-
@pkoulouk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Επίσης τα FALKEN SINCERA SN110?
Τα 110 τα έβαλα τέλος Σεπτεμβρίου στο i10 (175/65/14) και μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικά σε κάθε περίπτωση. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το πόσο αθόρυβα είναι,που δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία σε αυτό τον τομέα,αλλά τώρα το μικρό είναι στην καμπίνα σαν ηλεκτρικό!
-
@sarantism said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μπορεί να είναι πολλά πράγματα, από στραβός σκελετός ελαστικών, μέχρι στραβή ζάντα. Για να έχεις κοσκίνισμα στο τιμόνι όμως, το πρόβλημα είναι στους μπροστινούς τροχούς. Ένας καλός λαστιχάς μπορεί να σου πει αν είναι στραβές οι ζάντες.
Καλησπέρα Αλέξανδρε!!
Ο λαστιχάς είναι καλός. Δεν βρήκε τη ζάντα να έχει πρόβλημα....Το κοσκίνισμα είναι πολύ μικρό σε 140 - 150 χλμ/ω. Διάβασα στο διαδίκτυο πως σε αυτές τις ταχύτητες συνήθως έχει να κάνει με την ζυγοστάθμιση των πίσω τροχών....
Δεν θα επιμείνω όμως. Εσείς εδώ στο φόρουμ, έχετε γνώσεις, προσωπικές εμπειρίες και το έχω ζήσει που έμπαινα παλιότερα συχνότερα και για αυτό δεν θα αποκλείσω όσα μου γράφεις και γράφουν και οι άλλοι φίλοι.
Μπορεί να είναι και στους μπροστινούς τροχούς.
Σε ευχαριστώ φίλε μου!!@ggab said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Την έχω πατήσει και εγώ με λάστιχα προβληματικά όπου δεν κατάφερα να τα ζυγοσταθμισω πουθενά. Προφανώς ο σκελετός είναι απο το εργοστάσιο προβληματικός. Ή κάνεις υπομονή ή τα αλλάζεις. Εγώ έκανα το πρώτο!
@ggab δεν θυμάμαι φίλε μου το όνομά σου (έχω πολύυυ καιρό να μπω....). Επειδή δεν είναι κάτι το ενοχλητικό για τουλάχιστον τα δικά μου δεδομένα και επειδή πλέον τα χιλιόμετρα που κάνω έχουν μειωθεί, θα κάνω υπομονή, όπως έκανες και εσύ.
Λόγω του ότι έχουν αλλαχτεί ελαστικά άλλων εταιριών για να πω την αλήθεια είναι έτσι καρφωμένο στο μυαλό μου, πως μάλλον έπεσα σε καμιά παρτίδα με θέμα στο σκελετό....
Να είσθε καλά!!τώρα είδα το ποστ το ίδιο πρόβλημα είχα και εγω με goodyear efficient grip perfomance σε 185/60/15 , δονήσεις μετα τα 130 σε όλο το αυτοκίνητο, στραβός σκελετός η διάγνωση , αλλαγή με Τ005 και όλα καλά ...
-
Σκέφτομαι να καταλήξω στα GoodYear efficient grip perfomance 2, όμως δεν βγαίνει σε προφιλ 60 αλλά σε 65. Εγώ στο focus (2002) φοράω 195/60/15 είναι λάθος να πάω σε 195/65/15 που βγαίνει η νέα έκδοση 2?
-
Σκέφτομαι να καταλήξω στα GoodYear efficient grip perfomance 2, όμως δεν βγαίνει σε προφιλ 60 αλλά σε 65. Εγώ στο focus (2002) φοράω 195/60/15 είναι λάθος να πάω σε 195/65/15 που βγαίνει η νέα έκδοση 2?
Είναι εκτός του 3% που θεωρείται ως η μέγιστη επιτρεπτή απόκλιση στην διάμετρο. Σωστή αλλαγή διάστασης είναι οι 205/55/15 ή η 185/65/15.
