-
Ακριβώς. Συμφέρει ακόμα και ιδιώτη. Μιλάμε για μίσθωμα χαμηλότερο και από Duster. Πιθανολογώ ότι τους έχει μείνει καμιά χούφτα ετοιμοπαράδοτα οπότε είναι όποιος προλάβει.
-
Ο ιδιώτης θεωρητικά χαμένος θα βγεί , γιατί να μπλέξει; , στην τετραετία θα έχει πληρώσει 30.000 € και θα αναγκαστεί να το δώσει πίσω. Θα μου πείς θα έχει γλυτώσει τα 1000/έτος των τελών και άλλα τόσα στις ασφάλειες , αλλά από την άλλη είναι πολύ δύσκολη απόφαση για έναν ιδιώτη το leasing.
Ερώτησης , έχει δικαίωμα η εταιρία αναπροσαρμογής του συμβολαίου μέσα στη διάρκεια της σύμβασης και μέχρις ποιο ύψος;
Πάντως ευκαιριάρα , το αμέσως επόμενο μπριζάτο το grandland του βγαίνει κανένα 3.500 πιο ακριβό.
-
12400 προκαταβολή δεν τα λες και λίγα .
-
@civil357 said in FORD KUGA 2020:
Ο ιδιώτης θεωρητικά χαμένος θα βγεί , γιατί να μπλέξει; , στην τετραετία θα έχει πληρώσει 30.000 € και θα αναγκαστεί να το δώσει πίσω.
Πάντα χαμένος βγαίνει ο ιδιώτης από το leasing, αλλά το συγκεκριμένο είναι φοβερή τιμή.
Στα 3 χρόνια (με 15.000χλμ) βγαίνει €20.780. Εαν το αγοράσει κάποιος στα 52.000, εαν το πουλήσει στην 3ετία περίπου τόσα θα χάσει. Και στα 3 χρόνια θα έχει γλυτώσει ασφάλεια, τέλη και σέρβις, δλδ άλλα 5.000€ τουλάχιστον!
Σκέφτηκα προς στιγμην να δώσω την κορόλα 21.000 και να το κάνω. Αλλά μετά τι? Η Κορόλα δεν θα έχει χάσει 17.000 στα επόμενα 3 χρόνια.
-
@stefan147 said in FORD KUGA 2020:
Τρομερό ντιλ ξεστοκαρίσματος από Ford. Σιγουρα μπαίνουν μέσα μ' αυτή την προσφορά.
https://www.myavis.gr/el/offers-list/ford-kuga-st-linex-phev-auto
Για την ιστορία το δικό μου είναι μισθωμένο μόλις το Νοέμβριο από Leaseplan στα 432€+φπα και όντας πολύ μεγάλος πελάτης ως εταιρία.
ποιος πληρωνεις ΦΠ και τεκμηρια? Οντως πολυ καλη τιμη
-
Ο ιδιώτης θεωρητικά χαμένος θα βγεί , γιατί να μπλέξει; , στην τετραετία θα έχει πληρώσει 30.000 € και θα αναγκαστεί να το δώσει πίσω. Θα μου πείς θα έχει γλυτώσει τα 1000/έτος των τελών και άλλα τόσα στις ασφάλειες , αλλά από την άλλη είναι πολύ δύσκολη απόφαση για έναν ιδιώτη το leasing.
Ερώτησης , έχει δικαίωμα η εταιρία αναπροσαρμογής του συμβολαίου μέσα στη διάρκεια της σύμβασης και μέχρις ποιο ύψος;
Πάντως ευκαιριάρα , το αμέσως επόμενο μπριζάτο το grandland του βγαίνει κανένα 3.500 πιο ακριβό.
Για κάποιον με μαύρα είναι ιδανική περίπτωση. Ούτως ή άλλως κανείς έχοντας σώας τας φρένας με νόμιμα εισοδήματα (ανεξαρτήτως ύψους) δε θα μπλέξει με leasing ως ιδιώτης. Επίσης πάντα παίζει και η συμφωνία με εξαγορά οπότε στην 3-4ετια δίνεις κάτι επιπλέον και σου μένει και το αμάξι και έχεις γλιτώσει τα αντίστοιχα πάγια τόσων ετών και ενδεχομένως και κάνα ψιλό ακόμα σε σχέση με την τιμή λιανικής.
