-
@andreas72 said in CITROEN C4 III mod 2021:
@criuser said in CITROEN C4 III mod 2021:
Εκτός από εφταψυχος είναι και διπρόσωπος ο γάτος.
Άλλα γράφει στο πρώτο μισό άλλα στο δεύτερο μισό.
Στο πρώτο μισό περιγράφει την (κ@λ@)κατάσταση και στο δεύτερο μισό προσπαθεί να παρηγορήσει τους πενθούντες.
Όσο για τα συνεργεία εμείς οι παραδοσιακοί γαλλοφιλοι δεν έχουμε πολλές επαφές μαζί τους. Με μία δύο φορές τον χρόνο για το σέρβις τι επαφές να αποκτήσεις.
Με το Picasso έτσι ήμουνα. Τώρα όμως... Τι να σκεφτείς όταν ο γιος του γάτου πήγε 3 φορές για δοχείο adblue!
@criuser , απορώ με την αισιοδοξία σουΚοίταξε μετά από 11 σιτροέν με τους παλιούς κινητήρες που δεν είχα θέματα, πήρα το 2020 ένα 3 αιρκρος αυτόματο βενζίνης του 2018 με 15000 χλμ.
Επειδή έκανα πολλά χλμ την ημέρα, σε ένα χρόνο έκανα 32000 χλμ και το πούλησα με 47000 χλμ. Δεν είχα κανένα θέμα.
Αυτός που το είχε αγοράσει το αυτοκίνητο καινούργιο, είχε κάνει επέκταση εγγύησης στα 100000 χλμ.
Πριν 6 μήνες με πήραν οι νέοι αγοραστές, γιατί ήθελαν ένα στοιχείο μου για την δήλωση της μεταβίβασης στην φορολογική δήλωση και όλα ήταν μια χαρά με το αμάξι, που έχει ακόμα κάποιους μήνες εγγύηση και κάποια χλμ. Λογικά το αμάξι θα έχει περάσει τα 60000 χλμ.
Πέρσι λοιπόν ταυτόχρονα με την πώληση της βενζίνης πήρα το ίδιο σε ντίζελ, με 8500 χλμ. Μετά από 2 μήνες άκουγα κάπως τον θόρυβο από τον ιμάντα, το πήγα στην Ωμέγα , τον άκουσαν και μου τον άλλαξαν μαζί με την αντλία του νερού.
Εδώ να σου πω ότι όταν το αγόρασα επειδή ήταν της εταιρείας το αυτοκίνητο, είχε μόνο τα 2 χρόνια εγγύηση και έκανα την επέκταση στα 5 χρόνια και στα 100000 χλμ. με κόστος 200 για τα 5 χρόνια και άλλα 200 ανά 20000 χλμ, δηλαδή σύνολο 600.Πριν 5 μήνες στα 27000 χλμ μου έβγαλε το μνμ για το αντμπλού, πήγα το άφησα μία μέρα και μου έβαλαν καινούργιο.
Τώρα είμαι στα 41000 χλμ και έχω ακόμα 25 μήνες και 59000 χλμ εγγύηση.
Την περασμένη εβδομάδα, στο γκρικσιτροένφόρουμ κάποιος που είχε πάρει μτχ αμάξι που είχε μόνο 2 χρόνια εγγύηση, βρέθηκε με πρόβλημα αντ μπλού εκτός εγγύησης. Πήγε αγχωμένος και του είπαν ότι η εταιρεία καλύπτει το 90 % και πληρώνει μόνο 180 ευρώ με την εργασία μαζί.
Αρα δεν είμαι αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος.
Είμαι απλά πραγματιστής...
Και να σου πω και κάτι ακόμα, έχω περάσει ιστορίες με πρίμιουμ που τα είχα με λήζινγκ και τότε οι εγγυήσεις ήταν 1 χρόνος και γινόταν ολόκληρη ιστορία να περάσει αυτός ο χρόνος, κρύβοντας ακόμα και τις βλάβες στα σέρβις.
Σε κάθε περίπτωση όμως σαν καταναλωτές θα ασκήσουμε τα δικαιώματα μας, αλλά δεν θα τρελαθούμε κιόλας.
