-
Εγώ ναι. Το έχω σαν σημείο αναφοράς. Μια φορά κιόλας τον είχα ρωτήσει κάτι και στο instagram χωρίς να περιμένω απάντηση, αλλά μου απάντησε τελικά και με βοήθησε.
-
@manast said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Έχετε γενικά καλή γνώμη για το tyrereviews;
Πολύ πιο αξιόπιστη πηγή από τα διάφορα fora που κάνουν τα ματάκια μας να πονάνε με αυτά που διαβάζουμε..
-
Με την αξιοσημείωτη διαφορά ότι οι αναφορές δεν έχουν καμία επαφή με την ποιότητα των δρόμων και τις θερμοκρασίες στη χώρα μας.
-
@ggab said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Με την αξιοσημείωτη διαφορά ότι οι αναφορές δεν έχουν καμία επαφή με την ποιότητα των δρόμων και τις θερμοκρασίες στη χώρα μας.
Συν ότι κάποιοι αναφέρουν στις κριτικές τους ότι πήγαν από ένα Χ ελαστικό δεκαετίας και τριτοτεταρτης θυγατρικής σε ένα νέο Ψ ελαστικό δεύτερης θυγατρικής γράφοντας επαίνους, με αποτέλεσμα το Ψ να έχει πλασματικά καλή βαθμολογία
-
Το να συγκρίνουμε τα προηγούμενα φθαρμένα ελαστικά μας,ξεχνώντας την συμπεριφορά τους ως καινούργια,με τα νέα ελαστικά,αναπόφευκτα το κάνουμε αν όχι όλοι,οι περισσότεροι!
Προσωπικά,μεγαλύτερη βάση δίνω στην κριτική που θα διαβάσω εδώ μέσα παρά στα τυπακια του εν λόγω site. -
Ο τύπος που το έχει όμως κάνει καταπληκτική δουλειά. Δείτε τα βίντεό του στο youtube. Δοκιμές σε πίστα, με ελεγχόμενες συνθήκες κλπ. Επαγγελματίας 100%! Τις κριτικές των αναγνωστών τις διαβάζουμε πάντα με κριτική διάθεση. Δεν έχουν όλοι τις γνώσεις και την εμπειρία για να κρίνουν. Υπάρχουν όμως και ψαγμένα άτομα εκεί μέσα, με καλά αυτοκίνητα, που μπαίνουν πίστα κλπ.
Για άλλη μια φορά η Πιρελλάρα στην κορυφή: https://www.evo.co.uk/tyre-reviews/18309/best-car-tyres-evo-performance-tyre-test
-
Ευχαριστώ για την όποια άποψη γράψατε.
Ρωτώ γιατί ψάχνομαι στα 43,000km και 3 χρόνια πια, για την αλλαγή 4άδας στη Stelvio.
Φοράει 235/60/18 crossclimate SUV και χωρίς να έχω τρελαθεί από την απόδοσή τους, στην πραγματικότητα μόνο στο βρεγμένο έχω παράπονο. Ομως σε τέτοιο τερέν μάλλον με όλα πρέπει να είμαι προσεκτικός. Η μεγάλη μου απορία είναι να βάλω τα ίδια (τώρα) ή θερινά (μετά κανένα τετράμηνο);
Δεν τα έχουν φτύσει ακόμα, δεν είναι άψογα... -
Το αν χρίζουν άμεσης αλλαγής μόνο εσύ που το οδηγείς το ξέρεις. Το πραγματικό ερώτημα είναι αντιμετωπίζεις την Stelvio ως καθαρό αυτοκίνητο δρόμου ή θέλεις και λίγο παραπάνω δυνατότητες σε χιόνι και ίσως ήπιο off roading. Αν ξεκαθαρίσεις αυτό, μπορούμε να μιλήσουμε και για συγκεκριμένα λάστιχα.
-
Αν μιλάμε για το Ελληνικό κλίμα τέτοιο αυτοκίνητο θέλει καλά θερινά ελαστικά , θα έχει μεγάλη διαφορά στον δρόμο και ιδιαίτερα στο βρεγμένο. Αν σπάνια πατάς χιόνι ή χώμα δεν βλεπω τον λόγο να μην βάλεις καλά sport θερινά.
