-
@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
Οκ ο Lap λέει να κάνουμε και τις 4 πόρτες, το οποίο το βρίσκω λογικό.
Οπότε έξω θα πάει 700€ δηλαδης; Ή κατάλαβα λάθος;
Ειναι 350€x2 ή 350€x4;Τα παπλώματα τα στουμπώνω μάλλον και μόνος, για τις πόρτες δεν την παλεύω...
Συνολο 300 -350€ για ολες τις πορτες , και δεν χρειαζεται να παλευεις
-
Πολύ ωραίο αυτό που τα βλέπεις... Με τις ώρες θα τα έψαχνα...... Άρα παιδιά ότι κάνετε είναι στα καλύμματα των θόλων ή από μέσα πάνω σε αυτούς. Φτηνό δουλειές και εύκολες. 3-4db να ρίξετε τον θόρυβο από τα λάστιχα με τα παπλωματακια είστε σε επίπεδο primium.
-
Πολύ χλωμό να ντύσεις 4 πόρτες με 300-350€. Μόνο για επώνυμα υλικά (και όχι αυτά του Ali, ασχετα αν είναι σχεδόν το ίδιο), τα 300-350 δε φτάνουν. Πόσο μάλλον να υπολογίσεις και την εργασία. Επίσης ντύσιμο μπορεί να είναι από ένα layer με butyl rubber σαν αυτό που έβαλα πιο πάνω έως και 3 layers που πχ προτείνει η cts ή η noico κι εκεί πάμε σε 4ψηφια ποσά για πλακα.
3-4db είναι τεράστια διαφορά. Και υλικά από Bentley να βάλουμε δεν παίζει. Με 1-2db θα είμαι σούπερ ευχαριστημένος.
-
Έχω δει σε διάφορα προτζεκτς στο ίντερνετ που τα μετράνε και βάζουν σε όλο το πατωμα αυτά τα υφασμάτινα παπαλωματακια και αναφέρουν μείωση θορύβου πολύ παραπανω από 3db στις συχνότητες που παράγει ο τροχασμος
Ο θόρυβος τροχασμου είναι ήχος μεσαίων συχνοτήτων και με τέτοια υφασμάτινα μονωτικά λένε μειώνεται αισθητά και εντυπωσιακά.
Τα άλλα που βάζετε με την πίσσα είναι για χαμηλες συχνότητες, για τους γδουπους κτλ και όντως κάνουν ελάχιστη διαφορά στον θόρυβο τροχασμου διότι αυτος είναι υψηλότερων συχνοτήτων εκτός δηλαδή των προδιαγραφών των πισσοχαρτων.
Για αυτό για την τέλεια ηχομόνωση θέλει και πισσοχαρτο και ύφασματινη ηχομόνωση. Για να πιάσουν μια μεγάλη γκάμα συχνοτήτων. Αλλά αν θες φθηνά και εύκολα μια μείωση μπορείς να μείνεις με τα εργοστασιακά πισσοχαρτα και να προσθέσεις μονάχα τα υφασμάτινα.
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
Θυμηθείτε ότι κάθε 3dB διπλασιάζει ο θόρυβος.
Νομίζω όχι ο θόρυβος αλλά η ενέργεια των ηχητικών κυμάτων. Για να νιώσουμε διπλασιασμό ήχου θέλουμε περισσότερα db
-
Δηλαδή τώρα για να καταλάβω, θα παρουμε καινούργιο αμάξι και θα αρχίσουμε τις ματσακονιες με υλικά μόνωσης και τα ρέστα.
Εντάξει για τις πόρτες το καταλαβαίνω, υπάρχει χώρος, στους θόλους ρε παιδιά πως θα γίνει? Ο κετσές ( η οτι είναι τελοσπαντων) που έχει, φαίνεται από το διαμέρισμα της μηχανής, άρα πως θα ενσωμάτωσής κάτι επιπλέον και απο πια πλευρά?
Δεν ξέρω.Εγω δεν αφήνω την αντιπροσωπεία να μου βάλει συναγερμό για να μην αρχίσουν τα
ξηλωματα, οχι να μπω σε τετοια διαδικασία. -
Ναι δε βρίσκω κανένα νόημα σε όλο αυτό. Και αν είναι μάλιστα εφικτό.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Πολύ χλωμό να ντύσεις 4 πόρτες με 300-350€. Μόνο για επώνυμα υλικά (και όχι αυτά του Ali, ασχετα αν είναι σχεδόν το ίδιο), τα 300-350 δε φτάνουν. Πόσο μάλλον να υπολογίσεις και την εργασία. Επίσης ντύσιμο μπορεί να είναι από ένα layer με butyl rubber σαν αυτό που έβαλα πιο πάνω έως και 3 layers που πχ προτείνει η cts ή η noico κι εκεί πάμε σε 4ψηφια ποσά για πλακα.