Ακριβή βλάβη είχα και στην C5. Μου έβγαλε την αντλία της υδροπνευματικής που ήταν σπάνια βλάβη και παρ΄ ότι μου έκαναν κάποια έκπτωση, το κόστος ήταν 1000 ευρώ. Μου την έβγαλε όμως στα 10 χρόνια και στα 150000 χλμ. Εντάξει λογικό είναι να βγάλει και μία βλάβη, όταν άλλα άσπαστα στα τόσα χλμ έχουν αλλάξει 2-3 ντιεστζί
-
Την περασμένη εβδομάδα, στο γκρικσιτροένφόρουμ κάποιος που είχε πάρει μτχ αμάξι που είχε μόνο 2 χρόνια εγγύηση, βρέθηκε με πρόβλημα αντ μπλού εκτός εγγύησης. Πήγε αγχωμένος και του είπαν ότι η εταιρεία καλύπτει το 90 % και πληρώνει μόνο 180 ευρώ με την εργασία μαζί.
Την είδα την αναφορά. Λέει επίσης ότι τον ενημέρωσαν πως το νέο δοχείο θα είναι καινούργιος κωδικός και (όπως όλοι μας) ελπίζει ότι δεν θα ξαναχαλασει...
Σχετικά να το καπάκι του κινητήρα, επειδή αναφέρεις ότι σου το έχουν αλλάξει, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις την άποψη σου για το δικό μου που το έχω ανεβάσει σε φωτό (το αριστερό τμήμα όπου θα υπήρχαν τα εξογκώματα) σε προηγούμενη ανάρτηση; Δείχνει να είναι το παλιό αλλά δεν έχω εικόνα από το καινούριο, γι' αυτό ρωτάω τη γνώμη σου.
-
Το σημαντικό πάντως από όλη αυτή την ιστορια είναι ότι σε ένα θέμα για καινούργιο αυτοκίνητο αντί οι ιδιοκτήτες να αναφέρουν τις εντυπώσεις τους και να γουστάρουν, προβληματίζονται για τα ελαττωματικά εξαρτήματα.
Όπως και να έχει είναι μεγάλο ξενερωμα.
-
@gtsartsal said in CITROEN C4 III mod 2021:
Το σημαντικό πάντως από όλη αυτή την ιστορια είναι ότι σε ένα θέμα για καινούργιο αυτοκίνητο αντί οι ιδιοκτήτες να αναφέρουν τις εντυπώσεις τους και να γουστάρουν, προβληματίζονται για τα ελαττωματικά εξαρτήματα.
Όπως και να έχει είναι μεγάλο ξενερωμα.
. +1000 -
Νομίζω οτι ο @criuser άλλαξε τον ιμάντα και οχι την καδένα εκκεντροφόρων . Μονο ο @piliourits έχει κανει την αντικατάσταση καπακι, εκκεντροφοροι , καδένα κλπ....
-
Την είδα την αναφορά. Λέει επίσης ότι τον ενημέρωσαν πως το νέο δοχείο θα είναι καινούργιος κωδικός και (όπως όλοι μας) ελπίζει ότι δεν θα ξαναχαλασει...
Δυστυχώς θα ξαναχαλάσει...
Στην εταιρεία έχουμε πολλά stellantis Opel Peugeot Citroen diesel leasing επιβατικά
και μια ντουζίνα Jumper...στα οποία το καθημερινό πρόβλημα είναι το συγκεκριμένο.
Έχουν αντικατασταθεί αμέτρητα δοχεία...και ακόμη μέχρι και προχθές η αντιπροσωπεία-συνεργείο σε επικοινωνία με τα κεντρικά στην Αθήνα και τη Γαλλία (από ότι μας ενημερώνει) δεν έχει βρει τη λύση...τη μία λένε ότι φταίει το καύσιμο...την άλλη η τάπα του δοχείου την επόμενη το μπεκ του δοχείου την άλλη ο τρόπος χρήσης... τώρα τελευταία πειραματίζονται με κάτι ματζουνια.... Total clearnox και η ταλαιπωρία συνεχίζεται... -
@haralabosg said in CITROEN C4 III mod 2021:
Νομίζω οτι ο @criuser άλλαξε τον ιμάντα και οχι την καδένα εκκεντροφόρων . Μονο ο @piliourits έχει κανει την αντικατάσταση καπακι, εκκεντροφοροι , καδένα κλπ....
Ουπςςς. Έχεις δίκιο.
