-
Το αυτοκίνητο έχει μπουλόνια ασφαλείας και στους 4 τροχούς. Το κλειδί τους είναι σε ένα κουτάκι δίπλα στο κιτ επισκευής ελαστικών.Επίσης ΔΕΝ έχει γρύλο και μπουλονόκλειδο. Μόνο κρίκο ρυμούλκησης και κιτ επισκευής. Επίσης συνοδεύεται από ένα πακέτο που έχει γιλέκο και φαρμακείο, καθώς και από πυροσβεστήρα και φάρο!
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Το αυτοκίνητο έχει μπουλόνια ασφαλείας και στους 4 τροχούς. Το κλειδί τους είναι σε ένα κουτάκι δίπλα στο κιτ επισκευής ελαστικών.Επίσης ΔΕΝ έχει γρύλο και μπουλονόκλειδο. Μόνο κρίκο ρυμούλκησης και κιτ επισκευής. Επίσης συνοδεύεται από ένα πακέτο που έχει γιλέκο και φαρμακείο, καθώς και από πυροσβεστήρα και φάρο!
Γρύλο, μοχλό του γρύλου και μπουλονόκλειδο μπορείς να αγοράσεις από την αντιπροσωπεία. Λογικά υπάρχουν οι αντίστοιχες θέσεις για να τα τοποθετήσεις στο αφρολέξ του πορτ μπαγκάζ.
Ο φάρος της Osram είναι πολύ καλός, με μαγνητική βάση για στήριξη στην οροφή του αυτοκινήτου.
Τα έχω αγοράσει όλα από αντιπροσωπεία Toyota. -
Από ροπή πως είναι το αυτοκίνητο; Μόνωση από θορύβους περιβάλλοντος; Είχε ειπωθεί ότι πάσχει σε ζητήματα μόνωσης. Ποια είναι η αίσθηση σου;
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Από ροπή πως είναι το αυτοκίνητο; Μόνωση από θορύβους περιβάλλοντος; Είχε ειπωθεί ότι πάσχει σε ζητήματα μόνωσης. Ποια είναι η αίσθηση σου;
Άμα το πατήσεις «αρπάζει» γρήγορα. Δεν το έχω πιέσει ακόμα γιατί είμαι στο στρώσιμο. Σε φυσιολογική οδήγηση δουλεύει πολύ ο ηλεκτροκινητήρας. Πολύ περισσότερο σε σχέση με το yaris. Αθόρυβο θα το χαρακτήριζα. Επίσης η ποιότητα εσωτερικού και πλαστικών μου φαίνεται αρκετά καλή. Σίγουρα δεν είναι το πιο αθόρυβο, ούτε το πιο ποιοτικό αλλά είναι αξιοπρεπέστατο και τουλάχιστον στον μέσο όρο της κατηγορίας.
Επίσης όπως έγραψα μετράω την κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες να δω ποσά χιλιόμετρα βγάζει. Έχω κάνει 200χλμ και πλησιάζει να τελειώσει το πρώτο «κουτάκι» του δείκτη.
-
Παραγγελία 10/10, μέχρι 15/1 θα είναι στην Ελλάδα μου είπαν πριν από λίγο από την toyota Ελλάς. Οπότε τηρείται το χρονοδιάγραμμα των παραγγελιών (5/1 ήταν η αρχική εκτίμηση). Εντυπωσιακό δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά...
-
Σήμερα το πήγα δειλά δειλά μέχρι τα 120-130. Μια χαρά αθόρυβο είναι. Μπορώ να πω πως το γουργούρισμα του κινητήρα στις υψηλές στροφές μου αρέσει.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Παραγγελία 10/10, μέχρι 15/1 θα είναι στην Ελλάδα μου είπαν πριν από λίγο από την toyota Ελλάς. Οπότε τηρείται το χρονοδιάγραμμα των παραγγελιών (5/1 ήταν η αρχική εκτίμηση). Εντυπωσιακό δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά...
Εγω πάλι... παραγγελία 31/10 παράδοση 2/6/2023
-
Προφανώς άνοιξαν οι παραγγελίες στην υπόλοιπη Ευρώπη και το εργοστάσιο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Πάντως εφόσον σου είπαν Ιούνιο, είναι Ιούνιος, το τηρούν από ότι βλέπω. Το δικό μου βρίσκεται εν πλω γι' αυτό έχουν εικόνα άφιξης (απο τα logistics).
-
Πριν το φορτώσουν στο πλοίο μου είχαν πει (toyota ελλάς) ότι πήγαινε για τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, αλλά τελικά η toyota (κατασκευάστρια) τήρησε το χρονοδιάγραμμα.
-
To καλό που τους θέλω γιατί χθες πούλησα το Τζαζ και θα ήθελα να αποφύγω να νοικιάσω αμάξι μέχρι να ρθει το ΨΨ.
-
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να παραδοθεί το αμάξι από την στιγμή που βγαίνει στο λιμάνι;
-
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να παραδοθεί το αμάξι από την στιγμή που βγαίνει στο λιμάνι;
Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά Μ.Ο γύρω στις 2 εβδομάδες.
-
Καλημερα σε ολους.
Ειμαι κ γω στο ψαξιμο για αυτοκινητο οικογενειακο hybrid.
Γλυκοκοιταζω το CC κ σκεφτομαι...Αξιζει σε πρωτη εκδοση το AWD η μενω στο FWD κ Style?
Απλα δεν εχω πολυκαταλαβει το AWD της Toyota πως λειτουργει κ αν αξιζει να παρω το 4κινητο.
