-
Χαχαχαχα καλο, πολύ καλό.
-
@dublin said in CITROEN C4 III mod 2021:
@andreas72 said in CITROEN C4 III mod 2021:
@haralabosg said in CITROEN C4 III mod 2021:
Όταν έφερα το c4 από την αντιπροσωπεια, πίσω μου ερχόταν η γυναίκα μου με το Κορσα 1.3 (του '10) και είχαν κατανάλωση 4.2 και 4.7 αντίστοιχα. (Με πολύ συντηρητική οδήγηση λόγω νύχτας και βροχής, αλλά το έγραψα για να φανεί η διαφορά)
Εμαθες καμιά πληροφορια απο τον αντιπρόσωπο/service εαν ο κινητήρα σου ειναι με την ανασχεδιαση.....?
Έχω στείλει μήνυμα και περιμένω απάντηση.
Από τον αρ. πλαισίου μπορεί να το δει, έτσι δεν είναι;Edit: Μόλις μου απάντησαν και μου είπαν ότι δεν μπορούν να το δουν. Πρέπει να ανοιχτεί ο κινητήρας...
Τελικά η Citroen παραδέχεται το θέμα; Γιατί η Peugeot όχι..
Μεγάλο μπέρδεμα..
Δηλαδη η Peugeot - που ανηκει στην Stellantis - δεν το παραδέχεται ενώ η Stellantis έχει βγάλει οδηγια για ανακατασκευή του κινητηρα πριν βγάλει την ζημια.... Και για την αντιπροσωπεια της Peugeot εδώ δεν μπορει να ισχύει αφου η Citroen &DS το γνωρίζει το θέμα και ολες ανηκουν στον Συγγελίδη .....
Edit . Καταφερα και βρηκα το TSB (στα Γαλλικά για το C5 AIRCROSS 1,5 αλλα θα είναι το ιδιο σχεδον για ολα 1,5blueHdi) που αναγραφει τα πάντα . Θα κοιταξω να το ανεβάσω..
-
Πάντως όπως ξέρουμε εδώ οι της Σιτροέν, έχουν κάνει τις αντικαταστάσεις όπου έχουν εμφανιστεί από μόνοι τους...
Οι της παρέας του 3008, όλο παράπονα είναι και όλα τους συμβαίνουν.
Φαίνεται ότι η ωραία εμφάνιση του 3008, μάγεψε πολλούς και κάποιοι από αυτούς είναι γκαντέμηδες εκ πεποιθήσεως...
-
Περασα σημερα απο αντιπροσωπεια και έτυχε να έχει στην εκθεση αμάξι με τον 1,5BlueHdi 130Hp auto . Το καπο ηταν ανοιχτο και πολυ εύκολα ξεκούμπωσα (ημουνα για λιγο μονος χωρις τον πωλητη) το μικρό καπακι με το βελούδο πάνω. Παρατηρησα το καπακι της μηχανης ( κατω απο την εισαγωγη αέρα αριστερα) εαν έχει τα 2 εξογκώματα .Δεν είχε τιποτα. Το συγκεκριμένο σιγουρα δεν εχει τον ανασχεδιασμένο κινητηρα, λυπαμε οποιον το πάρει...
-
@haralabosg , από την περιγραφή που έκανες κατάλαβα που πρέπει να κοιτάξω.
Είδα δύο εξογκώματα (διαμέτρου 1cm περίπου, το ένα είναι ξεκάθαρο στη φωτό ενώ το άλλο είναι αριστερότερα και φαίνεται το μισό). Πρέπει να είναι αυτά που περιγράφονται στο γαλλικό άρθρο που αναρτήθηκε πριν από μερικές μέρες. -
Βγάλε άνθρωπε μου το καπάκι.
Που είναι; δεν κατάλαβα!.
Πάντως πολύ ποιοτικά προστατευτικά καλωδιώσεων. Προσεγμένη δουλειά.
-
Χαχαχα... Εμείς έχουμε τον πόνο μας κι εσύ διυλιζεις τον κωνωπα!!!
-
Αν βγάλεις το ηχομονωτικο καπάκι θα φανει από πάνω ο κινητήρας και θα το δούμε με την άνεση μας.
-
Αυτό έκανα. Η φωτό είναι κάτω από τη μαύρη μοκέτα, αλλά ζουμαρα στην αριστερή πλευρά για να φανούν τα εξογκώματα.
