-
μονο που σε πιστα τρωει 5 δευτερολεπτα... https://zeperfs.com/en/duel9211-8418.htm
οσα σχεδον τρωει και στο ταπεινο 0-100. αν ειναι δυνατον!
Το 190αρι kuga λογικό είναι να φάει 5 δέυτερα από το 300αρι πεζώ και καλό θα ήταν να γνωρίζαμε και τα χαρακτηριστικά της πίστας. Άστο μη το κουράζουμε..
Είναι και πολύ μικρό το δείγμα μιας και τέτοια περίπτερα δεν είναι για γυρολόγια
-
#Ti_paparia_ayto_me_ta_synthimata_me_hashtag_?
Τεσπα, για να είμαι in και μέσα στη μόδα.
#Ah_re_Koula
-
gatoz wrote:
μονο που σε πιστα τρωει 5 δευτερολεπτα... https://zeperfs.com/en/duel9211-8418.htm
οσα σχεδον τρωει και στο ταπεινο 0-100. αν ειναι δυνατον!
Το 190αρι kuga λογικό είναι να φάει 5 δέυτερα από το 300αρι πεζώ και καλό θα ήταν να γνωρίζαμε και τα χαρακτηριστικά της πίστας. Άστο μη το κουράζουμε..
Είναι και πολύ μικρό το δείγμα μιας και τέτοια περίπτερα δεν είναι για γυρολόγια
https://www.autozeitung.de/tracktest
δες και το δικουνητο kuga phev...
9.1sec 0-100
ετσι, με αντιπαλο να σε ποναει https://zeperfs.com/en/duel8632-8904.htm
και καπου γραφατε για κυβικα, πολλα τα 2λιτρα. το 2.5? ε?
-
https://www.autozeitung.de/tracktest
9.1sec 0-100
Lol .. Το Kuga φεβ 2.5L με το 9.1 0-100 κάνει λέει 1.2 sec πιο αργά την ίδια πίστα από το 3008 με τους τρακόσιους του Λεωνίδα. Θα μας τρελάνουνε δαύτοι!
-
Ρε είστε τρελοι?? μπαίνουν τα περίπτερα σε πίστα?
Μας κατέστρεψε ο Γάτος ρε μην τα κάνετε αυτά
-
9.1sec 0-100
Το τρομερό, είναι τα 'αστεία' 210Nm ροπή για phev στο Kuga -και μάλιστα στις 4.000 σ.α.λ-., αντί για τα 400Νm στις 1550(!) του VAG.
-
Το PHEV kuga είναι διαφορετικής φιλοσοφίας. Έχει CVT. Γενικά ατσούμπαλο σύνολο. Για ποιες επιδόσεις γράφετε; Είναι ένα όχημα για να σε πηγαίνει και να σε φέρνει φθηνά. Άσχετα που είναι ακριβό να το αποκτήσεις.
-
Άμα ξύσετε λίγο κάτω από την επιφάνεια του Kuga PHEV, τί νομίζετε ότι θα βρείτε;
Τσα! Τα μηχανικά μέρη ενός RAV4 PHEV! Πώς περιμένετε να πηγαίνει;
-
Άμα ξύσετε λίγο κάτω από την επιφάνεια του Kuga PHEV, τί νομίζετε ότι θα βρείτε;
Τσα! Τα μηχανικά μέρη ενός RAV4 PHEV! Πώς περιμένετε να πηγαίνει;
Ωωωωω....δεν το ήξερα! Άρα είναι τέλειο!!!
-
Ελάχιστοι αυτοί που ασχολούνται με plug-in μοντέλα και μηδαμινοί οι κάτοχοι που υπάρχουν στην Ελλάδα. Επίσης απορώ ποιος κάθεται και ψάχνει για χρόνους πίστας σε C-SUV μοντέλα. Αναγράφω επομένως τις εμπειρίες μου από τη χρήση του αυτοκινήτου (1.5 Ecoboost ST LINE X) μετά από 5.000χλμ και μετά το πέρας των διακοπών μας για κάθε ενδιαφερομένο.
