-
To focus δείχνει καλύτερο
https://www.auto-decibel-db.com/Ford_Focus_2012_1.0.htmlΆρα βρήκα ένα πολύ καλύτερο της Σιτροέν , κάτσε να ψάξω και άλλο.
Άρα όχι, σύμφωνα με αυτο το database δεν ήταν το καλύτερο. Ηταν απλά καλό και μέχρι τα 100 όσο ένα απλό σουτζουκάκι.
Καλά επειδή δεν θέλω να σε πειραζω, διαφωνώ ότι ήταν φοβερή σε ηχομόνωση διότι έχω εμπειρία από c4. Πέρναγε έντονα ο θόρυβος από τα ελαστικά. Αυτό που ήταν καλό ήταν η άνεση της. Αυτό ναι ήταν και τότε κορυφαία.
-
Κολλάνε οι δημοσιεύσεις
-
Lap στη σύγκριση που έβαλες με το C4 2010 από 11 μετρήσεις σε διάφορες ταχύτητες για την ηχομόνωση στις 7 κερδίζει το C4 στην ηχομόνωση, στις 3 το Swift και μια ισοπαλία.. Πάντως το Swift μπορεί να είναι πόλης αμάξι αλλά είναι και 7 χρόνια πιο καινούριο και παίζει ρόλο.. Που και πάλι καλύτερη επίδοση έχει το C4 στις μετρήσεις που εβαλες.. Και ένας γνωστός μου με golf του 2005 μπήκε σε citroen c3 του 2017 και έπαθε πλάκα με το πόσο καλυτερη ηχομόνωση έχει το C3 σε σχέση με το golf του.. Παίζει πολύ ρόλο η χρονολογία.. Για παράδειγμα ένα αμάξι πόλης του 2021 έχει περισσότερα συστήματα ασφαλειας σε σχέση με ένα αμάξι οικογενειακό του 2015... Σταματάω εδώ εγώ γιατί είμαστε εκτός θέματος
-
@yem said in CITROEN C4 III mod 2021:
@panos-pure-clio Μας χρωστάς να μας πείς το δώρο που πήρες -την έκπληξη που έλεγες , κατα τα τα άλλα και πάλι καλοτάξιδο
Πολλοί το ρωτήσαμε αλλά για κάποιο λόγο, ποτέ δεν μας το αποκάλυψε.
Δικαίωμα του βέβαια...
Απλά ο ίδιος ο Πάνος το πρωτοανέφερε... -
-
Πάνο είχες κανένα θέμα με τα ηλεκτρονικά; Ας πούμε εγώ που το πήρα την ίδια περίοδο με σένα είχα θέμα στο μασάζ συνοδηγού και στα προβολάκια.
-
@victor1 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Πάνο είχες κανένα θέμα με τα ηλεκτρονικά; Ας πούμε εγώ που το πήρα την ίδια περίοδο με σένα είχα θέμα στο μασάζ συνοδηγού και στα προβολάκια.
Όχι φίλε μου κανένα απολύτως θέμα πουθενά, φτου κιόλας να μην το ματιάσω!
-
Αν πήγαινα για αγορά σήμερα θα κοιτούσα το κορολλα, το focus και το c4.
Πιο πολύ σχεδιαστικά από όλα μάλλον μ αρέσει η c4.Βέβαια έρχεται και το 308....
-
@lap said in CITROEN C4 III mod 2021:
Αν πήγαινα για αγορά σήμερα θα κοιτούσα το κορολλα, το focus και το c4.
Πιο πολύ σχεδιαστικά από όλα μάλλον μ αρέσει η c4.Βέβαια έρχεται και το 308....
Θα πρόσθετα και το xceed σχεδιαστικά
-
@panos-pure-clio said in CITROEN C4 III mod 2021:
@victor1 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Όχι φίλε μου κανένα απολύτως θέμα πουθενά, φτου κιόλας να μην το ματιάσω!
