-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Καλύτερα μόνο κλειστή. Προσφέρει ακαμψία στην όλη κατασκευή και δεν εχει συντήρηση
Και στο κάνει θερμοκήπιο ...όλα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Προσωπικά ηλιοροφή που δεν ανοίγει απλά δεν θα την πλήρωνα έξτρα πολύ βάρος πολύ ζέστη καμιά εκτόνωση αέρα.
Αν την βάλεις να έχεις επιλογή κλειστή ανοιχτή.
Ασύρματο είναι μόνο το apple.
Καλές γωνίες προσέγγισης και διαφυγής βλέπω να έχει πάρα τα 16εκ απόσταση ...
Edit:Ρώτησα η οροφη είναι κλειστή.
Θεσσαλονίκη που ρώτησα σε κάνα δυο βδομάδες θα υπάρξει αμάξι στην έκθεση...οι παραγγελίες λέει σε δύο μέρες φύγανε όλα σχεδόν τα ετοιμοπαραδοτα (100-150 αμάξια είπε, προφανώς ετοιμοπαραδοτα εννοεί παράδοση και τον Ιανουάριο) -
Σιγά τη διαφορά που στο κάνει θερμοκήπιο. Πιο σημαντικό το χρώμα παρά ένα (πολύ) φιμέ τζάμι. Πάντα φυσικά υπάρχει και η επιλογή της επιπλέον αντιηλιακής μεμβράνης που να πω την αλήθεια δεν έχω νιώσει ποτέ την ανάγκη της ενώ πάντα βάζω σε πλαϊνά τζάμια ακόμα και όταν είναι εργοστασιακά φιμε.
Επίσης έχει remote climate control οπότε εάν υποθέσουμε ότι όντως η σταθερή οροφή επιδεινώνει την κατάσταση, στο ισορροπεί με αυτή τη δυνατότητα.
-
Σε άλλες αγορές που έβλεπα έλεγε wireless και στα δύο, εδώ λέει μόνο Apple.
Δεν καταλαβαίνω την διαφορά με το θερμοκήπιο, θερμοκήπιο αν το αμάξι είναι παρκαρισμένο;
Γιατί, στην ανοιγομενη το παρκάρουμε στο δρόμο και σκαμε λίγο το πανω;
Εν κινήσει σκας λίγο το παράθυρο, τι διαφορά κανει;
Εγώ το προτιμώ γιατί γλυτώνεις τις ζημιές του μηχανισμού...
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντα φυσικά υπάρχει και η επιλογή της επιπλέον αντιηλιακής μεμβράνης που να πω την αλήθεια δεν έχω νιώσει ποτέ την ανάγκη της ενώ πάντα βάζω σε πλαϊνά τζάμια ακόμα και όταν είναι εργοστασιακά φιμε.
Η οποία μπαίνει από μέσα ή από έξω;
-
Πάντα από μέσα οι αντιηλιακές μεμβράνες.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Έχω δει κάποιες που τις βάζουν από έξω. Διότι θα είναι δύσκολο να βάλει από μέσα μεμβράνη. Θα γεμίσει νερά η μοκέτα
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Έχω δει κάποιες που τις βάζουν από έξω. Διότι θα είναι δύσκολο να βάλει από μέσα μεμβράνη. Θα γεμίσει νερά η μοκέτα
Δεν έχω δει ποτέ απέξω.
Εκτός αν έχεις δει βίντεο που τις βάζουν πρώτα απέξω για να τις κόψουν στο σωστό μέγεθος και μετά τις μεταφέρουν μέσα. -
Αυτο. Απ εξω γινεται η μετρηση και μετα τη βαζουν απο μεσα. Κι αυτο οχι παντα.
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Καλύτερα μόνο κλειστή. Προσφέρει ακαμψία στην όλη κατασκευή και δεν εχει συντήρηση
Και στο κάνει θερμοκήπιο ...όλα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Προσωπικά ηλιοροφή που δεν ανοίγει απλά δεν θα την πλήρωνα έξτρα πολύ βάρος πολύ ζέστη καμιά εκτόνωση αέρα.