3-4db είναι τεράστια διαφορά. Και υλικά από Bentley να βάλουμε δεν παίζει. Με 1-2db θα είμαι σούπερ ευχαριστημένος.
-
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Δηλαδή τώρα για να καταλάβω, θα παρουμε καινούργιο αμάξι και θα αρχίσουμε τις ματσακονιες με υλικά μόνωσης και τα ρέστα.
Εντάξει για τις πόρτες το καταλαβαίνω, υπάρχει χώρος, στους θόλους ρε παιδιά πως θα γίνει? Ο κετσές ( η οτι είναι τελοσπαντων) που έχει, φαίνεται από το διαμέρισμα της μηχανής, άρα πως θα ενσωμάτωσής κάτι επιπλέον και απο πια πλευρά?
Δεν ξέρω.Εγω δεν αφήνω την αντιπροσωπεία να μου βάλει συναγερμό για να μην αρχίσουν τα
ξηλωματα, οχι να μπω σε τετοια διαδικασία.Ε ναι οκ ως diy project για την πλάκα σου να πω ΟΚ οτι το επιχειρείς κατι τέτοιο, αλλά και πάλι σε καινούργιο αμαξι; και δη τόσων χιλιάδων ευρώ....
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Θυμηθείτε ότι κάθε 3dB διπλασιάζει ο θόρυβος.
Νομίζω όχι ο θόρυβος αλλά η ενέργεια των ηχητικών κυμάτων. Για να νιώσουμε διπλασιασμό ήχου θέλουμε περισσότερα db
ΟΧΙ.
Η κλίμακα των decibel (dB) είναι λογαριθμική, πράγμα που σημαίνει ότι μία αύξηση της ηχοστάθμης κατά 3dB αντιστοιχεί σε διπλασιασμό της έντασης του ήχου, δηλαδή το διπλάσιο των 80dB δεν είναι τα 160 αλλά τα 83dB. Και θα χρειαστεί 4 πλασιασμο της ισχύς σε watt.Με συγχωρείς, αλλά θα επιμείνω. Έχεις λάθος. 3db σημαίνει διπλασιασμός της ενέργειας των ηχητικών κυμάτων, τα 9,9 db δηλαδή τα 10 db είναι διπλασιασμός ακριβώς διότι είναι γεωμετρική η πρόοδος του ήχου.
Σκέψου το πρακτικά, στα 110χλμ/ώρα έχεις 70 db θορύβου στα 130χλμ/ώρα έχεις 73db. Δεν είναι διπλάσιος ο ήχος αλλά αντ αυτού είναι κατά 33% δυνατότερος.
-
Decibels are measured logarithmically. This is a way of counting or measuring something that increases rapidly, or exponentially. For example, every increase of 10 dB on the decibel scale is equal to a 10-fold increase in sound pressure level (SPL). Near silence is expressed as 0 dB but a sound measured at 10 dB is actually 10 times louder. If a sound is 20 dB, that's 100 times louder than near silence.
https://www.healthyhearing.com/report/52514-What-is-a-decibel
Επίσης:
3 dB is a doubling of power
6 dB is a doubling of voltage or sound pressure level (SPL)
10 dB is considered to be, to humans with a non linear sense of amplitude, a doubling of apparent loudness. -
Εγώ ομως γιατί από αυτά που έγραψε ο Φάνης θεωρώ πως επιβεβαιώνει αυτά που λέω;
Αλλά και ξανατονιζω το να το δεις πρακτικά
Όλα τα αυτοκίνητα από τα 110 στα 130χλμ/ώρα έχουν περιπου 3db διαφορά. Εσύ από την εμπειρία σου ακους την διαφορά ως διπλάσιας έντασης ήχο;
-
Βρε συ....το δικό μου έχει στα 110 χλμωρα 69db και στα 130χλμ/ώρα 71 db.... Ε δεν είναι διπλάσιος ο θορυβος...
Είμαι με κινητό θα το διαβάσω αργότερα σπίτι
-
Μου αρέσει να κατσαβιδιάζω τα αμάξια μου, αλλά εγώ παίρνω μόνο μετάχειρα, και μάλιστα κάποιας ηλικίας.