**Χώροι-Εργονομία: **Αναμενόμενα από τους καλύτερους της κατηγορίας, απόλυτη άνεση σε ταξίδια και πλήρη εργονομία, τόσο όσον αφορά τις θέσεις στα πλαϊνά των πορτών για μπουκάλια νερού, όσο και για καφέδες. Το υποβραχιόνιο πίσω πολύ βολικό για τα παιδιά. Το πορτ παγκάζ τεράστιο χωράει τα πάντα. Ωστόσο με δύο καθίσματα recaro ο τρίτος που τυχόν θα καθίσει στη μέση θα πρέπει να είναι μετρίου αναστήματος και μεγέθους για να χωράει.
**Κατανάλωση: **Αστεία χαμηλή που αναρωτιέσαι εάν είναι σωστές οι μετρήσεις. Κυλλήνη-Θήβα με παράκαμψη μέσα από χωριά γιατί είχε γίνει ατύχημα στην Πατρών-Πύργου, ανάβαση από Κάζα και ταχύτητα στην ΕΟ 140-150 με sport πρόγραμμα και acc μου έδειξε 7.2l/100km. Στην ΕΟ Αθηνών-Λαμίας άνετα κοντά στα 6.5l/km χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, σε μερικές διαδρομές εάν ευνοεί ο δρόμος και δεν υπάρχει κίνηση βλέπω γύρω στα 5.5l/100km.
**Συνδεσιμότητα - Navigation : **Αγόρασα πακέτο από τη vodafone που συνεργάζεται η Ford με 15ευρώ τα 5GB για ένα μήνα και είχα internet παντού. Ευχαριστηθήκαμε μουσική αφού μέσω spotify-youtube και e-radio ακούγαμε ότι θέλαμε με ψηφιακή ποιότητα ήχου. Navi χρησιμοποιώ το εργοστασιακό, ωστόσο σε κάποια σημεία δεν ήταν ενημερωμένο. Αυτό που ψάχνω ακόμα και δεν ξέρω εάν γίνεται είναι να έχω ασύρματη υποστήριξη του android auto.
**Κινητήρας: **Βάζεις έκτη ταχύτητα σχετικά γρήγορα και το ξεχνάς, είτε πάς με 80km είτε με 130km το αυτοκίνητο έχει δύναμη για να κάνεις άνετα προσπέραση και σου δίνει την αίσθηση ότι έχει το απαραίτητο ξεπέταγμα. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι μετά το από κάποια ώρα οδήγησης σαν να περνάνε περισσότεροι θόρυβοι μέσα στην καμπίνα από τη μηχανή. Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο η συνεχομένη χρήση του κινητήρα ή η χρήση του sport προγράμματος,μιάς και οδηγούσα περίπου 4 ώρες χωρίς διάλειμμα. Στην ΕΟ Αθηνών-Λαμίας σε διαδρομές 1-1,5 ώρας στο normal που οδηγάω συνήθως, δεν ακούγεται τίποτα, υπάρχει πλήρης απομόνωση ήχων, κυριολεκτικά δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται εξωτερικά του αυτοκινήτου.
**Αυτόματο Παρκάρισμα: **Λειτουργεί εξαιρετικά και είναι αρκετά χρήσιμο ώστε να μπαίνω στη θέση παρκαρίσματος απολύτως κεντραρισμένα και χωρίς το άγχος να χτυπήσω ζάντες στο πεζοδρόμιο. Πλέον το χρησιμοποιώ παντού, και αεροδρόμιο να είναι το πατάω και παρκάρει μόνο του. Για μέσα στη πόλη δεν αντέχεται πάντως το αυτοκίνητο, είμαι μόνιμα με το άγχος το οποίο μου δημιουργείται από τους αισθητήρες οι οποίοι οι όλοι την ώρα χτυπάνε και ανάβουν σαν χριστουγεννιατικό δέντρο στο πίνακα του αυτοκινήτου. Γενικά θέλει να έχεις άπλα για το Kuga και να φυσικά δεν συνίσταται για χρήση μέσα στη Αθήνα.