Αν την βάλεις να έχεις επιλογή κλειστή ανοιχτή.
Ασύρματο είναι μόνο το apple.
Καλές γωνίες προσέγγισης και διαφυγής βλέπω να έχει πάρα τα 16εκ απόσταση ...
Edit:Ρώτησα η οροφη είναι κλειστή.
Θεσσαλονίκη που ρώτησα σε κάνα δυο βδομάδες θα υπάρξει αμάξι στην έκθεση...οι παραγγελίες λέει σε δύο μέρες φύγανε όλα σχεδόν τα ετοιμοπαραδοτα (100-150 αμάξια είπε, προφανώς ετοιμοπαραδοτα εννοεί παράδοση και τον Ιανουάριο)Εγώ είχα την δυνατότητα να παραλάβω σε 1 μήνα την διαμόρφωση που ήθελα άλλα το χρώμα θα ήταν γκρι ( Manhattan grey), άλλα από την στιγμή που το λευκό περλα ήταν αυτό που μου αρέσει συμβιβάστηκα να περιμένω μέχρι τον Ιανουάριο.
Έχει ετοιμοπαράδοτο σήμερα που μίλησα με αντιπροσωπεία στην Συγγρου, (παράδοση πρίν φύγει ο Οκτωβρης-πάλι γκρι).
Γενικώς πρέπει να υπάρχει ένα batch έτοιμο από jpn, εκτός των εκθεσιακών και τον test drive, το οποίο έρχεται άνελπιστα γρήγορα για τα δεδομένα της εποχής.
-
Υπάρχει πουθενά σε έκθεση να το δούμε;
-
-
Αυτο. Απ εξω γινεται η μετρηση και μετα τη βαζουν απο μεσα. Κι αυτο οχι παντα.
Έχω την αίσθηση κάπου είχα δει πως έλεγε απ' έξω. Λες να το είδα στον ύπνο μου; Θα το ψάξω...
-
Ευκαιρία για ποπ κόρν!
Από την άλλη αν είναι να πιάσεις 35-39Κ για το κρος συν 4.5Κ για φπ γιατί να μην πάει ο άλλος στην gla e 250 στο plug in που δεν την λες και άδεια στα 46-47Κ χωρίς το φπ με καλύτερο γκάζι , ποιότητα εσωτερικού, μπρελόκ κοκ....η διαφορά από ένα κομπλέ κρος δεν είναι και τόσο μεγάλη τελικά... -
Ευκαιρία για ποπ κόρν!
Από την άλλη αν είναι να πιάσεις 35-39Κ για το κρος συν 4.5Κ για φπ γιατί να μην πάει ο άλλος στην gla e 250 στο plug in που δεν την λες και άδεια στα 46-47Κ χωρίς το φπ με καλύτερο γκάζι , ποιότητα εσωτερικού, μπρελόκ κοκ....η διαφορά από ένα κομπλέ κρος δεν είναι και τόσο μεγάλη τελικά...Ο ΦΠ είναι τόσος, εαν το κρατήσεις 10 χρόνια, αλ΄χιστοι θα το κρατήσουν τόσο. Αλλά και πάλι στην ΜΒ δεν έχεις υπολογίσει κόστη σέρβις και επισκευών στις βλάβες που θα βγάλει στην 10ετία και θα είναι πολύ πάνω από τα χρήματα του ΦΠ.
-
Ένα δίκιο το έχει ο tkin73
-
Ευκαιρία για ποπ κόρν!
