-
@criuser said in CITROEN C4 III mod 2021:
O κόσμος αγοράζει σουβ.
Τα χάτς και τα κροσόβερ, δεν έχουν πολύ ζήτηση, ενώ τα σεντάν έχουν εξαφανιστεί, όπως και τα στείσον.1ο εξάμηνο 2023 (αυτά βρήκα αλλά είναι ενδεικτικά)
για τις κύριες κατηγορίες
SUPERMINI 28,07%
B-SUV 25,19%
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ 9,29%
C-SUV 21,37%
ΜΕΣΑΙΑ 1,3%
D-SUV 5,29%δηλ (δυστυχώς) οι 5 στους 10 αγοραστές παίρνουν κάποιου μεγέθους SUV.
-
Χθες χάζευα ένα Citroen C4 Caktus σε μία έκθεση μεταχειρισμένων.
Φοβερό αυτοκίνητο. Εγώ πάντως κόλλησα. Μπήκα στην έκθεση το είδα. Πολύ μάχιμο αυτοκίνητο, ιδανικές διαστάσεις και με πολλά θετικά στοιχεία για αστική μετακίνηση.Τέτοια αυτοκίνητα λείπουν από την Ελληνική αγορά.
-
@storm said in CITROEN C4 III mod 2021:
Χθες χάζευα ένα Citroen C4 Caktus σε μία έκθεση μεταχειρισμένων.
Φοβερό αυτοκίνητο. Εγώ πάντως κόλλησα. Μπήκα στην έκθεση το είδα. Πολύ μάχιμο αυτοκίνητο, ιδανικές διαστάσεις και με πολλά θετικά στοιχεία για αστική μετακίνηση.Τέτοια αυτοκίνητα λείπουν από την Ελληνική αγορά.
Ο Κάκτος πέρα από τις χαζομαρούλες με το στροφόμετρο και τα πίσω παράθυρα είναι ιδανικός για κάποιους που θέλουν να μετακινούνται καθημερινά με άνεση. Ένα απλό σε σύλληψη αυτοκίνητο για να κάνεις τη δουλειά σου και μετά το fl το λες και όμορφο.
-
Επειδή το έψαξα πολύ το θέμα του Caktus αυτές τις ημέρες το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι η απουσία των ηλεκτρικά αναδιπλούμενων καθρεπτών από όλες τις εκδόσεις. Στροφόμετρο και πίσω παράθυρα εμένα με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο δεν είναι ούτε μαούνα, ούτε πολύ μικρό και κυρίως έχει πολλές προστασίες για τα μικροχτυπήματα στην πόλη. Βασικό στοιχείο αυτό.
-
Επειδή το έψαξα πολύ το θέμα του Caktus αυτές τις ημέρες το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι η απουσία των ηλεκτρικά αναδιπλούμενων καθρεπτών από όλες τις εκδόσεις. Στροφόμετρο και πίσω παράθυρα εμένα με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο δεν είναι ούτε μαούνα, ούτε πολύ μικρό και κυρίως έχει πολλές προστασίες για τα μικροχτυπήματα στην πόλη. Βασικό στοιχείο αυτό.
Εγώ σχεδόν μετάνιωσα που πήρα το 208 το 2016 αντί για τον Κάκτο. Είχα - και έχω ακόμα- την πολύ καλή εμπειρία με το c4 αλλά η σύζυγος επέμενε, ήταν και στο όνομα της η αγορά όποτε απλά ενέδωσα.
-
Το ένα σούπερ μίνι, το άλλο μικρομεσαίο αλλά στο κάτω όριο μεγέθους με πολύ καλούς χώρους. Και εγώ προφανώς το Κάκτο θα αγόραζα.
-
Το ένα σούπερ μίνι, το άλλο μικρομεσαίο αλλά στο κάτω όριο μεγέθους με πολύ καλούς χώρους. Και εγώ προφανώς το Κάκτο θα αγόραζα.