Στα περαιτέρω το Keyless και το hands free άνοιγμα του πορτ παγκάζ προσδίδουν εξαιρετική ευκολία και άνεση. Τα adaptive led lights υπέροχα και το HUD τώρα που το προσάρμοσα χρήσιμο, δείχνει αρκετές πληροφορίες. Το εκνευριστικό της υπόθεσης είναι οι περικοπές της Ford σε αστεία πράγματα και μικρού κόστους μπροστά στα 35k που κοστίζει το αυτοκίνητο όπως:
i) τα καπάκια στα ηχεία των πλαινών πορτών που δε φέρουν το λογότυπο της B & O και δεν φρόντισαν να βρουν κάτι άλλο να τα καλύψουν. Βρήκα ωστόσο site από Αγγλία https://www.printpeelstick.co.uk/products/b-o-speaker-gel-badge-set-set-of-3-15mm όπου μπορείς να τα παραγγείλεις.
ii) λείπει ένα φωτάκι led από το πάνω μέρος της πόρτας του πορτ παγκάζ, υπάρχει απλά ένα κενό, εκεί δεν ξέρω εάν μπορεί να μπει κάτι, χρειάζεται καλωδίωση;
iii) λείπουν τα πλαινά μασπιέ των πορτών με το λογότυπο ST LINE τα οποία όταν τα είχα δει ήταν πανέμορφα, δυστυχώς στα μοντέλα του 2021 τα έβγαλαν. Έχω βρει κάτι από εξωτερικό αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν ταιριάζουν, θα τα παραγγείλω ωστόσο και θα ενημερώσω γιατί η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα δεν μπορεί να μου τα βρει. https://shop.ford.co.uk/products/ford-door-scuff-plate-10?variant=39356427108421&gclid=CjwKCAjw0qOIBhBhEiwAyvVcf4TiwrpitO11GjzwCshe5jjGOO6bI_qHUoGMk1B2X6fNmb-dGLjW4RoC-E4QAvD_BwE
iv) λείπουν τα πεντάλ αλουμινίου, υπάρχει δυνατότητα παραγελλίας από τη Ford αλλά μόνο για συμπλέκτη και φρένο. Τα περιμένω εντός της εβδομάδας να τα τοποθετήσω.
Σε κάθε περίπτωση φοβερό αυτοκίνητο, σίγουρα λόγω έκδοσης ανεβαίνει η ποιότητα του διότι είναι πλήρως εξοπλισμένο με ότι υπάρχει, αλλά εάν μένετε σε μεγάλες πόλεις προσοχή μη τη πατήσετε με τον όγκο του. Τσεκάρετε τις καθημερινές διαδρομές σας εάν το πάρετε για κύριο αυτοκίνητο και φυσικά απαιτείται η ύπαρξη πάρκινγκ αλλιώς θα σας φάει το άγχος, είναι πολύ δύσκολο να οδηγηθεί μέσα σε στενούς δρόμούς όπου όλοι παρκάρουν όπου βρουν.
-
Αυτό που ψάχνω ακόμα και δεν ξέρω εάν γίνεται είναι να έχω ασύρματη υποστήριξη του android auto.
Υπαρχει αυτό και μόνο αυτο
https://www.indiegogo.com/projects/aawireless#/
Δουλεύει άψογα (εκτος από xiaomi κινητό που παιδεύει λιγάκι) αλλά έχει πρόβλημα με τις παραλαβες τσιπ μεγαλο και αυτός δυστηχώς, αν παραγγείλεις τώρα θα το πάρεις με τον νέο χρόνο
Εχω παραγγείλει από Μαιο και θα παραλάβω Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη
Δεν υπάρχει κάτι άλλο προς το παρόν για να κάνεις το android auto ασύρματο
ΥΓ ωραίο review, ευχαριστούμε
-
Υπάρχει πλέον και το carsifi που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.
