-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Δε θυμάμαι αν το χω αναφέρει αλλά μου περισσεύει αυτό μιας και το αμάξι είχε τελικά το μαμίσιο. Όποιος με active plus, style κτλ το θέλει, μου λέει. Τσαμπέ εννοείται αρκεί να έρθει να το πάρει απ' το σπίτι!
Ωωωω αν το έβλεπα νωρίτερα... χτες γύρισα από τετραήμερο στην Αθήνα
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
διότι μεταβάλλει τελείως την αίσθηση των επιβαινόντων στην καμπίνα (είναι πολύ ευχάριστη η αίσθηση)
Επιμένεις σε αυτό, αλλά είναι η προσωπική σου άποψη και μόνον, όχι αντικειμενική αλήθεια.
Επίσης η τετρακίνηση είναι όντως πλεονέκτημα, ασχέτως αν δεν χρειάζεται σε κάποιους. Ακόμα και σε μια βρεγμένη ανηφόρα φαίνεται...
Οχι απλα πλεονεκτημα αλλα ανετα μπαινει στον τομεα της ενεργητικης ασφαλειας.
Καλη χρυση η ηλιοροφη κ τα παιδια μεσα να λενε ουαου αλλα η τετρακινηση ειναι σιγουρα εξτρα μπονους με ουσια.
(Δεν μπορω να φανταστω σκηνικο να εχεις κολλησει καπου οπου η τετρακινηση μπορει να σε εβγαζε απο την δυσκολη θεση...αλλα να εχεις την ηλιοροφη κ να λες ναι αλλα κοιταξτε εξω να δειτε τι ωραια που ειναι... κ τα παιδια πισω πανικο!!) -
η τετρακινηση στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
Αν κάποιος δεν έχει αντιληψη του που οδηγεί, τι ζητάει από το αυτοκίνητο να κάνει και δεν έχει τα σωστά για τις συνθήκες ελαστικά μάλλον περισσότερα προβλήματα θα του δημιουργηθούν και θα καταλήξει, και αυτός, να απορεί
λεγοντας «μα αφού ειναι τεσσεραπιτέσσερα γιατί κόλλησα». -
Η τετρακίνηση στους ελληνικούς δρόμους μπορεί να προσφέρει πολλά.
Εκτός δρόμου θες άλλα εργαλεία. -
Καταρχάς να πω congrats στον stefan γιατί δεν είναι ο κλασσικός κολλημένος ιδιοκτήτης toyota και αναφέρει τόσο τα + όσο και τα - και δεν ανέφερε και πουθενά ότι έκανε κατανάλωση 2.8 σε 5χλμ (άσχετο αν ήταν κατηφόρα) κλπ. Μόνο και μόνο γι αυτό μπράβο.
Οι ηλιοροφές είναι πράγματι τρομερές όταν καλύπτουν όλο τον ουρανό του αυτοκινήτου αλλά σε μια χώρα σαν τη δική μας (ειδικά Μάιο - κ Αύγουστο) πρέπει να ναι δύσκολα από άποψη ζέστης. Επίσης μια απορία. Σε σύγκρουση τι γίνεται; Έψαξα στο youtube αλλά δεν είδα crash test με τέτοια οροφή.
edit: Αμάξι με μήκος 4460 να έχει (το 4κίνητο) 390λτ χώρο αποσκευών;;;
-
@xenos said in Toyota Corolla Cross:
Οι ηλιοροφές είναι πράγματι τρομερές όταν καλύπτουν όλο τον ουρανό του αυτοκινήτου αλλά σε μια χώρα σαν τη δική μας (ειδικά Μάιο - κ Αύγουστο) πρέπει να ναι δύσκολα από άποψη ζέστης. Επίσης μια απορία. Σε σύγκρουση τι γίνεται; Έψαξα στο youtube αλλά δεν είδα crash test με τέτοια οροφή.
Γενικά είναι σχεδιασμένες να σπάνε, αλλά να μη βρέχουν γυαλί.
π.χ.
Youtube Video -
Ας μη συγχέουμε όμως την 4κίνηση γενικώς, όχι μόνο στο συγκεκριμένο, με "ειδικές" δυνατότητες. Κακώς κάθε φορά που γίνεται αναφορά στην 4κίνηση μπαίνουν στην ίδια πρόταση "χιόνια", "λάσπες", "βράχια", "κολλήματα" κτλ. Με αυτή τη λογική ένα S3 ή ένα M240 xdrive γιατί να είναι 4κίνητα?
