-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Κύκλος θέρμανσης νέων ελαστικών.
Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που εγγυάται την σωστή λειτουργία τους.
Ένας άλλος παράγων ακόμη πιο σημαντικός είναι η σωστή εποχή αλλαγής 4αδας.
Καλό είναι λοιπόν αυτός ο κύκλος θέρμανσης να μη γίνεται σε ακραίες θερμοκρασίες καλοκαιριού, αλλά σε ενδιάμεσες εποχές.Μήπως και να τους τραγουδάω για να έχουν κέφια.
Εγώ ξέρω ότι άμα το ελαστικό είναι καλό είναι καλό, δεν θα κάθομαι να σκέπτομαι για κύκλους θέρμανσης και εποχές. Όταν έβαζα Μισελέν Pilot και Exalto πριν από 30 χρόνια κεντάγανε, σήμερα δεν συμφέρεi να δώσουν τέτοια διαμάντια! -
Μάλλον μπερδεύεστε. Τα ελαστικά προ 30ετών δεν έχουν καμία σχέση σε απόδοση με τα σημερινά. Το πιο πιθανό είναι απλά ότι οι δρόμοι στους οποίους αναφέρεστε ήταν "παγοδρόμια", πράγμα συχνό στις πρώτες βροχές που πιάνει γλίτσα και μέχρι να καθαρίσει ο δρόμος από αυτήν. Αν έτσι συμπεριφέρονταν τα Τ005, που είναι κορυφαίο στην κατηγορία του, το ίδιο θα έκανε οποιοδήποτε άλλο θερινό ελαστικό. Διαφορά θα βλέπατε ίσως με χειμερινό σε αυτές τις συνθήκες.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μάλλον μπερδεύεστε. Τα ελαστικά προ 30ετών δεν έχουν καμία σχέση σε απόδοση με τα σημερινά. Το πιο πιθανό είναι απλά ότι οι δρόμοι στους οποίους αναφέρεστε ήταν "παγοδρόμια", πράγμα συχνό στις πρώτες βροχές που πιάνει γλίτσα και μέχρι να καθαρίσει ο δρόμος από αυτήν. Αν έτσι συμπεριφέρονταν τα Τ005, που είναι κορυφαίο στην κατηγορία του, το ίδιο θα έκανε οποιοδήποτε άλλο θερινό ελαστικό. Διαφορά θα βλέπατε ίσως με χειμερινό σε αυτές τις συνθήκες.
Το ίδιο λέμε από την ανάποδη. Μακάρι να ήταν τα σημερινά σαν και τα τότε αναλόγως των αναλογιών.
Όσο για τους γλιστερούς δρόμους, προσπαθούσα θυμάμαι με τα Μισελέν να κάνω το φτιαγμένο αυτοκίνητο να γλιστρήσει η να σπινιάρει σε γνωστό σημείο γλίτσας και δεν τα κατάφερνα με τίποτα.
Αν το Τ005 είναι κορυφαίο, τότε τα άλλα πόσο χειρότερα μπορεί να είναι? Αφού δεν φαγώνεται καθόλου η γόμα, πως θα πιάσει στην άσφαλτο? Τα παλιά Κοντινένταλ που είχα πριν ήταν καλύτερα πάντως, μετάνιωσα που δεν τα ξανάβαλα, αλλά είδα κάποιον να φεύγει σε στροφή σε βρεγμένο δρόμο φορώντας κοντινένταλ και επηρεάστηκα.
Επίσης μην γελιόμαστε με θεωρίες ότι φταίει ο δρόμος , το θερινό το χειμερινό, η άσφαλτος κ.λ.π.
Επαναλαμβάνω ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ, δεν του φταίει η παρτίδα η το στρώσιμο η ο δρόμος η η ζέστη η η βροχή, η ο θόρυβος, η κατανάλωση και όλο αυτό το ψευτομάρκετινγκ.
Και στη μηχανή κορυφαία Μισελέν είχα μέχρι που γλίστραγα συνέχεια και τώρα έχω Πιρέλι, η διαφορά είναι τεράστια υπέρ του Πιρέλι. -
Και να ρωτήσω και κάτι άλλο. Εσείς που λέτε ότι τα Τ005 είναι κορυφαία, τα έχετε βάλει στο αυτοκίνητό σας? Όχι αν έχετε οδηγήσει με αυτά, αλλά αν τα έχετε στο αυτοκίνητό σας.