-
Η μοκέτα δεν βγαίνει;
-
Εδω είναι ο παλιος κωδικος (9812647280) ο οποιος εχει και αυτός εξογκώματα (1 & 5 φωτο) αλλα είναι μικρά. Δεν ξερω εαν μπορει ο συμφορουμιτης - piliourits- στον οποιο εχει μπει ολο το νεο κιτ του κινητηρα να βγαλει 2-3 φωτογραφιες να ξέρουμε πως ειναι το νεο καπακι εκει..
-
Η πρώτη φωτό που ανέβασα, είναι με βγαλμένη τη μοκέτα. (Μετατοπισμενη για την ακρίβεια)
-
Έτσι ακριβώς είναι το δικό μου το καπάκι. Ένα μικρότερο εξόγκωμα που γράφει F και ένα λίγο μεγαλύτερο που γράφει 22.
Ο κωδικός είναι αδύνατον να φανεί γιατί έχει κάτι πλαστικά από πάνω. -
Έτσι ακριβώς είναι το δικό μου το καπάκι. Ένα μικρότερο εξόγκωμα που γράφει F και ένα λίγο μεγαλύτερο που γράφει 22.
Ο κωδικός είναι αδύνατον να φανεί γιατί έχει κάτι πλαστικά από πάνω.Χωρις να βαζω το χερι μου στην φωτια νομίζω οτι εχεις τον κινητηρα με την 7mm καδένα....
Copy απο το TSB ....:
Identify the type of camshaft drive chain fitted to the internal combustion engine:
Locate and note the reference engraved on the housing (2) camshaft bearing (at "b") , Using a mirror
If the reference is equal to 98 126 472 80: The internal combustion engine is fitted with a 7 mm type camshaft drive chain: Continue the check
If the reference is equal to 98 305 804 80: The heat engine is fitted with an 8 mm type camshaft drive chain: The heat engine has been modernized; Do not apply this document; Carry out a thorough troubleshootingθα είμαστε 100% σίγουροι μονο εαν δούμε εικονα απο νεο καπάκι (98 305 804 80)
-
Έτσι φαίνεται...
-
Ο κωδικός είναι αδύνατον να φανεί γιατί έχει κάτι πλαστικά από πάνω.Χωρις να βαζω το χερι μου στην φωτια νομίζω οτι εχεις τον κινητηρα με την 7mm καδένα....
Copy απο το TSB ....:
Identify the type of camshaft drive chain fitted to the internal combustion engine:
Locate and note the reference engraved on the housing (2) camshaft bearing (at "b") , Using a mirror
If the reference is equal to 98 126 472 80: The internal combustion engine is fitted with a 7 mm type camshaft drive chain: Continue the check
If the reference is equal to 98 305 804 80: The heat engine is fitted with an 8 mm type camshaft drive chain: The heat engine has been modernized; Do not apply this document; Carry out a thorough troubleshootingθα είμαστε 100% σίγουροι μονο εαν δούμε εικονα απο νεο καπάκι (98 305 804 80)
Δεν έχω καταλάβει ακόμη που είναι αυτός ο αριθμός, εγώ βρήκα έναν διαφορετικό, αλλά μάλλον αναφέρεται σε άλλο εξάρτημα.
Peugeot ακόμη δεν δέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα. Ούτε τίποτα για 8/7 ή οποιαδήποτε mm..
Πέρασα γιατί ένα ζώο στο πλυντήριο αυτοκινήτων μου έκανε 2 μικρές γρατζουνιτσες στο 3D όργανο (ούτε καν φαίνεται στο 99% των περιπτώσεων, αλλά είμαι λίγο ψυχαναγκαστικος σε θέματα εσωτερικού. Εξωτερικού όχι και τόσο). Δεν φαινόταν με τίποτα και έκανε 10-15 λεπτά να καταλάβει τι εννοώ ο γνωστός έμπορος. Τεσπά, με πήραν πριν μερικές μέρες και μου είπαν ότι πέρασε από το θέμα εγγύησης και θα μου τον αλλάξουν (!). Δεν το περίμενα με τίποτα κατ'αρχάς γιατί είναι τελείως ασήμαντο, και στο κάτω κάτω μέρος που δεν φαίνεται καν (ούτε πάει το μάτι εκεί), και επειδή είναι προφανώς λάθος "δικό" μας και όχι του οργάνου, και επειδή ξέρω ότι είναι αρκετά ακριβό και σε έλλειψη.