Επίσης κάποιος που θα κάνει κίνηση πιθανότατα έχει ήδη κάποιο αμάξι, όποιας αξίας, οπότε μπορεί να το χρησιμοποιήσει κι αυτό στο financing.
-
@kostis20 said in FORD KUGA 2020:
12400 προκαταβολή δεν τα λες και λίγα .
Εγω την μηδενισα με την μπαρα και μου βγηκε 589ε με ΦΠΑ για 48 μηνες 15 χλ χμ το ετος μια χαρα αφου εχεις και μικτη σερβις τελη κυκλοφοριας μεσα.
-
Για κάποιον με μαύρα είναι ιδανική περίπτωση. Ούτως ή άλλως κανείς έχοντας σώας τας φρένας με νόμιμα εισοδήματα (ανεξαρτήτως ύψους) δε θα μπλέξει με leasing ως ιδιώτης. Επίσης πάντα παίζει και η συμφωνία με εξαγορά οπότε στην 3-4ετια δίνεις κάτι επιπλέον και σου μένει και το αμάξι και έχεις γλιτώσει τα αντίστοιχα πάγια τόσων ετών και ενδεχομένως και κάνα ψιλό ακόμα σε σχέση με την τιμή λιανικής.
Επίσης κάποιος που θα κάνει κίνηση πιθανότατα έχει ήδη κάποιο αμάξι, όποιας αξίας, οπότε μπορεί να το χρησιμοποιήσει κι αυτό στο financing.
κοιτα πρεπει να δουμε το πραγματικο ετησιο επιτοκιο, ολα που βαζουν μεσα η ασφαλεια τα σερβις τα λαστιχα ολα μα ολα χρηματοδοτουντε απο επενδυτες μεσω του επιτοκιου. αν το επιτοκιο ειναι πολυ χαμηλοτερο απο τον πληθωρισμο και το αμαξι βρισκει την χρηση που σχεδιαστηκε πιθανον να συμφερει και ιδιωτη
-
Τελείως θεωρητικό το ερώτημα , αλλά σε ¨μαυροφόρο¨ θα του εγκριθεί τόσο ακριβό leasing;
Σε σχετική προσφορά πάντως άλλης εταιρίας , το μίσθωμα με δικαίωμα εξαγοράς ανέβαινε αρκετά , αλλά μου είχε χαμηλό τελικό ποσό εξαγοράς ( πιθανότατα άλλη περίπτωση εταιρίας και άλλη κατάσταση) .
Θα ξεπουλήσει καθώς πληρεί όλα τα κριτήρια για οποιαδήποτε εταιρία για παροχή ( και φορολογικά κίνητρα) , αντί duster π.χ. kuga ,
-
Τελείως θεωρητικό το ερώτημα , αλλά σε ¨μαυροφόρο¨ θα του εγκριθεί τόσο ακριβό leasing;
Σε σχετική προσφορά πάντως άλλης εταιρίας , το μίσθωμα με δικαίωμα εξαγοράς ανέβαινε αρκετά , αλλά μου είχε χαμηλό τελικό ποσό εξαγοράς ( πιθανότατα άλλη περίπτωση εταιρίας και άλλη κατάσταση) .
Θα ξεπουλήσει καθώς πληρεί όλα τα κριτήρια για οποιαδήποτε εταιρία για παροχή ( και φορολογικά κίνητρα) , αντί duster π.χ. kuga ,
Αυτοί συνήθως ζητάνε εκκαθαριστικά τελευταίας 3ετιας. Όσο και μαυροφόρος να είσαι, εάν μπορείς να αντέξεις 300-400 το μήνα για αμάξι, η λογική λέει ότι θα χεις ένα αξιοπρεπές εκκαθαριστικό και δε θα κοροϊδεύεις τον κόσμο με 10-12Κ το χρόνο στα όρια του αφορολόγητου. Με ένα εκκαθαριστικό της τάξης των 25Κ (κι ας βγάζεις τα διπλάσια στην πραγματικότητα) ας πούμε δε θα χεις κανένα θέμα.
-
Διαβάζω συμφέρει ακόμα και ιδιώτη…αν η ασφάλεια, τα τέλη και το συνεργείο από το αυτοκίνητο που θα έπαιρνες υπερβαίνουν την υπολειμματικη αξία ενός αυτοκινήτου τετραετίας που κόστιζε 30Κ ίσως, δεν νομίζω ότι το κάνει όμως σε καμία περίπτωση.