Επειδή -όπως και εσύ φαντάζομαι-ήθελα αυτοκίνητο εργαλείο για καθημερινό χαμάλη και τα δυο θα έκαναν την δουλειά τους εξαιρετικά. Το 208 αύριο κλείνει τα 8 χρόνια και πέρα του δοχείου δεν έχει βγάλει κάτι αξιοσημείωτο. Περάσαμε και ΚΤΕΟ την προηγούμενη εβδομάδα, όλα καλά….153,5 κ χλμ. Μου έκανε εντύπωση που τα αμορτισέρ του είναι ακόμα καλά.
-
Τα Citroën μια χαρά αυτοκίνητα και υποτιμημένα είναι. Το θέμα είναι ότι απλά ο εισαγωγέας από τρελάθηκε την τελευταία 2ετια και κατάφερε να κάνει το c4 ακριβότερο από τον άσο και το c5 στην τιμή του Χ1.
Εκεί χάθηκε η μπάλα. -
@kkostask said in CITROEN C4 III mod 2021:
Επειδή -όπως και εσύ φαντάζομαι-ήθελα αυτοκίνητο εργαλείο για καθημερινό χαμάλη και τα δυο θα έκαναν την δουλειά τους εξαιρετικά. Το 208 αύριο κλείνει τα 8 χρόνια και πέρα του δοχείου δεν έχει βγάλει κάτι αξιοσημείωτο. Περάσαμε και ΚΤΕΟ την προηγούμενη εβδομάδα, όλα καλά….153,5 κ χλμ. Μου έκανε εντύπωση που τα αμορτισέρ του είναι ακόμα καλά.
Κάνε αν θέλεις και εναν απολογισμό στο
Αξιοπιστία Μικρών Kινητήρων diesel
https://forum.4troxoi.gr/topic/80290/node-80290/81?page=4
να είναι μαζεμένη η γνώση και να ανεβάσουμε πίεση στον @lap -
Δεν μπαίνω σε αυτό το νήμα.
-
@elteo said in CITROEN C4 III mod 2021:
O κόσμος αγοράζει σουβ.
Τα χάτς και τα κροσόβερ, δεν έχουν πολύ ζήτηση, ενώ τα σεντάν έχουν εξαφανιστεί, όπως και τα στείσον.1ο εξάμηνο 2023 (αυτά βρήκα αλλά είναι ενδεικτικά)
SUPERMINI 28,07%
B-SUV 25,19%
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ 9,29%
C-SUV 21,37%
ΜΕΣΑΙΑ 1,3%
D-SUV 5,29%δηλ (δυστυχώς) οι 5 στους 10 αγοραστές παίρνουν κάποιου μεγέθους SUV.
Αν βγάλεις τα μικρά που ακόμα δεν βγαίνουν ως σουβ και αυτό θα γίνει ή θα καταργηθούν, 52 % από το 72 % δηλαδή 3 στα 4 είναι σουβ.
-
Για καποιους που γραφουν ποσο ειχαν τα αυτοκινητα προ τριων ετων αυτο παει περασε ονειρο ηταν..οι σημερινες τιμες ειναι η βαση για παιρετερω αυξησεις στο μελλον...το ποταμι δεν γυριζει πισω...
100000%.. -
O κόσμος αγοράζει σουβ.
SUPERMINI 28,07%
B-SUV 25,19%
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ 9,29%
C-SUV 21,37%
ΜΕΣΑΙΑ 1,3%
Αν βγάλεις τα μικρά που ακόμα δεν βγαίνουν ως σουβ και αυτό θα γίνει ή θα καταργηθούν, 52 % από το 72 % δηλαδή 3 στα 4 είναι σουβ.
τα μικρά βγαίνουν ως suv, είναι τα b-suv.
-
O κόσμος αγοράζει σουβ.
SUPERMINI 28,07%
B-SUV 25,19%
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ 9,29%
C-SUV 21,37%
ΜΕΣΑΙΑ 1,3%
τα μικρά βγαίνουν ως suv, είναι τα b-suv.
Δεν λέω αυτό. Λέω τα Β κατηγορίας που είναι χάτς και πιο μικρά και παίρνει πολύς κόσμος. Και πιο φτηνά βέβαια.
