-
Ποιότητα κύλισης, όπου αναφέρεται, πιστεύω αναφέρεται λόγω ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης όταν τα περισσότερα ανταγωνιστικά έχουν ημιάκαμπτο.
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Ποιότητα με την ηχομόνωση και το κιβώτιο που τελικιαζουν οι στροφές χωρίς λόγο δεν μπορείς να έχεις.
Γιατί εσύ κινείσαι συνεχώς με το γκάζι στο πάτωμα? Γιατι μονο τότε έχει θόρυβο, όπως όλα τα θερμικά αμάξια όταν κινούνται με υψηλές στροφές. Σε καθημερινή χρήση δεν έχει ποτέ θόρυβο, αυτή ειναι η αλήθεια από κάποιον που το χρησιμοποιεί 18 μήνες κάθε μέρα.
Ποιότητα κύλισης = άνεση και ενδοτικότητα ανάρτησης που αποροφάει σχεδόν τα πάντα χωρίς να κοπανάει και να κουράζει.
-
Πάντως εγώ που έχω για την γυναίκα το yaris 2022 υβριδικό, δεν έχω καταλάβει θόρυβο να με ενοχλεί, ούτε από το κιβώτιο, ούτε γενικά. Και σε σχέση με το mini one αυτόματο που οδηγήσαμε test drive ήταν η μέρα με την νύχτα το αυτόματο (πολύ πολύ καλύτερο το yaris).
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Λες να υπάρχει σώφρων άνθρωπος που εάν του έλεγες ότι υπάρχει ΨΨ με
EAT8ή DSG, θα σου έλεγε όχι εγώ θέλω με cvt?Ξερω εναν
Εγραψε πριν λιγο
2 ποστ πιο πανω -
@alexandros-k said in Toyota Corolla Cross:
Λες να υπάρχει σώφρων άνθρωπος που εάν του έλεγες ότι υπάρχει ΨΨ με
EAT8ή DSG, θα σου έλεγε όχι εγώ θέλω με cvt?Ξερω εναν
Εγραψε πριν λιγο
2 ποστ πιο πανωΕεεε ναι με DSG προφανώς και θα έλεγα όχι. Με 8αρι ΖF (άντε και Aisin) δεν θα έλεγα όχι. Το DSG το απεχθάνομαι!!
-
Σχεδόν όλα τα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα του cc πωλούνται με ημιάκαμπτο προκειμένου να μειώσουν το κόστος κατασκευής του αυτοκινήτου και να αυξήσουν το χώρο των αποσκευών (βλ. qashqai, 3008 κλπ.). Η νέα μόδα είναι αυξάνω λτ χώρου αποσκευών μειώνοντας το κόστος κατασκευής και μένει ευχαριστημένος ο αγοραστής που έχει 50 λτ παραπάνω για αποσκευές. Οπότε στα ίδια λεφτά παίρνεις ημιάκαμπτο +50 λτ χώρο και υβριδικό της πλάκας (πλην του epower που τιμολογείται πάνω από 40.000 ευρώ οπότε είναι για άλλα πορτοφολια)
-
Γιατί η Τουότα τι κάνει? Δεν κάνει cost cutting? Γιατί βάζει τα πλαστικά που βάζει ή τους κούφιους θόλους ή τους μη φωτιζόμενους διακόπτες κτλ κτλ?
Η μόνη διαφορά είναι ότι επιλέγει να κόψει το κόστος σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου.
-
Δεν συγκρίνεις πλαστικά με ανάρτηση, ακόμη και αν είσαι άσχετος όπως εγώ...Το κόστος του ημιάκαμπτου σε σχέση με τα πλαστικά είναι υποπολλαπλάσιο..Τα πλαστικά είναι θέμα αισθητικής, η ανάρτηση θέμα ποιότητας κύλισης και ασφάλειας
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν συγκρίνεις πλαστικά με ανάρτηση, ακόμη και αν είσαι άσχετος όπως εγώ...Το κόστος του ημιάκαμπτου σε σχέση με τα πλαστικά είναι υποπολλαπλάσιο..Τα πλαστικά είναι θέμα αισθητικής, η ανάρτηση θέμα ποιότητας κύλισης και ασφάλειας
θα εκπλαγεις ποσο κοστιζει η αλλαγη ποιοτητας υλικων στο σαλονι....
-
Εν μέρει συμφωνώ αλλά δεν είναι ότι ξαφνικά τα άλλα γινοται επικίνδυνα ή λιγότερο άνετα. Πχ ένα 3008 που έχει ημιάκαμπτο δεν υστερεί και τόσο σε ποιότητα κύλισης. Μάλιστα λόγω πολύ ανώτερης ηχομόνωσης και διαφορετικού κιβωτίου σαν εμπειρία χρήσης είναι σίγουρα καλύτερο από ΨΨ.
-
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
Πολυ ή λιγο ?
-
Πολυ ή λιγο ?