Λοιπόν τα προβολάκια ομίχλης κανένα πρόβλημα. Διάβασα λίγο παραπάνω και είδα ότι ενεργοποιούνται στη στροφή. Έτσι όταν σταμάταγα και είχα τη ρόδα στριμμένη αριστερά άναβε μόνο ο αριστερός προβολέας ομίχλης ενώ όταν ισιώνεις το τιμόνι σβήνει ο αριστερός προβολέας. Χρειάζομαι διάβασμα..🥸
-
Χαιρετώ τους συμφορουμίτες.
Μέχρι τώρα επισκέπτης και αναγνώστης, είπα να ποστάρω για πρώτη φορά και να καταθέσω τις εντυπώσεις μου από το C-Cross.
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε αρχές Ιουλίου, είναι ένα Feel-Pack 130HP EAT8, βενζίνη. Μέχρι σήμερα έχει κάνει 4Κ km, σε Αθήνα, ταξίδια και επαρχιακούς δρόμους. (Γιάννενα, Κεφαλονιά και Πήλιο).
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είναι απόλυτα ασφαλές, καλά εξοπλισμένο και σύγχρονο... αλλά δεν μπήκα να γράψω για τα θετικά. Γι' αυτά έχει γράψει ο Σάμπας και ο Πάνος - λίγο πολύ συμφωνώ σε όλα.
Το δε έτερον ήμισυ κυριολεκτικά το λάτρεψε και πήρα πολλά credits που επιτέλους "ξεκόλλησα" από τα ΙταλικάΤο πρόβλημα...
Σε πρόσφατο τριήμερο ταξίδι στο Πήλιο, πατώντας φρένο με στριμμένους τροχούς ακούστηκε ένα "κλακ" από το μπροστινό σύστημα. Χωρίς αντίστοιχη αίσθηση / αντίδραση στο τιμόνι. Τα "κλακ" αυτά συνεχίζονται μέχρι και σήμερα άσχετα με την ταχύτητα ή την πίεση στο φρένο.Ο τεχνικός του επίσημου δικτύου δηλώνει ότι το ακούει το "κλακ" αλλά δεν έχει ιδέα τι μπορεί να είναι, από το τεχνικό τμήμα της εισαγωγικής πληροφορείται ότι "το έχουν εμφανίσει και άλλα αυτοκίνητα", ...έχουν επικοινωνήσει με το εργοστάσιο και το εξετάζουν ...και θα ενημερώσουν όταν βρουν τη λύση!
Μέχρι τότε και χωρίς οδηγίες από την εταιρία, δεν μπορεί να κάνει κάτι και να περάσω να πάρω το αυτοκίνητο!
Και συμπληρώνει το απόλυτα τραγικό...
"Μου είπαν από την Citroen ότι δεν είναι επικίνδυνο αυτό..."- Μπορείτε να μου το δώσετε γραπτώς αυτό? ...ρωτάω.
- Όχι βέβαια! ...λέει, αλλά μπορείτε να καλέσετε την Εξυπηρέτηση Πελατών της Citroen.
Μίλησα με την ΕΠ της Citroen - περιέγραψα το πρόβλημα και τον διάλογο που είχα με τον Τεχνικό Σύμβουλο - και περιμένω αύριο απάντηση...
Έπεται συνέχεια λοιπόν! Θα ενημερώσω...
-
Καλοτάξιδο και περαστικά σύντομα!
Πάντως όταν εγώ έστειλα στην Citroen email για την πινακίδα που μου έβαλε στραβά ο αντιπρόσωπος με πήραν τηλέφωνο και δεν μου απάντησαν εγγράφως. Όταν στο τηλέφωνο τους ζήτησα να μου απαντήσουν στο email η απάντηση που εισέπραξα ήταν ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να απαντάνε σε email… -
Καλησπέρα σας είχα τάξει την τελευταία φορά φωτογραφίες με τις καταναλώσεις του αυτοκινήτου.