Στην 195/55/15 υπάρχουν όμως πολύ αξιόλογα λάστιχα όπως τα:
- Pirelli P1
- Bridgestone Τ005
- Falken ZX310
- Hankook Ventus Prime 3
- Yokohama ES23
- Dunlop Sport Bluresponse
-
Καμία πρόταση για corsa (195/55/16 δυστυχώς); Όχι έκο, κάνει λίγα χλμ εντός, οδηγεί γυναίκα. Φοράει efficient grip 2 τώρα (380e!).
-
@xenos said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καμία πρόταση για corsa (195/55/16 δυστυχώς); Όχι έκο, κάνει λίγα χλμ εντός, οδηγεί γυναίκα. Φοράει efficient grip 2 τώρα (380e!).
https://www.skroutz.gr/s/7510182/Kumho-Ecsta-HS51-195-55R16-87V.html
Με 250 € η τετράδα.
-
@dgrgtc said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Με 250 € η τετράδα.
Έχεις σχετική εμπειρία;
-
@dgrgtc said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Με 250 € η τετράδα.
Έχεις σχετική εμπειρία;
Ναι είναι touring ελαστικό με καλές επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο...και εγώ τα φοράω σε άλλη διάσταση σε Mazda 2 που κάνει το πολύ 4-5 χιλιάδες Χλμ το χρόνο.. μπήκαν στο τρίτο χρόνο τους και ακόμη είναι εξαιρετικά...τα έκανα και μπρος πίσω και ο λαστιχας είπε ότι είναι καινούργια ακόμη το αμάξι παρκάρει έξω επίσης όλο το χρόνο.
.. -
Δεν είσαι ευχαριστημένος με αυτά που φοράει και ψάχνεις διαφορετικά; Εγώ επειδή έψαχνα υποχρεωτικά RFT σε αυτή την διάσταση, έβαλα τα t005 και μετά 10000km, είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, (ίσως επειδή τα προηγούμενα παραήταν άθλια). Φαντάζομαι και η απλή έκδοση -όχι driveguard- το ίδιο θα συμπεριφέρεται.
-
@manast said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δεν είσαι ευχαριστημένος με αυτά που φοράει και ψάχνεις διαφορετικά; Εγώ επειδή έψαχνα υποχρεωτικά RFT σε αυτή την διάσταση, έβαλα τα t005 και μετά 10000km, είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, (ίσως επειδή τα προηγούμενα παραήταν άθλια). Φαντάζομαι και η απλή έκδοση -όχι driveguard- το ίδιο θα συμπεριφέρεται.
Όχι σχετικά καλά είναι ακόμα. Έχουν κάποια χρόνια πάνω τους αλλά καθόλου χλμ και γι αυτό λυπάμαι τα 380-400 για το κόρσα.
-
Και γιατί δεν βλέπεις σε 205/55/16 που θα σου βγουν και αρκετά οικονομικά???
Απ' ότι βλέπω η αλλαγή είναι μέσα στα όρια του 3%.
-
Το 205 συν αύξηση στο βημα θα γίνει αισθητή η έλλειψη στο νεύρο.
-
Το ότι οδηγάει γυναίκα που κολλάει; το λέτε όλοι συνέχεια. Ξέρετε πόσες γυναίκες βλέπω που μου κολλάνε συνεχώς από πίσω και δεν έχουν την αίσθηση του ότι αν πατήσω φρένο δε προλαβαίνουν να σταματήσουν; θεωρείται ότι πάνε οι γυναίκες αργά; αν ναι δε κυκλοφορείτε αρκετά έξω μάλλον. Επίσης το ότι κάνει λίγα χλμ δε σημαίνει τίποτα. Το λάστιχο είναι για ασφάλεια, και καλύτερο τόσο πιο καλά σταματάει σε ένα απότομο φρενάρισμα στην πόλη.
