-
Φαντάσου ότι η πλειονότητα των αγοραστών, που αγνοεί παντελώς τι σημαίνει και πως λειτουργεί ένα πλήρως υβριδικό αυτοκίνητο, δίνει 30.000 ευρώ για peuogeot 2008 (έχει γεμίσει ο τόπος) 35.000 ευρώ για 3008 (diesel...), 35.000 ευρώ για tiguan, μόνο και μόνο γιατί μόστρα, γιατί του είπαν ότι η vw ,peugeot έχει γίνει premium...Τι να πω.
-
Ψοφοοοοο στις τοστιέρες λεμε!
Απορώ που δινετε και χρονο για την απατη των ηλεκτρικών!
Μόνο με τη "βία" θα τα επιβάλλουν!
Να δω πόσο ξεδιαντροποι θα γινουν με τις επιδοτήσεις τους... -
Αμάξια βάρους 2,5 τόνων, με ζάντες τουλάχιστον 20αρες, πανάκριβα ελαστικά που φθείρονται λόγω βάρους και ηλεκτροκίνησης γρήγορα, με μπαταρίες αξίας όσο και το αυτοκίνητο (tesla στην Αμερική για αντικατάσταση μπαταριών του ζήτησαν 60.000 δολάρια), με κόστος ενέργειας στο θεό, χωρίς σοβαρό δίκτυο φορτιστών, με αδυναμία φόρτισης σε μαζικό επίπεδο λόγω υψηλής δόμησης στις πόλεις, με χρόνο ζωής της μπαταρίας άγνωστο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παραμείνουν χόμπυ πολυτελείας όπως τα λοιπά αυτοκίνητα κόστους άνω των 45.000 ευρώ (με σοβαρή αυτονομία πρέπει να αγοράσεις έκδοση με μεγαλύτερη μπαταρία και ξεπερνάς τα 50.000 ευρώ).
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Οδηγώ golf, δηλαδή τον περίφημο tsi κινητήρα τα τελευταία 10 χρόνια, το οποίο όπως έχω ξαναπεί θα το κρατήσω ως δεύτερο. Τα περί οδηγικής απόλαυσης είναι κάπως σχετικά. Νομίζω ότι έφθασε ο καιρός, εφόσον κάποιος διαθέτει τα χρήματα να αγοράσει κάτι πιο εξελιγμένο από τούρμπο - κομπρέσσορα...Καθημερινά για να πάω στη δουλειά και να επιστρέψω καίει 15-20 ευρώ για πλάκα (μέσος όρος κατανάλωσης 9) χωρίς να το ζορίζω. Εάν το ζορίσω δεν ξεδιψάει με τίποτα...
Κι εμένα καίει 9λτ, άντε μαξ 10λτ επειδή το πατάω κιόλας αλλά είναι και 400 άλογα. Εγώ λοιπόν θέλω 400 άλογα, τι άλλες επιλογές έχω? Τέσλα? Γελάει ο κόσμος.
Τι άλλο υπάρχει εκτός από μεκ και τούρμπο?
-
Συζητάμε για νορμάλ περιπτώσεις, 400 άλογα (εργοστασιακά ή πειραγμένα) είναι εκτός του μέσου όρου ενός οικογενειακού αυτοκινήτου. Ο μέσος όρος που ψάχνει οικογενειακό αυτοκίνητο νομίζω του αρκούν τα 200 άλογα. Όποιος θέλει 400 άλογα, σίγουρα υπάρχουν και θα υπάρχουν επιλογές αντίστοιχες, με το αντίστοιχο κόστος
-
Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω και δεν τα καταφέρνω. Δεν ψάχνουν όλοι οικογενειακό αυτοκίνητο και ούτε είναι μη "νορμάλ" να θες 400 άλογα ακόμα κι αν έχεις οικογένεια. Ο tsi και ο κάθε tsi καταφέρνουν να δίνουν 300-400 άλογα με λογικά κόστη. Ένα Golf R mk8 έχει 0-100 σε 3.5" μόνο με πρόγραμμα και κοστίζει 60-62Κ. Πως γίνεται να είναι τόσο outdated ένας tsi? Ποιο είναι το αντιπαλο δέος αυτού του είδους αυτοκινήτου που να μην είναι μεκ και τούρμπο? Επίσης είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο αμάξι για οικογενειακό και να κάνει και ταξίδια και να κάψει και λογικά και τα πάντα όλα.
Δεν είναι πανάκια η υβριδικότητα όπως δεν είναι και οι μεκ ή η ηλεκτροκίνηση.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω και δεν τα καταφέρνω. Δεν ψάχνουν όλοι οικογενειακό αυτοκίνητο και ούτε είναι μη "νορμάλ" να θες 400 άλογα ακόμα κι αν έχεις οικογένεια. Ο tsi και ο κάθε tsi καταφέρνουν να δίνουν 300-400 άλογα με λογικά κόστη. Ένα Golf R mk8 έχει 0-100 σε 3.5" μόνο με πρόγραμμα και κοστίζει 60-62Κ. Πως γίνεται να είναι τόσο outdated ένας tsi? Ποιο είναι το αντιπαλο δέος αυτού του είδους αυτοκινήτου που να μην είναι μεκ και τούρμπο? Επίσης είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο αμάξι για οικογενειακό και να κάνει και ταξίδια και να κάψει και λογικά και τα πάντα όλα.
Φυσικά και είναι μη νορμάλ να θες 400 άλογα και 0-100 σε 3.5"
Δεν υπάρχει κανένας λογος να έχεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο εκτός αν το πηγαίνεις σε πίστες για να κάνεις το χόμπι σου. -
Από την άλλη είναι νορμαλ να θες 400 άλογα (294 kW, sic) και 0-100 σε 3,5 sec σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
-
ρε σεις κανετε κουβεντα για επιδοσεις και κανονικα αυτοκινητα σε νημα κορολα? ε?