-
Ας μη συγχέουμε όμως την 4κίνηση γενικώς, όχι μόνο στο συγκεκριμένο, με "ειδικές" δυνατότητες. Κακώς κάθε φορά που γίνεται αναφορά στην 4κίνηση μπαίνουν στην ίδια πρόταση "χιόνια", "λάσπες", "βράχια", "κολλήματα" κτλ. Με αυτή τη λογική ένα S3 ή ένα M240 xdrive γιατί να είναι 4κίνητα?
Συνήθως μπαίνει και "κατά 99,9999999% δεν σου χρειάζεται"
-
@xenos said in Toyota Corolla Cross:
Καταρχάς να πω congrats στον stefan γιατί δεν είναι ο κλασσικός κολλημένος ιδιοκτήτης toyota και αναφέρει τόσο τα + όσο και τα - και δεν ανέφερε και πουθενά ότι έκανε κατανάλωση 2.8 σε 5χλμ (άσχετο αν ήταν κατηφόρα) κλπ. Μόνο και μόνο γι αυτό μπράβο.
edit: Αμάξι με μήκος 4460 να έχει (το 4κίνητο) 390λτ χώρο αποσκευών;;;
Ναι οι χώροι του είναι ψιλοαστείοι. Βασικά ειναι ίδιοι με το Λεόν. Χρειάστηκε να κουβαλήσω κάτι πλακάκια με 120εκ μήκος και μέτρησα και τις δύο καρότσες και με ριγμένα καθίσματα το μήκος είναι ολόιδια. 160εκ με τον ίδιο οδηγό και άρα την ίδια θέση οδήγησης.
Για 2 άτομα συν με την προίκα της είναι μια χαρά. Για πολυμελή οικογένεια θα είναι λίγο στριμόκωλα. Υπάρχουν δηλ σίγουρα πιο ευρύχωρα στα ίδια χρήματα αλλά έχουν και μεγαλύτερα κόστη χρήσης.
-
μηπως γιατί το σύστημά τους είναι διαφορετικά στημένο, γιατί προορίζονται για άλλη χρήση? το ψψ ειναι suv και ως suv κρίνω την τετρακίνησή του... και ναι περιλαμβάνει χιόνια, λάσπες κλπ κλπ κλπ.
-
Ο Stefan έχει και ηλιοροφή και τετρακίνηση και πλούσια έκδοση με πολύ ωραία εμφάνιση,οπότε τα έχει όλα.Πολυ ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
-
Σε απλο χρώμα.. έχει νόημα η κεραμική?
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις. Εγώ είχα κάνει παλιά (σε απλό λευκό) και πλεόν η γνώμη μου είναι ότι η κεραμική δεν έχει νόημα γενικά, σε κανέβα χρώμα. Κάποιος άλλος θα σου πει ότι είναι απαραίτητα κλπ. Δεν υπάρχει σωστό/λάθος, μόνο απόψεις και το πως βλέπει ο καθένας το αυτοκίνητό του και τα χρήματά του.
-
μηπως γιατί το σύστημά τους είναι διαφορετικά στημένο, γιατί προορίζονται για άλλη χρήση? το ψψ ειναι suv και ως suv κρίνω την τετρακίνησή του... και ναι περιλαμβάνει χιόνια, λάσπες κλπ κλπ κλπ.
Καλά τώρα suv και κλάιν μάιν. Τι είναι τα σημερινά suv? Υπερυψωμένα χατς ή αν θες, το νώθο ενός στέισον με ένα mpv. Έχω πάψει χρόνια τώρα να αξιολογώ τα suv ως αυτό που σημαίνει το αρκτικόλεξο και γι' αυτό και πολύ δύσκολα θα ξαναπάρω για δικό μου. Ας έχει η γυναικά μου που της αρέσει κι εγώ είμαι άρχοντας με ένα χατς ή ένα κουπέ.
-
Δεν πάει με το είδος του χρώματος. Πάει με το που το παρκάρεις, σε τι συνθήκες το κινείς, πόσο σε ενδιαφέρει η ευκολία με την οποία θα καθαρίζει κτλ κτλ.