-
@djtony said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το ότι οδηγάει γυναίκα που κολλάει; το λέτε όλοι συνέχεια. Ξέρετε πόσες γυναίκες βλέπω που μου κολλάνε συνεχώς από πίσω και δεν έχουν την αίσθηση του ότι αν πατήσω φρένο δε προλαβαίνουν να σταματήσουν; θεωρείται ότι πάνε οι γυναίκες αργά; αν ναι δε κυκλοφορείτε αρκετά έξω μάλλον. Επίσης το ότι κάνει λίγα χλμ δε σημαίνει τίποτα. Το λάστιχο είναι για ασφάλεια, και καλύτερο τόσο πιο καλά σταματάει σε ένα απότομο φρενάρισμα στην πόλη.
Συμπερασματικά. Εις το εξής όταν πρόκειται για γυναίκα θα προτείνουμε ultra performance tyres.
-
Είναι εκτός τόπου και χρόνου η σύγκριση άντρα γυναίκα. Όσο χάλια νομίζεις ότι οδηγανε οι γυναίκες άλλο τόσο και χειρότερα οδηγανε οι περισσότεροι άνδρες στο δρόμο. Όποιον πάρει ο χάρος λες και θα σταματήσει το αμάξι σε μισό κλάσμα του δευτερόλεπτου. Λόγω του ότι γεννάει η γυναίκα μου σήμερα και εδώ και μήνες είμαι συνέχεια σε πολύ κίνηση για νοσοκομεία κλπ το τι βλέπεις έξω και πως οδηγανε κυρίως οι άνδρες δε περιγράφεται. Το σταματάω επειδή είμαστε off topic ΑΛΛΑ ακόμα και σε γυναίκα που οδηγάει με 5 χιλιόμετρα δε βάζεις Sava. Πας σε ένα καλό ελαστικό να κάνει όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά του εκεί που θα χρειαστεί και μακάρι να μη χρειαστεί.
-
Θα ήθελα να γράψω εντυπώσεις από τα conti ts870 σε χιόνι αλλά θα ήταν άδικο γιατί η δοκιμή έγινε σε δρόμο με 3α και ελαφρώς χώμα με ότι συνεπάγεται σε πρόσφυση και ανωμαλίες εδάφους.
Anyway με τη w202 και σπορ αναρτήσεις έμεινα σε φουρκέτα τύπου αναστροφή αφού την πήρα κλειστά λόγω αγροτικού που κατέβαινε.Και εκεί να μην κολλούσα, θα κολλούσα στην επόμενη φουρκέτα.Το χιόνι ήταν στους 15ποντους αλλά η πρόσφυση του 3α ήταν προβληματική σε σχέση με την εμπειρία μου με χιόνι σε άσφαλτο.
Όχι άσχημα λοιπόν, σε άσφαλτο χωρίς ατσαλες φουρκέτες δασικού δρόμου πιστεύω σε πολύ περισσότερες δυνατότητες. -
Εξετάζω και τα Falken ZIEX ZE310 EcoRun, τα έχει δοκιμάσει κάποιος ή γνωρίζει τα συγκεκριμένα ελαστικά?
Ειναι η διαδοχη κατασταση των ZIEX ΖΕ914 που φορα το δικο μου τα τελευταια 3,5 χρονια. Εμφανιζονται βελτιωμενα σε σχεση με τα 914 ως προς τον δεικτη φθορας. Εντυπωσεις απο την αλλη εβδομαδα που θα τα φορεσω.
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το 205 συν αύξηση στο βημα θα γίνει αισθητή η έλλειψη στο νεύρο.
Που ήδη δεν υπάρχει.
-
@djtony said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εγώ πχ το λέω από άποψης προσοχής. Αν είναι λίγο ευαίσθητο στα πλαινά, πάει θα το κλάψουμε σύντομα σε κανένα παρκάρισμα. Επίσης εμένα η γυναίκα μου δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει ζέσταμα στα λάστιχα, για τέτοια πράγματα λέμε συνήθως και όχι μειωτικά. Υπάρχουν άντρε οδηγοί ζώα άπειρα εννοείται.
-
Έχετε γενικά καλή γνώμη για το tyrereviews;
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]