-
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν υπάρχει κανένας λογος να έχεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο εκτός αν το πηγαίνεις σε πίστες για να κάνεις το χόμπι σου.Γουάτ? Ποιος ορίζει ότι δεν είναι νορμάλ και ποιος θα μου υποδείξει εάν υπάρχει ή όχι λόγος? Και ναι, εγώ πάω και στις πίστες αλλά δε θέλω να έχω 10 αυτοκίνητα. Θέλω να τα κάνω όλα με ένα. Αλλά και να μην πήγαινα πάλι τόσα θέλω. Γιατί οχι? Ποιον ενοχλεί?
-
Γουάτ? Ποιος ορίζει ότι δεν είναι νορμάλ και ποιος θα μου υποδείξει εάν υπάρχει ή όχι λόγος? Και ναι, εγώ πάω και στις πίστες αλλά δε θέλω να έχω 10 αυτοκίνητα. Θέλω να τα κάνω όλα με ένα. Αλλά και να μην πήγαινα πάλι τόσα θέλω. Γιατί οχι? Ποιον ενοχλεί?
Προφανώς τους κήνσορες!
Ποιός είσαι εσύ δηλαδή!?... -
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν υπάρχει κανένας λογος να έχεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο εκτός αν το πηγαίνεις σε πίστες για να κάνεις το χόμπι σου.Γουάτ? Ποιος ορίζει ότι δεν είναι νορμάλ και ποιος θα μου υποδείξει εάν υπάρχει ή όχι λόγος? Και ναι, εγώ πάω και στις πίστες αλλά δε θέλω να έχω 10 αυτοκίνητα. Θέλω να τα κάνω όλα με ένα. Αλλά και να μην πήγαινα πάλι τόσα θέλω. Γιατί οχι? Ποιον ενοχλεί?
Κανέναν δεν ενοχλεί και καλα κανεις και θες αυτο που θες. Δεν ειναι όμως αυτό το νορμαλ. Η πλειοψηφία θέλει οικονομία, άνεση και ασφάλεια, όχι 0-100 σε 3.5"
-
Ρε παιδιά ο μέσος όρος, το νορμάλ, η κοινή λογική βγαίνει από τις επιλογές του 95%-98% των αγοραστών.
Όλοι εδώ μέσα θέλουμε πολλά άλογα, αλλά όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο βάζεις πολλές παραμέτρους μέσα όχι μόνο τα άλογα, αυτό κάνει και η συντριπτική πλειοψηφία.Τι νόημα έχει για μία εταιρία μετοχων να ασχολείται με τους 2-5% των πελατών όταν θέλει να γίνει παγκόσμιος κατασκευαστης
Πάντως και σε αυτό η toyota με το νέο prius το καλύπτει ως έναν βαθμό πάντα, το οποίο στην τοπ εκδοση του έχει 0-100 6,5" και 3 λιτρα/100χλμ όταν πας στην δουλειά σου, έχει ψαλίδια στην πίσω ανάρτηση και γενικότερα μια πολύ καλή πλατφόρμα οπως λενε.
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Ρε παιδιά ο μέσος όρος, το νορμάλ, η κοινή λογική βγαίνει από τις επιλογές του 95%-98% των αγοραστών.
Όλοι εδώ μέσα θέλουμε πολλά άλογα, αλλά όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο βάζεις πολλές παραμέτρους μέσα όχι μόνο τα άλογα, αυτό κάνει και η συντριπτική πλειοψηφία.Τι νόημα έχει για μία εταιρία μετοχων να ασχολείται με τους 2-5% των πελατών όταν θέλει να γίνει παγκόσμιος κατασκευαστης
Πάντως και σε αυτό η toyota με το νέο prius το καλύπτει ως έναν βαθμό πάντα, το οποίο στην τοπ εκδοση του έχει 0-100 6,5" και 3 λιτρα/100χλμ όταν πας στην δουλειά σου, έχει ψαλίδια στην πίσω ανάρτηση και γενικότερα μια πολύ καλή πλατφόρμα οπως λενε.
Φίλε lap, toyotιζεις..
δικός μας είσαι - παραδεξου το 🧡
Θα σε στηρίξουμε όλοι, μια παρέα είμαστε.. -
Αυτο το νέο prius με έχει τρελάνει. Μου λείπει το σπίτι, ο χώρος παρκαρίσματος με φορτιστή για να πάρω το phev, και τα λεφτά που θα κοστίζει.
Είμαι καλά γιατρέ μου;
-
Άσε που και ο gatoz στα όνειρά του, οδηγεί στη ζούλα το rav4...
Δεν είναι ντροπή πια φίλοι μου, παραδεχτείτε το. -
Είναι πανδημία
-
@v_a said in Toyota Corolla Cross:
Δεν είναι ντροπή πια φίλοι μου, παραδεχτείτε το.#potes
αν τουοτα, φτου κακα, #mono_lc -
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
@v_a said in Toyota Corolla Cross:
Δεν είναι ντροπή πια φίλοι μου, παραδεχτείτε το.#potes
αν τουοτα, φτου κακα, #mono_lc#den-tha-se-xalage
![alt text] https://arctictrucks.com/wp-content/uploads/2018/04/Willis_Truck-3547.jpg(image url)κανεις κακες παρεες και με τις χοντρες που σου βαζει εχεις ξεπεσει....
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Αυτο το νέο prius με έχει τρελάνει. Μου λείπει το σπίτι, ο χώρος παρκαρίσματος με φορτιστή για να πάρω το phev, και τα λεφτά που θα κοστίζει.
Είμαι καλά γιατρέ μου;
Toyota Corolla Cross