-
Δλδ 1800 ευρώ είναι το δοχείο με τα περαστικά; Πολύ δεν είναι;
-
Αντρε πόσο το πήρες το σε4;
Νομίζω οι πιθανότητες είναι αμελητέες, εγώ αν δεν μου το πρότειναν δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να το ψάξω περί καπακίου.
Έκανα μια ερώτηση όταν είχα πάει για λάδια περί ανακλησεων, έχοντας στο νου τον ιμάντα του Κρούζερ.
Μη σου πώ ότι μου κακοφάνηκε που μου έβαλαν κόκκινη φλατζοκολα (την "καλή" που βάζαμε στα παπάκια κάποτε; ) κι αν αυτό χάλασε την ...αισθητική του οχήματος, τόση σημασία έδωσα στην αντικατάσταση...
Αλλά αφού το είπε το συνεργείο...Από την άλλη, mono_flatzokola απ ότι πληροφορήθηκα, εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες που δεν μας επιτρέπουν οικονομικά να πάρουμε κάνα Μάζντα...
-
Ρε τους αλήτες...
-
@piliourits said in CITROEN C4 III mod 2021:
Αντρε πόσο το πήρες το σε4;
25.550ε. Παραγγελία 31 Μαρτίου, τελευταία ημέρα της προσφοράς του εισαγωγέα. Αμέσως μετά έκατσε η αύξηση του Απριλίου.
Νομίζω οι πιθανότητες είναι αμελητέες, εγώ αν δεν μου το πρότειναν δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να το ψάξω περί καπακίου.
Ποιες πιθανότητες είναι αμελητέες; Δεν κατάλαβα.
Το γνώριζες το πρόβλημα αλλά δεν σε απασχολούσε;
Η αντικατάσταση ήταν προληπτική, έτσι δεν είναι; Συνεπώς υπάρχει σχετική οδηγία.
-
Στα χρήματα που αγόρασες το αυτοκίνητο, θα μπορούσες τώρα να πάρεις ένα βενζινοκίνητο aircross ή να είχε μείνει τώρα μόνο ένας χρόνος αναμονής για το κουκλάκι! το yaris cross... οπότε σαν επιλογή πρέπει να είσαι ευχαριστημένος.
Περί της ανακλησεως τα έχουμε πει.
Ρωτώντας βάση του αριθμού πλαισίου εκεί που αγόρασα το αυτοκίνητο (αυτό μπορούν να δουν μέσω υπολογιστή) μου είπαν "δεν υπάρχει κάποια ανάκληση για το δικό σας".
Μια δυο βδομάδες αργότερα σε άλλη Σιτροέν, έγινε οπτικός έλεγχος, μετά από ερώτησή μου πριν το σέρβις, και τελικά αναβλήθηκε το σέρβις και με πληροφόρησαν πως θα γινόταν αίτημα στο εργοστάσιο για το καινούριο σετ.Προσωπικά πιστεύω πως αυτή η αστοχία είναι λαχείο που σπάνια θα τύχει σε ελάχιστους και δεν θα έπρεπε να γίνει κύμα πανικού απ τους ιδιοκτήτες. Το δοχείο adblue είναι κάτι που τυχαίνει σε πολλούς, τόσο όσο να το χεις στο νου σου, αλλά γι αυτοκίνητο που χτύπησε κινητήρα δεν έχω ακούσει ποτέ, μόνο ο γάτος έχει, που θα σου πει προλαβαίνεις να πας σε μια Σουζουκι να πάρεις ένα βιταρα...
-
-
@realzeus said in CITROEN C4 III mod 2021:
μετά από 11 σιτροέν
Μεγάλο ψυχολογικό τράυμα αυτό...
Ναι για τους άλλους, γιατί ήταν όλα χωρίς προβλήματα.
Μόνο στα 3 που πέρασαν την 10ετία ζήτησαν κάποιες αντικαταστάσεις, πολλαπλασιαστή, ψυγείο καλοριφέρ, ασφαλειοθήκη, σφαίρες και αντλία υδροπνευματικής. Αυτά ζήτησαν συνολικά και τα 3, που έχουν συνολική ηλικία 58 χρόνια.Επίσης φίλος έχει σιτροέν λεωφορειάκι 9θέσιο, 4ετίας με 120000 χλμ. που δουλεύει Σαντορίνη 6 μήνες τον χρόνο, δεν έχει βγάλει ούτε αντμπλού. Είναι με τον 1.6 βέβαια.