-
@odiki_asfaleia said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το ίδιο λέμε από την ανάποδη. Μακάρι να ήταν τα σημερινά σαν και τα τότε αναλόγως των αναλογιών.
Όσο για τους γλιστερούς δρόμους, προσπαθούσα θυμάμαι με τα Μισελέν να κάνω το φτιαγμένο αυτοκίνητο να γλιστρήσει η να σπινιάρει σε γνωστό σημείο γλίτσας και δεν τα κατάφερνα με τίποτα.
Αν το Τ005 είναι κορυφαίο, τότε τα άλλα πόσο χειρότερα μπορεί να είναι? Αφού δεν φαγώνεται καθόλου η γόμα, πως θα πιάσει στην άσφαλτο? Τα παλιά Κοντινένταλ που είχα πριν ήταν καλύτερα πάντως, μετάνιωσα που δεν τα ξανάβαλα, αλλά είδα κάποιον να φεύγει σε στροφή σε βρεγμένο δρόμο φορώντας κοντινένταλ και επηρεάστηκα.
Επίσης μην γελιόμαστε με θεωρίες ότι φταίει ο δρόμος , το θερινό το χειμερινό, η άσφαλτος κ.λ.π.
Επαναλαμβάνω ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ, δεν του φταίει η παρτίδα η το στρώσιμο η ο δρόμος η η ζέστη η η βροχή, η ο θόρυβος, η κατανάλωση και όλο αυτό το ψευτομάρκετινγκ.
Και στη μηχανή κορυφαία Μισελέν είχα μέχρι που γλίστραγα συνέχεια και τώρα έχω Πιρέλι, η διαφορά είναι τεράστια υπέρ του Πιρέλι.Όχι δεν λέμε το ίδιο, λέμε το ακριβώς αντίθετο. Τα σημερινά λάστιχα απείρως καλύτερα. Επίσης δεν υπάρχει γραμμική σχέση μεταξύ φθοράς και πρόσφυσης, Οι κατασκευαστές βελτιώνουν συνεχώς και τους δύο παράγοντες. Τέλος αν δεν καταλαβαίνετε την διαφορά που κάνουν οι συνθήκες τσάμπα συζητάμε...
-
@odiki_asfaleia said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Και στη μηχανή κορυφαία Μισελέν είχα μέχρι που γλίστραγα συνέχεια και τώρα έχω Πιρέλι, η διαφορά είναι τεράστια υπέρ του Πιρέλι.Όχι δεν λέμε το ίδιο, λέμε το ακριβώς αντίθετο. Τα σημερινά λάστιχα απείρως καλύτερα. Επίσης δεν υπάρχει γραμμική σχέση μεταξύ φθοράς και πρόσφυσης, Οι κατασκευαστές βελτιώνουν συνεχώς και τους δύο παράγοντες. Τέλος αν δεν καταλαβαίνετε την διαφορά που κάνουν οι συνθήκες τσάμπα συζητάμε...
Ότι υπάρχει βελτίωση στα ελασικά συμφωνώ, αλλά κυρίως σε μεγάλες κατηγορίες. Στα μικρά αυτοκίνητα, βγάζουν οικολογικά (που σαφώς συμφωνώ), αλλά δεν έχουν απόδοση. Επίσης τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν είναι όπως παλιά, αυτό βέβαια ισχύει και για πολλά είδη.
Τέλος η διαφορά στις συνθήκες υπάρχει, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία στην μη ικανότητα του ελαστικού να αντεπεξέλθει, έστω και με κάποια παραχώρηση. Και σήμερα αυτό που πραγματικά με ξεπερνάει είναι όταν ακούω να διαλέγουν ελαστικά με βάση το θόρυβο και την κατανάλωση, και όχι μαζί με άλλα σημαντικά κριτήρια ασφάλειας! -
Σήμερα πάντως γίνεται χρήση πολύ ανώτερων υλικών, που η επιστήμη συνέχεια ανακαλύπτει.