-
@vagkirk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αν μιλάμε για το Ελληνικό κλίμα τέτοιο αυτοκίνητο θέλει καλά θερινά ελαστικά , θα έχει μεγάλη διαφορά στον δρόμο και ιδιαίτερα στο βρεγμένο. Αν σπάνια πατάς χιόνι ή χώμα δεν βλεπω τον λόγο να μην βάλεις καλά sport θερινά.
Είναι η μία από τις δύο επιλογές. Οι σκέψεις είναι ότι τα είχε ήδη ο κατασκευαστής, άρα δεν είναι "πως σου ήρθε τώρα αυτό;"- βέβαια σε άλλα κομμάτια, ταυτόχρονα έβαζε αμιγώς θερινά (Goodyear). Δεν ξέρω με ποια κριτήρια. Η δεύτερη σκέψη λέει ότι οι αναποδιές δεν προειδοποιούν και θεωρώ "οποία ξεφτίλα" να ακινητοποιηθείς με τετρακίνητο σε δυο πόντους τυχαίο χιόνι και ελαφριά ανωφέρεια...
Από την άλλη ξέρω ότι τα θερινά είναι τα ελαστικά του τόπου μου... -
@manast said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@vagkirk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Είναι η μία από τις δύο επιλογές. Οι σκέψεις είναι ότι τα είχε ήδη ο κατασκευαστής, άρα δεν είναι "πως σου ήρθε τώρα αυτό;"- βέβαια σε άλλα κομμάτια, ταυτόχρονα έβαζε αμιγώς θερινά (Goodyear). Δεν ξέρω με ποια κριτήρια. Η δεύτερη σκέψη λέει ότι οι αναποδιές δεν προειδοποιούν και θεωρώ "οποία ξεφτίλα" να ακινητοποιηθείς με τετρακίνητο σε δυο πόντους τυχαίο χιόνι και ελαφριά ανωφέρεια...
Από την άλλη ξέρω ότι τα θερινά είναι τα ελαστικά του τόπου μου...Δεν το συζητάς για δεύτερη τετράδα;
-
@otokomae said in
Δεν το συζητάς για δεύτερη τετράδα;
Δεν είμαι από τους τύπους που θα πάνε γυρεύοντας "στα χιόνια", αλλά μου έχει τύχει σε χειμωνιάτικες επιστροφές.
Το κακό είναι ότι δεν έχω δει σε αυτές τις διαστάσεις χιονοκουβέρτες. Θα έλυνε κάποια θέματα. -
-
@tgd said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Υπάρχουν:
https://autosock.gr/antioliathitiko-pani-autosock-697-10357Αν δεις την καρτέλα της Autosock, δεν την γράφει τη διάσταση. Παρ'όλα αυτά τις παράγγειλα ποντάροντας στην περιγραφή. Μάλλον θα κινηθώ προς pilot sport 4 πιο άνοιξη. Τα έχει οδηγήσει κανείς;
-
Ναι, τα φοραω σε Ε90 320 εδω και κανα χρονο.
Πιο πολυ φερνει προς το premium παρα προς super sport. Ανετο πατημα, φοβερο κρατημα και σε στεγνο και σε βρεγμενο, καλη καταναλωση για τα δεδομενα της κατηγοριας λογω χαμηλης σχετικα αντιστασης κυλισης και μετριο θορυβο στην εθνικη.
Στα αρνητικα, το οχι τοσο κοφτερο τιμονι σε σχεση με τα potenza s001 που φορουσα πριν.Συνολικα, πολυ ευχαριστημενος. Και νομιζω οτι για τι αμαξι σου θα ειναι ισως η καλυτερη επιλογη.
-
Αν και πηγαινα για πιο στριταδικα κατεληξα εντελει στα
falken 215/65 r16 98h landair at t110
Περισσοτερα σε λιγο καιρο. Πρωτες εντυπωσεις θετικες. Πριν φορουσα τα ΖΙΕΧ 914 που με αφησαν ευχαριστημενο. -
Καλησπερα σε ολουςκ καλη χρονια με υγεια, εχω καποιες ερωτησεις, σε Peugeot 3008 Gt lline διαστασεις 225/55 R18, το χρονο κανω καπου στα 18-23κ χιλιομετρα.
Χρηση: 50-60% αυτοκινητοδρομος - 10-15% στην πολη - 30-40% επαρχιακος.
Χαλαρη οδηγηση, γενικα ειμαι ευγενικος σε φρενα/επιταχυνσεις κτλ, οχι απαραιτητα αργη οδηγηση, θα ελεγα ανω του μετριου σε ταχυτητες αλλα ευγενικος με το πεταλι γενικα.