-
Η αντικατάσταση ήταν προληπτική, έτσι δεν είναι; Συνεπώς υπάρχει σχετική οδηγία.
Οχι απλως υπαρχει οδηγια. Κοιταξτε τι νεo μπαίνει..:
1 Intake camshaft (reference PR 98 286 553 80).
1 Exhaust camshaft (reference PR 98 286 555 80).
1 Camshaft bearing housing (reference PR 98 305 804 80).
1 Camshaft chain (reference PR 98 301 468 80).
1 Camshaft chain tensioner (part number PR 98 301 472 80).
8 Intake valves (reference PR 98 141 524 80 ) (if necessary).
8 Exhaust valves (reference PR 98 424 674 80) (if necessary).
16 Valve latches (reference P.R 98 101 441 80) (if necessary).
16 Valve springs (reference P.R 0952 C4) (if necessary).
1 Camshaft pulley bolt (reference P.R 0806 49) (if necessary).
1 Timing belt kit with water pump (reference P.R 16 289 261 80) (if necessary).
10 Cylinder head bolts (reference P.R 0205 57) (if necessary).
1 Cylinder head gasket (P.R reference according to the thickness mark ) (if necessary).
1 Camshaft seals (reference P.R 98 239 200 80) (if necessary).
1 Cap (reference P.R 311127).
1 Injection pump outlet pipe (reference P.R 98 162 963 80).
1 Cylinder 1 injector supply tube (reference P.R 98 117 373 80).
1 Cylinder 2 injector supply tube (reference P.R 98 117 375 80).
1 Cylinder 3 injector supply pipe (reference P.R 98 117 376 80).
1 Cylinder 4 injector supply tube (reference P.R 98 256 155 80).
4 Fuel injector seals (reference P.R 98 042 205 80).
4 Fuel injector O-rings (reference P.R 98 173 808 80).
4 Injector retaining flange fixing screws (reference P.R 98 089 827 80).
10 Exhaust manifold nuts (reference P.R 98 286 490 80).
4 Turbocharger mounting nuts (reference P.R 6935 A5).
1 Exhaust fixing clamp (reference P.R 1713 60).
1 Exhaust fixing collar (reference P.R 1713 53).
1 Set of oil separator seals (reference P.R 16 381 593 80).
1 Air metering unit seal (reference P.R 98 137 583 80).
1 Air connection seal (reference P.R 98 142 241 80).
1 Air connection seal (reference P.R 98 137 567 80).
1 Vacuum pump seal (reference P.R 4556 24).
1 EGR valve seal (reference P.R 98 130 681 80).
1 Water outlet housing seal (reference P.R 98 130 219 80).
1 O-ring (reference P.R 98 130 398 80).
1 O-ring (reference P.R 98 071 782 80).
1 O-ring (reference P.R 98 132 166 80).
1 O-ring (reference P.R 98 132 171 80).
1 O-ring (reference P.R 98 132 176 80).
1 Exhaust manifold gasket (reference P.R 98 162 672 80).
1 Turbocharger gasket (reference P.R 0380 36).
1 Lubrication pipe flange seal (reference P.R 98 134 527 80).
4 Lubrication connection screw seal (reference P.R 0376 64).
1 Lubrication pipe flange seal (reference P.R 98 169 401 80).
1 O-ring greasing tube (reference P.R 98 134 544 80).
1 Oil filter (reference P.R 16 806 824 80).
1 Diesel injector return pipe (reference P.R 98 247 231 80).
1 Non-return valve (reference P.R 98 249 975 80)(if necessary). -
Στα χρήματα που αγόρασες το αυτοκίνητο, θα μπορούσες τώρα να πάρεις ένα βενζινοκίνητο aircross ή να είχε μείνει τώρα μόνο ένας χρόνος αναμονής για το κουκλάκι! το yaris cross... οπότε σαν επιλογή πρέπει να είσαι ευχαριστημένος.
Περί της ανακλησεως τα έχουμε πει.
Ρωτώντας βάση του αριθμού πλαισίου εκεί που αγόρασα το αυτοκίνητο (αυτό μπορούν να δουν μέσω υπολογιστή) μου είπαν "δεν υπάρχει κάποια ανάκληση για το δικό σας".