Η κεραμική δεν προστατεύει από πετραδάκια, γρατζουνιές και άλλη κακομεταχείριση. Προστατεύει από UV (τα 4 ετών φανάρια του Τζαζ που πάρκαρε έξω είχαν ηδη αρχίσει να ξεφτίζουν), από αλάτια, ρύπους και άλλα χημικά και ον τοπ προσφέρει υδροφοβικότητα και εύκολο πλυσιμο. Αν κάποιον τον ενδιαφέρουν αυτά τότε το κάνει. Εάν όχι, δεν το κάνει. Δεν πάθαμε και τίποτα τόσα χρόνια χωρίς κεραμικά από την άλλη όμως είναι εντυπωσιακή η κατασταση στην οποία μπορεί να παραμείνει ένα αμάξι με τέτοια φροντίδα.
-
Καλησπέρα σε όλους είχα κανει ακύρωση την παραγγελία του αυτοκινήτου και δεν μου έχουν βάλει πίσω ακόμα την προκαταβολή.Το αμάξι θα το έπαιρνα 12/23 με 01/24 CC Lounge. Σήμερα τους πήρα τηλέφωνο για να ρωτήσω τον λόγο που δεν μου έχουν ακόμα επιστρέψει την προκαταβολή και μίλησα με τον πωλήτη και μου λέει ότι δεν μπόρει να γίνει η επιστροφή λόγω ότι παραγγείαλτε ακριβό αυτοκίνητο από Toyota Αξιος Θεσσαλονικης.Του λέω τι εννοείς ακριβό αυτοκίνητο σας ήρθε το αυτοκίνητο και δεν το ξέρω.Τα γράφω αυτά για να ξέρετε με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε, εννοειταί ότι μιλάω με τον δικηγόρο μου και καταγγελία στον συνηγορό του πολίτη.Είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.Ταυτοχρόνως θα γίνει email προς TOYOTA Ευρώπης για την πρακτική της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.Δεν πρόκειται να τους αφήσω έτσι.Δεν ντρέπονται που πουλάνε αυτοκίνητα σε ανοικτή τιμή και όταν τους δίνεις την προκαταβολή να σου λένε εννοείται σε περίπτωση ακύρωσης παίρνετε πίσω το ποσό.Μόνο Άξιος δεν είστε.
-
Καλά δεν παίζει αυτό το σενάριο. Η προκαταβολή επιστρέφεται ακόμα κι αν το αμάξι έχει πατήσει Ελλάδα! Στην δική μου ακύρωση στη Citroen η επιστροφή έγινε σε περίπου ένα μήνα και επρόκειτο για ειδική παραγγελία που θα μπορούσαν να το παίξουν και λίγο δύσκολοι. Τελικά δεν υπήρξε κανένα θέμα.
-
Αυτό που μου κάνει εντύπωσει ότι και για άλλη toyota έχει ακουστεί το ίδιο.
Από ότι θυμάμαι η Toyota Ελλάς σε στέλνει στον αντιπρόσωπο. -
Τι θα πει "ακριβό αυτοκίνητο" Ποιός ορίζει τι ειναι ακριβό και φθηνό δλδ. ο πωλητής... της αντιπροσωπείας.... τι γελοία δικαιολογία είναι αυτή.?
Για την ιστορία στην ίδια αντιπροσωπεία με εσένα κάποιος πωλητής μου είχε πει... εμεις δεν ζητάμε μεγάλες προκαταβολές. Μέχρι 500 ευρώ και να ακυρώσετε δεν υπάρχει κανένα θέμα γιατί το αυτοκίνητο θα πωληθεί την ίδια ώρα και στιγμή σε άλλον.
Έχω πάρει επιστροφή στο ακέραιο απο ακύρωση απο την OPEL σε 1 ημέρα.
Προσωπικά δεν θα τους χάριζα ούτε 5 ευρω. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα καμμια νομιμοποίηση για back order αυτοκίνητο. Προσοχή βέβαια τι έχεις υπογράψει!!!
-
Τραγικός έμπορος! Να τον κυνηγήσεις....είναι ξεκάθαρο (σε όσες Τογιότα έχω πάει) ότι η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης.
Toyota Corolla Cross