Επισης ζω στην Ηπειρο οποτε εχουμε αρκετες βροχερες μερες μεσα στο χειμωνα, ελαχιστο χιονι, κ το κλασσικο ελληνικο καλοκαιρι ισως 2-3 βαθμους κατω απο αλλες περιχοες. Επισης συνηθως θα γινει κ ενα ταξιδι στο εξωτερικο (κεντρικη ευρωπη). Εφοσον γινει χειμωνα θελω σιγουρα ενα αλλο λαστιχο. (Πριν ζουσα στο εξωτερικο οποτε ειχα 2 σετ, χειμωνας/καλοκαιρι)Αυτη τη στιγμη το αμαξι φοραει το Primacy 4, ειμαι 30κ+ , οπως το βλεπω ισως κανει αλλα τοσα η 20κ σιγουρα, πολυ ικανοποιημενος με το λαστιχο σε βροχη/στεγνο, φρεναρισματα κ σε στροφες.
Το προβλημα μου, συνηθως θα παω μερικες φορες για σκι, ισως αν ειμαστε καλα υγειης κ απο κορονοιο κτλ θα βρεθω απο 10-20 μερες σε περιοχες με παγο/χαμηλες θερμοκρασιες κ χιονι ( εχω χιονοκουβερτα παντα μαζι μου).Το να παω σε ενα winter δεν θεωρω οτι αξιζει μιας κ στις θερμοκρασιες που ειμαι κ ειδικα οταν βρεχει εδω, γινεται με θερμοκρασιες απο 8-15, οποτε ενα καλοκαιρινο 8α εχει σιγουρα καλυτερη αποδοση, ειναι κ η εποχη που θες να νιωθεις ασφαλεια.
Ερωτημα: αν πηγαινα σε ενα all season (michelin/conti/pirelli ή ισως σε κατι πιο φθηνο -Hankook εφοσον βρω κατι) πχ ποια η συμπεριφορα τους καλοκαιρινους μηνες οπου εχουμε θερμοκρασιες ανω των 30, θεωρητικα απο μαιο εως σεπτ εκει κινουμαστε. Επισης για τι φθορα μιλαμε? Απο οτι εχω διαβασει εχουν πιο υψηλη φθορα.Μηπως θα αξιζε να παω σε 2 set, το primacy 4 ή παρεμφερες για Απριλιο εως μεσα Νοεμβ κ ενα all season για Νοεμβ- τελη Μαρτιου? ¨Η να παω να παρω το Michelin cross 2 για ολη τη χρονια?
Στο προηγουμενο αμαξι ειχα επισης το conti ts860 (μικροτερο μεγεθος) σε χειμερινο που ηταν λαστιχαρα, θυμαμαι ειχα παει απο ενα Nexen Καλοκαιρινο στο χειμερινο conti Κ ηταν καλυτερο κ τις ζεστες μερες. -
Τα παντός καιρού είναι μέτριες μετριότητες. Εκεί που είσαι, επιπλέον 4αδα με χειμερινά. Θα το καταλαβεις όταν νιώσεις τι ασφάλεια προσφέρουν σε χειμερινές συνθήκες.
-
@glomen said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μηπως θα αξιζε να παω σε 2 set, το primacy 4 ή παρεμφερες για Απριλιο εως μεσα Νοεμβ κ ενα all season για Νοεμβ- τελη Μαρτιου? ¨Η να παω να παρω το Michelin cross 2 για ολη τη χρονια?
Καλή χρονιά, με τα MICHELIN CROSS CLIMATE+ έκανα πάνω από 130.000 ( 2 σετ ) σε τετρακίνητο SUZUKI. Είναι πραγματικά ένα καλοκαιρινό λάστιχο με δυνατότητα να πατήσει άνετα και χιόνι. Σίγουρα το βοηθάει η τετρακίνηση σε ένα αυτοκίνητο, αλλά πιστεύω και σε δικίνητο θα είναι αξιοπρεπές.
-
Πάντως η πρόσφυση των crossclimate + είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με κορυφαία λάστιχα. Τα τελειωμένα χειμερινά Κόντι μέχρι και το καλοκαίρι τους ρίχνουν στο κεφάλι ειδικά σε μέρες χωρίς ήλιο η διαφορά εκτοξεύεται.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]