-
Το εδωκα περυσι μαρτη το αμαξι στη διετια..οχι γιατι δεν μου αρεσε τουναντιον μονο καλα εχω να πω αλλα γιατι η citroen εδω ειναι αναξιοπιστη μπορει να απαξιωσει ενα μοντελο σε χρονο ντε τε με ειχαν προειδοποιησει καποιοι γνωστοι δεν ειχα ξαναπαρει citroen...και να μην εχεις μια καλη τιμη αν θελεις να το πουλησεις..τωρα παλι! αλλαξαν εκδοσεις και απο τα 27450 το feel pack με αλλη ονομασια το πηγαν 24800 και - 1500 περιξ ευρω προωθητικη λενε αυτοι μονιμη σιγουρα θα ειναι στα 23300...αλλα και οσοι το παρουν εκει ανετα το πανε και κατω απο τα 20 χιλ του χρονου.. απο γαλλικα μονο peugeot κραταει λιγο τιμες και δεν κανουν γκιοζιλικια.. εδω εχουν ενα σωρο σχεδον καινουργια του 2023 ακομα και shine με ελαχιστα χιλιομετρα στα 23 χιλ ελευθερουπολη αντιπροσωπεια πχ εβλεπα τις προαλλες..μονιμες προωθητικες οτι χειροτερο για τυχον μεταπωληση...απο το καλοκαιρι στα 3 χιλ που ειναι 4 χιλ για ετοιμοπαραδοτα που παρεπιπτοντως εχουν ολο το χρονο ..χανει η μανα το παιδι και το παιδι η μανα..μου θυμιζει φιατ παλια και μαζντα που πηρα το rx8 τελη του 2004 απο τα πρωτα 40 χιλιαρ και σε τρεις μηνες το εβγαλαν 30-32 προσφορα...αυταα..
-
Και το Κασκάι τα ίδια έκανε.
Η ουσία είναι ότι τα αυτοκίνητα ακρίβυναν πολύ, γιατί είμαστε σε ιδιαίτερη περίοδο. Κορωνοϊός, ηλεκτροκίνηση, υβριδικά κατάργηση των ντίζελ και πολλά ακόμα.
Οπου λοιπόν δεν έχουν πωλήσεις έχουν προσφορές.
Και τα χατς ακόμα και τα κροσόβερ δεν έχουν ζήτηση. Μόνο τα μικρά και τα μικρά και μεσαία σουβ.
Αυτή είναι η αγορά.
Επίσης έρχονται τα μούφα υβριδικά οπότε τα απλά πρέπει να φύγουν με εκπτώσεις.
-
Το αυτοκίνητο δεν είναι επένδυση.
-
Το C4/C4x πότε θα έρθει mh 136ps;
-
Το ψάχνεις αρκετά και καλά κάνεις.
Διαπιστώνω ότι δίνεις μεγάλη σημασία στην απροβληματιστη χρήση.Δοκίμασε το mazda cx5.
Ξεκινάει από 29 με μερικές ελλείψεις.
Στα 34 νομίζω ότι θα είσαι μια χαρά! -
@gtsartsal said in CITROEN C4 III mod 2021:
Το ψάχνεις αρκετά και καλά κάνεις.
Διαπιστώνω ότι δίνεις μεγάλη σημασία στην απροβληματιστη χρήση.Δοκίμασε το mazda cx5.
Ξεκινάει από 29 με μερικές ελλείψεις.
Στα 34 νομίζω ότι θα είσαι μια χαρά!Αδερφέ δεν ξέρεις πόσο κρατιέμαι να μην πάω στη Mazda. Μόνο το CX5; Έχω "υγρά όνειρα" για το 3 sedan από την ημέρα που βγήκε. Έχω βγάλει κομπιουτεράκι 30 φορές (γ@μώ το κράτος) για τον ΦΠ και τα 680€/ΤΚ (μετά τη δεκαετία). Τα τεκμήρια φυσικά τα καλύπτω.
Σκέφτομαι, πλέον ως πατέρας μετά κόπων και βασάνων, ότι αυτά τα λεφτά "τα στερώ από τον γιό μου" πληρώνοντας αέρα κοπανιστό. Οπότε ο μόνος λόγος που δεν το κάνω πράξη είναι για να μην βρω θυροκολλημένο το διαζύγιο....
CITROEN C4 III mod 2021