Πάντως για τον 8mm τίποτα, μάλιστα με προέτρεψαν να μην διαβάζω ότι γράφεται στο ίντερνετ.. Υπάρχει κάπου κάποια επίσημη απόδειξη, τιμολόγιο ή έγγραφο που να περιγράφει έστω στο ελάχιστο τι αλλάζουν στην ανάλογη περίπτωση; Θέλω κάτι από τον όμιλο ώστε να πάω να του το τρίψω στην μούρη.
Προσωπικά θα το έδινα αμέσως και κοίταγα ήδη για μεταχειρισμένα CRV, αλλά η υπόλοιπη οικογένεια ούτε θέλει να ακούσει. Τελικά πήγα και πήρα ένα 350αρι scooter για να στανιαρω..
-
@dublin said in CITROEN C4 III mod 2021:
Copy απο το TSB ....:
Δεν έχω καταλάβει ακόμη που είναι αυτός ο αριθμός, εγώ βρήκα έναν διαφορετικό, αλλά μάλλον αναφέρεται σε άλλο εξάρτημα.
Peugeot ακόμη δεν δέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα. Ούτε τίποτα για 8/7 ή οποιαδήποτε mm..
Πάντως για τον 8mm τίποτα, μάλιστα με προέτρεψαν να μην διαβάζω ότι γράφεται στο ίντερνετ.. Υπάρχει κάπου κάποια επίσημη απόδειξη, τιμολόγιο ή έγγραφο που να περιγράφει έστω στο ελάχιστο τι αλλάζουν στην ανάλογη περίπτωση; Θέλω κάτι από τον όμιλο ώστε να πάω να του το τρίψω στην μούρη.
Προσωπικά θα το έδινα αμέσως και κοίταγα ήδη για μεταχειρισμένα CRV, αλλά η υπόλοιπη οικογένεια ούτε θέλει να ακούσει. Τελικά πήγα και πήρα ένα 350αρι scooter για να στανιαρω..
Οταν λες με την Peugeot εννοεις καποιο εξ.αντιπροσωπο ή τα κεντρικα ? Το θεμα είναι γνωστό (πιθανως απο την αρχη του έτους) αλλιως δεν θα είχαν σχεδιασει νεα εξαρτήματα και θα είχε βγει οδηγια το καλοκαιρι. Για να συνοψίσουμε
Α) Τι γινεται με ολα τα BlueHdi 1.5 που κυκλοφορουν ? Περιμένουν οι ιδιοκτήτες να σπασει ο κινητήρας και μετα να παρακαλάνε την αντιπροσωπεια για να καλυψη την ζημιά?
Β) Η απάvτηση της Οpel ηταν μιση αλήθεια (προβλημα 2018-2021) διοτι τα οχήματα που ερχονται τωρα δεν εχουν τον ανασχεδιασμενο κινητηρα...piliourits μπορεις να βγαλεις 1-2 φωτογραφιες να ξέρουμε πως ειναι το νεο καπακι (πανω απο την καδενα των 8mm) ?
-
Βασικά μην τρελαίνεστε, για αυτό υπάρχει η εγγύηση.
Στην Ομέγα πριν 1 μήνα που είχα πάει μου είπαν ότι μόνο 3 αυτοκίνητα ακούγονταν προβληματικά και τα άλλαξαν.
Μου είπαν ότι αν υπάρχει πρόβλημα αλλάζει ο ήχος του κινητήρα και κάποιες φορές δεν σε αφήνει να ξεκινήσεις, τέλος πάντων κάτι τέτοιο, δεν μπήκα σε άλλη συζήτηση.
Γενικά στην εγγύηση δεν έχω θέμα.
Από την άλλη κοιτάζω τους διαμορφωτές και βλέπω ότι έχουν βγεί καινούργιες εκδόσεις, οι οποίες έχουν πλακίτσα, γιατί επηρεάζονται από την κατάσταση με τους ημιαγωγούς.
Δηλαδή είναι πρόβλημα τα ηλεκτρικά παράθυρα, οι αισθητήρες στάθμευσης και διάφορα άλλα, ενώ δεν είναι πρόβλημα το γκριπ κοντρόλ που στο 3 αιρκρός το δίνουν από την πρώτη έκδοση, όπως και το νάβι, ενώ δίνουν head up display και διάφορα άλλα.
Πάντα βέβαια θυμόμαστε ότι τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει 4-5-6000 ανάλογα και με τους φόρους.
-
Στην ουσία ο ιμάντας σπάει; Δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει?
-
Δεν είναι ιμάντας. Είναι καδένα.
CITROEN C4 III mod 2021