-
Σήμερα πάντως γίνεται χρήση πολύ ανώτερων υλικών, που η επιστήμη συνέχεια ανακαλύπτει.
Αυτό το έχω διαπιστώσει στα ελαστικά μηχανής και στα δύο κράνη που πήρα τελευταία και σε σύγκριση με παλαιότερα η διαφορά είναι χαώδης. Πήρα λοιπόν ένα κράνος οικονομικό και ένα premium. Το φτηνό υστερεί μόνο στην αεροδυναμική σε ταχύτητα άνω των 100, κατά τα άλλα η 8πλάσια τιμή του premium δεν δικαολογείται με τίποτα.
Συγγνώμη αν σας κούρασα, επιστρέφω στο θέμα και ψάχνω μέχρι και το Σάββατο να δω τι γίνεται με διαθεσιμότα Uniroyal. -
Έχουμε ένα clio mk3 που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το micra k12 και φοράει 185/60/15...εγώ του έχω τοποθετήσει τα continental eco contact 6 γιατί πέρσι που έψαχνα δεν υπήρχε τίποτα άλλο επώνυμο άμεσα διαθέσιμο και δεν το μετάνιωσα καθόλου....πολύ ευχαριστημένος επίσης κι από pirelli p1 και dunlop bluresponse στη συγκεκριμένη διάσταση
-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Έχουμε ένα clio mk3 που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το micra k12 και φοράει 185/60/15...εγώ του έχω τοποθετήσει τα continental eco contact 6 γιατί πέρσι που έψαχνα δεν υπήρχε τίποτα άλλο επώνυμο άμεσα διαθέσιμο και δεν το μετάνιωσα καθόλου....πολύ ευχαριστημένος επίσης κι από pirelli p1 και dunlop bluresponse στη συγκεκριμένη διάσταση
Και αυτά σκεπτόμουν και σκέπτομαι ακόμα. Στη βροχή και σε γλίτσες πως είναι γενικά? Έχουν απότομη συμπεριφορά? Φαντάζομαι μιλάμε για 84Η. Αν δεν κάνω λάθος τα Uniroyal είναι πρωτοξαδέλφια της Continental!
-
Και να ρωτήσω και κάτι άλλο. Εσείς που λέτε ότι τα Τ005 είναι κορυφαία, τα έχετε βάλει στο αυτοκίνητό σας? Όχι αν έχετε οδηγήσει με αυτά, αλλά αν τα έχετε στο αυτοκίνητό σας.
Δες στην προηγούμενη σελίδα τα θεωρώ κορυφαία , τα εχω σε 185/60 /15 , μεχρι τώρα η brigestone δεν με εχει απογοητεύσει ποτε και εχω βάλει αρκετές τετράδες διαφόρων τύπων απ την εταιρεία .
-
185/60/15 η τέλεια διάσταση για την Ελλάδα. Άντε και 195/60/15
-
Δες στην προηγούμενη σελίδα τα θεωρώ κορυφαία , τα εχω σε 185/60 /15 , μεχρι τώρα η brigestone δεν με εχει απογοητεύσει ποτε και εχω βάλει αρκετές τετράδες διαφόρων τύπων απ την εταιρεία .
Και η προσωπική μου εμπειρία από τα Τ005 είναι θετικότατη. Θα τα σύστηνα αβλεπεί παρ΄όλο που δεν έχω μετοχές στην bridgestone. Tώρα όποιος τα βρίσκει χειρότερα από άλλα, βάζει τα άλλα. Δεν ελέγχομαι επειδή τα βρίσκω καλά. Οσο για την πιθανότητα να σε απογοητεύσει η Bridgestone, απλώς βάλε τα ecopia...
-
Όχι ecopia.... Μη το κάνετε αυτο
-
Δεν ξέρω παιδιά, η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω για μένα για τα χάλια που είναι τα T005 και Primacy 4 είναι ότι τα έβαλα σχεδόν πριν κυκλοφορήσουν. Οπότε οι πρώτες παρτίδες ήταν για πέταμα, τι άλλο να πω.
Για τα Φάλκεν Sincera και Ziex διίστανται οι κριτικές που διάβασα. Άλλοι λένε μέτρια, άλλοι λένε τους κόβουν χιλιόμετρα από το βεντούζωμα.