Παρεμπιμπτό, την προηγούμενη βδομάδα άλλαξα το ντάστερ, με ένα καινούργιο ...ντάστερ. Του έβαλα πατάκια, πετσέτες δετές στα μπροστά καθίσματα, και ένα χοντρό νάυλο στο δάπεδο και στα πλαϊνά του πορτ-μπαγκάζ. Δατς ιτ. -
Βρε συ....το δικό μου έχει στα 110 χλμωρα 69db και στα 130χλμ/ώρα 71 db.... Ε δεν είναι διπλάσιος ο θορυβος...
συμφωνα με τα decibel που γράφεις ειναι.....
είναι λογαριθμικος αριθμος
3db πανω διπλασιασμός
3 db κατω υποδιπλασιασμός -
10 dB is considered to be, to humans with a non linear sense of amplitude, a doubling of apparent loudness.
Αυτό δηλαδή τι σημαίνει;
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
3db πανω διπλασιασμός
3 db κατω υποδιπλασιασμόςΔιπλασιασμός της ενέργειας των ηχητικών κυμάτων, αυτό γράφω εδώ και πόσα πόστς. Όχι όμως του θορύβου. Θέλουμε περίπου 10db για να ακούσουμε διπλάσιο θόρυβο.... Ρε παιδιά....τρολλσρετρ όλοι μαζί....δεν εξηγείται
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
3db πανω διπλασιασμός
3 db κατω υποδιπλασιασμόςΔιπλασιασμός της ενέργειας των ηχητικών κυμάτων, αυτό γράφω πόσα πόστς. Όχι όμως του θορύβου. Θέλουμε περίπου 10db για να ακούσουμε διπλάσιο θόρυβο.... Ρε παιδιά....τρολλσρετρ όλοι μαζί....δεν εξηγείται
δεν εγραψα πουθενα το τι ακούμε εμείς, διαβασε
είπα είναι διπλασιασμός.
υπάρχουν ηχοι που δεν ακούμε καν.
η θεωρητική μας δυνατότητα είναι 20Hz-20000Hz
κανένας δεν ακούει τόσο στην πραγματικότηταεπίσης το αφτί είναι ενα όργανο που συλλεγει ήχους αλλά δεν είναι γραμικό σε όλες τις συχνοτητες. Δεν γνωρίζω πολλά σε αυτόν τον τομεα συγκεκριμένα οπότε δεν το συνεχίζω σε αυτό το κομμάτι. απλά κράτα ότι δεν ακούμε ολες τις συχνοτητες το ίδιο καλα ακόμα και αν είναι μέσα στο εύρος μας
δεν σημαίνει οτι αν δεν ακούμε δεν υπάρχει θόρυβος, ουτε σημαίνει ότι αντιλαμαβανόμαστε ολους τους ήχους το ίδιο
-
Τώρα μιλάς για συχνότητα....άλλο πράγμα αυτό.
Δεν είπα κάτι εγώ για το αν υπάρχει ο ηχος και αν τον ακούμε σε διάφορες συχνότητες.
Εγώ λέω το εξής απλό. Ότι για να έχει διπλάσιο θόρυβο μέσα στο αυτοκίνητο θέλουμε +10db.
Τα 3db είναι 33% πιο έντονος ο θόρυβος. Όχι 100% πιο έντονος.
Ναι και εγώ γνωρίζω πως ανά δεκαετία χάνει το αυτί μας την ικανότητα να ακούει κάποια hz ιδιαίτερα τα ψηλομεσαια.Κανονίστε εσείς και ο dimasabas να με βάλετε να πληρώνω γιατρούς
-
Τώρα μιλάς για συχνότητα....άλλο πράγμα αυτό.
20 Hz με 20000Hz ειναι οι λεγόμενες ακουστικές συχνότητες human audio spectrum
αν πας να κάνεις ακουόγραμμα σε ενα γιατρό σου βαζει χαμηλές συχνότητες μεχρι να μην ακους πια
το ίδιο και στις υψηλές
και βγαζει το δικό σου spectrum!!!
το θεωριτικό είναι αυτό που σου είπα παραπάνω.
σημαίνει ότι αν πας σε μια συναυλία στο μέγαρο με βιολια και ενα σωρό αλλά όργανα
αυτο που θα ακούς εσύ δεν θα είναι και ακριβως το ιδιο που ακουει ο διπλανός σου
Toyota Corolla Cross