου. Ο θορυβος κυλισης είναι συνεχής και μεταβάλλεται ανάλογα το οδόστρωμα.
Πραγματικά αν ήταν να γίνει κάτι στη ηχομόνωση θα κοιτούσα τους θόλους. Επιβάτης πίσω που κάθισε και εμπρός μου ειπε οτι ειναι πιο έντονος ο θόρυβος πίσω.
Ο κινητήρας δεν ακούγεται παρα μονο σε εντονες ανηφόρες και στο σανίδωμα που είναι απολύτως φυσιολογικό.Επιταχύνσεις σε προσπεράσεις απο τα 120-στα 150 για πλάκα ακόμα και με το normal mode. Στο power αντιστοιχα απογειωνεται άνετα.
είμαι σίγουρος ότι θα το συνηθίσεις και δεν θα ακούς κανέναν θόρυβο μετά από λίγο! καλά χιλιόμετρα να κάνεις και προσοχή στους δρόμους!
-
Η γνώμη μου μετά από 3.000 χλμ είναι μην πειράζετε θόλους. Το cc δεν έχει θόρυβο κύλισης, το αντίθετο θα έλεγα, αλλά μόνο αεροδυναμικό λόγω συντελεστή αεροδυναμικής όπως όλα τα suv με ταχύτητα 120 και πανω (πριν δεν ακούγεται κάτι), ο οποίος με χαμηλή μουσική δεν γίνεται αντιληπτός.
-
είμαι σίγουρος ότι θα το συνηθίσεις και δεν θα ακούς κανέναν θόρυβο μετά από λίγο! καλά χιλιόμετρα να κάνεις και προσοχή στους δρόμους!
Η συνήθεια δε σημαίνει ότι δεν είναι εκεί ο θόρυβος. Δυστυχώς.
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Η γνώμη μου μετά από 3.000 χλμ είναι μην πειράζετε θόλους. Το cc δεν έχει θόρυβο κύλισης, το αντίθετο θα έλεγα, αλλά μόνο αεροδυναμικό λόγω συντελεστή αεροδυναμικής όπως όλα τα suv με ταχύτητα 120 και πανω (πριν δεν ακούγεται κάτι), ο οποίος με χαμηλή μουσική δεν γίνεται αντιληπτός.
Κι εγώ 3300χλμ έχω αλλά μετά τα 120 η μουσική απ' το 20 πρέπει να πάει στο 25 για να ακους όπως πριν.
-
Κι εγώ 3300χλμ έχω αλλά μετά τα 120 η μουσική απ' το 20 πρέπει να πάει στο 25 για να ακους όπως πριν.
Λογικά, το ηχοσύστημα πρέπει να έχει γι'αυτον τον λόγο αυτόματο ισοσταθμιστή έντασης, που τον ρυθμίζεις σε 3 σκάλες (χαμηλό-μεσαίο-υψηλό),
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Λογικά, το ηχοσύστημα πρέπει να έχει γι'αυτον τον λόγο αυτόματο ισοσταθμιστή έντασης, που τον ρυθμίζεις σε 3 σκάλες (χαμηλό-μεσαίο-υψηλό),
Νομίζω έχει ναι αλλά ποτέ δεν το χρησιμοποιώ αυτό σε κανένα μου αυτοκίνητο. Είναι κι ο ψυχαναγκασμός να είναι η ένταση σε στρογγυλό νούμερο.
-
Εφόσον συζητάς με οικογένεια χωρίς να φωνάζεις κ με ένταση μουσικής που επιτρέπει κουβέντα σε ταχύτητες 140-150 σημαίνει ότι ο αεροδυναμικός θόρυβος είναι ανεκτός κ μη ενοχλητικός
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Νομίζω έχει ναι αλλά ποτέ δεν το χρησιμοποιώ αυτό σε κανένα μου αυτοκίνητο. Είναι κι ο ψυχαναγκασμός να είναι η ένταση σε στρογγυλό νούμερο.
Πολλοί το έχουν αυτό....χαχαχα
-
Έλεος ρε συ με το στανιό να μην το βγάλουμε "θέμα". Δεν είναι κριτήριο το αν συζητάς με την οικογένεια. Συγκριτικό είναι σε σχέση με τα ανταγωνιστικά. Έχει θόρυβο άνω του μέσου όρου το αμάξι, πως να το κάνουμε τώρα?
-
Εάν έχεις οδηγήσει σε εθνική με αυτές τις ταχύτητες τα ανταγωνιστικά όπως λες οκ εγώ έκανα test drive εντός πόλης κ δεν έχω εικόνα. Ωστόσο επιμένω ότι δεν με ενοχλησε θόρυβος μέχρι στιγμής σε σημείο άξιο λόγου κ σχολιασμού
-
Βαμβάκι στο αυτί. Παμφθηνη ηχομόνωση και πολύ αποδοτική
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Εάν έχεις οδηγήσει σε εθνική με αυτές τις ταχύτητες τα ανταγωνιστικά όπως λες οκ εγώ έκανα test drive εντός πόλης κ δεν έχω εικόνα. Ωστόσο επιμένω ότι δεν με ενοχλησε θόρυβος μέχρι στιγμής σε σημείο άξιο λόγου κ σχολιασμού
Προφανώς και το έχω κάνει. Πολύ εύκολα μπορώ να σου πω παραδείγματα που έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις σ' αυτό το θέμα. 3008, DS7, C5 Aircross, Tiguan, Qashqai, Countryman και δε μιλάω καν για τα premium.
Toyota Corolla Cross