Διαφορετικό project, επίσης crowdfunded.
Πάντως και εγώ περιμένω AAWireless εδώ και μήνες.
-
Υπάρχει πλέον και το carsifi που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.
Διαφορετικό project, επίσης crowdfunded.
Πάντως και εγώ περιμένω AAWireless εδώ και μήνες.
Ελα ρε φίλε καινούργιο είναι τουτο?, όταν έψαχνα δεν υπήρχε δεν μπορει θα το είχα βρει.
Ευχαριστώ χρησιμη πληροφορία
-
Ναι είναι αρκετά πιο καινούριο από το άλλο. Έχουν κάνει σωστή οργάνωση όμως και τους 'έφτασαν' σε χρόνο ρεκόρ. Πρώτες παραδόσεις επίσης Οκτώβρη Νοέμβρη.
-
@regresso εξαιρετικο review. Το περιμενα καιρο το δικο σου
Οντως οι τσίπικες περικοπες της Ford ειναι εντελώς ανεγκέφαλες αποφάσεις... στα 35Κ ας χρεωναν ακομα 100-200€ και ας ειχαν τα αλουμινενια πενταλ και τα μαρσπιε στον βασικο εξοπλισμό, κανένας δε θα έλεγε τίποτα, ίσα ίσα θα κερδιζε το αυτοκινητο ακομα περισσοτερο σε εμφανιση.
-
@regresso εξαιρετικο review. Το περιμενα καιρο το δικο σου
Οντως οι τσίπικες περικοπες της Ford ειναι εντελώς ανεγκέφαλες αποφάσεις... στα 35Κ ας χρεωναν ακομα 100-200€ και ας ειχαν τα αλουμινενια πενταλ και τα μαρσπιε στον βασικο εξοπλισμό, κανένας δε θα έλεγε τίποτα, ίσα ίσα θα κερδιζε το αυτοκινητο ακομα περισσοτερο σε εμφανιση.
Και το ωραίο είναι ότι δεν τα προσφέρει ούτε aftermarket, κάθομαι και ψάχνω site του εξωτερικού για να βρω πληροφορίες.
-
Δεν παίζει το δε τα προσφέρει αφτερ μάρκετ...
Κάποιος που τα έχει ήδη δηλαδή από νωρίτερη παρτίδα, αν για το Α ή Β λόγο κάτι πάθουν και πρέπει να τα αντικαταστήσει τι θα κάνει;
Βρες κάποιον που έχει αμάξι με τα πράγματα που θέλεις επάνω (το ξέρω δεν είναι απλό - είναι όμως λύση) και έπειτα με το VIN του, μέσα στο σύστημα ανταλλακτικών της Ford, μπορείς να βρεις κωδικό ανταλλακτικού για το οτιδήποτε.
Εγώ για παράδειγμα έτσι έβαλα παραγγελία την κάτω γρίλλια από το Focus ST και τα housings που κουμπώνουν πάνω της για τους αισθητήρες παρκαρίσματος.
-
Συγχώνευση Θέματος. Υπενθυμίζουμε ότι δεν ανοίγουμε νέο Θέμα όταν υπάρχει ήδη κάποιο αντίστοιχο. [Admin]
@sydb said in Ford Kuga 1.5lt 120ps AT EcoBlue (diesel):
Καλησπέρα,
Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη έκδοση δεν υπάρχει για test drive στην Ελλάδα, γνωρίζει κανείς αν η ιπποδύναμη είναι αρκετή?
(το βάρος είναι 1.520kg)Δεν με απασχολεί τόσο η αργή επιτάχυνση (0-100 12sec) όσο η συμπεριφορά σε μεγάλα ταξίδια με μέγιστη ταχύτητα 150-160 χλμ και η προσπέραση.