Αν εξαιρεσω τα φιμε στης Style κ τις ζαντες (αν δεν κανω λαθος) δεν ειδα κατι που θα μου λειψει με την Active Plus.Παρεμπιπτοντως ειδα κ HRV...καλο αλλα μικρο πορτ-παγκαζ. Συν αλλο 11 χρονια εγγυηση στην μπαταρια κ αλλα 5.
Καθε σχολιο ευπροσδεκτο...μπας κ το αποφασισω κ κλεισω το CC (2κινητο η 4κινητο).Καλα χλμ σε ολους.
-
H 4κίνηση στο ΨΨ (πρέπει να) είναι αρκετά soft και είναι περισσότερο για ασφάλεια σε ολισθηρές επιφάνειες παρά οτιδήποτε άλλο. Ο πίσω άξονας τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρομοτέρ και λειτουργεί στα πρότυπα των κατ' επιλογή συμβατικών 4κίνητων, δηλαδή δίνει κίνηση όταν αισθανθεί ότι ο μπροστινός άξονας χάνει πρόσφυση. Διαφορικά κτλ τα ξεχνάμε φυσικά με ότι αυτό συνεπάγεται.
Επομένως η απόφαση έχει να κάνει με τη χρήση που θα έχει το αυτοκίνητο.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
H 4κίνηση στο ΨΨ (πρέπει να) είναι αρκετά soft και είναι περισσότερο για ασφάλεια σε ολισθηρές επιφάνειες παρά οτιδήποτε άλλο. Ο πίσω άξονας τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρομοτέρ και λειτουργεί στα πρότυπα των κατ' επιλογή συμβατικών 4κίνητων, δηλαδή δίνει κίνηση όταν αισθανθεί ότι ο μπροστινός άξονας χάνει πρόσφυση. Διαφορικά κτλ τα ξεχνάμε φυσικά με ότι αυτό συνεπάγεται.
Επομένως η απόφαση έχει να κάνει με τη χρήση που θα έχει το αυτοκίνητο.
Οτι χρηση κανει ενα SUV στην Αθηνα...
Αν χρειαστει σε κανα χωριο το χειμωνα με κανα χιονι κ κανα χωματοδρομο καλοκαιρια.
Το συνολο ειναι μικρο να πεις οτι ζω στα ορεινα ολο τον χρονο.
Απλα αν γινει σκεφτομαι μηπως αξιζει να μεινω σε active plus κ 4 κινητο παρα style για 2 κινητο. -
Κι εγώ Αθήνα μένω αλλα πήρα awd. Άστο να υπάρχει. Για 2.000€ είναι τίμιο deal νομίζω. Επίσης Αθήνα είναι και το Κρυονέρι και ο Διόνυσος που ξέρω ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί 3-4 μέρες σπίτια τους τα τελευταία χρόνια. Ξέρω και άλλους που τα γκαράζ τους έχουν 50% κλιση που λέει ο λόγος. Οπότε όπως και να το κάνουμε είναι ένα σχετικό benefit η 4κίνηση κι ας είναι σπάνια η πραγματική της ανάγκη.
Απ' την άλλη η Active plus έχει τα φανάρια/φώτα που έχει που για μένα είναι deal breaker.
-
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Το δικό μου Τρίτη ξημερώματα στο λιμάνι, την επόμενη Τρίτη παρέλαβα
-
Εσωτερικά και το active plus και το style είναι ίδια, με μόνη διαφορά κάποια φώτα στα χερούλια νομίζω. Το style έχει και ασύρματο φορτιστή για το κινητό. Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό πάντως.
Εξωτερικά έχει λίγο μεγαλύτερες διαφορές. Εγώ έλεγα μήπως με χαλάει η μπάρα πάνω από τα παράθυρα που είναι μαύρη αντί για νίκελ αλλά μια χαρά όμορφο και εντυπωσιακό είναι.
Πήρα το ΑWD για να έχω άνεση με το φουσκωτό μου από όπου θέλω.
Γενικώς οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Όμορφο, άνετο, οικονομικό. Active plus AWD.
-
Πάντως σιγά σιγά που αρχίζω και το βλέπω και στους δρόμους, ειναι πολύ όμορφο και δείχνει φρέσκο αυτοκίνητο, παρα την συντηρητική γενικά σχεδίαση. Ειδικά η μούρη μπροστά με τα led ειναι πολύ εντυπωσιακή.
Και εχω δει μονο το απλο λευκο και το γκρι, δεν το εχω δει με την πέρλα και την ηλιοροφή. Πιστεύω θα δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακό με αυτόν τον συνδυασμό.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Κι εγώ Αθήνα μένω αλλα πήρα awd. Άστο να υπάρχει. Για 2.000€ είναι τίμιο deal νομίζω. Επίσης Αθήνα είναι και το Κρυονέρι και ο Διόνυσος που ξέρω ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί 3-4 μέρες σπίτια τους τα τελευταία χρόνια. Ξέρω και άλλους που τα γκαράζ τους έχουν 50% κλιση που λέει ο λόγος. Οπότε όπως και να το κάνουμε είναι ένα σχετικό benefit η 4κίνηση κι ας είναι σπάνια η πραγματική της ανάγκη.
Απ' την άλλη η Active plus έχει τα φανάρια/φώτα που έχει που για μένα είναι deal breaker.
Καλα κ γω αν εμενα Κρυονερι/Ιπποκρατειο κ λοιπες περιοχες δεν θα το συζητουσα.
Για τα φωτα τι εννοεις? Τα DRL led?
Toyota Corolla Cross