Από την άλλη αν είναι να πιάσεις 35-39Κ για το κρος συν 4.5Κ για φπ γιατί να μην πάει ο άλλος στην gla e 250 στο plug in που δεν την λες και άδεια στα 46-47Κ χωρίς το φπ με καλύτερο γκάζι , ποιότητα εσωτερικού, μπρελόκ κοκ....η διαφορά από ένα κομπλέ κρος δεν είναι και τόσο μεγάλη τελικά...Ξεκίνησε συζήτηση περί σφιξίματος, όπως στο νήμα του civic!
-
Καμία σχέση. Plug in είναι εντελώς πρόχειρη λύση για να "ξεγελιούνται" τα φορολογικά συστήματα. Αποδίδουν περισσότερο και είναι και πιο ευχάριστα ως πιο κοντινά στα χαρακτηριστικά μιας μεκ αλλά δε συγκρίνονται με την ευκολία του closed loop συστήματος της Τουότα. Βαρετό και χαμηλής απόδοσης μεν το υβριδικό της Τουότα αλλά τουλάχιστον δε μπλέκεις με μπρίζες και τεράστειες αυξομειώσεις κατανάλωσης ανά τρόπο χρήσης. Επίσης δεν κουβαλάς διαρκώς 2 τόνους.
Επίσης εάν πας στα σχεδόν 50Κ και δεν είσαι κάνας στερημένος, εννοείται παίρνεις 3008/DS7 σε plug-in που είναι τελικά πιο premium απ' τα premium.
-
Ευκαιρία για ποπ κόρν!
Από την άλλη αν είναι να πιάσεις 35-39Κ για το κρος συν 4.5Κ για φπ γιατί να μην πάει ο άλλος στην gla e 250 στο plug in που δεν την λες και άδεια στα 46-47Κ χωρίς το φπ με καλύτερο γκάζι , ποιότητα εσωτερικού, μπρελόκ κοκ....η διαφορά από ένα κομπλέ κρος δεν είναι και τόσο μεγάλη τελικά...Γιατί να είναι 35-39 Κ και να μην είναι 30-35Κ, γενικά αυτό το δίνω κάτι παραπάνω και πάω σε κάτι καλύτερο (όπου 'καλύτερο΄ βάλε εσύ ότι θέλεις) είναι ψιλό ατέρμονο και δεν καταλήγει πουθενά.
Στην προκειμένη ωστόσο, συγκρίνεις και εντελώς ανόμοια πράγματα όπως σου εξηγησαν και ποιό πάνω.Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος το ενδεχόμενο να πάει πχ, σε ένα rav hybrid το οποίο είναι ακριβότερο κατά 3Κ σε σχέση με τα 35K το οποίο όμως Rav α) έχει μεγαλύτερη κατανάλωση β) ο όγκος τους είναι περιοριστικός για χρήση εντός πόλεως γ) αναμένεται facelift αγνωστο πότε δ) μεγαλύτερος φόρος πολυτελείας.
Επίσης μια σύγκριση που θα μπορούσε να γίνει σε σχέση με το cross είναι το καινούργιο HRV της HONDA μέ ένα πραγματικά αξιοζήλευτο υβριδικό σύστημα, αλλά εκεί πάς 34Κ, 36Κ και 38Κ με έναν εξοργιστικά μικρό χώρο αποσκευών αλλά όμολογουμένως υπέροχο φινίρισμα στο εσωτερικό του γενικώς.
Επίσης πολύ γράφουν για τον φόρο πολυτελείας. Ο φόρος πολυτελείας για το corrola cross είναι στα 410 τα 5 πρώτα χρόνια και μετά την πενταετιά πάει στα 287. no big deal
-
Γιατί 410€ και όχι 440€ όπως ολα τα 2λτ? Έχει κάποια απαλλαγή λόγω υβριδικού?
-
Γιατί 410€ και όχι 440€ όπως ολα τα 2λτ? Έχει κάποια απαλλαγή λόγω υβριδικού?
Εχεις δίκιο, είναι στα 440 λόγο κυβισμού 1987cc, εαν ήταν στα 1947cc θα ήταν 410.
Toyota Corolla Cross