Αν κάποιος είναι ήδη κάτοχος θα ήμουν ευγνώμων για ένα feedback.
@nascar1 said in Ford Kuga 1.5lt 120ps AT EcoBlue (diesel):
Καλησπέρα,
Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη έκδοση δεν υπάρχει για test drive στην Ελλάδα, γνωρίζει κανείς αν η ιπποδύναμη είναι αρκετή?
(το βάρος είναι 1.520kg)Δεν με απασχολεί τόσο η αργή επιτάχυνση (0-100 12sec) όσο η συμπεριφορά σε μεγάλα ταξίδια με μέγιστη ταχύτητα 150-160 χλμ και η προσπέραση.
Εχω τον ίδιο κινητήρα σε focus. Εικάζω ότι θα κάνεις ασφαλώς την δουλειά σου αλλά οριακά. Δεν μπορούν σε καμία αντιπροσωπεία να σου δώσουν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη κανένα για βόλτα αν το πάει για σέρβις;;;
Τι αμάξι έχεις τώρα για να έχουμε μια σύγκριση;
Υ. Γ. Αν σου αρέσει πολύ το αμάξι υπάρχει και η λύση να βάλεις ένα πρόγραμμα και να βελτιώσεις πολύ την κατάσταση αλλά δεν ξέρω αν θες να μπεις σε τέτοιο τρύπακι
Ευχαριστώ για την απάντηση,
Fiesta 1.6 diesel 2013.
Oδηγώ συχνά και ένα αυτόματο X Trail 2017 (130ps). -
@aea4tf said in FORD KUGA 2020:
Συγχώνευση Θέματος. Υπενθυμίζουμε ότι δεν ανοίγουμε νέο Θέμα όταν υπάρχει ήδη κάποιο αντίστοιχο. [Admin]
Καλησπέρα,
Καλησπέρα,
Εχω τον ίδιο κινητήρα σε focus. Εικάζω ότι θα κάνεις ασφαλώς την δουλειά σου αλλά οριακά. Δεν μπορούν σε καμία αντιπροσωπεία να σου δώσουν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη κανένα για βόλτα αν το πάει για σέρβις;;;
Υ. Γ. Αν σου αρέσει πολύ το αμάξι υπάρχει και η λύση να βάλεις ένα πρόγραμμα και να βελτιώσεις πολύ την κατάσταση αλλά δεν ξέρω αν θες να μπεις σε τέτοιο τρύπακι
Fiesta 1.6 diesel 2013.
Oδηγώ συχνά και ένα αυτόματο X Trail 2017 (130ps).Νομίζω ότι θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά με τον ecoblue. Και είπαμε όταν το βαρεθείς με ένα πρόγραμμα είσαι 150 άλογα και συν 5 κιλά ροπή χωρίς να βάζεις σε κίνδυνο την αξιοπιστία...
-
@nascar1 said in FORD KUGA 2020:
@aea4tf said in FORD KUGA 2020:
Καλησπέρα,
Καλησπέρα,
Fiesta 1.6 diesel 2013.
Oδηγώ συχνά και ένα αυτόματο X Trail 2017 (130ps).Νομίζω ότι θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά με τον ecoblue. Και είπαμε όταν το βαρεθείς με ένα πρόγραμμα είσαι 150 άλογα και συν 5 κιλά ροπή χωρίς να βάζεις σε κίνδυνο την αξιοπιστία...
Την εγγύηση θα βάλεις σε κίνδυνο. Πάντως είχα διαβάσει σε άρθρο της Φαμπιάτου ότι ο Ecoblue εμφανίζεται ράθυμος (χωρίς να καταλάβω ποτέ τι εννοεί μιας και δεν το έκανα test drive) και ότι η κατάσταση βελτιώνεται με το αυτόματο κιβώτιο. Γενικά όσοι έχουν τον 1.5 Ecoblue 120PS ψάχνονται για αναβάθμιση και extra άλογα.
FORD KUGA 2020