με ματσουντα εσυ αντιλαμβανεσαι υποθετω ποσο κοστιζει το κραφτμανσιπ, τα σουπιριορ υλικα κλπ σε σχεση με ενα τουρμπακι ας πουμε ή αλλα μηχανικα μερη που ειναι ευκολοτερα στη διαχειριση και τη προμηθεια κατα τη κατασκευη....
-
Αν θέλουμε να μιλάμε με ουσία, στην πράξη ναι υπάρχουν διαφορές ημιάκαμπτου και πολλαπλών συνδέσμων -> https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/pollaploi-syndesmoi-vs-imiakamptoy-oli-i-alitheia
Όμως οι διαφορές αυτές δε νομίζω πως φαίνονται στην καθημερινότητα.
Το ίδιο και με ταμπούρα-δισκόφρενα. Οπότε ο καθένας αποφασίζει αν θέλει ουσία ή απλά προδιαγραφές.
-
Πολυ ή λιγο ?
με ματσουντα εσυ αντιλαμβανεσαι υποθετω ποσο κοστιζει το κραφτμανσιπ, τα σουπιριορ υλικα κλπ σε σχεση με ενα τουρμπακι ας πουμε ή αλλα μηχανικα μερη που ειναι ευκολοτερα στη διαχειριση και τη προμηθεια κατα τη κατασκευη....
E δεν ειμαι σιγουρος, γι αυτο ρωταω . Ο κατασκευαστης ισως μπορει να ριξει το κοστος σε σχεση με αυτο που πιστευω εγω
Εκ εργοστασιου τοποθετημενα εννοω. Οχι αφτερ μαρκετ -
Πχ ένα 3008 που έχει ημιάκαμπτο δεν υστερεί και τόσο σε ποιότητα κύλισης.
Υστερεί αρκετά....τόσο ώστε να είναι εμφανέστατη η διαφορά στην καθημερινή χρήση στους δρόμους μας.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Πχ ένα 3008 που έχει ημιάκαμπτο δεν υστερεί και τόσο σε ποιότητα κύλισης.
Υστερεί αρκετά....τόσο ώστε να είναι εμφανέστατη η διαφορά στην καθημερινή χρήση στους δρόμους μας.
πλακα κανεις.
ξερεις ποσο αγαπη εχω στις γαλλικουρες.
αλλα ακομη και το 130αρι πετρελαιο που εχω ειναι αλλη κλαση σε πιγιοτητα κινησης. -
αλλα ακομη και το 130αρι πετρελαιο που εχω ειναι αλλη κλαση σε πιγιοτητα κινησης.
Γιατί πότε οδήγησες το ΚΚ και συγκρίνεις?? Και μιλάω καθαρά για λειτουργία ανάρτησης και τίποτε άλλο. Η διαφορά ειναι εμφανέστατη!! Δεν είναι και τίποτα το φοβερό το 3008 χωρίς την ανεξάρτητη. Ακόμα και το νέο Κούγκα (με πολλαπλούς) είναι εμφανώς καλύτερο στον δρόμο. Τα κάναμε back to back με DS7 (που έχει την καλή ανάρτηση πίσω)....
ΥΓ: ξέρω επίσης ότι ακόμα περισσότερο από την αγάπη σου για τα Γαλλικά είναι το μίσος σου για ο,τιδήποτε τουότα πλην LC. Οπότε δεν είναι αντικειμενικός με τίποτα!!
-
Ναι ρε σεις..σιγά το 3008 δηλαδή. Πολύ καλό δεν λέω. Μου αρέσει και εμένα. Αλλά όχι και κάτι το φοβερό η ανάρτηση του.
Μιλώ για το απλό. Το άλλο των πλουσίων, το phev, δεν το ξέρω.
-
Πάντως premium αμάξι με ημιάκαμπτο δεν πωλείται παγκοσμίως, οπότε ας αναθεωρήσουμε την έννοια του premium (3008) που τόσο έχει γραφεί στο forum. Τι κάνει ένα αυτοκίνητο premium το πλαστικό στην πάνω επιφάνεια του ταμπλό ή τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας που παρέχει και το στήσιμο (ανάρτηση).
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
αλλα ακομη και το 130αρι πετρελαιο που εχω ειναι αλλη κλαση σε πιγιοτητα κινησης.
Γιατί πότε οδήγησες το ΚΚ και συγκρίνεις?? Και μιλάω καθαρά για λειτουργία ανάρτησης και τίποτε άλλο. Η διαφορά ειναι εμφανέστατη!! Δεν είναι και τίποτα το φοβερό το 3008 χωρίς την ανεξάρτητη. Ακόμα και το νέο Κούγκα (με πολλαπλούς) είναι εμφανώς καλύτερο στον δρόμο. Τα κάναμε back to back με DS7 (που έχει την καλή ανάρτηση πίσω)....
ΥΓ: ξέρω επίσης ότι ακόμα περισσότερο από την αγάπη σου για τα Γαλλικά είναι το μίσος σου για ο,τιδήποτε τουότα πλην LC. Οπότε δεν είναι αντικειμενικός με τίποτα!!
δεν μισω τουοτα.
οικτίρω
Toyota Corolla Cross