-
@nbadoun said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Τι μας κρύβουν???? Εγώ για ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ το πήρα!!
Τι θα γράψω τώρα στην αγγελία στο car όταν έρθει η ώρα να το πουλήσω? Βέλγικο με καταγωγή από τη Ναγκόγια??? -3K μεταπωλητικής μας κόστισε αυτή η ιστορία σίγουρα.
Ιαπωνικό είναι το αυτοκίνητο! Φαίνεται από τον αριθμό πλαισίου που ξεκινάει από J....
Ναι ρε προφανώς! Πλάκα κάνω. Στην αρχή πάντως, όταν πρωτοήρθαν τα πρώτα εκθεσιακά, κάποια τσακάλια είχαν δει αυτή τη σφραγίδα Βελγίου και όντως λέγανε ότι μας κοροιδεύουν και το αμάξι δε φτιάχνεται στη γιαπωνία.
-
Θα γράφεις στην αγγελία made in ベルギー
Και ασ'τους να ψάχνονται!
-
@nbadoun said in Toyota Corolla Cross:
Και τι? Λες να πηγαίνει πρώτα Βέλγιο το αμάξι και μετά ξανα τη μισή υφήλιο για να φτάσει Πειραιά? Το κόβω πολύ δύσκολο όταν αυτοί μετράνε το τελευταίο micro μπογιάς που μπορούν να γλιτώσουν για να κόψουν κόστος...
Από την ομάδα στο fb, ένα παλικάρι είχε στείλει σε φωτό τον αριθμό πλαισίου ενός αυτοκινήτου test drive... Η σφραγίδα λοιπόν είναι από το Βέλγιο, άρα όντως τα αυτοκίνητα περνάνε από εκεί!
Ο λόγος που η σφραγίδα λέει Βέλγιο είναι γιατί εκεί είναι τα κεντρικά της Toyota στην Ευρώπη και πρέπει να υπάρχει διεύθυνση εκπροσώπου της εταιρίας στα προϊόντα που έρχονται στην Ευρώπη.
-
https://m.youtube.com/watch?v=z1kCdQiXLVA
4 στην πόλη. 4.9 με 90 , 6.8 με 120, 8.4 με 140.
Πιο οικονομικό από τα άλλα υβριδικά epower και τουσον.
Το πιο οικονομικό ντίζελ σε παρόμοιο μέγεθος έχει αντίστοιχα :
7 , 4.6 , 5.1 , 6.1.
Με αυτά τα νούμερα και με 10 λεπτά διαφορά καυσίμου στα 40/60 πόλη/εο (33-33-33% στην ΕΟ με 90-120-140) είναι ίδιο το κόστος των δύο χρήσεων. Όσο αλλάζει η αναλογία πόλης/ΕΟ κερδίζει η μία η άλλη χρήση.
Στην δική μου χρήση που το έλεγξα και στα χλμ που κάνω υπάρχει όφελος 350 ευρώ το έτος με τις τρέχουσες τιμές. -
ωραίο.. είναι συνέχεια του βιντεο που έβαλα πριν 2-3 μερες. Το κάνει συγκριση με άλλα συστήματα και αυτοκίνητα...
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
ωραίο.. είναι συνέχεια του βιντεο που έβαλα πριν 2-3 μερες. Το κάνει συγκριση με άλλα συστήματα και αυτοκίνητα...
Ναι είναι πιο οικονομικό σύμφωνα με αυτόν και από το epower και από το τουσον. Θα ήθελα να είχε και το hrv και το σιβικ στην εξίσωση.
-
Το 8.4 με 140 που είναι η cruising speed μου δεν είναι λίγο. Τόσο καίει το Σέατ σ' αυτή την ταχύτητα. Ένα 1500αρι αυτόματο Φορμέντορ επίσης καίει κάπου εκεί και ίσως και λίγοτερο, το ιδιο κι ένα 1200αρι 3008. Τέσπα οτιδήποτε μονοψήφιο είναι μια χαρά!
-
Το 8.4 με 140 που είναι η cruising speed μου δεν είναι λίγο. Τόσο καίει το Σέατ σ' αυτή την ταχύτητα. Ένα 1500αρι αυτόματο Φορμέντορ επίσης καίει κάπου εκεί και ίσως και λίγοτερο, το ιδιο κι ένα 1200αρι 3008. Τέσπα οτιδήποτε μονοψήφιο είναι μια χαρά!