Στην 1η φώτο βλέπουμε την μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου μου από το τελευταίο φουλάρισμα έχοντας διανύσει 782 χλμ έχει γράψει κατανάλωση 4,4 λιτρα/100 χλμ και υπολοιπονται ακόμη 390 χλμ μέχρι το επόμενο Φουλάρισμα.
Στην 2η φωτογραφία φαίνεται η συνολική κατανάλωση του αυτοκινήτου από την αγορά του μέχρι και σήμερα, επίσης στα 4,4 λίτρα /100χλμ! Σημειώνεται ότι τα χλμ έχουν γίνει σε αναλογία 75-25% υπεραστικές - αστικές μετακινήσεις και με ανοιχτό κλιματισμό!
[img]https://i.postimg.cc/brxZjTgt/EB9-E53-DE-632-B-48-B7-B143-E4-BF4-D2338-BD.jpg[/img][/url]
[url=https://postimg.cc/w3mbBCCv][img]https://i.postimg.cc/c19qFZTQ/15-BFA547-7044-4975-827-F-7-B85-A643004-D.jpg[/img][/url] -
Ευχαριστούμε Πάνο. Προσωπικά με ενδιέφερε πολύ η πληροφορία που έδωσες, κυρίως γιατί διευκρινήζεις το που έκανες τα χιλιόμετρα.
Από τις φωτό βέβαια, κρατάω μόνο το 4,4 (που φυσικά είναι και η ουσία)!
Αυτή την οθόνη όμως... Δεν μπορώ να την αποδεχτώ εύκολα εν έτει 2021. -
Σήμερα με τον εξωγήινο μου απολαύσαμε ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα με καφεδάκι δίπλα στην θάλασσα
Παίδες για εμένα όποιος ενδιαφέρεται για αγορά νέου αυτοκινήτου, πρέπει να το βάλει υποψήφιο στις επιλογές του, είναι απολαυστικό, απόλυτα χαλαρωτικό τόσο διαφορετικό σαν γνήσια σιτρόνα και very comfy
[url=https://postimages.org/][img]https://i.postimg.cc/G2gFtmSC/IMG-9789.jpg[/img][/url]
[url=https://postimages.org/][img]https://i.postimg.cc/6p0LFKxC/IMG-9788.jpg[/img][/url] -
Test drive του ντίζελ με τα 110 άλογα έκδοση S&S feel Pack
Το πεδίο, οι δρόμοι γύρω απο την έξοδο της Θεσσαλονίκης για Αθήνα , άσχημοι δρόμοι με σπασίματα ,χαλασμένοι απο τα φορτηγά και με τους χειρότερους αρμούς στις γέφυρες Πανβαλκανικώς!
Το μέτρο σύγκρισης ενα Yaris 3ης γενιάς με 185/60 R15 brigestone T-005 , sport ανάρτηση με 1,5 πιο χαμηλά ελατήρια και πιο σφικτα αμορτσερ απο τη μαμα Toyota με 125000 χλμ και 8 χρόνια στην πλατ... στα καλάμια τους δηλ , εχω λόγο που τα λεω .
Ανάρτηση με progressive hydraulic cushions , λοιπόν στις ανωμαλίες μεγάλου μήκους ικανοποιητική σε όλα τα άλλα σαν να είμαι στο Yaris τους ίδιους ακριβώς θορύβους και τριξίματα άκουγα και πέρασα επίτηδες απο τα ίδια σημεία με διαφορά μιας ώρας ,με 4000χλμ το αμάξι έτριζε και πριν διαμαρτυρηθείτε θα σας πω τον ένοχο
195/60 R18 ....ποιος μ@λ@κ@ς σκέφτηκε να βάλει αυτή την πανάκριβη κιόλας διάσταση !!!Δυστυχώς λόγω της ανύπαρκτης ορατότητας προς τα πίσω πρέπει να πας σε αυτή την έκδοση για να πάρεις την κάμερα οπισθοπορείας -πολύ καλή με ενεργές γραμμές όπως και η ανάλυση της οθόνης- το διζωνικό αυτόματο κλιματισμό κλπ χρήσιμα οπότε φορτώνεστε και τις ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ 18άρες με τα τάσια !!!!