Τα Uniroyal rainexpert 3 αντικαταστάθηκαν από τα 5 και σκέπτομαι να μην γίνω beta tester για τρίτη φορά.
Με βλέπω στην αναμονή η στη σιγουριά Conti.
Πείτε και καμμιά γνώμη για τα Goodyear EfficientGrip Performance. -
Δεν ξέρω παιδιά, η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω για μένα για τα χάλια που είναι τα T005 και Primacy 4 είναι ότι τα έβαλα σχεδόν πριν κυκλοφορήσουν. Οπότε οι πρώτες παρτίδες ήταν για πέταμα, τι άλλο να πω.
Για τα Φάλκεν Sincera και Ziex διίστανται οι κριτικές που διάβασα. Άλλοι λένε μέτρια, άλλοι λένε τους κόβουν χιλιόμετρα από το βεντούζωμα.
Τα Uniroyal rainexpert 3 αντικαταστάθηκαν από τα 5 και σκέπτομαι να μην γίνω beta tester για τρίτη φορά.
Με βλέπω στην αναμονή η στη σιγουριά Conti.
Πείτε και καμμιά γνώμη για τα Goodyear EfficientGrip Performance.Μπορεί να είσαι και λάστιχοεξολοθρευτης!!!!
-
Eγω σου απαντησα ηδη. Τα φοραω μια 3ετια και ειναι εφαμιλλα σε αποδοση σχεδον με τα michelin ps 4 που φοραω στο αλλο μου αμαξι. Δεν γλιστρησα ποτε, σε βρεγμενο και στεγνο κρατανε αψογα, η αντισταση κυλισης ειναι λογικοτατη και περα απ'το σχετικο θορυβο που κανουν ειναι αψογα.
Καλλιστα θα μπορουσα να τα φορεσω και στο μεγαλο μου αμαξι, απλα εκει προτιμησα κατι πιο σπορ αν και τα ps4 ψιλοτουρινγκ αποδειχτηκαν τελικα. -
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Και αυτά σκεπτόμουν και σκέπτομαι ακόμα. Στη βροχή και σε γλίτσες πως είναι γενικά? Έχουν απότομη συμπεριφορά? Φαντάζομαι μιλάμε για 84Η. Αν δεν κάνω λάθος τα Uniroyal είναι πρωτοξαδέλφια της Continental!
Τα eco contact 6 παρότι τα φοβόμουν στο βρεγμένο, έχουν εφάμιλλο κράτημα με το στεγνό...κατά τα άλλα άνετα ήσυχα , αθόρυβα και με θετική επίδραση σε κατανάλωση...αν έβγαιναν σε αυτή τη διάσταση τα efficient grip performance 2 θα στα πρότεινα ανεπιφύλακτα τα φοράω στο άλλο αυτοκίνητο κι είναι το καλύτερο ελαστικό που έχω βάλλει , αλλά δυστυχώς δε βγαίνουν...το bluresponse είναι πολύ κοντά με τα eco contact 6, αλλά είχε περισσότερη φθορά στα ίδια χιλιόμετρα
-
Για να πούμε την αλήθεια, τα ελαστικά έχουν φτάσει σε ένα όριο και πλέον οι βελτιώσεις είναι μικρές γι' αυτό και οι εταιρείες ψάχνουν κάτι εντελώς καινούργιο ως προς την κατασκευή -απ' ότι έχω καταλάβει, χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Στο διά ταύτα, πέρασα κι εγώ στα primacy 4 και προς το παρόν αυτό που βλέπω είναι ότι σε δρόμους με κακοτεχνίες είναι καλά γιατί απορροφούν κραδασμούς, αλλά σε στροφές με μεγάλη ταχύτητα δεν έχουν το επιθυμητό κράτημα. Περίμενα κάτι καλύτερο μετά από αυτές τις κριτικές που έχω διαβάσει. -
Ανάλογα την εμπειρία του οδηγού. Οι γνώμες μπορεί να διαφέρουν. Πάντως το primacy είναι ένα τουριστικό χαμηλής τριβής ελαστικό χωρίς κανένα σπορ χαρακτηριστικό.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]