Ούτε το βάρος του σεατ ούτε την αεροδυναμική του έχεις στο cc. Όποτε είσαι πολύ καλά με 8,4
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Ούτε το βάρος του σεατ ούτε την αεροδυναμική του έχεις στο cc. Όποτε είσαι πολύ καλά με 8,4
Ναι απλά στο Σεάτ τα 8.4 ταϊζουν τα διπλάσια άλογα απ του cc.
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
7 , 4.6 , 5.1 , 6.1.
Με αυτά τα νούμερα και με 10 λεπτά διαφορά καυσίμου στα 40/60 πόλη/εο (33-33-33% στην ΕΟ με 90-120-140) είναι ίδιο το κόστος των δύο χρήσεων. Όσο αλλάζει η αναλογία πόλης/ΕΟ κερδίζει η μία η άλλη χρήση.
Στην δική μου χρήση που το έλεγξα και στα χλμ που κάνω υπάρχει όφελος 350 ευρώ το έτος με τις τρέχουσες τιμές.Ρε συ tkin.... Γιατί το κάνεις αυτό;. Η σωστή η συγκριση είναι με ένα diesel με 200αλογα και awd. Όχι με το δικό σου 2wd στα 120 άλογα
Και εγώ έχω δει ένα seicento με 60 άλογα να καταναλώσει λιγότερο από ένα s cross.
Παρόλα αυτά σωστά τα λες με την αναλογία
-
Ναι απλά στο Σεάτ τα 8.4 ταϊζουν τα διπλάσια άλογα απ του cc.
Τα οποία άλογα όμως όταν πας με σταθερή ταχύτητα, δεν πεινάνε!!
-
Το 8.4 με 140 που είναι η cruising speed μου δεν είναι λίγο. Τόσο καίει το Σέατ σ' αυτή την ταχύτητα.
Μην συγκρίνεις hatchback με suv
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
7 , 4.6 , 5.1 , 6.1.
Στην δική μου χρήση που το έλεγξα και στα χλμ που κάνω υπάρχει όφελος 350 ευρώ το έτος με τις τρέχουσες τιμές.Ρε συ tkin.... Γιατί το κάνεις αυτό;. Η σωστή η συγκριση είναι με ένα diesel με 200αλογα και awd. Όχι με το δικό σου 2wd στα 120 άλογα
Και εγώ έχω δει ένα seicento με 60 άλογα να καταναλώσει λιγότερο από ένα s cross.
Παρόλα αυτά σωστά τα λες με την αναλογία
Ρε συ γυρε τι είναι αυτά που λες; Εκτιθεσαι...
Καταρχήν δεν καταλαβαίνω το άγχος σου να απαντάς πάντα σε ότι γράφω...
Πάμε παρακάτω.
Τι σχέση έχουν τα άλογα ; Δλδ τα άλογα όταν πηγαίνεις με σταθερά χλμ που αυτό συζητάμε στις καταναλώσεις παίζει ρόλο αν θα τα κάνεις με 120 ή με 200? Και αν παίζει ρόλο θεωρητικά αν αφήσουμε στην άκρη τον παράγοντα βάρους κινητήρα (που δεν νομίζω ο ατμοσφαιρικός της Τογιότα του 2022 να ζυγίζει παραπάνω από τον ντίζελ του 2014) , όσο περισσότερα τα κυβικά τόσο χαμηλότερες οι σαω άρα πιο ξεκούραστα αρα λιγότερη κατανάλωση!
Τι επιχείρημα είναι αυτό το Τογιότα είναι 200 και το ντίζελ 120 ;
Δεν μετράμε 0-100 ή ρεπριζ κατανάλωση μετράμε!
Πάμε παρακάτω.
Το scross είναι seinceto σε σχέση με το cc?
Γιατί βλέπω ίδιο χώρο αποσκευών, ίδιο χώρο επιβατών και απλά το Σουζούκι είναι 16εκ κοντύτερο!