Δεν μου άρεσε επίσης ο πίνακας οργάνων του οδηγού τελείως άκυρος σαν απο μοτοσυκλέτα έμοιαζε ...
Το άλλο περίεργο είναι η μέση κατανάλωση 7,8 είχε οταν το πήρα το ίδιο όταν το γύρισα αρα ήταν μέσος όρος ποιος ξέρει απο πότε .
Θα το έπαιρνα ,εννοείται ΝΑΙ γιατί όλα τα άλλα ήταν άριστα , γιατί εξωτερικά είναι σαν Meta c-hr στο πιο ευρύχωρο και γιατί ντιζελομοτερ- σασμάν-συμπλέκτης ήταν τέλεια στην λειτουργία τους
Αν το έπαιρνα όμως θα σούταρα κατευθείαν τις 18άρες και θα έβαζα τις 16άρες σιδερένιες με τα τάσια με την χορταστική στα πλαϊνά διάσταση 215/65 R16 και θα αποκτούσα μια πραγματικά άνετη citroen! Ίσως να έχανε λίγο απο την "εξωγήινη" εμφάνιση αλλα οχι ρε φίλε να τρίζει καινούργιο αυτοκίνητο απο την χαζή διάσταση...
-
Το 195/60 δε το λες και χαμηλοπρόφιλο.
Ίδιο πλαϊνό έχει είτε με 18αρα είτε με 15αρα. -
@georgemit said in CITROEN C4 III mod 2021:
Το 195/60 δε το λες και χαμηλοπρόφιλο.
Ίδιο πλαϊνό έχει είτε με 18αρα είτε με 15αρα.εγω λεω οτι φταίνε τα ελαστικά και ναι θα ήθελα να κάνω δοκιμή ενα με 16άρες , το λεω για καλό ...έτσι...γιατί αν δεν φταίνε τα ελαστικά
-
Δεν ξέρω κάτι παιζόταν με την κατανάλωση του αμαξιού που οδηγησες. Εγώ βέβαια είχα οδηγήσει το 1.5 130 αυτόματο όχι το 100 και πηγαίνοντας από ανατολικά μέχρι το μεσημέρι το χωριό και γυρίζοντας έγραψα 5.9 κινούμενος στα όρια κυκλοφορίας εννοείται χωρίς κίνηση , αλλά ανηφορα καρδιας.
Το 7.8 δεν ξέρω πως το έφτασαν. Ίσως το μικρότερο ζοριζεται παραπάνω.
Είχα οδηγήσει της φουλ έξτρα και την αμέσως προηγούμενη έκδοση σε βενζίνη και πετρέλαιο.
Θορύβους δεν είχα στην καμπίνα το αντίθετο μάλιστα μου άρεσε η απομόνωση που είχαν βέβαια με 500-700 χλμ ήταν εκείνα τα αμάξια άλλα τι να πω να κουδουνίζει στις 4000? Βέβαια ο δρόμος που οδηγησες εσύ είναι ο πιο χαλασμένος επικίνδυνος δρόμος ταχείας κυκλοφορίας που υπάρχει.... -
Πάντως η κατανάλωση 7.8 αλλά ακόμη και η 5.9, δεν δείχνουν να έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Λίγο παραπάνω ο Πάνος εγραψε για 4.4 μέση, αλλά δεν θυμάμαι ποιον κινητήρα έχει. Προφανώς η κατανάλωση στα test drive δεν είναι αντιπροσωπευτικη.
Αυτό για το τρίξιμο πάντως ακούγεται ανησυχητικό.
Ας μας διαφωτίσει κάποιος κάτοχος...
CITROEN C4 III mod 2021