Μια δυο βδομάδες αργότερα σε άλλη Σιτροέν, έγινε οπτικός έλεγχος, μετά από ερώτησή μου πριν το σέρβις, και τελικά αναβλήθηκε το σέρβις και με πληροφόρησαν πως θα γινόταν αίτημα στο εργοστάσιο για το καινούριο σετ.Προσωπικά πιστεύω πως αυτή η αστοχία είναι λαχείο που σπάνια θα τύχει σε ελάχιστους και δεν θα έπρεπε να γίνει κύμα πανικού απ τους ιδιοκτήτες. Το δοχείο adblue είναι κάτι που τυχαίνει σε πολλούς, τόσο όσο να το χεις στο νου σου, αλλά γι αυτοκίνητο που χτύπησε κινητήρα δεν έχω ακούσει ποτέ, μόνο ο γάτος έχει, που θα σου πει προλαβαίνεις να πας σε μια Σουζουκι να πάρεις ένα βιταρα...
ο γατοζ απλα κοπιαρει τις αναρτησεις απο το 3008 ελληνικο γκρουπ του φουμπου. και νομιζω το ντιες εφτα εδω στο φορουμ το εβαλε ο ιδιος που το επαθε...
μια και εχουν και αλλοι προσβασις στο γκρουπ αυτο, μελη φορουμ αλλα και μετοχοι, εαν ηταν εστω και στο τονο ανακριβης η αντιγραφη ο γατος θα ηταν στα μανταλακια -
Αυτό που εννοώ είναι πως έχουν ακουστεί μία-δυο περιπτώσεις με πρόβλημα κινητήρα, δεν είναι δεκάδες ή εκατοντάδες.
Αντίθετα με δοχείο αντμπλου που έχουν βγάλει τα μισά αυτοκίνητα (και το οποίο οφείλεται σε ελαττωματική υλοποίηση του κατασκευαστή του). -
Αυτό που εννοώ είναι πως έχουν ακουστεί μία-δυο περιπτώσεις με πρόβλημα κινητήρα, δεν είναι δεκάδες ή εκατοντάδες.
Αντίθετα με δοχείο αντμπλου που έχουν βγάλει τα μισά αυτοκίνητα (και το οποίο οφείλεται σε ελαττωματική υλοποίηση του κατασκευαστή του).- στο χωριο σου το πρωτο σουκου του φλεβαρη θα ερθουν αντρικα αυτοκινητα. πολλα.
- μια και εχω πλεον στενοτερες σχεσεις με τα συνεργεια αντι με τα σιτιτουρ και τη γυναικα μου, επιτρεψε μου να εχω μια εξαιρετικη εικονα οτι γινεται της κακομοιρας. βεβαια συνηθως τα συνεργεια ακουνε τον ηχο πριν να γινει το σεξ ανωμαλο εκει μεσα και το διορθωνουν. ειναι ο λογος που ξεσηκωνονται γιατι παρακαλανε να τους δωσουν εγκριση σαν να ζητανε σουιτα στα ρουμπι ρουμς σαββατο απογευμα και να σου λενε περιμενε να τελειωσει ο προηγουμενος
-
Αντίθετα με δοχείο αντμπλου που έχουν βγάλει τα μισά αυτοκίνητα (και το οποίο οφείλεται σε ελαττωματική υλοποίηση του κατασκευαστή του).@piliourits μπορεις να βγαλεις 1-2 φωτογραφιες αριστερα κατω απο πλαστικη εισαγωγη στο κινητηρα σου να ξέρουμε πως ειναι το νεο καπακι εκει.....?
-
@haralabosg said in CITROEN C4 III mod 2021:
Αντίθετα με δοχείο αντμπλου που έχουν βγάλει τα μισά αυτοκίνητα (και το οποίο οφείλεται σε ελαττωματική υλοποίηση του κατασκευαστή του).@piliourits μπορεις να βγαλεις 1-2 φωτογραφιες αριστερα κατω απο πλαστικη εισαγωγη στο κινητηρα σου να ξέρουμε πως ειναι το νεο καπακι εκει.....?
Είδα και πριν που ζητήσατε, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εμφανές αν δεν ξηλωθουν τα πλαστικά από πάνω...
CITROEN C4 III mod 2021