-
@jamesd said in FORD KUGA 2020:
Διαβάζω συμφέρει ακόμα και ιδιώτη…αν η ασφάλεια, τα τέλη και το συνεργείο από το αυτοκίνητο που θα έπαιρνες υπερβαίνουν την υπολειμματικη αξία ενός αυτοκινήτου τετραετίας που κόστιζε 30Κ ίσως, δεν νομίζω ότι το κάνει όμως σε καμία περίπτωση.
Εχει 52.000 καινούργιο και πληρώνεις ΦΠ, τέλη, ασφάλεια και σέρβις. Στα 3 χρόνια θα κοστίσει €20.780. Πόσο πιστέυεις θα μπορεί να πουληθεί σε 3 χρόνια? Εγώ λέω περί τα €32-33.000. Άρα μια η άλλη και χωρίς να υπολογίζω τα παραπάνω έξοδα (που ειναι τουλάχιστον €5.000). Άρα μόνο εαν μπορέσει να πουληθεί από €40.000 και πάνω στην 3ετία συμφέρει η αγορά του και εφόσον μιλάμε για μετρητά.
-
25.000 βγαίνει με το ΦΠΑ
-
@kostis20 said in FORD KUGA 2020:
25.000 βγαίνει με το ΦΠΑ
€20.780 για 3 χρόνια με 15.000χλμ/έτος, το έγραψα και πιο πάνω. Το παράδειγμα είναι με υπολογισμούς για την δικιά μου χρήση. Προφανώς με άλλα χλμ και διάρκεια είναι άλλο το ποσό.
-
Ισως, λέω ίσως, να μπορεί να πιάσει και κάτι παραπάνω στην 3τία από 32-33Κ. Τον τελευταίο καιρό φύγανε 2 τέτοια, το ένα στο Σφακ στην εθνική και το άλλο σε μια αντιπροσωπεία άλλη που δε θυμάμαι, και τα δύο πάνω από 35Κ.
Τώρα βλέπω παίζουν αυτά:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/338933022-ford-kuga
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/340441699-ford-kuga
Η αγορά πάντως είναι φουλ μπερδεμένη στην παρούσα φάση και όποιος νομίζει ότι μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις θα πέσει σίγουρα έξω. Και το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο κυβισμός με το ΦΠ κτλ, ούτε το ημίμετρο του plug in.
-
ΦΠ δεν γλυτώνεις.. τον πληρώνεις ο ιδιος.. διαβάστε το FAQ της AVIS
Αλλά ειναι φοβερή τιμή!
-
Αυτο με το ΦΠ αν ισχυει, ισχυει μονο για ιδιωτες. Οι εταιρικοι πελατες δεν πληρωνουμε φπ. Ειναι υποτιθεται ενσωματωμενος στο μισθωμα.
-
Αυτο με το ΦΠ αν ισχυει, ισχυει μονο για ιδιωτες. Οι εταιρικοι πελατες δεν πληρωνουμε φπ. Ειναι υποτιθεται ενσωματωμενος στο μισθωμα.
Υποτιθεται οτι ο χρηστης του αμαξιού το δηλώνει για το τεκμήριο και ετσι πληρώνει και ΦΠ....
Λογιστες διατείνονται οτι αυτο είναι το σωστό!
Τα κλασσικά του ελληνικού φορολογικού.... -
@iceman7 said in FORD KUGA 2020:
ΦΠ δεν γλυτώνεις.. τον πληρώνεις ο ιδιος.. διαβάστε το FAQ της AVIS
Δεν το γνώριζα αυτό....μεγάλη μπούρδα, τεράστια!! όπως το σκέφτηκα, μου έφυγε...χαχα!! Τέσλα, μονόδρομος τελικά.
-
Το θέμα είναι πως δεν το πληρώνουν αρκετοί γιατί δεν έρχεται αυτόματα στο πινακακι με τα ΕΙΧ όπως όταν είναι στο όνομα σου και δεν μπορείς να διορθώσεις την εγγραφή, αλλά πρέπει εσύ να το προσθέσεις και να επιβαρυνθείς με τεκμήριο και ΦΠ.
Και καλά κάνουν, και εγώ το ίδιο θα έκανα , απλά είναι θέμα χρόνου να το πιάσουν και αυτό ώστε να έρχεται αυτόματα.
Αν τώρα το ψάξουν αναδρομικά θα δείξει...
Εγώ θεωρώ πως αξίζει το ρίσκο να μην το δηλώσει κάποιος.
FORD KUGA 2020