Το μόνο που έχει ισχύ από όσα λες είναι ότι το ένα έχει κάποιο σύστημα τετρακίνησης μέσω ηλεκτροκινητήρα που προσθέτει κιλά ενώ το άλλο όχι.
Το αν το Τογιότα ζυγίζει 250 κιλά παραπάνω αυτό είναι πρόβλημα του και το τίμημα της μπαταριοκινησης του... Τα νούμερα κατανάλωσης είναι εκεί και αν δεν σου αρέσουν στο αφήγημα σου όσο και να πετάς την μπάλα στην εξέδρα δεν καταφέρνεις κάτι.
Μόνο προσευχή να απαγορευτεί σύντομα η κυκλοφορία των euro5 σε σώζει φιλαράκι... -
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Το 8.4 με 140 που είναι η cruising speed μου δεν είναι λίγο. Τόσο καίει το Σέατ σ' αυτή την ταχύτητα.
Μην συγκρίνεις hatchback με suv
Θεωρητικη η κουβεντα προφανως σε σχεση με το Σεατ γι αυτο και μετα ανεφερα και Φορμεντορ και 3008. Για συγκρινουμε ομοια πραγματα.
Για την ιστορια και το Q5 μου σ αυτη την ταχυτητα δεν εκαιγε πολυ παραπανω. Αντε 1-1.5λτ και ηταν και πιο μεγαλο και πολυ πιο βαρυ.
Τελος παντων ειναι γνωστο και λογικο η καταναλωση στο ταξιδι να μην ειναι το δυνατο σημειο των τετοιου ειδους υβριδικων.
-
Η σωστή η συγκριση είναι με ένα diesel με 200αλογα και awd....και αυτόματο, μην το ξεχνάμε αυτό...
-
Καταρχήν δεν καταλαβαίνω το άγχος σου να απαντάς πάντα σε ότι γράφω...Κανένα άγχος, αντιθέτως βλέπω ένα άγχος εκ μέρους σου πως η corolla είναι μουφα.
Τα πολλά άλογα τα υπολογίζω διότι οι κύλινδροι για να φτάσουν να παρέχουν 200 άλογα έχουν ένα μέγεθος το οποίο γεμίζει με ένα μίγμα. Δεν αλλάζει το μέγεθος τους επειδή ταξιδεύεις με 130χλμ/ώρα όσο φτωχό και αν μπορεί να γίνει το μίγμα αυτό όντας βενζίνη και με μπουζί. Οπότε το πιο λογικό είναι να συγκρίνεις αντίστοιχης ιπποδύναμης diesel που περίπου βγαίνουν στα ίδια κυβικα. Αυτό λέω.
Διότι θα έπρεπε να συγκρίνεις το δικό σου με ένα πολύ πεσμένο και μικρότερο σε κυβικά hybrid toyota, με το 5 ης γενιάς υβριδικό σύστημα για να δούμε πόσο καταναλώνει.
Για να βρούμε λοιπόν κάποιο δίλιτρο c suv με 200 άλογα, αυτόματο. Διότι κάτι μου λέει πως με τις ίδιες προδιαγραφές και επιδόσεις ακόμα και σε ανοιχτό δρόμο θα χάσει το diesel ή δεν θα μπορεί να έχει σημαντικό πλεονέκτημα.
Καλά μέσα στην πόλη δεν το συζητούμε καν. Πιστεύω το έχουμε εμπεδώσει όλοι μας. -
Καταρχήν δεν καταλαβαίνω το άγχος σου να απαντάς πάντα σε ότι γράφω...Κανένα άγχος, αντιθέτως βλέπω ένα άγχος εκ μέρους σου πως η corolla είναι μουφα.
Ότι να ναι...αυτά καταλαβαίνεις από αυτά που γράφω; Οκ συνέχισε έτσι...
-
Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη.
-
This post is deleted! -
Ναι αλλάζει φυσικά, αλλά εγώ δεν είπα αυτό. Λέω πως εχει κάποια όρια ως προς το ποσό φτωχό μπορει να γίνει μέσα και σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος κυλίνδρου.
Και πάλι ο κινητήρας φορτιζει μια μπαταρία για να δώσει μια συνδυαστική ιπποδύναμη 200 αλόγων
Toyota Corolla Cross